Twitter

Plugghelg...

Kul att så många svarade på förra inlägget! :) Om du har missat det kan du alltid scrolla ned så ser du vad det handlar om:)

Både idag och halva dagen imorgon blir det plugg för fulla muggar. Känns inte så peppande. Som vanligt har jag också bara mig själv att skylla på för att jag skjuter fram allt så många dagar att jag får stressplugga dagen/några dagar innan. Men av någon anledning fastnar det lättare ju närmare provdagen jag pluggar. Börjar jag flera dagar innan kan jag inte alls koncentrera mig utan istället tänker jag på annat medan jag försöker plugga, effektivt? Nej.

Antar att det är många som känner igen sig i det jag skriver. Skriv gärna hur ni brukar göra för att det ni läser ska fastna ( alltså att det åker ut i nästa sekund som det gör för mig).

Detta har jag nästa vecka:
- Prov i historia a på måndag
- Prov i naturkunskap b på onsdag
- Läxa i dansträning på torsdag
- Prov i svenska b på fredag

l i s a

Jag brukar läsa texten, och sedan för att få det att fastna, brukar jag återberätta allt högt för mig själv. Sedan så sitter det x)

2008-10-11 @ 14:16:15
URL: http://lisachen.blogg.se/
l i s a

SVAR: Varse, hoppas det funkar :)

2008-10-11 @ 14:44:39
URL: http://lisachen.blogg.se/
MARRUE

samma här!

2008-10-11 @ 15:48:41
URL: http://marrue.blogg.se/
Olivia

sv: trevligt :)



jag har samma problem och tyvärr ingen speciellt bra lösning på saken :P

2008-10-11 @ 17:07:32
URL: http://lucesolare.blogg.se/
M a r i a

haha, man får ju anpassa glasen efter hur snabbt blåsan fylls :D Har man väldigt liten blåsa så kanske man inte ska dricka såååå många så att man måste upp och kissa kl 3. Man får testa sig fram och dricka lagom så blåsan är redo att fyllas på morgonen. Sen kan man ju alltid komplittera väckarklocka med vatten. Det är effektivt ;)

2008-10-11 @ 20:33:31
URL: http://mariiaa.webblogg.se/
Erika

All inlärning handlar om upprepningar och vilja och intresse framförallt...



Börja i god tid... och ta paus ibland. Du behöver pauserna för att bearbeta informationen vilket du gör utan att du tänker på det, tex i sömnen.



Läs texten, plocka ut det viktigaste i texten, skriv ned den och läs den och berätta högt för dig själv eller någon annan. Be någon ställa frågor så att du kan berätta och förklara. Repetera, repetera.. till slut kan du allt som rinnande vatten!

2008-10-12 @ 12:47:43
URL: http://chipodip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback