Twitter

Blont vs. brunt

Ja, det är frågan. Har i stort sett varit blond i hela mitt liv men det har blivit allt mörkare och gulare med åren. Har aldrig färgat håret tidigare, bara tonat. Jag har bokat klipptid på tisdag då jag både ska klippa och tona håret och just nu är jag inne på brunt men känner mig lite vilsen i vilken nyans.

Vilken färg tror ni skulle passa mig bäst? Jag kommer ju få hjälp av frisören att välja färg men det kan ju vara bra om man vet på ett ungefär vilken färg man vill ha. Eller ska jag vara på den säkrare sidan och bara bli ännu blondare och försöka få bort det gula i håret? Men det känns lite tråkigt.



Har testat att göra håret både ljusare och mörkare i photoshop. Har även gjort mörkare runt ögonbrynen och ögonen på bilden med brunt hår. Såg nu att färgen på hyn blev missvisande på bilden till höger, den är mer lik bilden till vänster.

Lite om gårdagen

Haha. Det här är bara skrattretande hur dagen blev igår. Det blir så långt att berätta det mer detaljerat så jag gör det när jag orkar. Vi var alltså fyra som åkte till Umeå. Efter ett tag delade vi på oss och gick två och två. Jag och Sara blev lite smått galna. Gick över en halv mil för att komma till en affär. När det inte heller fanns det man sökte när man kom fram kändes det så ovärt. Sedan skulle man tillbaka igen till riktiga centrum och nästa buss gick inte förrän vid sjutiden. Vi hade inget val. Fick gå tillbaka i spöregn med onda ben och fötter. Aldrig mer säger vi bara! Vi hann alltså inte gå mer än kanske en timma i centrum så det blev inte mycket köp för varken min eller Saras del. Köpte en sjal, ett enkelt långt linne på rea och en likadan bh som den gråa i inlägget under fast i en ljusgul färg. Tror jag ska lämna igen den gråa.

När jag kommer skriva lite mer detaljerat om den här dagen kommer det nog troligtvis med videos och bilder också. Vet att det är grymt tråkigt att läsa långa texter. Men jag kommer skriva det för min egen skull:P

Igårkväll när jag satt vid datorn blev jag lite trött så jag la mig i sängen för att vila. Såklart så råkade jag även denna gång somna, men nu vaknade jag inte förrän strax innan sju idag (anledningen till att jag skriver såhär tidigt). Datorn har alltså stått på hela natten och det har varit tänt i rummet. Inte så konstigt att jag känner mig lite halvkonstig:P Benen känns tunga som bly.

Sen uppdatering som vanligt.

Hej!

Glömde skriva lite om hur det gick på stan igår. I början hittade jag som vanligt ingenting utan det var efter någon timma shoppingen tog fart. Fick dock lite problem mitt i alla shopping då jag upptäckte att jag inte hade några kontanter, inget visakort och inget bankkort. Men det löste sig då jag hade ID kortet och kunde gå in på banken och ta ut pengar där. Köpte en tubtopp/klänning, en top med urringad rygg och två bhar. Det hände något väldigt pinsamt igår när jag höll på att prova undekläder. Helt plötsligt slets draperiet till provrummet upp och där stod jag i bara byxor och bh. Olyckligtvis var det några killar i 20-25 års åldern som som stod utanför, kul? Nej. De bad inte ens om ursäkt...

Någon som varit med om något liknande? Jag har varit med om sådant massor av gånger, men då har jag alltid varit fullt påklädd.

Var på stan idag också men höll inne med shoppingen eftersom jag och någre tjejkompisar ska till Umeå imorgon.


Jag säger precis som alla andra att jag är inte den som brukar lägga ut bilder på underkläder jag köper, men eftersom de var så fina ville jag fota detaljerna. Båda är från H&M. Den grå/mintfärgade kostade 129:- och den svarta 98:-.  Däremot hade jag turen att få 10 % rabatt som de hade för clubmedlemmar just igår :)

Jag glömde inte ta kort på det andra jag köpte, jag somnade:P När jag sedan vaknade igen var det för mörkt för att få några bra bilder på de andra plaggen. Jag får väl visa dem på lördagkväll/söndag tillsammans med det jag köper i Umeå imorgon :)

Utmanad - "Sommarens bästa"

Häromdagen blev jag utmanad av Pernilla att visa "sommarens bästa". Därför har jag nu valt ut ett par bilder (och det var verkligen inte det lättaste) som får representera det.


Beskrivning med början från vänster: Jag på min 18-års dag. En prästkrage. Vy över havet en varm sommarkväll. Gofika och jordgubbar som serverades på min dag (ni som känner mig vet så väl att jag älskar gofika, speciellt bullar). Kvällen i mormors stuga då jag och Elin sprang runt och posade i havet (här ska vi då föreställa, ehm... statyer?). Jag och min storasyster på midsommarafton (minns ni filmen jag gjorde av alla dessa bilder? Lägger in den längre ner i inlägget för er som inte sett den) En bild jag tog den 16:e Juli, dagen då jag tog körkortet:) Det var en solig och varm dag det, jag bara sprudlade av glädje! Slutligen har vi då en bild på den älskade kameran som har fått följa med mig lite överallt i sommar, alla bilder i kollaget är tagen med den:)

Jag utmanar Sara, Julia, Emma och Matilda.


Här är videon med en bildserie från midsommar. Det går så fort att det nästan blir som en film:P Har visat denna en gång tidigare på bloggen, men jag tror inte så många av er har sett den.

En kortis

Ska snart in till stan så det blir bara en kort uppdatering. Idag fick jag ha mammas bil så jag skjutsade henne till jobbet i morse och fortsatte sen till skolan där jag hade dansträning i två och en halv timma. Därefter hade jag ingen mer lektion så jag körde hem igen. Nu har jag fastnat vid datorn men ska försöka komma mig ifrån den så jag hinner gå på stan ett tag:)

När jag kommer hem ska jag publicera den lilla utmaningen jag gjort, börja svara på frågorna från frågestunden och visa mina köp (om jag nu hittar något). Låter det bra?

Kika gärna in senare idag om ni inte redan har mig på bloggkoll.
Ciao!

Tick, tack, tick...

Oj oj, här går tiden undan som bara den medan allt jag gör går i snigelfart (som vanligt). Har suttit ett tag nu bara för att välja ut bilder till en utmaning (ja, jag har blivit utmanad;P). Sedan kom jag på en till sak,  de obesvarade frågorna från frågestunden som jag egentligen skulle ha svarat på i helgen-.- Nu är bara frågan, vad ska jag börja med?

Nu blir det fikapaus! Inte världens nyttigaste heller, bullar och B&J :D

Gårdagens mini-fotosession



Jag var alltså ut för en liten mini-fotosession med mig själv som modell igårkväll när jag ändå inte hade något annat för mig. Fick inga direkta idéer så det blev ju som det blev. Tror jag ska ta något tema nästa gång, roligare så :)

Gårdagens miss.

Igår fyllde min blogg 1 år men jag glömde helt bort det. Visste om det dagarna innan men sen då dagen väl kom tog det andra över, de negativa tankarna som fick mig att må dåligt. Aja. Grattis i efterskott bloggen!

Nu har det alltså gått ett år och en dag sedan jag började blogga. Bloggen har precis som mitt humör åkt berg -och dalbana. Ibland har det dröjt veckor mellan uppdateringarna, ibland minuter. Men det roligaste av allt just nu är att jag nådde mitt mål i sista minuten. Målet var såklart att en dag komma med på mest aktiva listan! :)

Idag har jag inte hunnit göra så mycket, gick upp vid 12 (inte bra). Var hemma ett tag, åkte och handlade, lagade mat, åkte med en kompis till stan och var där ett tag, åkte hem och nu sitter jag här.

Nu ska jag läsa lite bloggar, tjing!

En grå fredag.

Hade en kort dag på skolan idag då jag slutade redan vid lunch. Gick på stan ett tag men blev fort less, var inte på shoppinghumör idag. Har känt mig deppad från och till hela dagen. Alla dessa negativa tankar och nervärderingar av mig själv tar över och jag tappar kontrollen. Jag är dock inte den som säger öppet till folk att jag mår dåligt, utan jag håller det för mig själv, även om jag så gärna skulle vilja att folk skulle förstå hur jag kände...

Nu till annat. Det är ca 45 minuter kvar av frågestunden så passa på att fråga nu! Än så länge har jag inte fått så mycket frågor vilket innebär att det blir väldigt få svar också.

Jag återkommer när jag mår bättre!

Dagens lista.

Kläder: Svarta leggings, svart lågt linne, grå tunika, kofta med trekvartsärmar, blommig sjal samt sockar :)
Smink: Det vanliga. Mineralfoundation, lite kajal och mascara.

Frisyr: Utsläppt och tråkigt.

Bild: Det får nog bli bilden på rosen. Gillar den mycket.

Läsning: Oj. Det får nog bli alla dessa kommentarer jag fått idag. De lär ju fylla upp minst två A4;P

Låt: Det får väl bli låten "A drop in the ocean" som fick pryda en rubrik idag :) Tycker den låten är fin!

Mat: Karekotlett med potatiskroketter och bearnaise sås :)

Vill ha: Ett macroobjektiv! Men då var det beslutsångesten...

Favorit: B&J of course ;)
Köp: Karekottlett och B&J :)
Humör: Neutralt. Men aningen busigt under dagen xD
Göromål: Sova, typ.

Borde: Samma som ovan.

Längtan: Till min och Elins utlandsresa som förhoppningsvis blir av :)

Beroende: Datorn! Som vanligt -.-

Roligaste: Bloggen! Det har varit så grymt kul att läsa alla kommentarer, ni är underbara!
Tråkigaste: -



Edit:
Vill tacka för alla kommentarer jag fått idag! Har svarat på många men inte på alla, det blir så mycket att man tillslut blir förvirrad och tappar bort sig. Besöksantalet har varit helt otroligt, hela 977 unika besökare idag vilket är väldigt mycket med tanke på hur det brukar se ut i vanliga fall. Hoppas många av er kommer tillbaka :) Låg även 2:a på mest aktiva listan tidigare idag! Tack för en underbar dag!

Frågestund!


Foto: Sara Marklund

Nu när det har kommit så många nya besökare tänkte jag att det skulle passa bra med en frågestund. Ni får alltså fråga vad ni vill, men jag kommer inte svara på alla frågor. Jag vet sedan tidigare att det brukar bli en hel del frågor som påminner om varandra också, så även om ni inte fått svar på just er fråga kanske det finns någon annan liknande som jag svarat på. Alla frågor ska ställas i det här inlägget och ni har på er till klockan 19.00 ikväll.

När jag senare svarar på era frågor kommer jag dela upp det i tre kategorier: Om mig, bloggen och foto.


Vi förlänger tiden till klockan 18.00 imorgon!

A drop in the ocean

Rosen i två versioner.



Vilken gillar ni bäst?

Tusen tack för alla fina kommentarer jag fick på förra inlägget! Försöker svara på alla men det kan hända att jag missar någon. Nu ska jag göra mig klar. En kompis kommer hit vid halv elva och ska vara här under dagen vilket innebär dålig uppdatering på bloggen. Däremot kan det dyka upp ett och ett annat inlägg i eftermiddag/kväll :)

Sedan vill jag även välkomna alla nya besökare! Besöksstatistiken har bokstavligt talat skjutit i höjden! Kul :D

The rose.


Lite redigering kan göra under. Vackert!



Edit: Just nu ligger jag på mest aktiva för allra första gången! Något som jag tidigare kämpat för att nå. Hade som mål att komma med på mest aktiva innan min blogg fyller 1 år (vilket är på fredag). Gissa vem som är gladast? :D Helt plöstligt blev det världens fart på bloggen och det känns som jag inte gör annat än svarar på kommentarer. Men fantastiskt kul är det! Tack! :D

Var tog sommaren vägen?

Första skoldagen

Är jättetrött redan nu men det är inte så konstigt med tanke på hur lite sömn jag fick inatt. Dagen har gått hyfsat fort. Vi var bara på skolan från halv tio till tolv och sedan gick jag på stan med Sara och Elin. Köpte mig ett block för tre ämnen och en kalender. Vi tog oss även ännu en lunch på stan eftersom blev så hungriga. Lunchbuffé på en kinarestaurang blev det. Filmade också en hel del med mobilen så vi får väl se om det dyker upp något på min eller Saras blogg framöver^^

Nu till det bästa av allt: Jag är ledig imorgon! :D Frågan är bara vad jag ska göra? Någon idé?

Dagens shopping

Var ju på stan idag, i 5 timmar. De första timmarna hittade jag inget speciellt, utan det var först under den sista timmen jag shoppade loss. Det är så typiskt mig:P Det blev 4 klädesplagg, 1 accessoar plus sylt och bröd:P Vet ni vad jag glömde? Köpa anteckningsblock. Det var ju som det som var något av det viktigaste:P Får göra det imorgon istället.

Snabbfotade plaggen nu ikväll och nedan har ni ett väldigt fint *host* kollage som jag klippt ihop. Har varken tid elller ork att göra det så fint som jag brukar, sedan är ju kvalitén sämst:P



Jeans - Cubus
Blommig sjal - JC
Randig tröja med trekvartsärm - JC
Långt baslinne (som är under) - gina tricot
Skinnjackan (som vissa av er redan har sett) - VILA (denna köpte jag alltså inte idag)
Munkjacka - Cubus

Förresten. Vad tycker ni om outfiten på bilden längst upp till vänster? Har däremot tänkt ha vitt linne under istället för svart.

Min allra sista sommarlovsdag...

...på mitt allra sista sommarlov. Det här är oroväckande. Vad kommer hända nästa sommar?

Vaknade av mig själv och fick panik då jag inte visste vad klockan var. Mobilen låg inte på bordet så jag fick söka som en galning tills jag tillslut fann den på täcket-.- Då var klockan 10.00 och jag hade ställt mobilen på 07.30. Av någon konstig anledning minns jag nuförtiden aldrig att den har ringt? Det här kan sluta riktigt illa imorgon. Bäst jag ber mamma väcka mig så jag slipper komma sent redan första dagen:P

Idag blir det som sagt stan för min del. Det är mulet och dimma ute vad jag kan se. Bättre än regnstorm iaf :)


Mitt shema ser väldigt lovande ut än så länge :)

Motljus.


Modellen på bilden är min yngsta kusin. Tycker bilden blev härlig:)

Jag är med och tävlar!

myfashions blogg pågår det en tävling där man kan vinna en valfri kjol från chicy.se och jag tänker såklart delta:) Om ni också vill vara med och tävla måste ni göra det innan den 31 Augusti då tävlingen avslutas.

Regnstorm.

Jag låter rubriken beskriva vädret idag. Vaknade av att det åskade, blåste och regnade som tusan. Planerna om att bege sig in till stan kändes inte längre så lockande. Jag håller mig hemma idag så får det bli stan imorgon istället, oavsett väder.


I brist på motiv.

Det finns inte så mycket kul att fota nu längre. Har börjat tröttna på "det vanliga" och skulle absolut inte tacka nej till att få byta miljö för en stund. Tänk att få resa runt och fota, vilken upplevelse! Vet däremot inte om jag skulle klara av att fota på de där varmaste ställerna eller i regnskogarna där man lär stöta på alla möjliga sorters djur, insekter och småkryp.

Grillkvällen

Hade en trevlig kväll igår trots att vi inte blev så många. Först grillade vi och åt ute vilket gick sådär när vi fick besök av ett par hungriga getingar. Konstigt nog var de mest intresserade av min mat :P Resten av kvällen spenderades inomhus där vi såg en film (27 dresses), spelade twister, åt bärpaj med glass och annat gott :) Kom hem vid 11 tiden då mamma ringde och ville ha hämtning från hennes syster, så då var det bara att åka iväg på en gång. Men jag är stolt över att jag kom mig i säng redan vid halv ett för en gångs skull :)


Hallå!

Roligt att så många tog sig tid att svara på förra inlägget! :)

De närmaste dagarna har mest gått åt till att försöka hitta någon billig paketresa till Thailand. Jag och en kompis hade ju planerat att åka dit över jullovet. Men eftersom det handlar om så mycket pengar började min kompis tveka, så nu funderar vi istället på att kanske satsa på sista minuten Gran Canaria istället. Det kändes svårt att släppa Thailand då jag var så inställd på det men då får det bli av någon annan gång istället.

Om någon timma ska jag iväg till den kompisen där vi ska ha grillkväll med lite folk.
Ni får ha en bra dag :) Ciao!

Vilka är ni?

På den senaste tiden har mitt besöksantal ökat en aning och allt fler har valt att lägga till min blogg på bloggkoll. Därför vore det roligt att höra lite om vilka ni läsare är (namn, ålder, var ni bor osv.), hur ofta ni kikar in på bloggen och vad ni tycker om den :)

Skriv gärna några rader så blir jag glad! :)

Den här bjuder jag på!

Det här inlägget kommer jag väl ångra förr eller senare, men äsch, man lever bara en gång :) Videon nedan gjorde jag sent igårkväll med hjälp av programmet windows movie maker och min webbkamera. Jag hade tråkigt, och ja, då fördriver jag tiden med att sjunga^^

Det här är nog första gången ni hör mig prata också. Vore kul att höra om jag låter som ni föreställt er :P

 
Fick du ändå lust att ta det som en utmaning? Varsågod! Glöm bara inte att meddela mig i så fall ;)

Torsdagens inköp

Här är då nästan allt jag köpte i torsdags. Det jag inte har på bild är en ljus solhatt som jag köpte på rean samt ett par svarta stora hårklämmor. Är lite osäker på om jag ska ha skinnjackan eller inte, jag är mer van vid större jackor om man säger så. Vad tycker ni?


Söndag

Hej!

Försökte hålla mig från datorn igår och därför blev det ingen uppdatering. Bilder på det jag köpte i torsdags kommer snart, även en video. Vad det är för video, ja, det får ni klura på själva. Kan säga så mycket som att det är något lite otippat ^^

Vad gör ni idag?

Hårfunderingar

Sitter och tittar på gamla bilder jag har här på datorn. Kollar b la. på hur mitt hår har förändrats genom åren. Just nu gillar jag det inte alls. Då det var som bäst måste ha varit för ca 2 år sedan. Hittade några bilder jag har tagit med webbcameran från den tiden. De är av väldigt dålig kvalité men man ser endå hyfsat bra hur håret såg ut då. Hittade även en bild där jag har brunt hår så jag kan visa på ett ungefär hur jag ser ut i brunt (dock är färgen på bilden lite missvisande).

Vad tror ni om den frisyren i höst/vinter och att jag färgar håret antingen brunt (mörkare än på sista bilden) eller en annan blond färg (nu är jag mörkblond och har lite gulaktigt/guldigt hår)?


Bara jag som börjat tröttna?

Det jag syftar på i rubriken är min bloggdesign. Som några säkert redan vet tröttnar jag valdigt fort på mina designer, men främst headern då. Nu har jag bara ett problem, och det är att jag har inga klara idéer på hur den nya headen/designen ska se ut.

För att göra det lite enklare för mig får ni gärna komma med åsikter om vad ni tycker om den nuvarande designen/ vad ni skulle vilja ha kvar/ inte ha kvar i den nya/ förslag. Exempel: "Jag gillar att bloggen har två menyer men tycker det vore bättre om nästa header hade mer raka konturer. I övrigt tycker jag du ska ha ett tema med olika nyanser av lila .". Självklart är det jag själv som bestämmer men det vore roligt att få veta vad ni tycker:)

Shoppingdag i Piteå

Nu är det någon timma sedan jag kom hem från Piteå där jag, mamma och min ena halvsyster har spenderat dagen. Redan åtta gick jag upp för att göra mig i ordning eftersom vi planerat att fara nio. Var riktigt trött under hela resan dit då jag hade sovit alldeles för dåligt inatt. Det var tänkt att vi skulle gå på nolia i Piteå, men jag och min ena halvsyster gick istället ner till stan efter bara någon timme och var där nästan resten av dagen. När vi kom tillbaka till nolia var det inte långt kvar till stängning. Kändes lite surt på ett sätt då vi hade missat en massa, men hade vi gått tillbaka tidigare hade det nog aldrig blivit någon shopping för min del.

Mina inköp visar jag imorgon, orkar rent inte fota ikväll. Har nog aldrig varit så här trött vid den här tiden tidigare i sommar.


Vad har ni gjort idag?

För ovanlighetens skull...

...ska jag nu försöka sova. Det slog mig nyss att det endast är 15 dagar kvar tills skolan börjar. Kanske dags att man börjar gå upp lite tidigare också så man hinner ställa om sig i tid?

Vi höres imorgon, tror jag.
Natti!



Observera att bilden är tagen i farten från en bil. Trots det duger den :)

Kort uppdatering.

Tack än en gång för alla fina kommentarer jag fått på inlägget under! Självklart är det sockersöta Lisa jag har tecknat :)



Nu blir det städning igen! Rummet såg väl fint ut kanske två dagar efter jag hade städat sist, sedan var det som ett bombnedslag igen! Typiskt mig...

Ser ni vem det är?

Nu visar jag äntligen teckningen jag ritat under helgen som ska föreställa en bloggerska. Jag har gått ut efter en bild som redan finns på den personen och sedan gjort det bästa jag kunnat av den. Dock måste jag säga att den fortfarande inte känns helt klar (men det skulle den ju aldrig bli endå). Vill också ha något mer där vid skuggan under ansiktet, eller tycker ni jag ska låta det bara ligga en skugga där och inget mer?

Det största misstaget jag gjort måste nog vara att jag ritade på fel typ av papper och skulle ha behövt olika blyertspennor. Nu använde jag mig bara av en vanlig HB penna.

Ser ni vem det är? :)




En liten tjuvkik...

Ser ni vem det är redan nu? Bilden är som sagt inte klar än (och kommer aldrig bli det heller), men jag tog mig en paus nu.

Det går inte bra...

Det känns som jag håller på att förstöra teckningen nu som såg så lovande ut från början. Jag tror jag får ta en lättare nästa gång. Men den ska bli klar! Kan ju inte bara knövla ihop den nu, då kan vi snacka om bortkastad tid. Jag får försöka göra det bästa av den endå, trots att resultatet inte kommer bli som jag vill.

Den kommer nog upp här på bloggen idag. Det är alltså en välkänd bloggare jag ritar.

Vad gör ni?


Edit:
Jag tror nog att jag måste visa teckningen som nästan klar bara därför att den aldrig kommer bli klar annars. Det finns alltid något som inte är helt bra (fröken noggrann?). Sedan är jag för försiktig med skuggorna så jag får lägga på mer och mer hela tiden. Skuggor som ska vara svarta blir ljusgråa på teckningen:P

Spännande...

Pärlor...

Detta pärlarband köpte jag förra veckan på rean. Ynka 20 kr fick jag betala för det. Det bästa av allt är att det är att det är så pass kort att det kan sitta på min arm utan att nästan glida av som många andra armband gör. Armbandet har ett spänne så det går alltså inte trä på armen.



Söndag

Hej!

Idag har jag sovit alldeles för länge, men hur länge håller jag tyst om. Ni kan ju gissa. Teckningen börjar ta form och den är riktigt lik originalbilden, det bär bara lite saker jag gjort annars. Något jag däremot inte får till är skuggorna som snarare liknar smutsfäckar:S Jag kanske borde ha struntat i dem, men jag ville ju att den inte skulle se så platt ut.

Oj. Kom just på att jag har en (förmodligen) sval gröt som väntar på mig i köket!
Tjing.

Sista inlägget för idag

Har varit hemma nu sedan runt nio på kvällen. Det var kul att få träffa lite folk:) Dock följde jag inte med på bio eftersom de skulle se något som inte tillhörde min smak:P Det får bli en annan gång:)

Sitter nu och ritar. Det ska bli en "ritad" version av en bild på en bloggerska. Vem det är får ni se någon gång imorgon då jag förhoppningsvis är klar :) Det var väldigt längesedan jag ritade sist så jag känner mig lite stel. Förr älskade jag att rita och minns även att jag gick en ritskola för några år sedan. Om jag får säga det själv var jag duktigare på att rita förr än nu.



Av alla teckningar jag ritat/målat är denna min favorit. Den ritade jag för fyra år sedan, 2004.

Ändrade planer för dagen.


Glader! :) Bilderna är endast beskurna.



Inte ska jag sitta här och ruttna vid datorn inte, istället bär det av till en god vän jag inte träffat på ett tag. Ska tydligen vara några fler där också, får se vad vi hittar på:) Blir nog bara där till någon gång vid middagstid, om jag inte får för mig att följa hon och hennes kompisar på bio vill säga.


Hoppas ni får en bra dag!
Tjing!

Lördag

Halloj!

Ser att en av de jag utmanat har redan antagit utmaningen och en annan vet jag ska göra det senare idag. Det slog mig inatt efter att ha utmanat att jag kanske borde ha valt minde välkända bloggar för att vara säkrare på att utmaningen fortsätter spridas. Men när jag själv mest följer de större bloggarna blev det som det blev. Man lär sig av sina misstag, inte sant?:)

Nu är det duschen som kallar! Har varit duktig och inte duschat håret sedan i onsdags. I vanliga fall brukar jag duscha det ofta vilket medför att mitt hår blir fett redan dagen efter, ibland tillockmed samma dag. Frågan är om jag kommer klara av att duscha det mindre ofta, det återstår att se.

Tjing!




Kan i övrigt säga att det är något som var lite tokigt när jag tog bilden ovan. Kan ni gissa vad?

Utmaning - 8 sanningar!

Då jag ytterst sällan själv har blivit utmanad drar jag igång med en egen utmaning :) Vet att denna utmaning redan finns men jag kände det var dax att börja fylla upp min ekande tomma utmaningskategori!

Regler:
Det du ska göra är att lista upp 8 sanningar om dig själv som du inte tror att dina läsare vet om. Vad det är för sanningar spelar ingen roll, huvudsaken är att de är sanna ;) Glöm inte att länka den/de som utmanade dig samt att meddela dem du utmanat (det är inte säkert de läser inlägget).

Efter du har gjort utmaningen utmanar du 5 personer (dock inte den som utmanade dig).

Här är 8 sanningar om mig:

1.
Jag har aldrig testat droger (då syftar jag på alla droger överhuvudtaget, även alkohol som många inte brukar räkna som drog)
2. Tycker inte om ost. (undantaget kan dock vara om det bara är lite ost på t ex. pizzan, potatisgratängen osv.)
3. I princip varje gång när jag stänger av datorn på kvällen vickar jag på datorstolen 3 gånger  (fråga mig inte varför!).
4. Jag kan stå på stortårna. Men aj vad ont det gör!
5. Jag är en hejare på att skjuta upp saker (fast ni som följt bloggen ett tag kanske redan har insett det).
6. Kan få plötsliga skrattanfall åt ingentig! Värst är när det kommer vid de allvarligare tillfällerna:S
7. Skriver oftast bara med sammanlagt två fingrar på tangentbordet (har fortfarande inte lärt mig skriva som vanligt folk trots att jag varit en sk. "datornörd" i några år nu. Pinsamt värre:P)
8. Drömmer mig lätt bort i min egna lilla värld vilket kan vara en nackdel vid många tillfällen. Se upp i trafiken!

Jag utmanar: sabbaa, naataali, stinalee, ellinorak och nevnarien. Om någon annan känner sig manad får även ni anta utmaningen! Valde på måfå ut 5 bloggar jag har på bloggkoll.

Glasstestar'n

I förrgår när jag läste det här inlägget på sabbaas blogg fick jag också lust att prova den populära, men ack så dyra Ben&Jerry's glassen. Då var bara frågan vilken av dem man skulle testa. Googlade runt lite för att få en uppfattning om vilka andra hade som favoriter. De flesta verkade gilla sorten som sabbaa hade provat, Cookie Dough. Det fick bli den.

Eftersom jag endå skulle iväg och handla på ICA MAXI passade jag på att kolla efter glassen. Tyvärr fanns där väldigt få sorter kvar, ingen Cookie Dough. Men eftersom jag var så inställd på att jag skulle köpa just den sorten kunde jag inte välja någon annan (beslutsångestvarning!). Därför tog jag, direkt efter att ha kommit hem och packat upp varorna, bilen och körde till närmaste ICA. Där fanns den! Dock bara i miniförpackning vilket kändes lite ovärt med tanke på priset. Men jag köpte den endå för att slippa köra ännu längre till nästa tänkbara ställe.

Oj så god den var! Måste vara den godaste glassen jag ätit på länge. Brukar inte vara så förtjust i att äta bara vaniljglass så det var ju perfekt att det var annat i den också. Kakdegen var faktiskt god, kakmonster som man är ;) Däremot så knastrade det när man åt på den, sockerbombvarning!

Slutsats: Jag skulle definitivt kunna unna mig den här glassen igen, men dock endast i originalförpackning. Miniförpackningen innehöll endast 150g glass och kostade 24 kr om jag minns rätt. I originalförpackningen är det 500g glass och den kostar 49 kr. Alltså är det värdare att köpa den större.

Nu är bara frågan. Vilken ska jag testa nästa gång? Eller ska jag hålla mig till Cookie Dough för att inte bli besviken?

Vilken är din favorit?




Kakmonster.

Här är några bilder från picknicken. Inte så märkvärdiga, men bättre än inget :)


 

Självporträtt

Åskan kom väldigt nära igårkväll så jag stängde av datorn och drog ut sladdarna för att inget skulle bli skadat. Tycker det är lite hemskt med åska, speciellt på kvällen.


Just nu sitter jag och redigerar lite bilder men ska gå och ta mig något att äta nu. Det blir mormors hemmagjorda kötbullar med spagetti som hon skickade med mig hem igår :) I övrigt händer det nog inget speciellt idag. Borde kanske baka bullar innan jästen blir oanvändbar:P


 


Här är två självporträtt som jag nyligen har redigerat. Jag är mest nöjd med själva uttrycket på andra bilden men jag gillade endå första bilden på något sätt. Tror det var ögonen jag fastnade för. 

Redigering: På första bilden har jag ökat kontrasterna samt mattat ner färgen och den andra bilden har jag gjort svartvit, mörkare och ökat kontraserna.