Twitter

En sammanfattning av året.

År 2008 inleddes med ett gäng nyårslöften:

- Träna minst 1 gång/vecka
- Ta en promenad/vara ute någon gång varje dag
- Umgås med A minst 4 gånger/månad
(vi har på senare tid knappt träffats 1 gång per månad)
- Gå upp i vikt
- Sitta mindre vid datorn

Trots den bra starten på den nya livsstilen tonades löfterna bort en efter en. Mitt sista hopp var att gå upp i vikt. Lyckades jag? Nej.

Därefter började mitt velande mellan Canon och Nikon väckas till liv igen. En beslutsångest jag aldrig kommer att glömma. Visste ni att jag från början köpte en Nikon D80? Några dagar senare lämnade jag tillbaka den för att det kändes så fel. Jag var så inne på märket Canon att det inte spelade någon roll att Nikonen hade ett bättre grepp. Ett val jag ibland har ångrat.

Men då kom den där dagen då jag äntligen hade bestämt mig. Den 19 maj hämtade jag ut det stora paketet som innehöll en Canon EOS 450D med kitobjektiv. Det var nästan som julafton, det största skillnaden var bara att paketet var från mig själv till mig själv ;)

Sedan kom min 18-års dag. Den 25:e juni. Det enda som var negativt den dagen var vädret, men det hindrade mig såklart inte från att gå ut och fota "dagens outfit" i regnet ^^

Den 16:e Juli tog jag körkortet. Vilken enorm lättnad!

Hösten kom med stormsteg om jag får säga det själv. Det blev snabbt kallt och sommarkänslorna svalnade. Många, liksom jag ställde sig frågan "Var tog sommaren vägen egentligen?". Men som tur är kommer den tillbaka, även om kommande sommar kommer kännas aningen annorlunda. Nej, nu hamnade jag lite på fel spår. Tillbaka till hösten. Mitt bästa minne från den här hösten är såklart bloggträffen! Fler ska det bli! :D

Det blev jullov, men något saknades. Julkänslorna. Dock så fick jag ändå en riktigt bra julafton trots att den dagen (enligt mig) gick på tog för snabbt.

Nu sitter jag här hos syrran och vi ska snart spela ett spel. Ni skulle bara se hur fint det är här där hon bor (första gången jag besöker den nya lägenheten)!

Slutligen vill jag önska er alla ett gott avslut på året!
Vi ses nästa år!

En... ?

Kul att några av er blev lite nyfikna när jag inte nämnde vad jag kom ut med från elgiganten ;) Det var faktiskt två som gissade rätt! Jag kom ut med inget mindre än... en videokamera!

Hade velat i princip hela julen mellan alla dessa kameror. Jag höll på att bli tokig då jag aldrig kunde bestämma mig för någon. Men vad hände igår egentligen? Jo, jag bestämde mig. Hurra! :D Dock så måste jag nog säga att priset hade en viss inverkan i valet. Jag tjänade ganska mycket på köpet vilket gjorde valet självklarare :)

Videokamera med hårddisk Sony HDR-SR10


Bilden är lånad från cyberphoto.

Den kommer såklart att hänga med till Piteå där jag ska fira nyår ;) Nu ska det filmas som aldrig förr! :D

Stressigt.

Det här inlägget skrevs igår (den 30:e). Glömde visst bara posta det ;P

Puh! Har knappt haft tid att sitta vid datorn idag. Åkte iväg med mamma till elgiganten efter lunch och kom ut med en ***********. Sedan tog vi en fika på Stigs och därefter blev jag avsläppt på stan. Köpte armband, en ros-assoccear och panikköpte en mörkgrå kofta att ha imorgon (har inte testat kläderna ihop än så jag hoppas det blir bra).

Det är mycket som ska göras imorgon. Jag ska nämligen inte fira nyår här i Skellefteå så :P

Fångad av en vind.


Vilken tajming att det kom en vindpust när jag knäppte den här bilden. Precis som jag ville ha den!

Ska ta en liten paus från datorn nu då jag suttit här typ hela dagen.

Don't worry, be happy.


Glädjen smittar av sig!

Har kikat runt på videokameror större delen av dagen men kommer aldrig fram till något. Det dyker ständigt upp nya kameror vilket gör valet svårare...

En varm vinterdag.


En bild från gårdagens fotografering :)

Det går ganska segt med redigeringen. Känner att jag inte har den där energin just nu. Har inte ens laddat över idol-bilderna ännu, så det får bli morgondagens projekt.

Så kan det gå:P

Jag var visst lite för trött efter en nästan fullspäckad dag. La mig för att vila tidigare ikväll vilket naturligtvis resulterade i att jag somnade.


Här har ni en bild från plåtningen. Kanske nästan mer som en behind the scenes bild men det var bara den bilden jag hunnit gjort klar innan jag somnade:P

Idolerna på ICA MAXI.

Jisses alltså! När vi kom till ICA MAXI där idolerna skulle uppträda var såklart redan de bästa platserna upptagna. Men vi kom i alla fall en bit fram:) Det var jättesvårt att få bra bilder då de uppträdde pga. 2 saker.

- Dåligt ljus
- Personer som skymde framför


Däremot så fick jag några helt okej bilder när de satt och signerade (lyckades få en plats vid staketet). Det blev dock mest bilder på Robin eftersom han satt närmast och det hela tiden var folk som skymde Kevin och Alice.

Nu ska jag fortsätta redigerandet! Tjing!

Plåtningen avklarad :)

Har varit ute och fotat Elin nu. Vi var ute i nästan en timma men shaise vad tiden sprang iväg! Kändes som typ 20 minuter :P Fick ett par riktigt fina bilder som ni ska få se senare! :D

Nu ska ta mig något att äta och sedan hoppa in i duschen. Om jag hinner kanske jag lägger upp någon av bilderna innan jag åker iväg för att fota idolerna när de uppträder :) Ska vara där ett tag innan så jag får en bra plats!

Ciao!

Morgondagen.

Ska snart iväg och träffa två kompisar, men innan det tänkte jag uppdatera er lite om vad som händer imorgon. På förmiddagen blir det en plåtning med E (hon jag fotat förr) och på eftermiddagen hade jag tänkt fota idolerna som är ute på turné och har ett stopp här i Skellefteå imorgon. Blir säkert kanon! Detta betyder att det förmodligen blir lite bildregn på bloggen imorgonkväll, låter inte så dumt va? :)

Ha en trevlig lördagskväll! Ciao!

Angående objektivet.

Jag skrev för någon vecka sedan om att jag skulle sälja mitt Canon EF 50/1,8 ll. Kort därefter frågade jag om vad ni tyckte om att ha en liten auktion på bloggen, men det verkade inte vara någon som nappade på idén. I nuläget är objektivet reserverat till en bekant som också bor i Skellefteå och jag valde att göra så för att det är mycket smidigare plus att jag slipper oroa mig för postens slarv.

Hoppas ni förstår situationen. Om det olyckligtvis skulle bli så att jag inte får det sålt kommer jag såklart att meddela det här på bloggen!

Spotify!

Jag skrev ju att jag skulle berätta mer om en av julklapparna jag nämnde i förra inlägget. Det var en månads prenumeration på ett program som heter Spotify. Hade aldrig hört talas om det innan så jag visste inte vad det var innan jag fick det förklarat för mig. Nu är jag fast. Helt otroligt bra!


Som prenumerant loggar man in på sitt Spotify-konto och därefter har man möjlighet att söka och lyssna på i princip vilken musik man vill! Söker du på en artist kommer det upp alla låtar och album den artisten är med i, sedan är det bara att klicka på en av låtarna och lyssna. Märkte nyligen att man även kan skapa en egen spellista, najs!


Eftersom jag är en riktig sångfågel testade jag också att söka på karaoke. Fick totalt 16 759 träffar! Om man istället vet  någon speciell låt man vill hitta en karaoke version på är det bara att skriva  t ex. "leona lewis karaoke" så visas alla karaokelåtar som är registerade med henne :) Blev så glad när jag hittade karaokelåtar jag aldrig funnit på youtube :D


Tycker att idén med programmet är väldigt smart. Du betalar totalt 99 kr för en månads prenumeration och under den månaden kan du lyssna på i princip vilken låt du vill genom programmet. Dock så går inte låtarna att ladda ned, men det skulle ju vara olagligt om det var så.

Spotify får helt klart tummen upp av mig! Har hittat massor av gamla låtar jag aldrig trodde fanns och nya låtar jag aldrig hört förr :)

Någon mer som prenumerarar på Spotify? :)

Julklappar.

Hej! Tråkigt nog hann jag inte med någon fler uppdatering under julafton och igår hade jag ingen lust att blogga trots att jag satt vid datorn större delen av dagen. Men nu är jag tillbaka (förhoppnigsvis)!

Hade en jättehärlig julafton med god mat, fina julklappar och allt som hör till! Dock så gick kvällen på tok för snabbt. Jag hade väl helt enkelt för roligt ^^


Eftersom jag själv tycker det är roligt att höra vad andra bloggare har fått i julklapp tänkte att ni kanske också skulle tycka det var kul om jag visade mina :)

På bilden ser ni:
1. En ritplatta! Det blev en riktigt rolig överraskning :D Hädan efter lär det väl dyka upp ett eller annat mästerverk ;)
2. Ett spraybalsam som stärker skört och överbehandlat hår. Någon som testat detta?
3. Ett sällskapsspel :) Har spelat detta förr och man ligger verkligen dubbelvikt av skratt!
4. Sockar. Något man aldrig kan ha för många av, speciellt när man som jag lyckas göra hål på dem väldigt snabbt.

Förutom dessa saker fick jag blandannat pengar, trisslotter (utan vinst), godis och en månads prenumeration på ett program (ska berätta om det senare).

GOD JUL!



Hoppas ni alla får en härlig julafton, oavsett om julkänslan finns där eller inte :) Det är nog inte så många som kommer blogga idag, men jag kommer troligtvis uppdatera under dagen (om jag får tid). Kanske dyker det upp en video? Vem vet ;) Dock så lovar jag inget :P

Frågor och svar.

PERSONLIGT

Hur säger du Kex?
- Som det stavas. Chex låter ju helskumt!

Hur säger du Kaviar?
- Kavviar (eller som det stavas?). Inte kaviár ;)

Hur säger du Terapeut? ;)
- Haha! Numera säger jag terrapeft. Eller jag försöker iaf ^^

Vad har du för mobil ? :D
-  Sony Ericsson K750i. Har haft den i snart 2 år (imorgon). Funkar prima (oftast)!

Har du en riktig gran eller en i plast hemma ?
- Plast (tråkigt nog).

Vilken vacker bild! Vart bor du, eftersom du har så mkt snö :)
- Tack! :) Jag bor i Skellefteå (ligger mellan Piteå och Umeå).

Om du vore en grönsak, vad skulle du då vara för sort? :)
- Jag har svårt att tänka mig som en grönsak, haha :P Men eftersom man ändå inte lär ha så mycket till liv som grönsak, är det kanske lika bra att vara en populär en ^^ Typ gurka eller något.


BLOGGEN

Vad är roligast med att blogga ?
- Helt klart all positiv respons man får!

Vad fick dej att börja blogga ?
- Jag hade börjat läsa några bloggar och blev själv sugen på att starta en blogg. Såg det mest som en kul grej och något man kan titta tillbaka på när man blir äldre :)



FOTO

Hur ofta fotar du? Varje dag? Ett par gånger i veckan? Och min andra fråga, har du gått något utbildning i ämnet? Eller är du helt själv lärd? Älskar din blogg btw! Tycker att du är grymt bra! Kram kram
- Det är väldigt olika från vecka till vecka, så jag har inget direkt svar. Varje dag är det i alla fall inte. Några få gånger under första terminen på gymnasiet fick jag lära mig lite grunder (bländare, slutare, iso osv.). Sedan valde jag Fotografisk bild A till tvåan och den kursen var mer djupgående även om det blev en hel del repetitioner i början. För utom det vanliga gick vi b la. igenom ljussättning och kompositioner. Med andra ord kan man säga att jag lärde mig ganska mycket i den kursen :) Tack! Jättekul att höra :D


Vad ska införskaffas nästa gång till din utrustning? :)
- Det lutar åt ett ljustält, men man vet aldrig ;)

När jag har lång slutartid (typ. 30sek.) blir bilden jätte ljus!!.. och jag har inställningen S och testat M som alla säger :/ Vet du hur man kan göra? :)
- Problemet uppstod troligast för att du hade ett för stort bländartal i förhållande till slutartiden. Fotade du mitt på dagen? När man fotar med en sådan lång slutartid som 30 sekunder behöver det oftast vara lite mörkare (om man inte använder ett speciellt filter). Mitt råd är att du testar dig fram genom att välja lägsta ISO, blända ner och se vad som händer. Jag kan inte säga exakt vilket bländartal du ska ha då jag inte vet vad du fotar i för ljus. Om du tycker det blir för svårt att göra det helt manuellt tycker jag att du ska välja inställningen Tv (om du har Canon). Det kanske är den som heter S på Nikon (eftersom du nämnde det). Har du på den inställningen ställer du själv in slutartiden så väljer kameran ett lämpligt bländartal i förhållande till tiden :)

Hoppas mitt svar var till hjälp. Annars kan du maila mig på [email protected] så ska jag försöka hjälpa dig så gott jag kan :)


Vad betalade du för din 450d och vart köpte du den?
- Jag betalade 7999 kr för kameran tillsammans med kitobjektiv. Jag beställde det på cyberphoto :)

Vad har du för objektiv och kan du visa något foto från varje objektiv? :)
- Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS (kitobjektivet)
- Canon EF 50/1,8 ll (till salu)
- Canon EF 50/1,4 USM (nyinköpt)
- Tamron SP FS 90/2,8

Bilder kan jag söka upp senare. Jag har det lite stressigt just nu :/

När ska du sälja objektivet? :)
- Så snart som möjligt! Har inte bestämt än om jag ska ha en liten budgivning eller om jag ska sätta ett fast pris med först till kvarn. Vad tycker ni?

Lite förändringar i headern!

Kände att headern behövde sig en liten uppfräschning. Det blev i stort sett bara 3 förändringar och jag tror att många av er kan se dem. Detta är förändrat:

- Ny naturbild
- Förändrad form
- Nytt "bakgrundsmönster"

Hade tänkt byta ut bilden på mig också, men då jag inte hade någon bättre för tillfället får den ligga kvar tills jag tagit en ny. Hoppas ni inte är alltför less på den :)

Vad tycks? Bättre eller sämre än förra?

I övrigt vill jag påminna er om frågestunden! Undrar ni över något så ta chansen :) Den avslutas troligtvis i eftermiddag.

Frågestund.

Det var ju ett tag sedan sist :) För att göra det enklare för mig får ni gärna kategorisera era frågor. Kategorierna ni har att vilja mellan är personligt, bloggen och foto. Frågestunden avslutas senare idag eller när jag tycker att det räcker.

AVSLUTAD.


En till bild från igår :)

When it's cold outside.

Sunny day.

Hela den här veckan har varit dyster på väderfronten, så ni kan väl gissa hur glad jag blev när solen dök upp idag! Tog mig en fotorunda i det fina vädret :)

Här är två bilder från dagen. Fler kommer senare :)

Pepparkakshus.

I torsdags var jag hos en kompis och bakade pepparkakor. Vi testade även på att göra pepparkakshus för första gången, så lite spännande var det allt :P När husen var ihoplimmade spelade vi ett spel med hennes lillasyster. Spelet gick ut på att en av spelarna tog upp ett kort och förklarade ett av orden (under tidspress) på kortet utan att säga ordet. Det blev en hel del skrattanfall och som vanligt var det jag som kläckte ur mig dagens! Detta hände när det var lillasysterns tur att förklara ett ord:

Hon - Bom bom!
Jag - PANG PANG!

Haha! Det måste ha blivit kortslutning i hjärnan ;) Jag skulle alltså ha sagt vapen, hehe.

Efter spelomgången dekorerade vi varsitt hus och pepparkakorna. Det tog så lång tid att jag inte var hemma förrän strax innan 12, men kul var det! :)

Såhär blev mitt mästerverk! Inte illa för att vara första gången va? ;)


Shaise!

100 prenumeranter! Det här måste firas! Frågan är bara hur? Kom med föslag! ;D

Hade ett mål om att nå 100-prenumeranter gränsen till nyår. Vad hände nu? Under den mest ouppdaterade veckan på flera månader får jag helt plötsligt 8 nya perenumeranter bara sådär? Galet. Jag kanske borde forstätta på det här spåret och se var det leder? Haha ;)

Jag har lite svårt att ta in att det är så många som läser och gillar bloggen. Fast något som nästan känns ännu sjukare är att det finns folk som ser lilla mig som en förebild? Det känns... knasigt men oerhört kul! :D

Tack :D Ni gör min dag!


Bilden är tagen med Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM. Pepparkakan dekorerade jag igår :) Ska berätta mer om gårdagen senare.

Ser ni något annorlunda med håret? ;) Kom just på att jag knappt visat någon bild på hur håret såg ut innan, så det är ju inte speciellt enkelt för er att se :P Jag tonade håret i lördags (mest för att få bort utväxten), men det blev aningen mörkare än innan. Gjorde även lite slingor för att det skulle se naturligare ut :)

Flytande plattor?

För några dagar sedan fick jag en plattång (Bjön Axéns straight & curl) som tidig julklapp. Men när plattången var upppackad och jag testade stänga den gick den bara ihop allra längst ut. Det var alltså ett ojämnt mellanrum resten av vägen. Tänkte först att det måste vara fel på just min men då jag såg att det var "ratten" på insidan som hindrade plattorna att gå ihop insåg jag att det det inte bara var min plattång som blev så.

Läste senare att den hade sk. flytande plattor. På OBH NORDICA står det "Flexibla (flytande) plattor för ett jämnt och kontinuerligt tryck mot håret". Betyder det att plattorna går ihop då plattången blir varm?

I övrigt kan jag säga att det här är min första plattång, så jag har inte en sådan bra koll på vilka som är bra och inte. Någon som har den här plattången?

Snacka om att jag missbrukade ordet plattång i det här inlägget -.-

I'm back! Eller?

Ni kanske inte har märkt av det, men nu har bloggen stått stilla i snart en vecka. Det är nästan så att jag kan ana lite dammråttor här och där ;P Det beror inte på att jag har haft en massa annat att göra utan jag har helt enkelt tappat motivationen (och inte är den lättfunnen heller-.-). Om inte annat får jag väl försöka locka hit den ;)

I övrigt kan jag säga att objektivet jag beställde (Canon EF 50/1,4 USM) hämtade jag ut i eftermiddags! Dock var det ingen höjdare att fota inomhus i så dåligt ljus, så jag ska testa det mer ordentligt imorgon/torsdag ;)

Budgivning?

Kul att några är intresserade av objektivet! För att göra det så rättvist som möjligt funderar jag på att ha en liten budgivning någon dag i helgen, vad tror ni om det?

Mer info kring det kommer senare!

Imorgon har jag bara en lektion och på den ska vi redovisa. Sedan är det luciatåg och efter det slutar vi :D Ska nog gå på stan och kika efter lite julklappar ;-) På kvällen vet ni nog vad som gäller! Blir en chill dag alltså ;D

Titta hit!


Bild: Jag

Jag ska nu sälja min lilla guldklimp pga. köp av "storebrodern" Canon EF 50/1,4 USM. Därför tänkte jag höra med er bloggläsare först om någon är intresserad av detta objektiv (Canon EF 50/1,8 ll alltså)?

Objektivet kommer troligtvis säljas med UV-filter och motljusskydd då tillbehören inte passar något annat objektiv i min utrustning. Observera också att jag inte kommer sälja den förrän jag fått 1,4:an.


Walking in a winter wonderland.



Såhär såg det ut i Skellefteå i helgen! Tror det är ännu mer snö nu ;)

Redigeringsmusik.



Sitter och redigerar till låten ovan.
På dansen dansar vi till den, så den har satt sig i hjärnan. Men det gör inget. Den är vacker.

Vad har ni för er ikväll?

Ekorr'n satt i granen...

...skulle skala kottar osv. Jag gissar att de flesta hört den visan ett x antal gånger^^ Visste ni att den finns skriven i en mängd olika versioner?

Anders Bek heter han (vad jag läst) som står bakom de hela 70 versionerna av "Ekorr'n satt i granen". Jag läste det på den här sidan. Där finns även alla versionerna ifall ni får lust att läsa fler efter detta inlägg ;)


Här följer några av mina personliga favoriter (ett tips är att läsa dem högt för sig själv):

Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

Svensk turist i England berättar
Dö ekorre sätt on dö gränn-grejn änd skejld samm kotts. Denn hi hörd dö tjildren änd denn hi wåss inn ö bigg harri you nåu. Denn hi hoppt fråmm wått wi inn sviden kål tallegren änd hitt hiss legg änd hiss long håry swäns.

Bedyrande
Må Gud vara mitt vittne, det var Ekorrn! Och han satt i granen, det svär jag! Skalade han inte kottar så är jag Kalle Ankas moster! Och han hörde barnen, därom inget tvivel! Och nog fick han bråttom alltid! Han hoppade så sant som jag står här, och det var till tallegren, det sätter jag min heder i pant på! Om han stötte sitt lilla ben? Visst fan gjorde han det! Och inte nog med det - den långa ludna svansen också, det kan du hoppa upp och sätta dig på!

Hatiskt
Gnagarjäveln pöste i barrklumpen, kladdade på kotthelveten
Tjuvlyssnade på ungjävlarna, då tokflängde han iväg åt helvete
Stövlade bort till nästa barrjävel, klantade till det med skanken
och den där jävla drasuten till hårigt arselspröt.

Ölgubbe
Joorrå no'vare eckonn allti'rekandu hoppaoppå sätta'repå fösstårupysen, han skala kåttarelle nå'såntva, å se'n kommeromdär ungarna, å eckonn, han far i väg som nå'n jävla kanonkula va å javafaan se'n hö'man bara hur'an stöteri grenen ellenå't, jovisserru, svansenåbene'ba' rätt inni tallegrenen va. Öh du, haru en krona till en kopp kaffe...

Radannons
Större parti granfrö bytes mot rullstol.

Kontaktannons
Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till "Överlevde hoppet - lever nu på hoppet".

Tipsextra
Ekorrn 0, Tallegren 1.

Sportspegeln
... Ekorrn sitter och väntar... han förbereder skalningen och...
... Där! kommer barnen, Ekorrn har tydligen hört dem, han får bråttom nu, ser sig omkring, söker en lucka, barnen helt nära nu och Där kommer hoppet! Vilket hopp! Oj oj oj! Han seglar genom luften, det här var verkligen en pangstart för Ekorrn nu när barnen kommer och Nej! Han slår i grenen! Han slår i grenen och han gör det rejält! Aj aj aj, det här var inte bra! Han slår i grenen just innan nedslaget och förstör hela hoppet! Det där var inte vad Ekorrn behövde i det här läget. Eller hur?
- Nej, ett hopp ska ju starta med en stark muskelspänning som sedan löses ut i en kraftexplosion och sedan avslutas med en mjuk och säker landning på målplatsen och vad Ekorrn gör i det här läget är att han visserligen får en drömstart som vi konstaterade men han lyckas inte fullfölja utan förstör hoppet genom att slå i grenen med tydligen först benet och sedan även svansen som han inte lyckas hålla undan.
- Han schabblade, helt enkelt?
- Ja det kanske är lite hårt att säga att han schabblade, vi talar ju om en mycket erfaren professionell hoppare som vanligtvis inte borde ha några problem på den här distansen men han lyckas inte få till en avslutning på hoppet trots att han inleder det med en bra start.
- Det är inte alltid säkert att man gör en bra avslutning även om starten är bra?
- Nä, så kan man säga och som vi just såg så hjälpte ju inte starten för Ekorrn utan han missar nedslaget.
- Om han hade avslutat bättre, hade det blivit ett rekordhopp då tror du?
- Ja, det där är ju alltid svårt att spekulera i men jag kan väl säga som så att med en så fin start var det ju synd att avslutningen blev så svag som den blev.
- Ett delvis fint hopp som alltså drogs ner väsentligt av en alltför slapp avslutning?
- Kan man säga, ja.

Tur för er att ni gillade min dialekt ;)

Der här var ju inte precis sista gången jag kommer lägga upp en video:)

I övrigt har jag lite bloggtroka idag. Tänkte först slänga ihop en mix av gamla videos som ni förmodligen aldrig sett, men det kändes lite överhurtigt:P Får passa mig så inte bloggen blir till en enda videoblogg^^ Nu måste jag ta tag i historiefrågorna som ska vara besvarade imorgon. Önska mig lycka till!

Världens kortaste videoblogg.

Ha inga höga förväntningar.



Bättre lycka nästa gång! :)

Videon är klar...

...men den är så onödig. Hade inget vettigt att prata om så det slutade med att jag satt och sjöng framför webbkameran. Ovanligt? Nej.

Videoblogg ikväll?

Jag skulle kunna tänka mig göra en liten videoblogg ikväll (vilket jag gissar att ni skulle uppskatta) :) Nu får ni även chansen att komma med förslag om vad jag ska prata om! Kanske är det just ditt förslag jag väljer? ;)

Eftersom jag inte har någon riktig videokamera filmar jag med webbcameran, så jag är aningen begränsad. Men jag ska köpa en videokamera innan jul, så ni kan vänta er en hel del videos där vid jullovet ;)

Finalist!

Tusen tack till alla som röstat på min blogg hos Khalid :D Tack vare er är jag nu en av de 3 finalisterna som tävlar om titeln årets blogg!

Tycker ni att jag förtjänar titeln? Gå gärna in och lägg er röst här :)

Kram på er!

Helt galet!

Idag hände något (enligt mig) väääldigt pinsamt som jag förmodligen aldrig kommer glömma.


Jag skulle nämligen hålla ett tal (vilket är det värsta jag vet!) på svenskan idag (en del i det nationella provet). Skrev klart texten i morse så jag kunde den långt ifrån utantill. När det var min tur började hjärtat slå hårdare än någonsin och hela jag skakade när jag stod där framme och pratade, tillockmed rösten kändes väldigt ostabil. Det blev värre och värre ju längre in i talet jag kom, så dåligt att jag tillslut kastade ur mig "Det här går inte!". Kände hur det började bränna i ögonen och vände mig om. Det första jag hörde var läraren som sa "Okej...", sedan när klasskompisarna började komma med peppande meningar som "Du klarar det här!", släppte alla spänningar och jag brast ut i gråt. En vän kom fram och följde mig ut ur klassrummet.

När jag hade fått prata ut och torkat bort alla tårar återvände vi till klassrummet och jag bestämde mig för att fortsätta på talet. Alla applåderade när åter igen entrade talarstolen, en mycket skum känsla. Som tur var klarade jag mig igenom resten av talet utan några fler gråtattacker vilket var skönt. Fick även i princip bara positiva kommentarer av läraren efterråt. Det enda hon hade som konstruktiv kritik var att jag skulle ha tittat upp mer.

Efter lektionen möttes jag av uppmuntrande kommentarer och kramar av några klasskompisar. Det kändes helskumt då jag själv bara tyckte att det jag gjort var extremt pinsamt. Men samtidigt var det härligt att få bekräftat att inte alla tyckte som jag.

Nu känner jag såklart en extrem lättnad över att jag gjorde det, men samtidigt skäms jag så enormt mycket över det som hände. Låt det aldrig hända igen tack!

Hahaha!

Om det är något som kan få mig glad för stunden, så är det roliga videos!



Smittsamma skratt var det här! spola fram till typ 1.34 om ni inte orkar lyssna på hela.


En programledare som inte kan hålla sig för skratt. Dessutom verkar det vara ett rätt så allvarligt ämne de pratar om, pinsamt men kul XD

Tack.

Tack för kommentarerna i förra inlägget. Det fick mig att tänka om lite när det gäller bloggen. Bloggen har på senare tid blivit allt viktigare för mig. Förr brydde jag mig knappt över min blogg utan spenderade större delen av kvällarna åt att läsa andras bloggar. Nu har det vänt åt det andra hållet, även om det kanske inte syns för er.

Ska försöka att hitta mig själv på något sätt (hur det nu ska gå till?). I nuläget vet jag knappt vad jag vill eller vem jag egentligen är. Det är nästan så att jag skulle kunna låta någon annan ta kontrollen över mig.

Vi får se hur det blir med bloggandet. Jag tror inte det blir en bloggpaus, men jag ska aldrig säga aldrig. Däremot så ska jag försöka ta det lugnt och uppdatera när jag själv känner för det.

Hoppas ni andra också förstår.
Kram <3


Bild: Jag.

Tankar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det rinner så många tankar genom mitt huvud just nu, bara negativa. Igår innan jag somnade låg jag och lyssnade på musik i över en timma samtidigt som jag funderade över alla möjliga problem. Det är nästan så att jag bara vill släppa alla spärrar och berätta allt här, men jag vet att jag skulle ångra mig om jag gjorde det. En sak är säker; jag måste ändra mitt tankesätt och min livsstil. Fotsätter jag trycka ned mig själv såhär mycket vet jag inte vad som händer...

Har funderat på om jag ska ta en bloggpaus, men jag vet att jag skulle må ännu dåligare av det. Många av er får mig faktiskt glad för stunden, även om det negativa alltid återvänder så fort den korta stunden är över.

Shoes.



Bild: Jag

Brukar aldrig köpa pumps för att jag tycker det är så obekvämt, men i fredags då jag besökte din sko fann jag dessa, som (förutom att de är snygga) också är ovanligt bekväma för att vara pumps :)

Nu är bara frågan, kommer jag att använda dem?

tisdag.

Som vanligt blev inte dagen som jag hade tänkt -.- Gick upp strax efter 07.00, men eftersom jag var så trött gick jag och la mig igen. Väcktes senare av att telefonen ringde, då var klockan kvart i tio och jag var fast besluten vid att jag INTE skulle gå och lägga mig igen.

Senare bestämde jag mig för att jag skulle fota min utrustning istället för att ta en fotorunda. Vädret var mulet och trist. Byggde först upp min lilla ministudio (om man ens kan kalla det det?) på köksbänken och satte sedan igång med fotandet. Fotade även lite andra småsaker + ett par pumps jag i köpte i fredags (visar dem i nästa inlägg).

Nu ska jag fortsätta med redigeringen.
Ciao!

00.00.00

Jag tog tideeeeeeeeen! ;D Det firar vi med en bild!



Idag är jag ledig :D Trots det hade jag tänkt gå upp klockan 07.00, men om jag klarar det eller inte är ju en annan femma. Det är mycket jag vill hinna göra idag, såsom att ta en tur till affären, gå en fotorunda, städa rummet, göra bort skolarbete och såklart blogga! Det enda som kan förstöra min dag i nuläget är en tid hos tandläkaren. Fail! Igår på dagen var jag helt säker på att jag hade tid idag, men när jag kom hem blev jag osäker. Det kan ha varit nästa tisdag, hoppas hoppas!

Nä. Nu blir det slut på mitt onödiga svammel!
Se ya l8er!

Frost.


Ännu en bild jag tog i lördags.