Twitter

Jag är med och tävlar


image3image2
Jag är med och tävlar om ett schampo och balsam från Aloe-Vera butiken i Marias blogg. Var med du också!
Lycka till nu allihopa!

Varför ska det vara såhär?

Var nyss inne på youtube och sökte olika låtar, sedan fick jag för mig att skriva ordet happy och förväntade mig att det skulle komma upp roliga videos. Klickade mig vidare till en video som såg ut att vara ett slags serie med teknade figurer för barn. Måste säga att jag blev lite chokad när jag såg de olika klippen, det var helt galet alltså. I varje klipp var det inblandat blod och att någon blev torterad/skadad på något sett. Visst, jag förstår att det är meningen att det ska vara roligt och jag kan tänka mig att många barn skrattar åt det. Men hur bra är det igentligen för barnen, ska de lära sig att det är roligt att skada/tortera andra eller vad? Jag förstår mig inte på de här programmen, det finns ju hur mycket som helst som kan vara roligt, men varför ska det alltid vara sånt här inblandat?

Ni får gärna tycka till om ni vill, det här var bara min åsikt.


Här är ett klipp från "Happy Three Friends" som serien heter.

Mår sämre idag, vad ska jag göra? :(

Hej!

Är ju hemma idag också, och det har blivit värre:( Känns strävt i halsen, är snuvig och känner mig utmattad och allmänt konstig i kroppen. Gick och la mig för någon timma sedan för jag orkade inte vara uppe, sedan somnade jag. När jag sedan vaknade upp igen var jag jättevarm i kroppen och kallsvettades, tog av mig koftan när jag gick upp för att det blev så varmt men då började jag helt plötsligt frysa igen. I morse kändes mitt huvud alldeles tungt och ansträngt + att jag hade ont i huvudet, men jag tog en alvedon så nu har jag iallafall inte ont i huvudet. Just nu känner jag mig ganska utmattad i hela kroppen, börjar bli varm igen och det sträva i halsen gör nästan så att jag mår lite illa också. Inte kul alls :(


Vad ska jag göra för att bli av med det här så fort som möjligt? Måste ju bli frisk till på tisdag!

Någon som känner igen symptomerna, är det verkligen ett förkylning jag fått?

Jag är ju snuvig och konstigt i halsen men jag brukar sällan känna såhär i kroppen vid förkylning :S Ena stunden är jag så varm att jag svettas, sen blir jag iskall och det hjälper inte ens att ta på sig mer kläder. Sen känns kroppen "skör" på något sett, kroppen är som extra känslig och ganska svag men samtidigt tung. Magen känns också orolig i perioder.


Edit: Läste just nu om influensa och tror att det kan vara det. Det fanns 3 olika influensor, och jag borde ju ha fått den näst lindrigaste eller lindrigaste även om de var mindre vanliga, med symptom som vid en förkylning.
Hade jag haft den allvarligaste som cokså var vanligast hade väl jag inte orkat sitta vid datorn?

Det står att influensan ska vara i 3-5 dagar men att man kan känna sig trött i 3 veckor efterråt. Jag blir glad bara den går över innan vi åker till tockholm, fast hur kul är det att var trött om man ska gå på stan hela dagarna, finns det inget man kan ta då så man håller sig pigg endå?

Kvällens höjdpunkt!

Gud vilken överraskning säger jag bara! Från att ha varit världes tråkigaste kväll till den roligaste!

För en stund sedan då jag kollade kommentarerna fick jag mig en liten chock, det var nämligen Flachsan som hade meddelat att jag var en av de 10 vinnarna i hennes tävlig där man kunde vinna en handkräm från Weleda!
Några av er kanske minns att jag skrev om tävlingen förra veckan, och nu vann jag! Det här är min första vinst ever genom en blogg!  Även fast det inte är något megapris man vinner så uppskattas det kan jag säga! :)

image583
Bilden är lånad från Weleda webshop.

Tidsfördriv när man är sjuk och har tråkigt...

Dagens humör: Lite från och till, men hyfsat bra
Dagens mående: Inte så bra (sjuk)
Dagens borde: Städa rummet
Dagens frisyr: Vaknade med en väldans volym i håret, lite mindre nu dock :P
Dagens klädsel: Mjukisdress, varmt och bekvämt :)
Dagens planer: Inget speciellt, bara ta det lungt
Dagens materiella vill ha: En lång grå kofta, varifrån vet jag inte ännu :/
Dagens längtan: Tills jag blir frisk igen och Stockholmsresan :)
Dagens beroende: Snytpapper!
Dagens tråkigaste: Att inte kunna göra något roligt :(
Dagens roligaste: Gamla videos som jag hittade på datorn :P
Dagens middag: Ugnspannkaka :)
Dagens låt: Alain Clark - This ain't gonna work

28 Februari

Är sjuk idag, ajsing :( Kände av redan igårkväll att allt inte stod rätt till, jag frös, det kändes konstigt i halsen och jag fick lite rinnsnuva och nös stup i kvarten. Idag när jag vaknade kände jag inte så stor skillnad, men jag var ganska utmattad i hela kroppen och behövde vila så jag stannade hemma vilket jag nu i efterhand tycker var ett klokt beslut. Brukar jämt göra misstaget att jag går till skolan endå men då blir det bara värre dagen efter, och det vill jag ju inte ska hända ännu en gång. Fryser lite mer  nu, är lite sämre i halsen och får rinnsnuva i perioder, inte så kul :S Jag hoppas jag blir frisk till på Tisdag då vi åker till Stockholm! Det verkar ju vara en förkylning jag åkt på då en i familjen hade det för bara några dagar sedan.

Ni får gärna komma med tips på hur jag kan göra för att förkylningen inte ska bli så långvarig! Än så länge går det ju bra men gissar att det kommer bli värre, men det behöver ju inte bli det heller.

26 Februari

Hej!

Fint väder idag igen :) Härligt! Fast vi kan gärna ta bot kylan och snön nu tycker jag :) Gick upp vid 8 då mamma väckte mig, verkligen tur för jag hade stängt av mobilen då den ringde så annars hade jag säkert vaknat nu :P Men gick och la mig sen igen en stund, tur att jag inte somnade :P

Nä, nu måste jag gå och ta mig något att äta och göra mig klar, sedan ska jag till skolan. Ska ha muntliga delen i engelska nationella idag :S Det känns lite nervöst då jag vet hur dålig jag är på engelska :/

Önskar mig själv lycka till!

Ciao

25 Februari

Hallå där :)

Idag har det som vanligt varit en väldigt lång dag, men det kändes mycket lättare när man fick veta att vi inte har ljud imorgon vilket innebär att jag börjar 13.05! :D Lycka! Trots det blir det nog ingen lång sovmorgon för min del men jag ska nog gå upp minst nån timma senare än vad jag brukar :) Då får jag lite tid att sitta vid datorn och läsa bloggar... kanske även läsa på boken som jag fortfarande inte läst ut! Ni som kikade in igår eller i lördags minns säkert att jag skulle läsa ut en bok på engelska igår... men jag tog mig bara igenom lite mer än halva boken och sen gav jag upp. Ibörjan när jag läste gick det rätt så framåt och jag var som inne i boken, men sen blev jag okoncentrerad vid några tillfällen, speciellt i slutet. Nu vet jag inte riktigt vad som hänt de 15 sista sidorna, men jag orkar verkligen inte läsa om dem :S

Ikväll var jag på aerobicsen igen, det gick super och jag är jättenöjd över min insats den här gången! Idag kunde jag tillockmed koreografin så jag hängde med riktigt bra :)

Nu ska jag bara ta det lungt och läsa lite bloggar, orkar inte ta tag i något skolarbete för tillfället.

Halva boken kvar...

image159

24 Februari

Godmorgon!

Har börjat skriva inledningen till recensionen av boken och samtidigt passat på att läsa lite bloggar :P Idag har jag bara en enda plan: Läsa ut boken på engelska! Det kommer säkert ta sin lilla tid då jag inte alls är särskilt bra på engelska, men efter att ha läst ett fåtal sidor i boken har jag fått uppfattningen av att den endå är ganska lättläst, det är bara några fåtal ord jag stöter på då och då som jag inte förstår, men då läser jag bara vidare. Huvudsaken är ju att man förstår vad som händer, man behöver ju inte förstå allt i detalj:P

Tur att jag köpte både lite naturgodis och vanligt godis igår, det gör läsningen mycket roligare!
Nä, nu ska jag lämna datorn för en stund. Soffan, here I comeee!

Dagens bild

Det här är nog inget jag kommer att fortsätta med varje dag, men när jag köpt mig en systemare kanske det blir så :) Istället för att lägga ut en bild som någon annan tagit på en kändis eller liknanade som jag sett andra brukar göra går jag mot strömmen och lägger istället upp en bild jag själv fotat. Mycket roligare och personligare :)

image156


Vad tycker ni om bilden? :)

Var tog all tid vägen?

Åh vad jag hatar mig själv för tillfället! Jag hade lovat mig själv hela veckan att jag skulle läsa nonstop idag tills jag hade läst ut boken, och som om jag läst ett ord? Nej. Herregud, igår läste jag inte heller, och ingen annan dag i veckan. Nä, jag får skylla mig själv! Att jag aldrig lär mig att man ska göra saker i tid, nu kommer det säkert sluta med att jag får både hetsläsa mig igenom boken och skriva en recension om den på Onsdagkväll, dagen före jag ska ha den muntliga redovisningen av boken. Nä, såhär får det inte vara :S Imorgon då jävlar ska jag läsa ut den, och gärna skriva recensionen med så jag hinner lära mig den utantill till Torsdag.

Idag var jag riktigt seg på morgonen, det sa bara pang och sen var klockan 2. Då åt jag lunch och bestämde mig sen att följa mamma en snabbis på affären, men oj vilken snabbis det blev då! Var hemma vid 4, sedan la jag in lite bilder jag tagit tidigare idag och kollade lite bloggar. Sen var det middag, tacos :)

Och nu sitter jag här...

Gårdagens fynd + annat :)

Hej igen! Det dröjde lite tid eftersom datorn är seg och jag har suttit och läst olika bloggar samtidigt som jag fixat bilderna i ps. Men nu kommer det :)

Gårdagens fynd är en hallonröd/rosa sjal från H&M som var på rea, jag fick den för 20 kr och ordinarie pris var 98 kr :) Sedan köpte jag även ett par solglasögon för 5 kr, värt :)

Sjalen:


Solglasögonen:


Jag brukar aldrig köpa rosa kläder/bijoterier så om man nu ska kalla sjalen rosa (färgen är lite missvisande på bilden) är det ett stort steg för mig :P Vet inte varför jag aldrig köper rosa saker, visst, endel rosa färger tycker jag helt enkelt inte om... men de andra då? Jag känner aldrig heller att det saknas något rosa i min garderob :P Men den här färgen tyckte jag om, varken för skrikig eller ljus. Men jag kallar den hallonröd, och då är det ju inte rosa, eller?:o

Tidigare i veckan när min ena halvsyster rensade hennes kläder ställde hon ut en påse full med kläder som jag skulle få gå igenom. Av egna erfarenheter har jag lärt mig att inte behålla kläderna som man tycker är okej men inte mer. Det finns frotfarande kläder från tidingare gånger som jag inte har använt en endaste gång, och vad ger det då att de ligger i garderoben och tar plats? Var hård mot mig själv den här gången och valde endast ut några fåtal plagg som jag skulle kunna ha.


På de här bilderna har jag med 2 plagg och 1 par skor som jag valde att behålla.

Det ena plagget är den grå-svart randiga klänningen/tunikan som också är lite omgjord. Från början var det inget snöre längst ned så att man kunde knyta åt utan den var "fladdrig". Blev nöjd med resultatet:) Det andra plagget är den gråa tröjan :) Gillar modellen fast den är lite för kall då tyget är så tunt, frös mycket då jag hade den i måndags :/ Sedan är det då skorna som är på 3 av bilderna, är lite osäker på dem pga klacken. Gillar mer bredare klackar som är lägre, jag tycker mina ben redan är nog långa, sedan är det mycket stabilare med en lägre och bredare klack.



Sjalen finns också med på några av bilderna som ni ser :)

Kommentera gärna något i inlägget :)

En lång dag på stan...

Hej! Slutar ju tidigt på fredagar, 13.15, men idag gick jag på stan med en kompis till kvart i 4 då hon skulle hem. Sedan var jag själv kvar på stan till kvart i 6. Det var inte alls tänkt att ajg skulle vara så länge på stan idag men det blir sällan som jag tänkt :P Köpte inget speciellt, ett enkelt svart linne och en annan sak. Mer än så blev det inte, men det kanske är lika bra då det snart är sportlov och då kommer jag att vara i stockholm under några dagar, då lär det bli en hel del shopping :)

Senare ikväll kommer jag att visa gårdagens fynd + lite annat :) Fick förhinder igårkväll då det brev problem om hur vi skulle ta oss hem från Stockholm, vi hade ju tänkt att flyga men det fanns inga platser kvar :(

Vad har ni gjort idag? :)

22 Februari

Hej :)

Nu har vi haft textkommunikation och lunch. Jag gjorde seriöst nästan ingenting på texten, Sara är sjuk och hon har våran platsrepotagetext på sin användare. Därför fick jag skiva vad jag ville istället, som kommer att vara nästa sak vi ska jobba med på texten. Hade verkligen ingen inspiration, försökte mig först på att skriva dikter men det sket sig så jag skrev en inledning på nått som ska bli en skräckis :P Gjorde också en stoppknapp i PS åt Elin som hon skulle ha i sitt platsrepotage.

Igår fick vi veta att resan till Stockholm blir av på sportlovet :D Men vi fick problem när vi sen skulle boka resa hem, för den dagen vi skulle åka hem fanns det inga platser kvar :( Det hela slutade med att vi bokade tåg, men jag vill inte åka tåg så jag sitter och kollar stup i kvarten om någon avbokat så vi får flyga istället :P Tågresan går att avboka minst 4 dagar innan, avbokar man 3 dagar innan så går det inte:/

Nu är det bara att hoppas!

Ännu en tävling :P

Är med i ännu en tävling på den här bloggen. Det man kan vinna är en handcreme från Weleda! Verkligen andvändbart för mig som har problem med torra händer! Weledes produkter ska även vara ekologiska, naturliga och ha en god kvalité. De innehåller inte konstiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen osv. vilket är bra :)

Var med och tävla du också, 10 vinnare lottas ut! :)

Jag är med! :)

  img339/750/vinpu9.png
Jag är med och tävlar i Ellis blogg. Va med du med :)

20 Februari

Hej! Sitter här i "bunkern". Vi början 5 över så jag tänkte bara skriva ett kort inlägg :) Vi körde basket med rullstolar och goalball på gympan. Annorlunda men det var ruskigt kul :D Jag lyckades iaf att inte tippa med rullstolen som några andra gjorde :P De där är något jag skulle kunna göra någon fler gång, men man fick ganska mkt värk i armarna :P I goalball skulle man vara två lag och stå på varsin sida av en plan med ögonbindel. Sedan kastade man över en boll som plingade när den rörde sig och då skulle motståndarlaget försöka fånga bollen innan den tog i bänkarna på andra sidan. Om bollen tog i nån av bänkarna blev det mål :P

Nu, nu måste jag skynda till lektionen, ciao!

Lyssna på det här!

Hittade den här videon på Ellinors blogg, shit säger jag bara :o När du lyssnar på klippet MÅSTE du ha hörlurar för att det ska funka, det är nog det som är själva poängen med den. Du kan ta nästan vilka hörlurar som helst och koppla in i datorn. Sedan är det bara att starta videon och lyssna. Om du har ögonen stängda blir upplevelsen verkligare, fast det kanske är olika från person till person :P

Du kommer att sitta hos en frisör som kommer att raka av ditt hår på huvudet, det känns verkligare än vad jag trodde det skulle göra! Jag själv ryser vid flera tillfällen, huvva :P


Lyssna! Glöm inte hörlurarna :)

19 Februrari

Hallå :)


Idag var det ju dagen med stort D, Jag och min kompis Elin skulle vara programledare i vårat radioprogram på skolan. Det gick endå ganska bra på morgonen, även fast jag var lite nervös. Jag visste att vi hade manuset klart och jag hade läst igenom det några gånger igårkväll. Så mycket värre än såhär kunde det inte bli trodde jag då, men jag hade fel.

Väl på skolan upptäckte vi först att flera var borta, därav en av teknikerna. Sedan var vi inte säkra på om vi skulle få några gäster som skulle spela live i radion, så vi fick helt enkelt skippa det. Det var bara raka vägen till datorn, radera i manuset och tänka ut något annat att prata om. Vi kom verkligen inte på något vettigt så vi fick ta en annan lösning, nämligen att spåra i slutet. Istället för intervju med gäster så blev det sten sax påse om vem som skulle få välja sista låten :P När vi var klara med det omskrivna manuset fick vi helt plötsligt veta att en av reportrarna som skulle ha ett inslag inte hade spelat in det hon skulle säga, utan hon ville att vi skulle läsa upp det. Dessutom handlade det om ett helt A4 fullt med text som inte ens var omskrivet i manusform. Där gick gränsen för mig. Vi som hade det nog stressigt skulle ta på oss ännu en sak, frågan var om vi ens skulle hinna öva i studion innan sändning. Men vi fick helt enkelt göra det bästa av situationen, reportern gjorde texten kortare som sedan jag och E skrev om till manusform. Medan Elin fixade klart manuset satt jag i studion och teknikerna justerade volymen. Vi fick skjuta upp sändningstiden för att hinna öva någon gång innan. Sedan var det dags för sändning, nu kan man verkligen tala om att nervositeten steg på bara några sekunder. Satt där och skakade samtidigt som jag hörde hur mitt hjärta slog allt intensivare.

Det gick faktsikt bättre än vad jag trodde för oss. Tyckte att jag lät darrig i rösten från början men det släppte mer och mer ju längre in i programmet vi kom. Tillslut tänkte man inte så mycket på att det sändes ut över hela skolan. Dock så blev det lite tokigheter i tekniken som att det råkade komma in på någon låt när inslaget var slut eller att fel låt började spelas. Men jag vet själv hur svårt det var att tajma på vissa saker då man var tekniker och det får man räkna med :P

Sedan var det lunch och vi fick vänta i 15 minuter för att fiskpinnarna tog slut. Men vi ska vara glada för att vi åtminstone fick det, stackara längre bak i kön fick inga då de tog slut på bara någon minut igen och fick något annat till potatisen istället. Jag och Elin försökte sen i slutet av rasten att få över filen med vår sändning på min Ipod men det sket sig, vi skyller på datorn :P Har inte lyssnat på sändningen än men imorgon ska Elin ta med usb till hennes mobil och testa lägga över den dit istället.

Nu ska jag snart plugga matte, Elin undrade om vi kunde plugga tillsammans så det blir väl så. Hon kan säkert lära mig en hel del då jag inte förstår mig på allt i matteboken :P Om jag hinner ska jag nog också läsa ur engelskaboken för en gångs skull! Har skjutit på det nu i några veckor och snart ska jag redovisa om boken jag läst, jag är bara alldeles i början av boken :S Hur gick det med planeringen att läsa 14 sidor per dag igentligen?

Det ver lite om min dag det! Hur har din dag varit?
Kram!

18 Februari

Hej hej :)

Har inte så mycket att skriva just nu, ska försöka plugga lite så jag har gjort något vettigt innan jag ska sova. Var på aerobicsen ikväll, känns riktigt bra nu efterråt :) Som vanligt kunde jag släppa alla tankar på läxor och annat som har med skolan att göra och bara fokusera mig på själva aerobicsen. Men nu kommer tankarna tillbaka igen, imogon ska jag och min kompis vara programledare när vi sänder radio över skolan. Just nu känns det inte så nervöst men jag kan garantera att jag kommer skaka imorgon. Blir jämt så mesig och tänker bara på vad som kan hända osv, om jag endå kunde tänka positivt nån gång :( Nä, det är ska gå bra! Även om man råkar snubbla över några ord här och där eller något annat så är det inte hela världen. Jag ska inte göra så stora saker av allting :)

Önska mig lycka till!
Kram

17 Februari

Hej :)

Det är superfint väder idag och jag känner att det behövdes :) Ska snart ut och gå med E som blev sjuk igår, hon mår bättre idag så vi ska även skriva klart manuset :) Efter det får vi se vad som händer, jag måste iallafall läsa ur boken på engelska och sedan vore det bra om jag åtminstone kunde kika lite på matten. Ligger ganska mycket efter och minns knappt vad jag räknade sist pga att vi gick tillbaka och repeterade det vi räknade i höstas. Det var det jag hade prov på i veckan.

Nu ska jag ta mig något att äta, sedan blir det promenix :)
Hoppas ni får en trevlig söndag!

Ciao!

16 Februari

Har inte gjort något vettigt idag, har suttit vid datorn i stort sett hela dagen och läst bloggar, kollat på gamla videos jag gjorde förr, rensat lite bilder osv. Kommer väl bli en pluggdag som vanligt imorgon :P Måste läsa klart min bok på engelska som jag knappt börjat läsa, ska också hinna skriva en recension om den och sedan redovisa v.9. Sedan har vi matteprov på torsdag, det behöver definitivt mer plugg än till del 1 som vi gjorde förra veckan. Nu ska man ju skirva långa uträkningar och allt känns mer avancerat :S

E skulle ingentligen ha varit här nu för vi hade planerat att skriva klart manuset som vi ska ha då vi sänder radio på Tisdag, men nu blev hon hastigt sjuk och fick feber, stackarn :( Aja, vi kanske kan göra det imorgon eller på måndag, bara vi får det klart innan tisdag.

Ska se melodifestivalen ikväll, har inget annat för mig och sedan är det bra att hålla sig uppdaterad då vi bl a kommer att prata om just melodifestiven under radiosändningen.

Dagen som trots allt slutade lyckligt :)

Hej!

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag gå och söka praktikplats efter skolan som slutade kvart över ett, men jag gick på stan ett tag och kom mig inte iväg förrän vid halv 4. Gick först till MAXI och frågade där, hon berättade att de håller på att bygga om så det är ganska mkt som händer och att de vill ju ta väl hand om praktikeleven så att den ska trivas. Därför ville hon fundera till på måndag då jag ska ringa och höra med henne. Eftersom det inte var säkert att jag skulle få praktik där gick jag vidare till JULA. Blev helt paff måste jag säga, direkt jag nämnde att jag var ute efter praktik sa han att de gick bra. Haha, jag hade inte ens nämnt vecka eller nått :P Efter typ 5 minuters prat var det klart! Jag skulle vara deras "allt i allo" :) Men det kändes endå lite skumt, för han skrev bara upp va jag hette, viken vecka och vilka tider, men sen fick jag ställa frågor själv, tycker endå de borde informera om allt man behöver veta innan man ska dit :P Men jag ska endå se om jag får praktiken på MAXI istället, där är jag säker att jag kommer hålla mig sysselsatt hela tiden, det är också större chans till sommarjobb där. Sen känns det inte riktigt som att JULA är min grej, de har ju mkt maskiner och sånt i butiken.


Efter det ringde jag mamma och hon var på MAXI så jag återvände dit och hjälpte henne att handla. Allt gick bra tills dess att vi skulle gå ut ur butiken. Jag höll inte i min väska, den var borta! Snabbt som sjutton rusade jag in i butiken igen och halvsprang igenom den för att hinna kolla lite överallt. Försökte memorera var i affären jag hade varit men det var inte världens enklaste då jag hade gått typ överallt. Vem som helst kunde ju ha tagit den och jag hade massor av värdefulla saker i den, plånbok med pengar, leg, bankkort och massa annat. Mamma gick till informationen för att kolla on någon anmälan hade kommit, de ringde även till kassorna men ingen hade sett den.
Fick mer och mer panik, mamma åkte hem för att laga mat och jag fortsatte desperat leta i affären. Jag hade ingen aning om var jag hade lagt av mig den. Jag är en sån som bara kan ställe ifrån mig saker då jag kanske ska ta upp något annat och sedan glömma att ta upp de jag höll i först igen. Letade i minst 20 minuter och det började riktigt bränna i ögonen. Hade nästan gett upp hoppet men beslöt mig endå för att fråga kassörskan vi betalade hos även fast de hade ringt till kassorna och hört. Ni skulle bara ha sett lyckan i mitt face när hon vände på sig och lyfte upp den ur en låda bland massa galjar.
- Är det den här?
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D


Aldrig förr har jag älskat min väska så mycket som nu! :D

15 Februari

Godmorgon!

Vi har textkommunikation nu och håller på att skriva plats -eller resereportage. Jag och Sara skriver ett platsreportage men det går inte så framåt. Förra lektionen hann vi skriva en hel del men på den här lektionen har vi knappt skrivit ett ord. Vi ska snart till aulan för att få veta vilka valbara kurser vi får välja mellan i 3an, därför blir den här lektionen betydligt kortare än vad dne brukar vara. Sen har vi lunch och efter det bara en lektion till, Samhälls.

Efter skolan måste jag iväg och söka praktikplats för att jag lovade mamma det. Hoppas jag hittar någon, känner att jag är lite sent ute även om det är vecka 11 vi ska på praktik. Jag hade ju tidigare funderat på att praktisera i Stockholm, men den idén slopades för kanske 2 veckor sedan.

Alla hjärtans dag

Hellu!

Dagen har varit lite både och idag. Jag var väl på ganska bra humör på morgonen förutom då jag fick stressa till skolan men när jag slutade för dagen var jag på dåligt humör. Dagens outfit blev som på bild 3 i förra inlägget fast jag hade andra skor och mina nya tighta jeans istället för leggings. Känner att jag har fått lite bloggtroka nu helt plötsligt. Känns bara så tråkigt att skriva om mina lektioner och andra onödiga saker :S Igentligen känns det här inlägget onödigt också...

Någon som har något tips på vad jag kan blogga om?

Vilken sjal?

Som jag skrev tidigare så köpte jag ju 2 sjalar idag, men nu kan jag inte bestämma mig för vilken jag tycker passar bäst till en outfit.

Snabbredigerade ihop allt till en bild så man ska kunna se alla samtidigt och slippa klicka upp en i taget.
De två första från vänster är de jag köpte idag och de två andra har jag haft ganska länge. Sista bilden blev lite suddig men jag orkade inte fota om den.



Så vad tycker du? Vilken sjal passar bäst till outfiten och varför?

Nu ska jag gå och duscha, sedan måste jag plugga engelska, vettetusan hur jag ska hinna alltså! Jag hade helt glömt bort båda sakerna och engelskan påminde Sara mig om just :S Men kommer att kolla om jag fått någon kommentar innan jag går och lägger mig, kommer troligen ha outfiten eller delar av den imorgon :)

Mobilen beter sig konstigt :S

Typ hej min mobil funkar inte som den ska :S

Tidigare idag minns jag att den funkade, men när jag sen skulle ringa hem senare idag betedde den sig jättekonstigt:S När jag tryckte på någon knapp lös den upp, men det var ingen bild utan bara helt vitt, sen efter några sakunder slocknade den av sig själv igen. Tänkte att det kanske var så att batteriet var nästan slut men nu visar det sig att det inte heller är problemet. Jag kopplade i mobilen till laddaren när jag kom hem och mobilen lät som den brukar när man kopplar i den, den lyste också upp, men bara helt vitt. I vanliga fall brukar det komma en bild där det står att den laddar.

Jag fattar inte? Någon som vet vad som har hänt med min mobil? Jag har inte tappat den eller något :S

Det enda probmemet med den är alltså att displayen blir helt vit då den lyser upp, inga menyer, ingenting.
Hade den varit död så hade den ju aldrig reagerat då man trycker på knapparna eller sätter i laddaren.

13 Februari

Hej!

Idag hade jag världens blåsigaste, kallaste och halaste idrottslektion ever känns det som. Vi hade lek med skidor och jag höll seriöst på att blåsa iväg. Det blev också svinkallt då det inte precis var några varma vindar. Men det var endå lite skojj att leka, haha:P Vi körde i lag mot varann olika lekar, minns en lek då man skulle ta sig igenom rockringar och sedan springa tillbaka och byta av varann. Jag startade i vårat lag och det var svårare än vad jag trodde, ramlade gång på gång och ringarna gled iväg hela tiden:P I slutet av lektionen skulle vi åka spåret runt skolan och herregud så halt det var, och man kunde knappt andas i vindarna. Fast däremot var det lite kul då man vid vissa sträckor bara kunde stå för att vinden skjutsade en fram :)

Matteprovet gick sådär, fick lite panik i början då jag blev jätteosäker på en sak vilket kunde leda till att om jag räknade så på varje tal skulle det antingen bli rätt eller fel på alla uppgifter i början :/ Men jag tror det gick hyfsat iaf.

Gick på stan och letade sjalar efter skolan men som vanligt var beslutsångesten där. Var på glitter och hittade en som jag tänkte köpa, men jag var tvungen att först gå och hämta ut pengar och då hann jag ångra mig under den tiden :P Gick i en massa andra affärer och fortsatte leta. Slutade med att jag köpte två sjalar på H&M i den modellen som jag inte gillar lika mycket. Jag gillar mest modellerna som man viker som en trekant och sedan knyter runt halsen men det fanns väldigt lite av dem, de flesta som var så var sånna här palestinasjalar, det var iaf en sån jag först tänkte köpa, men det kändes fel på något sett :S

12 Februari

Vaknade av mig själv redan vid 20 över 5 idag fastän jag skulle upp 7, fråga mig inte varför utan jag vet knappt själv varför jag ibland vaknar så tidigt :S Hade som vanligt ljudmedier hela förmiddagen och vi har bytt uppgifter, jag ska vara programledare nu under de 2 kommande sändningarna. Känns lite nervöst redan och tänk då hur nervös jag kommer vara nästa Tisdag då vi ska sända :S Har testat på att vara programledare en gång när jag gick i 1an, men det vara inte alls samma sak. Då jobbade man inte i någon redaktion och fick därför göra allt själv, fick tillockmed sköta tekniken samtidigt som man sände vilket var väldigt stressigt och jobbigt. Jag borde igentligen vara glad att vi bara behöver sitta och prata nu med det var inte lika seriöst i 1an då kursen bara gick ut på att man skulle få testa hur allt fungerade och vi sände bara ut till klassrummet. Nu sänder vi över hela skolan och då blir det helt annars. Jag och min kompis har skrivit ganska mycket på manuset nu men är inte helt klara, därför ska vi skriva klart i helgen så vi kan koncentrera oss på att öva i början av nästa lektion.

Har inte så mycket mer att skriva om dagen... blir nog ganska tråkigt att läsa om alla lektioner jag haft så jag skippar det :)

Matteprov imorgon och jag måste plugga nu, tur att jag pluggade lite i Söndags! Har bara några uppgifter kvar att göra, sedan är det bara att läsa och begrunda :)

Ciao!

Min helg

Hej!

Har inte skrivit nu på hela helgen för att jag har knappt varit hemma något alls förutom idag och en kortis igår.
Skriver bara en kort sammanfattning av helgen.


I Fredags hade jag prov i samhällskunskap och det gick bättre än förväntat trots att jag inte svarade på allt. Minns vilken panik jag hade kvällen innan då jag skulle sova, kändes som att jag knappt kunde någonting:S Räddningen blev att vi gick igenom det vi skulle kunna på lunchrasten innan provet och först då gick saker in i huvudet utan att försvinna en sekund senare. Vill inte veta hur det hade gått på provet annars. Efters skolan gick jag och E på stan en liten stund och åt även på ett café. Jag tog en favorit sedan tidgare - En specialgjord räkmacka :) Mumma :D Vid middagstid begav jag mig sen till mormor och stannade där över natten.



Igår hade jag först tänkt att fara hem tidigt men det blev ändrade planer och det blev en sväng på stan idag med! Herregud, jag är verkligen besatt av att gå på stan, tur att jag inte shoppar varje gång :) Men idag köpte jag iallafall en foundationborste på kicks i hopp om att den ska vara bättre än den jag köpte på MUS för några veckor sedan. Ångrar att jag köpte den från MUS. Redan vi första appliceringen lossnade det en massa strån från den:S Funderar på att gå och klaga, de som ska ha så bra kvalité på deras produkter. Vid 5 tiden åkte jag hem en snabbis för att sedan bege mig vidare till min kompis är jag också skulle sova över. Såg på melodifestivalen och efter det Titanic. Var jättemånga år sedan jag såg den filmen så jag minns inte så mycket. Det är verkligen en stark och känslosam film, svårt att hålla tårarna inne i slutet :(


Idag var jag och E kreativa och räknade matte! Vi har prov på onsdag så det är lika bra att börja i tid. Annars har jag väl inte gjort något speciellt. Gick till Rusta och Maxi för att köpa lite saker. Fanns knappt någon mat i kylen så jag köpte hem lövbiff, potatiskroketter och sås som också blev dagens middag :)

7 Februari

Hallo!

Skrev aldrig igår på bloggen, hade inget att skriva om så jag skippade det :P Idag blev jag för första gången mätt av skolmaten, hurra! Åt två stora potioner, men som vanligt var jag hungrig efter bara någon timma igen -.- Dagen gick lite fortare än vanligt då jag och Sara fick sluta nästan en timma tidigare för att vi jobbade in halva lektionstiden på långrasten som vi har innan. Hade som vanligt bara tänkt gå på stan en halvtimma för att sedan åka med nästa buss och slippa betala igen (det är övergång inom 1 timma). Tyvärr så blev det ju inte så idag heller, fastnade på Cubus för att prova kläder. Blev helt förälskad i ett par mörkblå jeans som satt så bra på mina icke-gjorda-för-jeans-ben, så det är klart jag slog till! Haha, fast igentligen har jag lovat mig själv att inte handla jeans på Cubus då alla jag köpt där töjt ut sig skitmycket efter några månader :/ Men Cubus är den enda affären som har jeansmodeller som passar mina ben, har provat en massa andra jeans från andra affärer men de är antingen för slappa under rumpan eller så får jag inte igen dem i midjan :S

Köpte även en grå tunika, har kollat på en sån fast svart förr, men den här tycker jag mer om :) Älskar tunikor med fickor! Tycker den var jättesöt :) Visst, det hade varit roligare med någon roligare färg men den här gången spelade inte det så stor roll :)


Jeansen:

Även fast jag vet att de kanske kommer töja ut sig mycket kunde jag inte låta bli att köpa dem, och de kostade dessutom bara 199 :o

Tunikan:

Tänkte att man kanske sen kan testa ha något färglatt till tunikan :) Vad tror ni om det?

Sry för den dåliga kvalitén på bilderna, som ni ser tog jag dem med mobilkameran. Snart har jag endast bara den, mamma ska troligtvis köpa min digitalkamera. Men sen blir det en systemkamera för min del :) Kameraväskan är iaf köpt, ett steg på vägen :)


Shit vad klockan går fort, måste hinna plugga till samhällsprovet imorgon, ciao!

Billig shopping :)

Hej igen!

Gick på stan en väldigt lång stund efter skolan idag så jag fick ta 20 över 6 bussen hem. Var mest på gina för att de hade ett superbilligt pris på alla reavaror, 29 kr! Däför blev det ganska mycket kläder att prova, hade kunnat få mig ett par jeans som var på rea men jag fick inte igen dem i midjan + att de stod att de kryper 7% när man tvättar dem, typiskt! De som satt lagomt snyggt på benen, varken för tighta eller slappa. Kollade efter en större storlek men de hade bara storleken under den jag provade kvar :( Men jag köpte iallafall nånting, det blev en kjol :) Tyckte den var söt och när den var så billig fanns det ingen anledning till att tveka :P

Här är den iaf:


När den sitter på:


Ved dock inte vad jag ska ha för överdel till den eller om jag ska ha överdelen instoppad i kjolen lr inte, kom gärna med tips!

5 Februari

Vi har rast nu och det går segt, över en timma kvar. Vi har sån lång rast för att vi fick sluta från ljudet nästan en hel timma tidigare. Sändningen gick inte alls lika bra som förra gången, vi var her enkelt inte lika förberedda. Men man kan ju inte förvänta sig att allt ska gå bra, även proffs gör fel ibland som min lärare sa. Nu har vi bytt arbetsuppgifter så nu ska jag och min kompis vara programledare! Blir säkert kul även om jag kommer vara dödsnervös då vi ska sända. Temat blir musik och melodifesivalen eftersom det inte händer så mycket annat runt den 19 Februari då vi ska sända. Vi tänkte även försöka fixa livemusik direkt i studion för första gången :)




 

4 Februari

Hej hej, blir en sen uppdatering nu innan jag ska sova.

Dagen började ju som alla vanliga måndagar brukar, fick stressa för att hinna med bussen. Men idag när jag kom till skolan stod alla och väntade på att vår fotolärare skulle komma, hon som alltid brukar vara i tid. Kort därfeter frågade jag och Sara efter henne i expiditionen och fick veta att hon inte är på skolan! Här hade man kunnat sova i minst 2 timmar till :( Att hon inte ens hade mailat gjorde oss bara ännu argare. Vi orkade hursomhellst inte vara kvar på skolan i nästan 3 timmar tills nästa lektion började så vi gick till min mormor och åt även lunch där. I övrigt har dagen varit sådär... höjdpunkten måste nog ha varit aerobicspasset, bara för att man kopplar bort alla tankar kring skolan då.

Imorgon har vi sändning igen, woho:) Den här gånger har jag och min kompis valt ut 3 nya låtar som vi ska spela, sedan har vi även gjort en jingel. Vi ska börja med att presentera dagens namnsdag varje tisdag som våran grupp sänder och sedan även berätta lite mer om just de namnen. Den blev ganska oseriös men vi är nöjda iaf, får se imorgon vad de andra tycker om den :)

Här är en av låtarna vi ska spela på radiosändningen imrogon :)
Colbie Caillat - Bubbly
Tycker den är jättehärlig låt att lyssna på, love it!


Bloggkoll!

Jag måste ha hamnat i något intensivt bloggberoende, ända sedan jag började läsa bloggar har det ökat ganska mycket. Förr brukade jag jämt skriva in andresserna till alla bloggar flera gånger per dag men äntligen har jag skaffat mig en användare på bloggkoll så slipper jag skriva in adresserna hela tiden, då ser jag så fort någon har skrivit något nytt :) Att jag inte skaffade an användare där tidigare, minns att jag var inne där någon gång men jag orkade inte bli medlem då? Det är ju hur enkelt och smidigt som helst! Den enda nackdelen är att man blir ännu mer beroende och hittar en massa nya bloggar man inte läst förr. Sitter och uppdaterar sidan stup i kvarten :P

Använder ni bloggkoll?

Nä, nu ska jag sova.
Godnatt.

Kort uppdatering

Blev just sugen på att installera Adobe illustrator som jag igentligen tänkte installera i helgen men det belv inte av. Har även varit inne på att spela the sims 2 som jag inte rört på flera år men när vi på engelskan ritade vårat drömhus blev jag väldigt sugen på att testa bygga det i the sims, dock tror jag att det blir svårt att bygga endel saker som en böjd trappa :P Men före jag installerar illustrator eller spelar the sims måste jag göra två saker: Äta och göra körkortsteoriövningar på datorn i 1 timma. Jag åt bara en tunn köttbit och lite morötter till middag och känner att jag börjar bli lite trött igen:/ Verkligen inte bra för mig som redan har problem med vikten. Det där med övningarna är något lag lovade mamma i morse för att jag fick övningsköra till skolan istället för att åka buss.

Något tips på vad jag kan äta? Gärna något som går fort, men inte macka, nudlar eller fryst mat:P

2 Februari

Glömde uppdatera igår så jag kör en kort uppdatering idag istället. Var ju ledig igår så jag tog mig en sovmorgon, sen gjorde ajg inet så mycket förrän jag for till stan vid tre. Gick runt i lite affärer, kollade på fashion against AIDS tröjorna på H&M men den tröjan jag hade tänkt prova var slut :/ Blev inget köp av kläder och ska jag vara ärlig så har jag knappt köpt några kläder alls den senaste månaden. Det finns inte så många som faller mig i smaken, coh när jag väl hittar någon så är de slut i min storlek :( Efter ett tag på stan begav jag micg till mormor för att intervjua klart till repotaget, sedan åt jag middag där också :)

Idag har jag övningskört, läst bloggar och funderat på hur jag ska börja skriva på mitt repotage, känns svårt och jag har ingen inspiration, kanske borde söka upp lite repotage på internet. Men de kommer säkert sluta med att jag får för mig att nu ska jag äntligen installera adobe illustrator och jag är riktigt peppad, mer peppad än att skriva repotage. Nä, nu ska jag få det här gjort!