Twitter

Kort uppdatering

Blev just sugen på att installera Adobe IIustrator som jag igentligen tänkte installera förra helgen men det belv inte av. Har även varit inne på att spela the sims 2 som jag inte rört på flera år men när vi på engelskan ritade vårat drömhus blev jag väldigt sugen på att testa bygga det i the sims, dock tror jag att det blir svårt att bygga endel saker som en böjd trappa :P Men före jag installerar IIustrator eller spelar the sims måste jag göra två saker: Äta och göra körkortsteoriövningar på datorn i 1 timma. Jag åt bara en tunn köttbit och lite morötter till middag och känner att jag börjar bli lite trött igen:/ Verkligen inte bra för mig som redan har problem med vikten. Det där med övningarna är något lag lovade mamma i morse för att jag fick övningsköra till skolan istället för att åka buss.

Något tips på vad jag kan äta? Gärna något som går fort, men inte macka, nudlar eller fryst mat:P

31 Januari

Wiiiiie! Imorgon är jag LEDIG :D Jag och två andra klasskompisar pratade med lärarna som vi ska ha imorgon. Vi fick redan förra veckan veta att vi kunde ta ledigt för textkommunikationen om vi inte skulle intevjua på skolan.
Samhällsläraren skulle bara ha repetition inför provet som vi har nästa fredag så det gick bra om vi läste hemma istället :D Dock så ska jag intervjua och sedan försöka hinna skriva klart repotaget imorgon så jag får det gjort, sedan blir det väl att läsa lite samhälls också, men det är endå kinga att slippa åka till skolan!

Nu har vi snart foto och jag och Sara ska fortsätta jobba på fotopärmen, vi är igentligen emot det för att vi gjorde en sån i ettan och tycker därför det är onödigt att göra samma sak igen :/ Vi vill ju fota! Det var ju därför vi valde den kursen, för att kunna göra det vi tycker är roligt :)

Magen kurrar, tror jag måste köpa mig något i caféet för att orka med hela lektionen som är på 2 timmar :I

30 Januari

Hej!

Blev så trött när jag kom hem vid halv fem idag, och smart som jag var gick jag och la mig i sängen vilket resulterade att jag halvsov i kanske en timma tills jag orkade mig upp för att äta. Hade ingen lång dag i skolan, slutade vid halv två men matten och samhällsen gick så otroligt segt, och inte blev det bättre av att de var 70 och 80 minuter långa lektioner :( Efter skolan var jag hos mormor för att intervjua till repotaget som jag ska skriva i kursen textkomunikation, blev även bjuden på fika som alltid, den här gången var det rulltårta med grädde och strössel :) Hann dock inte intervjua klart eftersom jag skulle till tandläkaren. Gick bra där även fast jag blev lite smått chokad då hon berättade att jag skulle få en ny typ av tandställning, eller man kanske inte ska kalla det tandställning. Det är som en plastsak som man ska ha på tänderna för att man inte ska kunna bita ihop helt, har problem med ena käken, kan inte gapa tillräkligt stort och det gör ont på ena sidan när jag gapar så mycket som jag kan. Jag valde att fundera på det och ta tag i övningarna som jag slarvat med. De kan inte garantera att den där "tandställningen" hjälper och jag känner att med tanke på att man bara ska ha den då man inte äter ger det inte så mycket då jag endå aldrig biter ihop annars.

312226-143

Ny bloggdesign!

Äntligen är den uppe, den nya bloggdesignen :) Tänkte först byta till den igår men då jag inte fick någon idé till bakgrund valde jag att vänta. Dessvärre kom jag inte på någon bakgrund ikväll heller så därför körde jag med en nödlösning som nästan alltid fungerar :) Valde att göra den ganska neutral för jag vill inte att bakgrunden ska sticka ut. I övrigt är jag väldigt nöjd med den nya designen, blir glad bara av att se på den :) Tror att färgerna gjorde susen! Däremot är den här bloglayouten inte särskilt vintrig alls, utan jag tänkte mer framåt då jag gjorde den, alltså våren.

Nu är jag väligt nyfiken på att höra vad ni tycker om den? Vet att många gillade den förra men vad säger att den här skulle vara sämre?:o

Nä, nu måste jag ta tag i Engelskan och sedan packa utegympakläder till imorgon, vi ska nämligen åka skridskor :P

28 Januari

Hallå!

Nu har den jobbigaste skoldagen i veckan passerat, härligt :) I övrigt måste jag säga att jag har ingen bra koll längre på vad vi har för läxor och sånt den här veckan, vet att vi har engelskaläxa till på torsdag men sen tar det stopp:P Ska snart iväg på mitt första aerobicspass för det här året, känner mig sådär lagomt peppad, men det bir nog bättre när man väl kommer igång :)

Den nya bloggdesignen kommer troligtvis upp ikväll! Jag har dock inte gjort någon bakgrund än och har idétroka, kommer jag inte på någon bra kanske jag bara ändrar färg på den som är nu så får det vara så tills jag gjort en helt ny :)

Nä, nu ska jag gå och byta om, ciao!

27 Januari

Godmorgon, eller man kanske ska säga goddag?

Solen skiner utanför fönstret och snön glittrar. Det är sånna här dagar man verkligen önskar att man hade en systemkamera, riktigt fotarväder som jag brukar säga :P Dock så är det 10 minus ute vilket inte är lika kul :/
Mamma har också slarvat bort min kompaktkamera, annars hade jag kunnat testa fota med den. När det är riktigt bra ljus kan den faktsikt ta riktigt fina bilder även om det inte alls blir samma kvalité och känsla.

Idag har jag inte planerat något speciellt förutom att jag ska se på Lövångersrevyn ikväll. Nu ska jag iallafall kolla på headern och se vad jag tycker om den idag när mina ögon fått vila :P

Vad ska ni göra idag?

Ny bloggdesign igen? :o

Halloj!

Sorry att jag inte har skrivit idag, har helt enklet inte blivit av trots att jag har suttit vid datorn en väldigt stor del av dagen. Var ut en gång då jag gick till ica för att köpa godis, köpte både vanligt godis och naturgodis :P Dock så har jag knappt ätit något av det under kvällen, har varit upptagen med att redigera ihop en ny header och andra saker. Ja, jag har alltså redan börjat på en ny bloggdesign bara för att jag får värsta göra-ny-bloggdesign-kickar ibland xD

Kan hända att den nya bloggdesignen kommer upp redan imorgon, sedan får vi se om jag har kvar den eller byter tillbaka till den gamla. Ni får också gärna tycka till då jag lagt upp den nya :)

25 Januari

Hej!

Idag däremot missade jag bussen, försov mig lite för mycket så jag fick helt enkelt ta nästa buss. Första lektionen gick oväntat fort den här gången, vi satt i datasalen och skulle börja planera repotaget som vi ska jobba med nu. Hade först lite svårt med att komma på vem jag skulle intervjua, men nu vet jag :) Det blir mormor och hennes intresse till matlagning :P På lektionen skickade jag även över bilder från när vi fotade i studion igår, åh, blev så sugen på att redigera ihop bilderna, de kommer blir så himla kul :D Ska nog börja redan ikväll så kanske jag lägger ut någon färdig bild senare på bloggen :) Samhällslektionen var tråkig som vanligt, så tråkig att jag knappt kunde hålla ögonen öppna :I

Gick på stan ett bra tag efter skolan, först en liten stund med Elin men hon mådde inte så bra och ville inte gå i klädaffärer så jag fortsatte själv. Hittade inga kläder jag fastnade för, provade några jeans men gav sedan upp i jeanssökandet, mina ben är inte-gjorda-för-jeans-ben tråkigt nog :( Köpte istället en foundation och naturgodis!
Brukar aldrig köpa det men lite omväxlig skadar aldrig :)

24 Januari

Tjo :)

Höll på missa bussen idag igen! Haha, såhär kommer det säkert fortsätta varje morgon, men som vanligt hade jag även idag tur att bussen också var sen :P Trodde jag skulle göra Svenskaprovet idag som jag missade förra veckan, men så blev det inte idag heller. Jag undrar om hon glömt bort det, för först skulle vi som missat det göra det på måndag men då blev det inte av, sedan på tisdag men då var bara lektionen i 20 min och idag nämnde hon inget om att vi skulle göra det även fast hon sa i tisdags att det blir på torsdag :P Matten och engelskan var tråkigt, men på fotolektionen blev att roligt igen :D Först trodde jag och Sara inte att vi skulle få vara i studion idag eftersom en annan grupp skulle det men då var 2 i den gruppen borta så då var jag och Sara med de två som var där :) Som vanligt var det svinkul att fota i studion, när man har bra ljus och allting blir det så himla mkt roligare att fota :D Först gjorde vi uppgiften och sen blev det massor av oserösa bilder ^^ Ska bli kul att se dem sen :)

Förresten, mina tankensträdgård-bilder kommer inte kunna bli utvalda eftersom jag var för sent ute:( Eller igentligen var jag inte det men jag var tvungen göra dem mindre för att kunna skicka dem och då fick de på tok för låg upplösning:( Tråkigt men sant.

image131

Några av er minns säkert den här bilden från ett tidigare inlägg, det är en av de bilder som skulle ha varit mitt bidrag till tankens trädgård.

23 Januari

Hej!

Missade bussen i morse så jag skippade att fara på första lektionen som var gympa, skulle ändå inte vara med. Hade bara 2 lektioner idag om man räknar bort gympan, härligt! Fast jag var trött och det var så tråkigt att det kändes som evigheter. Gick ett tag på stan efter skolan som vanligt :P Köpte inget speciellt, bara ett hårband på rea och något läppbalsam jag inte testat förr, hoppas de funkar på mina torra läppar. Vanligt lypsyl torkar bara ut mina ännu mer :S Hittade en lång kofta på H&M som jag har spanat in tidigare på deras hemsida, gillade den :D Dock har den korta ärmar så det är inget att ha nu, men tänkte mer mot sommaren då det är mkt varmare :) Även om det är några månader kvar så spelar det ingen roll att man är lite småtidig :P

Bilden är tagen från H&M's hemsida.

Har märkt att jag mest söker efter långa tröjor och koftor då jag är på stan, men det mesta är ju så kort, gillar inte korta saker som man måste dra ner hela tiden :S Sen är det mysigare med långa klädesplagg också :)

Funderingar

Jag funderade lite tidigare idag om jag ska skriva en att göra lista här på bloggen för varje vecka. Jag är så dålig på att ta tag i saker, skjuter alltid upp, sedan blir det också lätt att man glömmer bort saker man ska göra.

Vad tror ni om det? :)

Nu blir jag också nyfiken på vilka som läser min blogg, har inte speciellt många besökare men det vore kul om jag fick veta vilka ni var och om det är första gången ni besöker den eller om ni brukar besöka den ofta?
Sedan är jag också nyfiken att höra med er som besökt den fler än en gång vad som fick er att besöka den igen?

Själv måste jag erkänna att jag tycker min blogg är tråkig, säkert för att jag har knappt några bilder och skriver mest bara om vad jag gjort under dagen. Men det lär bli förändring då jag köpt mig en systemkamera, då kommer bloggen svämma över av bilder:P Haha, nja kanske inte riktigt, men det kommer bli förändrig iallafall :)

22 Januari

Hej:)

Är på skolan nu. Sändningen gick jättebra förutom ett litet småfel som hände. Det råkade komma med någon sekund av en låt som skulle spelas senare, och eftersom artisten börjar sjunga direkt i den låten märktes det tydligt.  Man måste vara skitsabb när man ska stoppa låtarna i slutet för att mediaspelaren börjar på nästa låt/inslag direkt efter. Börjar snart igen och då har vi engelska :( Tycker det är så tråkigt. Därefterär det svenska och då ska jag skriva ett prov jag missade förra veckan då jag var hemma. Är inte peppad :S

E skickade ett e-mail till marknadschefen på RixFM tidigare på den här rasten , vi tänkte nämligen höra om praktikplats där :D  Vi visste inte vem vi skulle kontakta men blev det fel får väl han skriva vem vi kan vända oss till istället. Hade varit jättekul att kunna vara nästan 2 veckor i Stockholm då man är där så sällan :D Först några dagar på sportlovet och sedan på praktikveckan om vi nu hittar något ställe att praktisera på där ifall det inte går på RixFM :P 

Nä, nu ska vi gå och hämta böck... nej fan! Kom på att jag fortfarande har engelskaböckerna hemma, glömde ta de igår med -.- Aja, får väl dela med en kompis igen ^^



EDIT: Vi hade bara svenska i 20 minuter för att alla lärarna skulle någonstans så jag slapp provet idag :P Kommer göra det på torsdagslektionen istället.

21 Januari

Hej!

Sov alldelse för lite i natt, kom mig inte i säng föränn tio i ett men hade svårt att somna också. Sedan vaknade jag 10 i 6 av min själv? Inte så normalt, sen minns jag att jag stängde av min väckarklocka som skulle ringa 20 över och somnade om. Tur att mamma väckte mig sen, annars hade jag nog sovit minst en timme till. Fick springa till bussen, trodde att jag skulle missa den med jag hann, tur att den också var sen just idag :)

På fotolektionen hade vi genomgång om ljusättning, sedan skulle vi dela in oss i grupper för att sedan bestämma vilken lektion vi ville vara i studion. När hon hade skirvit upp några grupper fanns det ingen lektion kvar och jag och Sara var de enda som var kvar så vi skulle få fota i studion halva den här lektionen och halva redovisningslektionen. Men då när vi kom till studion var den upptagen :(  Måste också säga att fotolektionen var den enda som gick snabbt idag, även fast den var den längsta :P De andra gick hur segt som helst, säkert för att de var så tråkiga, foto är ju jäettekul och då går ju tiden betydligt snabbare :) Tänk om alla lektioner hade varit roliga, då hade dagen gått råsnabbt även fast vi slutade 4 :P



Praktikplats?

Pratade nyss med mamma om var jag vill praktisera v.11. Vi ska fixa praktikplats själva och får vara var vi vill, men frågan är var jag vill vara? Just nu har jag ingen aning men jag har varit inne på att kanske söka praktikplats i Stockholm om jag inte hittar någon bra här. Ska kanske till Stockholm på sportlovet v.10 och då skulle jag kunna stanna där ännu en vecka om jag hittade någon praktikplats där :)

Så ni stockholmare, vet ni någon trevlig plats man kan praktisera på?

Vill inte jobba i matvaruaffär, restaurang lr djuraffär för det har jag praktiserat på förr.

20 Januari

Halloj!

Vaknade vid halv elva idag, fy vad dålig jag kände mig, kunde knapt svälja för allt slem och jag hade fått rinnsnuva usch! Men som tur är blev det bättre efter ett tag, det är alltid värst på morgonen. Bestämde mig för att göra lite vettiga saker på min att göra lista före jag satt mig vid datorn, risken är ju annars att jag glömmer det:P Bytte i fågelburen och började läsa lite ur den engelska boken.

- Läsa ur en bok på engelska
- Skriva klart presentationen
- Städa buren
- Läsa ur teoriboken
- Skriva en artikel

Bara 3 saker kvar då, wieho!  Som ni ser sköt jag upp de mesta sakerna till idag :P

Ska även meddela en till sak. Jag har redan misslyckats med 2 av de viktigaste nyårslöfterna >.<
Nämligen att träna minst en gång i veckan och vara ute någon gång varje dag. Det där med träningen har jag ju hursomhellst inte kunnat göra den här veckan eftersom att jag är och har varit sjuk. Men jag tränade inget förra veckan heller då jag var frisk. Att vara ute någon gång varje dag hade jag kunnat klara eftersom det kan man ju göra fastän man är förkyld, men nu blev det tydligen inte så.

Ja, vad har jag kvar då?

- Vara med A minst 4 ggr/månad (Vi har hittils varit med varann 2 gånger den här månaden)
- Sitta minde vid datorn (Har ju inte sagt hur mycket mindre och har igentligen ingen koll om jag sitter mindre än vad jag brukar... tveksamt)
- Gå upp i vikt (Ser ingen ljus framtid för tillfället då det går åt fel håll men hoppas kan man ju alltid göra)

Haha, just nu känns det som att jag kommer misslyckas med mina andra löften med -.- Men bara för att man misslyckas behöver man ju inte sluta följa löftet helt :)

Ett inlägg tillägnat åt Louie :)

Som jag skev i förra inlägget skulle jag lägga upp en video. Tog nyss beslutet själv att jag visar videon där man inte kan se eller höra mig utan bara Louie (min undulat). Se till att inte ha så högt ljud för det är lite väl högt där i början när han låter, i slutet låter det mkt mer vackert om man säger så :) Jag tänkte inte heller på att bilden blir liggandes sen då man lägger in den i datorn men man ser ju endå :)





Nu när jag endå lagt in en video med men undulat tänkte jag även visa bilden jag tog på han med Saras systemkamera. Det var svårare än vad jag trodde att fånga han på bild när han flög, man måste ju vara blixtsnabb för att hinna. Många gånger fick man bara chansa. Det här var den enda bilden som blev bra med han, kunde ha varit bättre skärpa men annars var den kockren! Bilden är till en dikt och är ett skolarbete :P


image131

Video och bullar...

Jag kanske kommer att lägga in en till video om en stund som jag igentligen skulle lagt in i förrgår, det är en "hemmagjord en". Vet inte om jag ska ta den då jag är med och pratar i början eller bara på Louie (min fågel). Vad tycker ni?

Åt nyss den sista bullen av mammas bullar :( De är nog något av de godaste jag vet och eftersom hon bakar dem så sällan får man passa på att njuta extra av dem när de finns :I De är inte som alla andra bullar, utan de är som en blandning mellan wiernerbröd och bulle. Det är nästan så att jag skulle vilja testa mig på att baka dem själv men  det tar värligt lång tid och jag är usel på att handskas med degar :P Antingen blir det för mycket eller för lite mjöl:P

312226-129

Dagens låt

Den här låten är så sjukt bra! Har varit helt fäst vid den sedan några dagar tillbaka, den blir bara bättre för varje gång man lyssnar på den :) Vi ska spela den nästa vecka då vi sänder radio på skolan :) Berättade lite mer om det där med radion och vad jag och min kompis har för uppgifter i ett tidigare inlägg men jag kan ta det igen som en liten sammanfattning:) Vi ska vara tekniker den här sändningen + nästa sändning, alltså kommer vi att styra själva tekniken under sändningen. Vi får även bestämma vilka låtar som ska spelas, skitkul! :D


Låten jag pratar om är Leona Lewis - Bleeding love :)

19 Januari

Godmorgon!

Vaknade av mig sjäv vid 9 tiden, otroligt! På helgerna brukar jag aldrig vakna av mig själv, och om jag gör det, brukar jag bara somna om:P Mår ungefär som igår förutom att det känns som om jag har mkt mer slem i halsen:S Usch. Mamma föreslog att jag skulle ta hostmedicin, men av tidigare erfarenheter har det endå aldrig hjälpt så jag tror jag skippar det och håller mig till honungsvatten istället :)

Igår skrev jag en att göra lista på bloggen och sedan strök jag över de saker jag gjort eftersom. I början gick det bra trots att jag tog de enklaste sakerna först. Men senare dagen och kvällen var jag upptagen med att göra om en header till Ellinor vilket inte var världens enklaste då allt redan satt ihop vilket medförde en massa problem i ändringarna, men det blev bra tillslut och hon är jättenöjd :D Det där med att testa kombinera de olika headrarna var ett eget val jag gjorde, fick en idé om hur det skulle kunna se ut och blev så sugen på att testa om jag kunde få det så:P Det blev inte exakt som jag hade tänkt eftersom jag fick tänka lite på hur hon ville ha det också.

Jag kanske borde ta tag i min att göra lista idag istället då? Här ska man inte komma undan så lätt inte, gör jag inte allt idag kommer resten imorgon :)

- Läsa ur en bok på engelska
- Redigera klart bilderna
- Skriva klart presentationen
- Dammsuga mitt rum + badrummet
- Städa buren
- Läsa ur teoriboken
- Skriva en artikel

Hm?

Tydligen har det bara råkat blivit så att jag tog de enklaste sakerna först på min att göra lista? Fortsätter jag såhär kommer jag säker spara det jobbigaste till sist-.- Aja, jag har bara mig själv att skylla.

Förresen, jag har ju bytt layout på bloggen nu sedan någon vecka tillbaka, skrev aldrig något om det då så jag tänkte passa på att göra det nu. Det jag har ändat är då headern, bakgrunden, profilbilden samt färger på linjer, länkar och rubriker. Själv är jag väldigt nöjd med designen men jag börjar redan tröttna på den? Vi får väl se hur länge jag har kvar den, först måste jag ju få någon idé på ny bloggdesign också om jag ska byta :)

Vad tycker ni om den?

18 Januari

Godmorgon!

Det kändes inte bättre i morse då jag vaknade, hade även huvudvärk, tänkte att det kanske var för att jag hade sovit så dåligt. Men jag tog mig upp iallafall för att känna efter ordentligt. Duschade och åt frukost men det kändes inte bättre. Gick och la mig igen och sov till halv 10, men jag kände mig så trött i hela kroppen och huvudvärken ville inte försvinna jag sov en stund till.

Har suttit vid datorn nu en liten stund men ska snart gå och göra något på min "att göra lista" som jag skrev för en stund sedan. Brukar aldrig skriva sådana listor men tänkte prova med det nu, då vet man iallafall att man gjort något vettigt under dagen sen när man är klar :)

Att göra idag:

- Vattna blommorna (vattnet ska i blomkrukorna, INTE på golvet!)
- Plocka ur diskmaskinen
- Bädda sängen
- Plocka undan kläderna
- Läsa ur en bok på engelska
- Redigera klart bilderna
- Skriva klart presentationen
- Dammsuga mitt rum + badrummet
- Städa buren
- Läsa ur teoriboken
- Skriva en artikel

Stryker över när jag gjort någon av dem så får vi se ikväll om jag gjort allt jag skulle :) Kan också hända att jag fyller på listan med mer saker om jag kommer på något, många saker tar ju vädligt kort tid att göra.

Nä, nu måste jag få mig något i magen, den lever om för mycket just nu :P

17 Januari

Hej hej :)

Blev sämre idag igen så jag stannade hemma. Hoppas den här förkylningen inte blir så långvarig, vill inte få sån där hemsk hosta som river i halsen:( Idag har jag inte gjort så mycket, suttit mycket vid datorn och redigerat, läst bloggar samt skrivit en presentation om mig själv som ska skickas till någon person sedan, det handlar om en ansökan till sommarjobb på ett ställe. Nu har de ju ändrat så att bara 9orna och 1orna kan söka sommarjobb genom kummunen. Roligt för 9orna men tråkigt för oss tvåor som du måste söka på egen hand.

Sar att besöksantalet har ökat igen, välkomnar er nya besökare :) Ni får gärna lämna en kommentar efter er som visar att ni har besökt min blogg :) Vore kul att veta vad ni är för personer :)

Choklad :D

Följde min styvpappa till apoteket nyss och köpte mig en ny bodylotion. Den andra jag haft från aco tycker jag inte är så bra då det tar lång tid innan den sjunker in i huden och försvinner snabbt. Hoppas den här är bättre. Någon som har den?

Fast själva stjälet till att jag skulle följa med var igentligen för att jag tänkte passa på att gå in på ICA och köpa choklad! Har varit så grymt sugen på det i flera dagar nu!

image128

16 Januari

Sho!

Mår ungefär likadant som igår förutom att jag har varit tät i näsan idag. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dagen, det känns tråkigt att skriva om vad man gjort på skolan så det skippar jag. Däremot kan jag berätta att imorgon har vi prov i Svenska, vi ska skriva en utredning. Vi har fått lära oss vad det är nu på 4 svenskalektioner, fast det blir 3 för mig då. Vi kommer att få två teman som har med miljön att göra sedan ska vi skriva en utredning. Det svåra är att vi får inte ha med egna åsikter vilket kommer bli lite knepigt eftersom vi inte får tid att söka fakta om ämnet, så det är bara att hitta på:P Funderar på vad som är lättast, att antingen skriva om förlopp, följder och orsaker eller skriva en med fördelar och nackdelar. Vad tror ni?

Snart är det mat, flygande jacob blir det :) Haha, undrar vem som kom på det namnet och vad det har för koppling till maten :P

Uppdatering

Hej igen!

Är inne på youtube och lyssnar på en tjej som sjunger olika låtar. Har aldrig hört henne förr men jag hon är helt klart en talang enligt mig! Förr brukade jag lyssna på en tjej som faktiskt har lyckats slå igenom som artist, nämligen Esmee. Efter första gången jag lyssnade på henne var jag helt fast, och jag är jätteglad att hon kommit så långt med tanke på att hon faktiskt upptäcktes genom att hon la ut videos på youtube :)

Nä, åter till den tjejen jag pratade om från början!
Här är två videoklipp med henne där hon sjunger två olika låtar:

EDIT: Gick inte att se videorna när jag la in dem här, ska se om det funkar senare, nu blev det bara en bild med ett rött kryss. Jag lägger ut länkar nu istället:

http://www.youtube.com/watch?v=EWuJ3A3UcB4

http://www.youtube.com/watch?v=Njw7BfFZLxY&feature=related

15 Januari

Helu!

Är fortfarande sjuk men mår mycket bättre idag än igår, huvudvärken är borta och det är bättre i halsen :D Trodde det skulle bli sämre igen idag vid lunchen, blev alldeles varm och kände mig helt utmattad utan anledningS
Nu har det gått ett bra tag av den långa lunchrasten jag och en kompis fick då vi slutade tidigare från ljudet. På ljudet testade vi blandannat mixerbordet och att kommunicera med varandra genom att en satt i studion där programledarna ska sitta och den andra satt i andra rummet vid mixerbordet. Sedan hjälpte jag en klasskompis när hon skulle ut och intervjua. Vi kunde helt enkelt inte göra så mycket mer eftersom programledarna inte var redo att testsända idag. Nästa tisdag ska vi alltså både testsända och sända på riktigt, hoppas det går bra :)

14 Januari - Sjuk

Godmorgon!

Vaknade strax efter 6 av att jag kände mig väldigt dålig i halsen och hela huvudet värkte. Tänkte först gå upp och äta frukost för att sedan bestämma om jag skulle till skolan eller ej men jag tog mig knappt upp. Idag skulle jag blandannat fota en bild på min kompis som skulle vara redigerad och skickad till läraren tillsammans med 2 andra bilder.

De flesta eleverna på skolan har skrivit en eller flera dikter som de lämnade till sin svenskalärare förra hösten. Därefter valde lärarna tillsammans ut ett urval av de dikterna som skulle få vara med i en bok som heter tankens trädgård. Varje år är det ett speciellt tema man ska skriva inom och den här gången var temat "bortom horisonten". Vi som går foto på inviduella velet fick bläddra i häften fyllda med dikter som skulle vara med i boken sedan valde vi 3 dikter var som vi skulle ta bilder till. Nu har jag bara en av bilderna hemma som är en bild på min fågel som flyger, den blev inte så jätteskarp, men det gör inget, jag fick han på bild iallafall vilket var knepigare än vad jag trodde det skulle vara.

Bilder jag tog till en annan dikt som jag valde finns på min kompis användare på skolan. Men jag kan inte få tag i de bilderna eftersom hon också är sjuk, och bilderna ska vara skickade idag :S

Kom inte på någon bra rubrik -.-

Hej igen!

Stressskrev förra inlägget så jag rättade till lite tokigheter i det nyss. E kom ju hit efter middagen och vi räknade matte, sedan valde vi vilka låtar vi ska spela på radiosändningen på skolan. Vi ska vara tekniker för första gången så vi får välja vilka låtar som ska spelas :) Det kommer vi vara på ännu en sändning efter den som vi ska ha snart. Efter det byter man uppgift, tror det blir programledare så får man det gjort :) Känns lite läskigt att det kommer sändas över hela skolan. Fick testa på att sända i 1an fast då sände vi bara ut till klassrummet. Dock så var det mycket knepigare då man skulle både prata och sköta det tekniska samtidigt, blev lite tabbar här och där vilket man fick räkna med.

Nä nu ska jag sluta svamla om radiosändningar. Vi gjorde inte så mycket ber ikväll, bläddrade mellan kanalerna på tvn men vi hittade inget som verkade bra, sedan blev det att spela lite sällskapsspel.

Förresten! Måste bara säga att jag har fortfarande inte fixat klart bloggen helt men jag kanske gör det imorgon:) Det är bara små justeringar, men jag vet dock inte exakt hur jag vill ha det än :/

Hoppas ni har haft en trevlig kväll:)
Godnatt! Eller man kanske ska säga godmorgon? ^^

12 Januari - 08

Har varit en bra dag känner jag :) Var ju först osäker på om jag skulle få lämna igen parfymen och få tillgodo. Men det gick jättebra, mamma följde mig och jag fick tillockmed pengarna tillbaka :o Efter ärendet gick jag runt i affärer ett tag tills vi träffades igen och åt lunch på ett café. Åt en specielgjord räkmacka, bara för att jag inte gillar majonäs, ishavsröra (eller vad det nu heter) fick jag istället en orientalisk dressing till :) Tog även en "kokosruta" efter det, de är så himla goda :D Efter det gick jag till kicks igen för att jag tänkte köpa en annan parfym som jag också varit inne på förr som nu kostade halva priset. Fyck syn på E där som stod och betalade något i kassan men när jag frågade vad hon hade köpt ville hon inte säga det, hon sa att det var en tidig födelsedagspresent hon köpte.

Det fanns en parfym kvar av den jag ville ha. Funderade ett tag och frågade vad hon tyckte, hon verkade vara emot att jag skulle köpa den sedan kom hon med ett ganska underligt argument. "Men tänk om några månader då din andra parfym är slut kanske den här håller på att försvinna och då sänker de priset på den, då kan du köpa den då". De brukar aldrig sänka priset på parfymer för att de håller på att försvinna från marknaden. Jag var just påväg att köpa den då hon sa "Men okej då..." samtidigt som hon höll hon fram påsen och visade var som var i. Det var den parfymen jag just var påväg att köpa! Gissa om jag blev överraskad! Blev jätteglad också :) Men det var tur att hon visade den annars hade jag nog köpt den och då hade jag fått dubbelt upp igen. Fast nu är det ju så att jag fyller inte år förrän den 25:e Juni så det är ett tag kvar men jag fick presenten i förskott nu när jag endå visste vad det var :)

Nä, nu kommer E, ciao!

11 Januari - 08

Hej!

Har inte hänt så mycket förutom att skolan har börjat i veckan. Känns ganska jobbigt och jag känner mig redan skoltrött, inte bra. Slutar tidigt på Fredagar och har bara två lektiner, men de är ju så långa att man tappar koncentrationen nästan direkt och bara vill lägga sig ned och sova på golvet. Första lektionen är textkommunikation som är 150 minuter lång, sedan lunch och efter det Samhällskunskap i 75 minuter.

Efter skolan gick jag med E på stan i typ 5 timmar, vi åt även där. Handlade inte så mycket på stan, ett enkelt linne, en chokladkaka och en parfym blev det. Men nu har jag fått problem ang. parfymen. Köpte en likadan parfym i tisdags men då jag hittade en likadan idag fast i en annan butik där det ingick duschgel och bodylotion + att det var 25% rabatt på den. Den blev alltså billigare samt att jag fick mer för pengarna. Men nu verkar det som att jag inte kan lämna tillbaka parfymen jag köpte i tisdags eftersom att den är oplomberad :S

Ajja, det är väl värt ett försök iallafall. Ska nog ner till stan och göra det imorgon så får vi se hur det går.

Förresten, håller på att byta layout på bloggen nu, har hunnit byta header och bakgrund, men har inte riktigt betsämt mig för hur jag ska göra med resten. Något tips?

Ska sova nu, Godnatt :)

6 Januari - 08

Hej!

Sov för länge idag nu igen, tog mig inte upp förrän 11, men 5 minuter efter det låg jag i sängen igen, sedan gick jag inte upp förrän 12 då de ringde från expert och sa att kameran som jag förbeställt hade kommit. Grejen är den att jag är inte säker på om jag ska ha den än :S Det står mellan den och en annansom jag redan har här hemma, ouppackad.

Idag ska jag iväg till A (Hon som jag ska försöka vara med minst 4 gånger per månad eftersom vi var med varandra allt för sällan efter sommaren förra året). Vet inte vad vi ska göra men vi hittar säkert på något :)

5 Januari - 2008

Hej på er!

Blev att gå upp ännu tidigare i morse eftersom jag skulle till Boda Borg, eller det har tydligen bytt namn nu till Äventyrshuset men det är samma banor som det var tidigare då det hette Boda Borg. Det var riktigt kul speciellt för mig som inte hade varit där på flera år. Personalen var också väldigt snäll då vi fick betala som ungdom fastän vi räknades som vuxen + att vi fick hyra ett skåp gratis:) Dessutom så var det bara vi som var där så vi slapp köa plus att vi fick köra 40 min längre än vad man igentligen får, så det blev totalt 4 timmar och 10 min :) Däremot kom det massor av folk när vi var påväg hem så vi hade riktigt tur att ingen annan var där på samma pass som oss :)

Nu ska jag sitta här en lite stund till sedan ska jag på middag hos mormor :)

Ciaaao!

4 Januari - 2008

Godmorgon!

Gick upp klockan halv nio idag :D Såhär får det gärna fortsätta varje dag framöver (förutom då det är skola och jag måste upp halv sju då). Dagens planer är väl inte så speciella, ska till E efter lunch och vad vi ska göra vet vi inte än. Vi ska iallfall hålla oss här där vi bor och inte fara till stan eller så. Ikväll skulle vi ju kunna se någon film om hon orkar, men på dagen? Ajja, huvudsaken jag håller mig borta från datorn så mycket som möjligt :)

Vad har ni för planer för dagen?

Tjing!

Canon vs. Nikon

Har under en väldigt lång period kollat på massor av olika systemkameror. Men nu står det endast mellan två stycken, nämligen Canon eos 400D och Nikon D80. Jag var först inne på Canon, men då när jag gämförde de i affären tyckte jag at Nikon kändes bättre i handen, men tyngre. Eftersom jag mest hade kollat på Canon tidigare visste jag inte alls så mycket om Nikonen. Då hade jag ju en väldans tur att just den expediten själv hade en Nikon D80, blev överöst med bara positiva saker om den även fast jag frågade om det fanns något negativt med den. Så, lättpåverkad som jag är kom jag hem med en Nikon D80 och det kändes sådär i efterhand med tanke på att jag jag hade inte en aning om det verkligen var den jag ville ha eller om det bara var försäljaren som fick mig att köpa den.

Har blandannat varit inne på fotosidan och kollat in recensioner om de två kamerorna och upptäckte att förvånandsvärt många hade fått problem med sin Nikon, allt från pixelfel till att något helt enkelt slutade fungera. Nu får man ju ta det hela med en nypa salt då man vet att det inte alls behöver vara så bara för att just de personerna fått problem med den. Skrev även något inlägg om min beslutsångest men de flesta tyckte att jag skulle sluta fundera och packa upp kameran. Nu har det gått 8 dagar sedan jag köpte den och den är fortfarnde ouppackad. Har även förbeställt en Canon eftersom de var slut i butiken men man kunde boka upp sig på en.

När jag skriver såhär låter det som att det är Canon jag vill ha, men då var det greppet som jag tycker kändes ostadigare än Nikons. Sedan är det knappar istället för rattar vilket jag också tycker är en nackdel. Jag har försökt jämföra båda men kommer inte fram till något, hur ska jag göra?:S


image121

Bilderna på kamerorna kommer från cyberphoto.se

3 Januari - 2008

Har inte hänt något alls idag känns det som. Vaknade av att telefonen ringde vid 12-tiden, blev riktigt irriterad på ljudet och låg kvar tills det hade upphört. Men jag hade bara mig själv att skylla när jag själv märkte hur mycket klockan var. Jag som hade tänkt gå upp nio för att inte vända på dygnet, men som alltid stängde jag av larmet och somnade om. Oftast brukar jag inte ens komma ihåg att jag stängt av det, jag är knappt halvvaken när jag gör det.
Som om det inte vore nog så återvände jag till sängen ingen efter att jag hade ätit frukost och låg där i säkert en timma till! Höll nästan på att inte få mig upp ur den, jag kände mig helt enkelt för lat, och de är pracis vad jag varit i princip hela dagen. Jag blir så otroligt lat om jag sover för mycket, nästan värre än om jag sover för lite.

Har mest suttit vid datorn vilket inte är så bra, varen för mig själv eller för mitt nyårslöfte. Men jag har iallafall varit ute en kortis, även om det handlar om knappt 10 minuter så hann jag iallafall ta mig en promenad ute i friska luften. Igår var jag ute då jag var på stan och i förrgår var jag ute och promenerade i en halvtimma :) Huvudsaken jag är ute någon gång varje dag, förra året kunde jag vara inomhus en hel dag:S

Just nu håller jag på att kolla in vårkollektionen när det gäller kläder på olika sidor. Hittils verkar den rätt så okej, ganska mycket ljusa färger. Men mest av allt längtar jag till sommaren då man kan bära söta tunikor :) Gillar inte riktigt vintermodet, känns som att det är lättare att hitta kläder på sommaren.

1 Januari - 2008

Från en högtid till en annan. Den 24:e december publicerade jag mitt sista inlägg för år 2007. Jag skapade min blogg den 22 augusti 2007 och skrev sammanlagt 87 inlägg. Var väldigt aktiv i början men sedan tappade jag motivationen och bloggen kunde stå i flera dagar utan en ny uppdatering. Men nu är det ett nytt år och jag ska försöka skriva så ofta jag bara kan, kanske inte varje dag då jag inte alltid har något speciellt att skriva om, nog för att det mesta jag skriver inte är så speciellt ^^

Gårdagen blev mer lyckad än vad jag trodde vilket gjorde att jag faktiskt fick ett bra avslut av år 2007 :) Gick till min kompis vid femtiden. Jag och hon åt middag och efterrätt, sedan kom folk dit, vi blev 9 personer vilket är lagomt :)
Vi åt frukt, marsmallows och bröd som vi doppade i smält choklad sedan såg vi film och spelade spel. När klockan började närma sig tolv begav vi oss ut för att gå till ett berg där vi skulle vara vid 12-slaget. Dock så fick vi ont om tid för att när vi hade gått halvvägs var min kompis tvungen att vända tillbaka för att släppa in katten. Vi väntade på henne sedan fick vi nästan springa resten av vägen för att hinna upp på berget innan klockan slog tolv. Det fanns ingen stig upp till toppen av berget så fick fick klättra över hala, snötäckta klippor vilket var ganska läskigt. Men vi hann upp exakt i tid till tolv-slaget :) Det var riktigt vackert eftersom man såg ut över hela stan och längre. Tyvärr så hade jag inte med mig min kamera så jag filmade mest med mobilen, min kompis hade däremot med sig sin kamera :) På tillbakavägen var vi tvugna att åka rutchkana nedför klipporna eftersom det var nästan omöjligt att gå ner utan att halka. När vi kommit in igen satt vi på en film och åt mackor med varm choklad :) Tiden bara rusade iväg och helt plötsligt var klockan fem då jag skulle hem, somnade inte förrän efter halv 6.

Har lite nyårslöften jag ska försöka hålla år 2008:

- Träna minst 1 gång/vecka
- Ta en promenad/vara ute någon gång varje dag
- Umgås med A minst 4 gånger/månad
(vi har på senare tid knappt träffats 1 gång per månad)
- Gå upp i vikt
- Sitta mindre vid datorn


Hoppas jag kan hålla åtminstone någon av dem :) Vad har ni för nyårslöften?

Idag har jag nog mest gjort nödvändiga saker för en gångs skull :) Vaknade vid 13-tiden. Efter frukosten bestämde jag mig för att ta en promenad istället för att sätta mig vid datorn som jag vanligtvis brukar göra. Sedan städade jag lite överallt i huset tills jag åt middag. Nu har jag suttit här i ca 1 och en halvtimma, ska ta en paus nu:)

Ciaooo!