Twitter

Filmen får tala för sig själv...



Kossan.se

En snabbis...

Hej!

Blir en kort tråkig uppdatering här. Har tagit en dubbellektion på körskolan idag och även bokat uppkörningen som blir den 16:e. Gick på stan en stund efter men hittade inget, var nog inte på något shoppinghumör idag. Ska äta om en stund och efter det åka till en kompis som fyller 18 idag :)

Det har blivit väldigt bildfattiga inlägg på senaste tiden och jag har fortfarande massor av bilder jag inte har visat. Ska försöka bättra mig, jag vet själv hur tråkigt det är med bara text.

Hoppas ni får en trevlig eftermiddag/kväll, det ska i alla fall jag ha :)

The rose...

Fick den här av syrran på födelsedagen i onsdags. Älskar rosor, älskar blommor. Det ser ut som att skärpan inte är så bra, speciellt på första bilden. Men som jag sagt tidigare behöver inte en bild vara kanonskarp för att vara en bra bild:)


En "felfri" lördagskväll;)

Hej!

Kvällen igår blev helt super! Trodde först att jag jag skulle sitta hemma och ruttna vid datorn men så blev inte fallet. Hade under hela dagen varit jättesugen på att gå på festivalen igårkväll också, trots att fedagen blev allt annat än lyckad. Försökte få tag i någon skom ville följa med mig dit men fick inget napp. En svarade att hon inte kunde medan den andre inte svarade alls. Tillslut blev jag helt inställd på att jag skulle få stanna hemma så jag satte mig vid tv:n och gjorde ingenting. Gud så tråkigt det var. Men plötsligt ringde telefonen. Det var en kompis som sett mitt sms och frågade om jag fortfarande ville fara. Klockan var då kring sjutiden. Vilken vändning på kvällen! Vid kvart i nio var vi på plats. Träffade massor av bekanta under kvällen och hade jätteroligt, då kanske ni förstår varför tiden gick så snabbt också:) Strax innan vi cyklade hem testade jag kasta en boll som man skulle kasta i ett hål där det var en tallrik. Första gången blev det en miss, men sedan testade jag en gång till på ett annat hål och då blev det mitt i prick! Valde en sån där stor guldig slips där det står "Felfri" på;) Det var min kompis som bestämde vilken för jag fick en sån beslutsångest som vanligt^^

Ny bloggdesign?

Blev så sjukt sugen på att göra en ny bloggdesign nu. Testa göra en mer avancerad, fantasifull. Men först måste jag få lite inspiration och idéer, just nu känner jag mig som ett stort frågetecken.

Har ni några idéer/önskemål att dela med er av? Vore kul om ni svarade.

Gårdagskvällen

Hej!

Jag måste faktiskt säga att kvällen igår blev sådär. Började frysa redan första timmen vi var där och sedan blev det bara kallare och kallare. Vi träffade en kompis som var där med en kompis så vi joinade dem ibland. Annars gick vi mest runt på festivalområdet. När klockan började närma sig 11 gick vi till kraftscenen där Eourope skulle spela. Vi ställde oss väldigt nära scenen men jag kände på mig att det skulle vara väldigt lätt att bli klämd där. Min kompis ville står kvar så då gick jag och sökte efter den andra kompisen. Dock så var hon väldigt svårhittad även fast hon skrev vars hon var, antagligen hann hon förflytta sig innan jag kom till platsen. Klockan gick och det började bli riktigt jobbigt att gå runt själv på festivalområdet, jag frös som aldrig förr, blev knuffad hit och dit, trampade på flaskor så det stänkte upp dricka på benen, allt runt omkring gjorde mig bara irriterad just då. Jag ville hem. Ringde mamma och först efter ca 45 minuter kunde jag lämna festivalområdet och sätta mig i en varm bil. Försökte få tag i min kompis men det var omöjligt. Vi åkte till stället där vi hade ställt cyklarna och när vi satte på min cykel på stället insåg vi snabbt att vi inte skulle rymma en cykel till. Fortsatte ringa och sms:a men fick aldrig något svar. Nätet var nog överbeastat. Efter en stunds väntande åkte vi hem utan min kompis eftersom vi inte fick tag på henne. Jag kunde heller inte gå in på festivalområdet igen då de klipper av bandet när man går ut.

Fick ett sms senare av kompisen som skrev att nätet var överbelastat och att hon sett att min cykel var borta så hon hade cyklat hem och var hemma när hon skrev sms:et.

Det var den kvällen det. Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt.

4 par skor

Blev så desperat efter ett par tygskor så jag sket i att mitt hår var äckligt och begav mig tillsammans med mamma in till stan. Kom hem med 4 par skor^^ Ett par svarta tygskor, ett till par svarta men med vit gummisula och vita skoremmar och två par begie-vita vanliga skor men i olika modeller. Tror jag ska ha de helsvarta och lämna igen de andra svart/vita. De andra skorna kan jag kolla på sen. Nu var det viktigast att hitta ett par för ikväll:)

Håller på att prova lite kläder också. Synd bara att det är så kallt att man måste ha jacka:/

Nä, nu måste jag gå och duscha! Har massor att göra innan vi cyklar in till stan!

Fredag

Hej!

Tog mig en sovmorgon idag, det är jag värd :) Planerna för idag är att hitta kläder jag kan ha ikväll och locka håret som tar lite tid. Det är och kommer vara lite kyligt så jag vet inte om jag vågar köra på leggings och ballerinaskor. Men om jag ska ha vanliga skor måste jag ha jeans, och mina vanliga skor kallar jag mer höstskor, de är inte så rena heller:S Hur ska jag göra:/? Finns det något knep så man kan ha ballerina utan att det blir för kallt? För er som inte vet vad jag pratar om ska jag på en festival ikväll :)

Ska snart in i duschen och göra mitt fortfarande lockiga hår platt igen :(

Check!

Jag klarade teorin! Wiiieho! :D Gränsen var 52/65 och jag fick 54/65, jag hade turen med mig trotsallt :D Var tvugen att titta på papperet flera gånger för att verkligen förstå att jag inte drömde. Vilken lättnad!

TACK TACK TACK :D

Haha! Dagens:

"Olle, Olle! Hon klarade det! Gränsen var 54 och hon fick 52!"

Hahaha, tillcokmed mamma hörde det genom telefonen och brast ut i skratt! Tog en stund att återhämta sig efter den skrattattacken^^ Tänk så rätt det kan bli men endå fel ;P Det kanske inte låter så kul men man måste höra det live för att det ska låta kul. Blir inte samma sak att skriva det :P

Torsdag

Tusan vad jobbigt det var att gå upp i morse, hade sovit dåligt också så jag vara inte speciellt utvilad. För er som inte vet det skulle jag på halken. Vid 9-tiden började vi åka mot piteå där vi skulle vara, jag valde att köra första biten för att få det bort gjort på en gång. Väl framme fick vi först testa krocka i 7km/h, sitta i en bil som roterar ett varv runt och även försöka ta oss ur bilen när den var uppochnedvänd, obehagligt var det:/ Sedan blev det en kort genomgång av vad vi skulle göra på halkbanan. Sedan åkte vi med i en bil där körläraren vi hade med oss berättade om de olika övningarna samtidigt som han körde de två banorna. Sedan började det roliga:D

Jag satt ensam i en bil medan de andra 2 delade på en bil (vi var 3 tjejer). Körläraren befann sig uppe i ett torn och instruerade oss genom walkie-talkie. Det enda jobbiga var att han inte kunde höra oss så först påpekade han att jag smygkörde men det var för att jag inte fick in växeln, sedan flera gånger att jag inte släppte upp bromsen och tryckte in kopplingen fastän jag gjorde det, blev lite irriterande^^ Men oj så kul det var! :D Halt och slaskigt med olja^^ Vi hade också rast emellan och sedan bytte vi bana och fick köra andra bilar.

Fortsättning kommer snart...

Bildhagel!

När jag skulle ut och fota outfiten tidigare idag upptäckte jag att det regnade just när jag skulle gå ut. Därför blev det istället några närbilder i hallen eftersom objektivet är fast på 50 mm. Men sedan kom jag på den brillianta idén att låta kameran stå kvar inne i hallen, öppna dörren och sedan ställa mig ute under ett paraply. Det blev rätt så kallt men jag tog på mig min svarta korta kofta sen. Här är massor av ego-bilder som jag varnade för i förra inlägget!

Fick förresten många fina kommentarer ang. håret. Gillar det jag också:) Jag kanske borde locka håret oftare? Vad tycker ni? :)

Alla bilderna är endast beskurna. Hinner inte med någon redigering då jag lovat mamma att köra ett testprov innan jag går och lägger mig. Jag är rätt så nervös inför imorgon:S Får hoppas att turen är med mig...






Varning!

Snart kommer det halga med egobilder här i bloggen som jag tog idag. Fick inte så många bra eftersom kameran var tvungen att stå inomhus, men det hindrade inte mig från att gå ut och ställa mig i regnet;)

Kort uppdatering

Nu har jag fått håret lockat :) Ska snart sminka mig och sen byta om så jag hinner fota hela outfiten innan gästerna kommer:) Men innan det ska jag testa göra ett testprov på 45 min. Berättar sen hur det gick!

Börjar pirra lite i magen nu. Inte för att jag fyller år utan för halken och teorin imorgon. Jag är säker på att det är 50/50 att jag klarar provet. Det gäller bara att hoppas på tur och att det kommer frågor på saker man känner sig säker på, för hela boken kan jag defenitivt inte. Har inte ens läst alla sidor:/

Snövittårta



Det var många år sedan jag åt det, men jag minns att den var gudomligt god. Tårtan är gjord av 3 marängbottnar, någon chokladsås mellan bottnarna och sedan grädde och vit choklad på det. Låter gott va? :) Den här har mamma även dekorerat fint:) 

25:e juni, en speciell dag.

Har varit uppe ett tag nu och jag måste säga att det känns som en helt vanlig dag. Mulet väder är det också för den delen. Igår var jag ju så spänd att jag knappt kunde koncentera mig och idag känner jag ingenting? Skumt.

Det kanske förändras ikväll då gästerna kommer.

Har förresten fått en första present såhär på morgonkvisten, ett bäddset med typ trädstammar på från IKEA:P Sedan är den en massa vita kryss på det också och det ser ut som en text men det går knappt att läsa (fast än så länge har jag bara sett på miniatyrbilden så det kanske inte är så konstigt).

Jag är myndig nu. Det är faktiskt kul men skrämmande på samma sätt :o




Bilden är från i fredags när vi skulle plocka blommor på vägen till stugan. Men jag plockade inte, jag fotade;)

18 :D

Nu kommer det allt bli svårt att sova, men jag måste! Kalaset blir ikväll och sedan ska jag upp tidigt imorgon då jag ska göra först halken och sen teorin (som för i övrigt kommer gå åt skogen). Har fortfarande inet lyckats få godkänt på något testprov:(

Nä, nu är det slut på negativt tänkande! Provet får gå som det går, får jag icke godkänt så går väl inte hela världen under för det. Jag ska vara glad att jag slapp göra provet idag... eller?

En del av klänningen...

Hur den ser ut på får ni se imorgon då jag troligtvis ska ha den :) Nu är det snart bara 1 timma kvar! Ska fördriva tiden med att göra ännu ett testprov. Har bara gjort det en gång idag.

Imorgon smäller det!

Kan knappt koncentera mig idag och jag har saker att göra såsom plugga i mängder, städa osv. Tror det är för att jag vet att om ett visst antal timmar är jag 18 år. 18 år? Känns som jag fortfarande är typ 16 år :P

Kan i förövrigt meddela att jag inte ska göra teoriprovet imorgon, så ni behöver inet fråga hur det gick. Ska göra det efter halken istället. Om det är bra eller inte vet jag inte, men det känns bra just nu iallafall att slippa vara ledsen över det imorgon om jag hade gjort det då och det skulle gå dåligt. Då kan jag vara ledsen på torsdag istället, det gör mindre.



Snart snart snart!

Hoppsan

Nu hände det igen. Vaknade vid halv ett och datorn stod på. Jag hade visst somnat igårkväll (måndag), ofrivilligt. Jag som hade tänkt hinna plugga mer (hann inte plugga så mycket, bara lite på eftermiddagen och kvällen) och duscha:S Aja, får försöka ta igen det senare idag.

Övningskörningen gick bra igår :) Jag skulle köra till olika platser självständigt utan hjälp och det var först när jag hade parkerat vid varje mål han tog upp saker han hade lagt märke till, både bra och dåliga saker. Fick även köra slalom mellan koner^^ Haha, fick kanske inte världens bästa tid... men det kvittar:P

Efterråt gick jag ett tag på stan. Hittade först inget torts att de hade rea på många affärer, blandannat gina tricot där jag alltid brukar hitta något. Men sedan när jag gick in på H&M för att bara stanna där en snabbis tills dess att bussen gick, då hände något minsann. Fick syn på världens sötaste volangklänning i ett mörkgrönt/turkosaktigt, rosa och lila blommönster. Den råkade dessutom vara i min storlek, då var jag lyckligt lottad kan jag säga:D Ska troligtvis ha den på onsdag:) Sedan hittade jag också en grårutig kjol men hängslen. Har länge velat ha en sådan (fast helfärgad) men eftersom den här var i samma modell kunde jag inte låta bli. Den var fin som rutig :) Fast däremot vet jag inte riktigt om jag passar i en sådan kjol, jag får visa med bilder någon gång under veckan!

Efter det fortsatte jag mot gina där jag tidigare inte hittat något. Här köpte jag en tunika/kläning i samma modell som de småblommiga jag har fast med ett annat mönster och färg (dock inte säker på om jag ska behålla den) och ett par leggings (alltid bra att ha). Det var inget på rea men det gör inget, jag tycker jag köper onödiga saker annars bara för att det blir så billigt. Men är det verkligen så värt igentligen när man sett plagget flera gånger förut och varje gång ignorerat det? Dessutom har gina väldigt billiga kläder även fast det inte är på rea. Minuset är dock kvalitén. Men vad kan man förvänta sig?

Undra varför det blir såhär. När jag väl hittar något hittar jag lätt flera saker efterråt. Undra om det är någon spärr som släpper och shoppinglusten ökar när man väl börjar hitta plagg? Det verkar som det är så för mig i alla fall. Innan jag hittade den där klänningen hade jag knappt provat något ens, kände ingen lust alls.

Någon som känner igen sig?


Blev lite långt där. Hoppas i orkade läsa igenom inlägget:)
Nu ska jag sova, tjing!


Edit:
Såg nu att jag tydligen hade 37 besökare igår trots att jag var helt inaktiv. De senaste dagarna har jag annars haft runt 20-25 besökare per dag. Skumt men roligt:) Glöm inte att kommentera! ;)

Måndag

Känns som jag har fullt upp nu i veckan (om man ser på hur det brukar vara i vanligta fall) vilket innebär att inlägg jag fortafarande inte skrivit/skriver i veckan kommer bli försenade.

Idag: Körlektion 10.55 och stan en liten stund efterråt för att hitta något fint till på onsdag/fredag. Teoriplugg stora delar av eftermiddagen och kvällen.
Tisdag: Inget inplanerat föruom att plugga och städa klart rummet (om jag inte gjort det på måndagen).
Onsdag: Teoriprov mitt på dagen (kan ej tiden utantill) och kalas på kvällen.
Torsdag: Vara på trafikskolan 08.50 för att sedan åka till piteå och göra halken. Hemma någon gång innan middagen.
Fredag: Inget planerat på dagen. Gå på festivalen på kvällen.
Lördag: Sova :P Sedan vet jag inte.
Söndag: Oplanerad.



Edit: Börjar bli mer och mer osäker nu på om jag kommer klara teorin. Har nämligen testat köra testprov på ett annat program (som skulle vara likt vägverkets) nu än det gamla jag hade, oj oj säger jag bara! Fick typ chansa på hälften. Har kört det 4 gånger och fått underkänt alla gångerna. Där försvann hoppet!

Nybörjare

Gud så kass jag är på att måla naglarna:P I fredags fick jag börja om från början minst 3 gånger innan det blev nog bra att jag kunde ha det. Ändå hade jag missat på flera ställen och det hade hamnat utanför:P Aja. jag blir väl bättre med tiden:) Gillar iallafall färgen mycket! Tur att jag valde just den :)

Dessa bilder tog jag i fredags. Färgerna på andra bilden är dock lite missvisande. Var svårt att få till dem.


Teoriplugg

Nu har jag varit duktig och pluggat teori i några timmar. Det är jobbigt, men jag får inte kugga på provet på onsdag! Skulle bli pinsamt då när alla kommer fråga hur det gick efterråt. Jag har bara mig själv att skylla (som vanligt) för att jag måste stressplugga de sista dagarna. Sedan blir det ju inte bättre av att det står annorlunda i boken än vad det sägs på datorn. Ett exempel:

I boken står det att med helljus i mörker kan man se en person med reflex på 300 meters avstånd medan de i programmet säger 450 meters avstånd. Hur ska man veta vilket som är rätt?

Sedan det där med statistik och sådant. Har hört att det kommer mycket sådana frågor på provet. Hur ska jag kunna veta sånt när det hela tiden förändras med någon/några procent?

Systrarna

I fredags när min syrras pojkvän tog kort på mig och syrran hade han ställt in på seriebildtagning så det blev en hel del bilder. Vi fick oss många skratt åt fula miner när vi kollade igenom alla bilderna efterråt :P Jag testade hålla in bläddrarknappen och då såg det ut som en dålig film som snabbspolades^^ Skämtade om att jag skulle sätta ihop det till en video och lägga ut det här på bloggen. Sagt och gjort!  Nu har jag alltså lagt in alla 162 bilder efter varandra i moviemaker och kortat ned tiden så det visas ca 6 bilder i sekunden. Några bilder är dock borttagna (Några blev raderade direkt i kameran i fredags).

Det är alltså 162 bilder som visas på 25 sekunder om jag räknat rätt, men själva videon är strax över 1 minut lång. Kan också passa på att upplysa om att det är musik i bakgrunden. Tog bara någon låt för att det blir så tråkigt när det bara är tyst.

Gårdagen

Midsommaftonen tillbringades i sommarstugan med mamma, min "halvpappa", en kompis samt min syster och hennes pojkvän. Vi satt i inglasningen med utsikt över vattnet ända in i småtimmarna. Spelade monopol med kreditkort i flera timmar:) Trevligt var det!

Bilder från igår kommer sen! Har inte laddat över dem ännu.

Vad gjorde ni igårkväll? :)

Vad tycker ni?

Är så less på att ständigt gå med utsläppt platt hår, alltså som det är. Brukar ibland använda volymmaster för att det inte ska vara så slickat (tror jag hade använt lite av den innan jag tog bilden med platt hårför några veckor sedan). Därför ville jag testa locka det (Hade fått värsta grymma bilden i huvudet och hur snyggt det skulle se ut). Sagt och gjort, nu sitter jag har med lockat hår och det blev faktsikt riktigt fint:)

Observera att jag bara hade slarvlockat håret för att se hur det skulle se ut så däför är vissa slingor nästan raka.

Vad tycker ni? Ska jag ha lockat hår imorgon eller inte? Passar jag i det?

Färgerna  på bilderna är lite missvisande på båda bilderna, men ville inte fixa till det då jag bara skulle visa håret.

Torsdag

Hej!

Det känns att jag har varit i farten idag, min rygg värker. Åkte in till stan strax före ett för att gå på en dubbel körlektion. Sedan blev det många timmar på stan. Fastnade på en skoaffär i säkert närmare 2 timmar (kändes det som i alla fall). Beslutsångestvarning!
 
Det är nämligen så att stortån på min vänstra fot är större än den högra vilket gör det lite svårt när man ska välja skor, färmst ballerinaskor som inte sitter lika bra på foten som en vanlig sko. Lyckligtvis hade dessa en restår som gick över foten men det glappade mycket för högerfoten på 39:an och på 38:an tog det mycket i stortån på vänster fot. Materialet på skon var av tunt skinn så det skulle visserligen töja ut sig, men eftersom det var så tunt är det ju en risk att det kan gå hål där stortån är. Var först inne på att ta 38 trots att den var för liten men då jag provade en annan 39:a som inte var lika glapp ändrade jag mig. Blev visst för invecklat och ointresannt det där:P Köpte alltså ett par ballerinaskor.

Köpte även ett nagellack (observera att jag aldrig köper sådant i vanliga fall) och en kort känning/topp.

Fotar sakerna sen! Nu ska jag och handla med en kompis till imorgon! Tjing!

Jag lever...

...men jag har kommit in i en sådan period då jag tappat motivationen och inte vet vad jag ska skriva. Ingen inspiration. Bloggtorka.

Ansiktsbehandlingen

Hej!

Gud vilken härlig behandling på Aqua Spa! För er som inte läste tidigare inlägget där jag skrev om behandlingen kan kolla här.

Blev nerbäddad och fick en handduk runt huvudet, sedan var det värme under madrassen man låg på vilket vad härligt till en början, men sen blev det nästan för varmt. Blundade under i princip hela behandlingen så jag kunde bara höra, känna och känna dofterna från de olika produkterna hon använde. Svag lugn musik i bakgrunden. Det enda som var lite obehagligt var när hon klämde ut promaskarna, kändes som tusen nålar varje gång hon klämde och värst var det uppe på kinderna och på näsan, men jag bet ihop. Hon sa att man kunde vara lite svullen efteråt men eftersom hon använde lugnande produkter efter portömngen var jag inte svullen alls när det var klart och bara lite rödflammig. Fick även en hudanalys och tips på alla produkter som passar mig i ett häfte där det stod om de flesta produkter.

Köpte även lite produkter och det blev som väntat dyrt, men förmodligen värt det. Ska göra en ny behandling om kanske 2-3 månader och då ska jag kanske välja till mikrodermabrasion. alltså hudslip.

Rekommenderar den verkligen! Det som är lite synd är bara att det är ganska dyrt att göra en behandling.

Klockren!

Jag och min ena halvsyster pratade nyss om silvershampoo (köpte ett idag) tills samtalet gick ut på sidospår...

Hon: Vet du vad kändisarna brukar använda i håret?
Jag: Nej
Hon: Vad hette det nu... det är något som man använder i hästarnas svans för att reda ut det.
Jag: Hovkrats!?

Haha. Jag tror jag var lite för snabb att jag inte hann tänka till innan jag svarade:P

Klassisk rengöring på Aqua Spa

På min födelsedag förra året fick jag ett presentkort på Aqua Spa. Jag glömde dock bort det för ett tag tills jag hittade det för någon månad sedan. Det skulle gå ut den 19 juni i år så för nästan 2 veckor sedan tog jag tag i det och gick till Aqua Spa för att boka en tid för någon behandling. Det blev den 17 juni (alltså imorgon) och jag ska göra en klassisk rengöring för ansiktet i 90 minuter. Ska bli spännande då jag aldrig gjort det förr.

Såhär står det om den:

"Djuprengöring med peeling, ånga samt grundlig porrengöring, (brynplock, aromadränage samt ansiktsmassage i 90 min). Avslutas med mask, koncentrat, olja och dagcreme. Hudvårdsrekommendation."

Källa: aquaspa.se

Någon som gjort den behandlingen och vad tyckte ni om den?

Kommer förmodligen se ut som en tomat i ansiktet efter behandlingen vilket är svårt att undvika när man ska göra en sådan behandling:P 

Ska nog lägga ut pengar på att köpa hudvårdsprodukter hos dem när man får sådan proffesionell hjälp. Kicks kan slänga sig i väggen :P Även om det kommer bli dyra pengar tror jag man tjänar på det i långa loppet.

Nooo!

Så händer det det när man är trött och illamående på en och samma gång.

Jag som hade tänkt gå ut  och fota i det fina vädret efter maten! Men jag tror det blev lite för mycket mat för mig på loppet inom bara några timmar. Först åt jag på stan nån gång efter ett, och sedan hemma vid, hm, fyra? Sedan var jag så trött att jag gick och la mig, blev illamående  och trodde nästan att jag höll på bli sjuk också (var varm och utmattad i hela kroppen). Sedan minns jag inget mer så förmodligen somnade jag, tills jag blev väckt av ena halvsystern som frågade om jag visste numret till stugan. Gick upp tvärt, sedan gick jag och la mig igen. Somnade på störten.

Sedan vaknade jag igen för kanske en kvart sedan utan att veta vad klockan var, trodde först den var runt tio, men som tur var var den bara runt halv nio. Undra när jag kommer kunna somna ikväll? Det är frågan...

Ursäkta min frånvaro, men nu vet ni varför:P

Edit: Kan förövrigt säga att jag fortfarande trött, varm och känner mig utmattad på något sätt. Vad kan det vara? Har ju inte direkt haft en hektisk dag, var först och körde på körskolan (vilket gick ovanligt bra den här gången:) Fick mycket beröm :)) och sedan gick jag på stan ett tag, åt buffé på en kinarestaurang och åkte sedan hem.

Godnatt!

Nu ska jag sova. Har körlektion idag klockan 09.45 som egentligen skulle det vara 10.55. Läraren ringde igår och berättade att han hade något viktigt pappersjobb som han måste göra och hörde med mig om jag kunde köra med en annan lärare 09.45. Som tur var har jag kört med den där andra läraren förr, men det känns lite jobbigt att behöva gå upp ännu tidigare.


Tänk så mycket man kan göra i photoshop...





Fler bilder från idag...

Bilderna ser lite överexponerade ut på vissa ställen och det är för att solen lyste just vid det tillfället. Typiskt. Vilken av bilderna gillar ni bäst? Den stående eller liggande?




Bilder från idag...

Den översta bilden är väldigt detaljrik och nästan lite rörig, men ni skulle ha sett det i verkligheten! Blev nästan sugen på att gå längre upp för den fortsatte ju uppåt. Men eftersom det var ojämn mark och lite halt på stenarna ville jag inte ta risken att ramla med kameran i handen. Bilderna fick väl ingen toppskärpa men jag är endå nöjd med min insats. Lång slutartid är inte lätt på fri hand. Sedan rörde ju träden sig mycket efterom det blåste, därför blev de lite suddiga.




Söndag

Hej!

Jag har varit ute och övningskört till olika ställen med mamma idag. Hade även med min kameran. Först var vi förbi graven och då passade jag på att fota en bäck med små vattenfall som rann ner mot älven. Det var verkligen hur fint som helst! Hoppas bara att jag fick någon bra bild nu. Jag fotade mest med lång slutartid och hade inget stativ. Mamma plockade en blombukett som vi sedan tog med till farmor. Jag tror då hon blev glad, men hon var lite trött och frånvarande ibland:/ Fick några fina bilder på henne med, men de kommer inte hamna här på bloggen. Därefter köpte vi glass som vi tog med till min mosters nya radhus. Klockan hann väl bli runt fem innan vi var hemma igen.

Ska lägga in bilderna nu så kanske det dyker upp några ikväll, håll utkik!

Extrem närbild...

Vet inte vad det är med den här bilden. Den tilltalar mig på något sätt. Här har vi också en ännu större kontrast till vad jag bukar ta för bilder, verkligen annorlunda. Som en annan sida av mig. Tvekade först på om jag skulle lägga ut den på bloggen, men jag kunde inte låta bli.

Vill gärna höra era åsikter. Vad tycker ni om den?

Kvällsfika...

Har suttit och kollat igenom lite bloggar nu och tiden har bara rusat. Jag har fortfarande oduschat vilket inte är någon nyhet för mig i alla fall. Är van vid det här laget :P
Springturen riktigt bra förutom att jag fick väldans ont i magen från början, som tur var gick det över. I slutet stannade vi på en lekpark och stretchade och efter det åkte vi lite slänggunga eller vad det nu heter, härligt var det!

Helt plötsligt blev det roligt att fota mat, haha. Tror jag fick värsta kicken ikväll^^ Detta kvällsfika som mer liknar en frukost gjorde jag i ordning nu ikväll. Kan säga att gröt med jordgubbar var ingen större hit, men det såg väldigt gott ut. Får fortsätta med min hallonsylt i gröten och istället hålla mig till jordgubbar och glass :-)


Tacos...

... blev dagens middag. Det är rester från igår men vad gör det? Minst lika gott idag :)

Ska ut och springa om en stund med en kompis, hurtig som jag är^^

Pluggarn

Har suttit och pluggat teori på datorn nu i några timmar och det har gått ganska bra :) Har fortfarande tre delar jag inte har gått igenom men trots det testade jag göra teoriprovet som bestod av 65 frågor och man hade 50 minuter på sig. Trodde inte jag skulle hinna med alla frågor eftersom jag är så långsam i vanliga fall, men det tog endast 30 minuter! Antal rätt blev 53 av 65 så jag fick godkänt :) Inte så illa för att vara första gången utan att ha pluggat på allt och fortfarande vara osäker på vissa saker. Det mesta handlar ju trotsallt om logiskt tänkande :)


Nu ska jag ut i solen :) Kan ju inte sitta inne och plugga hela dagen när det är fint väder och varmt! Med mig ut tar jag lite jordgubbar, om de inte redan är uppätna vill säga :-)

Kontraster...

Hej!

Försökte hålla mig från datorn igår och därför blev det dåligt om uppdatering. Var ute och fotat i det soliga men lite kyliga vädret igår. Testade fota lite självporträtt för att få lite omväxling, känner att det har blivit för mycket blommor nu på sistone att jag behöver lite uppehåll från det ett tag. Sedan gillar jag ju att fota porträtt också, men jag känner mig för osäker för att fota andra människor. Nära vänner kan ioförsej gå bra:)

Ser att jag behöver lite träning när det gäller självporträtt. Det klurigaste är att man inte vet var i bilden man hamnar, det blir många chansningar innan man träffar rätt. På den översta bilden blev en del av andra ögat avkapat vilket jag ogillar, men jag gillar fortfarande bilden så pass mycket att jag försöker blunda för det, så gott som det går iallafall. På andra bilden blev jag därememot nöjdare med placeringen, och på den bilden gör det inget att den del av huvudet är avkapat.

Det jag ville säga med de här bilderna är att jag gillar kontrasterna mellan dem. Den första bilden med ett lite allvarligare karaktär mot den lite mer busiga/glada :)

Håller ni med eller tycker ni något annat? Vilken av bilderna tilltalar er mest?


Godmorgon

Försöker ringa trafikskolan nu för att se om det finns kvar plats på halken den 18:e istället. Känns inte så peppat att gå upp vid sju för att åka på halken dagen efter ens 18-års dag:/ Sedan ska jag göra teoriprovet samma dag som jag fyller år också.

Hoppas!


Edit: Det fanns plats för mig den 18:e, men isåfall skulle jag vara tvungen att ta 4 dubbellektioner på måndag och tisdag + att jag hade behövt köra med 2 olika lärare då för att det skulle gå ihop:/ Det känns som det skulle bli alldeles för mycket på en sån kort tid. Jag får väl behålla den gamla halktiden då-.-

Frågor - Personligt

Hela ditt namn(för- mellan- och efternamn)?
- Sara Sjöström (vill inte nämna mellannamnet :P)

Hur gammal e du? :)
- Är 17 år men fyller 18 den 25:e Juni :)

Vad är dina intressen förutom att ta kort? :)
- Jag har väl ganska vanliga intressen som att sjunga, shoppa (främst kläder), umgås med vänner, resa, läsa bloggar osv. :)

Vilka är dina framtidsplaner?
- Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill göra i framtiden. Just nu är jag inne på det här med foto och design men det kommer säkert ändras med tiden. Men en sak jag vill göra är att testa bo någon annanstans än i Skellefteå och resa till olika platser :)

Vad är din favoriträtt? xD
- Det där är något som ändras ganska ofta. Om jag får nämna 2 så är det just nu grillat och vårrullar. Mums!

Vilken skostorlek har du?
- 39 på de flesta^^ Själv då? :P

Turnummer?
- Jag har faktiskt inget turnummer för det håller inte i sig, det blir alltid olika nummer när jag väl får tur^^ Men sedan är jag inte heller någon turmänniska, känns lite surt:/

Jordgubbar eller Hallon? Motivera
- Det var en klurig fråga. Om det är sylt ska det vara hallon (gillar inte de jordgubbsklumparna och sedan tycker jag jordgubbsylt är för söt i smaken). Om det inte är sylt kanske det blir jordgubbar, men hallon är också gott^^

Bada i hav/sjö eller i badkar?
- Om det är på sommaren väljer jag hav, annars väljer jag badkar :)

Sommar eller vinter?
- Sommaren helt klart! (trots alla äckliga djur som dyker upp lite här och var).
 

Frågor - Fotorelaterat


Hur lärde du dig fota?
- Det beror på hur man ser på den frågan. Fota kan ju vara att bara knäppa en bild utan några speciella inställningar och det lärde man sig ju snabbt redan som liten. Om du tänkte mer på det här med mer avancerade inställningar och sådant så lärde jag mig det i början av ettan då vi gick en kurs som hette medieproduktion. Kursen var indelad i 2 delar på 2 terminer, grafiska och rörlig bild, och det var i den grafiska delen jag lärde mig om systemkameror och fick testa på att fota med olika inställningar. Innan hade jag bara fotat med min digitalkamera där man endast kunde ställa in fotograferingslägen som porträtt, landskapsfoto osv. Sedan gick jag en kurs nu i 2an som heter fotografisk bild A, det blev en hel del repetitioner av det man hade lärt sig i ettan men jag hade glömt bort endel så det var nog en bra repetition. Längre fram i kursen fick vi lära oss mer saker som bildkomposition, ljusättning osv. :)

När började du fota?
- Fota har jag gjort i ganska många år. Köpte min första digitalkamera 2004 i samband med att vi skulle åka utomlands och det var väl då jag började fota med digitalkamera. Första gången med systemkamera var på den där kursen i ettan (2006) som jag nämnde ovan.

Är fotgraferandet bara en hobby? :)
- Ja, än så länge iallafall :)

Några bra tips för att lära sig ta bra bilder, utan systemkamera? ^^
- Nog har jag många bra tips att komma med :) Först och främst kan man fundera på om det är någon känsla man vill förmedla med bilden. Vill du att den ska ge en lugn och harmonisk känsla så kan man välja en neutral bakrund. En liggande bild ger också en lugnare känsla än en stående. Välj gärna att fota från vinklar vi inte är vana vid, det gör bilden intressantare. Motivet behöver inte heller alltid ligga i mitten av bilden, testa istället att lägga det mer åt höger eller vänster/upp eller ned, det gör bilden mer spännande och de olika ytorna får spela mot varandra :) Sedan kan jag även nämna att en bild behöver inte ha superskärpa för att vara en bra bild :)

Kommer kanske skriva ett inlägg som är mer djupgående om det där sedan eftersom det finns så mycket att säga :)

Ungefär hur mycket redigerar du dina bilder? mycket eller bara det gamla vanliga att dra lite i kontraster och ändra nyans/mättnad osv?
- Jag gör en väldigt enkel redigering på bilderna. Oftast är det bara att jag förbättrar färgerna och kontrasterna som brukar bli lite matta/blaskiga i originalbilden. Förr älskade jag att redigera mina bilder mycket, det blev nästan för mycket ibland. Nu stävar jag mer efter naturliga och kontrastrika bilder :)

Bästa bilden respektive sämsta som du tagit(vad DU tycker)?
- Ingen aning om vilken som är den bästa bilden jag tagit. Den sämsta är nog raderad för länge sedan, vilken den nu var^^

Hur presterar 50/1.8 ? Det är ju sjukt fult och plastigt.
- Det där är nästan samma sak som att säga att utsidan speglar insidan. För mig gör det inget att det är "fult och plastigt", huvudsaken är väl endå hur själva optiken fungerar? Nu har jag ju bara haft den en dag så jag kan inte uttrycka mig så mycket om prestandan ännu, men förmodligen kommer det en recension senare:)

Frågor - Bloggen/bloggar

Varför började du blogga?
- Om jag minns rätt så var det för att jag tyckte det skulle vara kul att läsa i framtiden :) Det är ungefär som att läsa en gammal dagbok, fast i digitalt format då :) Jag började alltså blogga för min egen skull, så i början hade jag ingen tanke på att jag ville ha några läsare.

Hur är en bra blogg, tycker du?
- En bra blogg är personlig. Bloggaren kör sitt eget race istället för att sträva efter att efterlikna någon annan. Den får gärna innehålla egna åsikter och mycket bilder (gärna bilder som bloggaren själv tagit för att det ska bli mer personligt). En fin design är inte heller fel, det ger ett bra första intryck som kanske får en att stanna och vilja läsa mer :) Det finns massor av mer saker jag skulle kunna tillägga men det här får räcka :) 

Sammanfattningsvis: Personlig, egna åsikter, mycket bilder samt någon fin design som ett litet plus i kanten :)

Vilka slags bloggar läser du (Foto, illustrationer, mode, personligt...)?
- Det är en salig blandning. Majoriteten är foto -och modebloggar som även kan klassas som lite personliga :)

Finns det inlägg i din blogg som du ångrat att du publicerat?

- Inte vad jag kan komma på för tillfället. Isåfall att det skulle vara onödiga inlägg som det ofta hänt att jag skrivit bara för att jag inte haft något annat att skriva om för stunden:P Men jag gissar att jag inte är ensam om det :)

Frågestunden slut.

Nu ska jag svara på alla frågor jag fått och sedan övningsköra. Efter det kommer det publiceras här på bloggen :)

Tack för alla frågor!

Fram till klockan 18.00

Ni har på er till klockan 18.00 att ställa frågor. Har fått ganska många frågor nu:) Jag kommer dela upp allt i tre olika kategorier: Personligt, bloggen och fotorelaterat.

Ser att de flesta bläddrat ner till inlägget där jag först skrev om frågestunden, men det går lika bra att fråga i det här inlägget om ni inte vill bläddra ner :)

Torsdag

Hallå där! :)

Jag som hade hoppats på fotoväder:( Blir väl att stanna inne resten av dagen om jag inte tar mig en tripp till stan. Något jag iallafall ska göra är att köpa mig en extern hårddisk, snart går det nämligen inte att lägga in fler bilder på datorn:P Har aldrig haft en förr men visst kan man ha den ikopplad hela tiden så man alltid kan nå bilderna? Eller drar det mycket onödig ström?

Idag ska jag ju också svara på frågorna:) Har redan tjuvkikat på dem och många är riktigt kluriga:P Ni som inte ställt frågor får gärna göra det, jag kommer meddela här på bloggen då tiden för att ställa frågor är slut.




Vilken av dem?

Ni kanske minns en av mina favoriter jag tyckte om så mycket? Det här är en bild på samma blomma som jag tog med nya objektivet idag. Nu vet jag inte vilken av bilderna jag gillar bäst:/ Vilken gillar ni bäst av dem?

Nya:




Gamla:

Mysigt? Nja...

När jag var ute igårkväll och testade nya objektivet gjorde jag denna upptäckt. Jag skulle ta en närbild och ställde mig en halvmeter ifrån då jag får syn på dessa krabater genom sökaren. Tog snabbt en bild och gick sedan snabbt därifrån. (vem vet, de kanske hade hoppat på mig?:P) här tar vi inga risker inte!


Fortsätt ställa frågor! :)

Nu ska jag ut och fota lite för att se hur kameran presterar i sämre ljusförhållanden:)

Fortsätt ställa frågor till frågestunden! Kommer svara på dem imorgon :) Kom ihåg att ni behöver inte bara ställa frågor om foto. Alla frågor är välkomna förutom de som är för personliga då. Det är ju svårt för er att veta var gränsen går, men jag kommer att kolla igenom alla och skippa de som blir för personliga (om det nu kommer några sådana).

Paketet

Här kan ni se innehållet i paketet jag hämtade ut idag:) Kan göra en liten kort beskrivning av de övriga tillbehören för er som inte vet:

Motljusskydd - Används som skydd mot oönskat ljus/reflexer. Eftersom jag inte har några tidigare erfarenheter av just motljuskydd vet jag inte än hur användbart det kommer vara för just mig.

Microfiberduk - För att avlägsa fettfläckar samt smuts -och dammpartiklar på exempelvis linsen/ lcd-skärmen.

UV-filter - Ett neutralt filer som tar bort UV-strålning, men det bästa med filtret är att det skyddar optiken. Tappar du objektivet är det UV-filtret som går sönder först, och det är mycket billgare med ett nytt filter än ny optik. Dessutom är det lättare att hålla rent en plan glasyta än en kupad lins.


Objektivet!

Fick ett sms mitt på dagen om att mitt paket hade kommit och fanns att hämta på posten :D Tog min första tur med moppen för i sommar och hämtade det. Paketet var jättelätt, vägde bara 0,4 kg :P Väl hemma blev det paketöppning och motering (tog även kort på innehåller som ni ska få se sen). Sedan var det bara ut och testa! Hittade dock inga spännande motiv men testade på lite blommor och sådant, det såg riktigt bra ut :) Ska ut och fota mer sen och se hur bra den presterar i sämre ljus också (eftersom det är ett väldigt ljusstark objektiv ska det gå att ha kortare slutartider än vanligt).

Jag skriver mer om det sen :)

Ser att det har trillat in lite frågor :) Fortsätt ställa frågor! Det är ingen gräns på hur många man får ställa, men om många skulle vara ungefär lika så väljer jag bara en av dem. Ett tips till er är att kolla vad de andra frågat för att inte fråga samma sak :)

Frågestund?

Vad säger ni om det? Kan alltid vara bra med lite omväxling:) Har aldrig haft det förr så det är väl tid att börja någon gång :) Ni får ställa vilka frågor ni vill bara de inte blir för personliga, då kommer jag filtrera bort dem.

Fråga på!

fint.

Onsdag

Godmorgon!

Jag kan berätta att jag tog mig faktsikt ut i morse, fast 40 minuter senare än planerat:P Först när jag vaknade av väckaren stängde jag av den och tänkte "Orka!" , men sen ringde den igen och efter det lång jag länge och funderade på om jag skulle ut eller inte. Det var verkligen inte lockande men tillslut, efter sisådär 25 minuter bestämde jag mig för att endå gå ut. Tog även med mig min Ipod som tyvärr inte funkade när jag var ute och skulle slå på den vilket kändes lite surt :S Men jag tog mig ut i alla fall och det ska jag vara stolt över:)

Efter jag hade kommit hem och ätit frukost tänkte jag skriva ett inlägg, men jag blev så trött att jag gick och la mig istället. Är fortfarande väldigt trött och skulle gärna lägga mig igen, men det är nog ingen bra idé:/

Vilka idéer jag får!

Som vanligt blev jag kvar ett tag vid datorn fastän jag skrev att jag skulle sova, snart blir väl det där en tradition som kommer återvända varje dag^^ Lika bra att jag aldrig skriver godnatt:P Nej men nu till det jag tänkte skriva.

Tidigare ikväll ringde jag min kompis för att höra när vi skulle ut och springa nästa gång (jag ska följa henne ut och springa 3 gånger i veckan hela sommaren). Hon kunde inte imorgon för att hon skulle börja jobba på morgonen och på torsdag minns jag inte vad som var hindret. Istället hörde hon med mig om vi skulle kunna springa på kvällen istället och jag sa att vi kanske kunde prata mer om det imorgon då man kanske vet bättre vilken dag som passar.

Men nu fick jag helt plötsligt den brillianta idén att fara ut och springa själv tidigt idag. Observera att jag är ingen morgonmänniska, är lat och saknar motivation. Men varför inte överraska sig själv lite? Göra något man aldrig skulle tänka tanken att göra i vanliga fall?

Vi får se hur det blir med den idén. Förmodligen kommer jag somna om direkt väckarklockan ringer som vanligt. Men det skulle vara grymt kul om jag verkligen gjorde det ^^

Vad tror ni? Kommer jag bege mig ut att springa vid 8 idag eller kommer jag strunta i det och somna om?

Hörs imorgon!

Esmee Denters

Jag får aldrig nog av denna tjejen! Kan lyssna på hennes videoklipp gång på gång utan att tröttna. Det ser och låter så himla simpelt när hon sjunger, som om det vore hur lätt som helst att sjunga som hon. Men icket. Som jag skrivit tidigare någon gång älskar jag hennes röst, underbar!



Esmee Denters - "As" av Stevie Wonder

Fontän



Tagen med en lång slutartid. Det hade dock blivit snyggare om det hade funkat med en ännu längre tid. Hade det varit mulet hade det kanske funkat, men i solljus blir bilderna lätt överexponerade i långa slutartider :/

Jag har blivit beroende...

...i torrostade jordnötter! Jag hade ätit det en gång förr och minns att jag tyckte det var gott så jag köpte det nu i helgen för att se om jag fortfarande gillade det. Det går inte sluta äta när man väl har börjat, fast så är det ioförsej med vanliga också. Hoppas bara min mage inte blir alltför konstig nu:P


Är ni beroende i något just nu?

Man tager vad man haver...

Har ju inte kunnat fota något ute idag och har därför lite bildtorka på nya bilder. Näremot finns det några jag är halvnöjd med. Vi kan ta bilden nedan som exempel. Visst är den fin, skärpan är bra och färgerna likaså, men den tilltalar inte mig på något sätt. Inte just nu i alla fall.


Ett halsband...

Var och gick i en hel del klädaffärer efter körlektionen men hittade inget där, istället blev det ett fint halsband från Ur & Penn på rean. Ordinnarie pris var 89:- men jag fick det för halva priset :) Brukar vädligt sällan köpa smycken och tänkte först hänga tillbaka halsbandet eftersom jag inte var säker på att jag kommer använda det, men det kändes som om jag skulle ångra det efteråt och det fanns bara 2 kvar av det. Det blev ju inte så dyrt heller :)


 
Vad tycker ni om det?






Önskebild?

Snart tänkte jag fila på en idé som jag kom på för flera veckor sedan. Jag hade nämligen tänkt börja med en kategori vid namn "Önskebild" där ni läsare kommer få möjlighet att önska en speciell bild. Det är alltså ni själva som bestämmer motivet, miljön osv. och sedan får jag tolka önskningen och testa olika kompositioner. Men om ni vill får ni självklart även bestämma delar av kompositionen som perspektiv och bildutsnitt.

Sedan väljer jag ut en bild varannan vecka som jag "uppfyller". När jag är nöjd publiceras den färdiga bilden här på bloggen och ni kommer troligtvis även ha möjlighet att köpa en förstoring av den. Det kan också hända att jag publicerar några olika varianter av bilden om jag själv inte kan bestämma mig för vilken jag ska välja.

Vad säger ni om idén?

Hemma!

Körningen gick lite sådär i början, missade skyltar och körde in på återvändsgränder, men sen gick det bättre. Har nu bokat in 4 dubbelkörektioner som ahn sa, eller sa han verkligen dubbel? Har funderat påd et ett tag nu. På ett sätt låter det ganska ologiskt eftersom jag bara har kvar stadskörning och landsvägskörning. Jag kanske trodde att han menade så då jag alltid tagit dubbellektioner och därför sett det som en lektion fastän jag vet att det är dubbel?Får kolla upp det där senare.

Bokade även halken, den 26:e juni blir det. Känns både bra och dåligt. Jag fyller ju år den 25:e och samma dag ska jag göra teoriprovet, och dagen efter ska jag upp tidigt för att göra halken. Annars fanns det ledigt den 18:e också, men jag tycker det känns för nära på något sätt:/ + att jag då hade behövt ta de där 4 dubbellektionerna/lektionerna nästa måndag och tisdag (fanns inte ledigt i veckan), annars hade jag inte fått göra halken.

Nu ska jag ta mig något att äta, tjing!

Tisdag

Om en stund ska jag ta bussen in till stan för att gå på min dubbla körlektion. Skriver jag inget innan middagen har jag förmodligen fastnat på stan, haha! Det är ju inte precis ovanligt om jag säger så.

Vad händer idag?

Kram!

Statistiken?

Oj, blev lite bloggläsande här, glömde helt bort tiden. Kollade nyss på statistiken och såg att gårdagen är överhoppad? Den var inte det igår men nu hoppa den helt plötsligt från 8 juni till 10 juni, 9 juni finns inte ens med.

Har det blivit så för er med?

Sova nu, tjing!

SjungarN?

Som vanligt sjöng jag för fullt när jag duschade för en stund sedan, dock vid fel tillfälle. Att jag aldrig lär mig! Men det kommer automatiskt och man glömmer bort att det faktiskt finns andra i huset också, ända tills någon kommer och påminner en om det vill säga:P

Nu ska jag snart sova. Ska upp tidigt imorgon också då jag ska ta en dubbellektion på körskolan som börjar 09.45. Efter det blir det väl att kika in i lite klädaffärer innan man beger sig hemåt igen. Det ska tydligen bli regn imorgon också, sånt ogillas, fast endå inte. Ibland kan det vara rätt så mysigt med regn.

Godnatt! (Glöm förresten inte att kolla klippet under, nu har jag fått det att funka.) 

Lättroad

Jag hoppas det funkar nu! Jag vet ju aldrig när inlägget kommer publiceras eftsrom publishme krånglar, men förhoppningsvis gör det det.

Haha! Jag kan inte direkt påstå att jag har svårt för skratt i vanliga fall heller, men den här sortens humor går alltid hem, för mig iaf^^

Klockren!

Bara en liten fråga...

Hur lägger man in videoklipp? Det gick ju på förra plattformen men nu försvinner koden eftersom det inte finns någon uppdatera-knapp i rutan där man lägger in koden:/

Bullar...

...är något jag verkligen älskar. De ska vara hembakta och varma, gärna med lite smör i :) Det kanske låter äckligt, men jag tycker det blir sjukt mycket godare när man även tar smör och låter det smälta i bullen. Jag bakar dock sällan själv så det brukar mest bli vid olika högtider jag får hembakta, mammas hembakta bullar. Gudomligt goda!

Men nu när man inte har några hembakta bullar funkar ju alltid felix, eller ICAs, även fast de fort blir ganska sega och inte alls är lika goda. I dem är det ett måste med smör för att de ska bli goda :)

Bara 16 dagar kvar tills man får hembakta igen, håll ut!




Vilken?

Jag gjorde två versioner av förra bilden. En i färg och den andra med motivet i en lite mattare färg och bakgrunden svartvit. Vilken gillar ni bäst?


Rosa...

Denna var från början en stående bild men eftersom jag tyckte den gav ett för dramatiskt uttryck gjorde jag om den till en liggande. Jag fick även förstora själva bilden för att den inte skulle bli så liten. I övrigt måste jag säga att det var söta blommor, någon som vet vad de heter?

Blomman före och efter

Här är före -och efterbilder på den lila blomman jag visade i ett tidigare inlägg. Efter-bilden blev väldigt färgstark (även färgstarkare än vad det är i verkligheten) vilket också var meningen. Tycker den fick sig ett rejält ansiktslyft som jag skrev tidigare!
 


Nu ska jag plugga teori!

Objektivet beställt!

Valde värdepaket där jag förutom objektivet får microfiberduk, UV-filter och motljusskydd, kan alltid vara bra att ha :)

Objektiv normal Canon EF 50/1,8 II

Bildens källa: cyberphoto.se

Lila blomma

Från början var den här bilden ganska blaskig och matt i färgen, men efter lite lätt redigering fick den ett rejält ansiktslyft!

Olika men endå lika?

För en stund sedan fick jag en kommentar av Emma där hon tyckte att dessa bilder såg lite olika ut, men endå inte. Jag kom att tänka på det själv tidigare idag då jag granskade dem bredvid varandra. Jag tycker det ser ut som att själva "gången" går mer åt höger på högra bilden än på vänstra. Nästan som om jag har riktat kameran mer åt vänster på den bilden även fast det är en och samma bild.

Jag testade att byta bildernas placering, och kolla! Nu ser det ut som att "gången" på den i färg går mer åt höger. Det här har tydligen något med placeringen att göra, jag som trodde det var färgen:P

Hand i motljus


Gås...

...på promenad!



Linjen som ser ut att gå igenom hela bilden är i själva verket någon kant där på botten i vattnet. Vet inte varför det ser ut som den går över hela bilden:/

Färg eller sepia?

Vad tycker ni passar bäst på förra bilden jag postade, färg eller sepia?

Översiktsbild från förra veckan

Tycker det är fint när träden hänger ner lite över gången :)




Mina favoriter

Jag har nu skapat en kategori som heter "Mina favoriter" och där kommer alla bilder jag gillar lite extra mycket hamna. Vill att alla lätt ska kunna hitta dem och då passar det bra att lägga dem på ett och samma ställe:)

Hittils ligger dessa två favoriter där:

Måndag

Nu kan jag känna mig duktig :) Var ut och sprang med en kompis klockan åtta i morse. Gick faktsikt bättre än vad jag trodde det skulle gå, dock så blev jag som vanligt lite illamående och matt i hela kroppen. När jag kom hem igen och skulle börja göra frukost hörde jag plötsligt en kraftig duns i huset. Det lät som det kom från garaget/matförrådet/bastun men jag vågade såklart inte gå och se efter vad det var som orsakade denna duns. Haha, blev så skraj att jag lämnade huset för någon minut:P

Idag ska jag blandannat plugga mycket teori (pluggade knappt något igår), övningsköra och beställa objektivet! :D Längtar som tusan!

Vad ska ni göra idag?

Nytt besöksrekord!

Helt sjukt vad statistiken skjutit upp i höjden idag! Nu har jag nått över 100-strecket och lite till :D Tror det är mycket tack vare Ellinor som länkade till min blogg tidigt idag, annars hade jag nog fått kämpa en hel del för att nå det besökarantalet. Tack Elli du med! :D



Hoppas ni gillade bloggen och att det blir några återbesök :) Det är jättekul att jag får en sån fin respons för mina bilder, tack allihopa! Jag är inte världsbäst men det spelar ingen roll, älskar man att fota så lever man för det!



Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt imorgon (läs inlägget under). Godnatt!

Ändrade planer för morgondagen

Imorgon ska jag ut och springa klockan 08.00! Ja ni läste rätt, lata Sara goes hurtbulle ;) Jag har med en kompis bestämt att jag ska följa henne ut och springa tre gånger i veckan under hela sommaren. Tror ni jag klarar det? Själv är jag tveksam, men det ska gå! Det gäller bara att vara lite envis och tålmodig så ska det här gå galant :)


För er som inte visste det kan jag nämna att jag är väldigt lat i vanliga fall och tränar väldigt sällan. Konditionen behöver vi inte ens tala om.

Wish me luck!

I like it!

Tog en väldigt kort fototur idag runt huset och kollade nyss in bilderna. Den här är favoriten! Älskar motivet, färgerna, skärpedjupet, vinkeln, allt! Synd bara att kvalitén försämras när man lägger ut den på bloggen, nu ser den lite brusig ut:/

Fåglar

Något jag försökt mig på att fota är fåglar, men lätt kan jag inte påstå att det är. Vill komma så nära som möjligt och eftersom jag ännu inte har ett telezoom måste jag själv gå väldigt nära. Fåglar är ju väldigt skygga av sig och flyger iväg för det minsta lilla. Detta är nog det närmaste jag har kommit med min systemkamera:




Jag är på god väg, men ännu långt ifrån mitt mål:P Jag har iof. min undulat jag kan fota på nära håll, men det är roligare att fota vilda fåglar:)

Lite hallonpaj kanske? :)

Kollade igenom lite andra bilder som jag också tog i veckan och fick flashbacks när jag stannade till vid denna. Gud så himla god den var! Den var inte hemmagjord utan gjord på ett konditori här i närheten. Hallonpaj är seriöst det godaste som finns tillsammans med hembakta bullar som ligger lika bra till :) Mums!

Ska försöka komma ihåg att göra en paj imorgon! Nu har jag något att se fram emot :D

En sommarkväll...

Bilder från i fredags...


Ang. hjälp med headern

Det var några som undrade om jag ville hjälpa dem med deras header också så jag tänkte skriva till alla som unddrade/undrar i det här inlägget. Mycket smidigare så slipper jag svara samma svar till varje person som frågar.

Som ni vet tog det några timmar innan jag var klar med Ellinors header. Den ser väldigt enkel ut och lätt att göra men eftersom det blev så många ändringar på vägen tog det den där extra tiden (från början hade jag beräknat att det bara skulle ta någon timma). Om det då skulle bli samma sak när jag hjälper er skulle jag inte få mycket till fritid. Igårkväll skippade jag både att lägga in och redigera mina bilder + teoriplugg (jag ska göra teoriprovet den 25:e juni, samma dag som jag fyller 18). Därför får jag göra de sakerna idag istället + plugga dubbelt så länge.

Visst skulle jag kunna hjälpa någon då och då, men det känns taskigt mot alla andra som frågar men inte får hjälp. Därför tackar jag nej till alla förfrågningar för tillfället (det kan ju bli så att jag ändrar mig senare). Istället skulle jag kunna tänka mig att göra utlottningsdesigner ibland, vad tror ni om det?



Söndag

Godmorgon *host*.

Brukar aldrig försova mig så länge som jag har gjort idag, känner att jag bara vill spola tillbaka tiden och vakna tidigare. Nu kommer jag ju inte kunna lägga mig tidigt ikväll heller och då blir det samma visa igen. Men det spelar ingen roll hur lite sömn jag får, imorgon ska jag vara uppe senast 9!

Tack så mycket för era fina kommentarer ang. designen jag gjorde åt Ellinor :) Fast egentligen kan man säga att vi båda är delaktiga i den, även fast jag gjorde den största delen av headern :)

Nu ska jag överföra bilderna från i fredags och kanske börja redigera lite lätt så de kan komma upp på bloggen nu under dagen:)



Äntligen!

Nu är jag äntligen klar med Ellinors header! Tog en mycket längre tid är beräknat och det blev mycket ändringar innan vi båda var nöjda. Jag har utgått efter hennes egna idéer så jag har alltså inte bestämt hur allt ska se ut själv, däremot  har jag kommit med förslag och lösningar på vägen:) Men roligast är helt klart när man själv får leka fritt :)

Nu ska jag sova! Bjuder på en glad bild jag tog i veckan:) Funderar på att kanske ha den i headern istället för den andra som är där nu. Vad tycker ni?

Kort uppdatering

Bilderna kan bli lite sena. Har inte lagt över eller redigerat dem än för att jag håller på att hjälpa en tjej med hennes nya header.

Hoppas det är okej för er och att ni inte sitter och väntar på bilderna (vilket jag ioförsej är ganska säker på att ni inte gör).

Kram!

Nytt objektiv på G :)

Nu är jag fast besluten med att jag ska beställa det här objektivet i veckan! Perfekt för porträttfoto och där man vill ha kort skärpedjup (att motivet närmast kameran är i skärpa och bakgrunden i oskärpa). Eftersom det är så ljusstarkt ska det också fungera bra i lite sämre ljusförhållanden. Den enda nackdelen är väl att det är ett fast objektiv (det går inte zooma med det utan ligger hela tiden på brännvidden 50 mm). Otroligt prisvärt är det i alla fall och jag har en viss känsla att det här objektivet kommer användas flitigt :)


Objektiv Ef 50/1,8 II

Canon Ef 50/1,8 II
Källa: Scandinavian Photo

Bloggandet fortsätter!

Vilka kommentarer jag möttes av nu när jag loggade in! Jag hade ingen aning om att det var folk som faktiskt tyckte om min blogg så mycket, speciellt när man ser på konkurrensen. Jag kommer inte sluta blogga men däremot så får ni räkna med att det kan gå lite uppochned dag till dag. Det är väl ungefär så mitt humör fungerar också, kanske mycket för att jag tänker så negativt och trycker ner mig själv hela tiden. Både självförtroendet och självkänslan ligger på botten.

Var nyss på expert och kollade på en extern hårddisk. Minnet i datorn börjar bli fullt och den blir segare, så jag är verkligen i behov av en där jag kan ha alla mina bilder. Den jag kollade på hade 320 GB minne om jag minns rätt så det lär räcka hur länge som helst. Jag laddar aldrig ned filmer till datorn utan mest bara bilder.

Nu blir det lite bloggläsning för min del, och sen ska jag överföra bilderna från igår så dyker det nog upp några ikväll :)

Kram på er!

Tråkig nyhet...

Det känns som om jag håller på att tappa bloggarlusten igen. Vet inte varför, för jag sitter fortfarande lika mycket vid datorn. Ikväll så tog jag t ex. lite bilder när jag och mina halvsystrar var och hälsade på mamma och min halvpappa i stugan. Jag hade planerat att lägga in flera sedan när jag kom hem, men då började jag rensa bland papper istället och sedan satt jag mig och läste andra bloggar. Inte hade jag någon tanke på att skriva något inlägg själv då inte.

Vars tog bloggarglöden vägen? Någon som kan hjälpa mig att finna den eller är det helt enkelt inte meningen att jag ska blogga?

Sepia...

Gårdagen

Hej!

Glömmer hela tiden bort att jag har flyttat min blogg så jag försöker först logga in på blogg.se innan jag kommer på att jag loggar in på fel ställe. Men jag antar att det kommer bli som vanligt sen när alla bloggar är flyttade? Alltså att man loggar in från blogg.se.

Hade en supertrevlig kväll igår vid älven med klassen :) Dock så började jag cykla hemåt tidigare än vad jag hade tänkt mig. Elin började känna sig lite trött och ville hem och jag ville ju inte cykla hem själv senare. Men vi var där i alla fall 3 timmar. På hemvägen stannade vi till vid max och åt, Elin tog en bägare medan jag beställde mig ett minimål, gott var det :)

Här är lite bilder jag tog under kvällen (mest på utsikten). Inte så speciella och dessutom är de tagna med mobilkameran. Det var sjukt fint och på ett sätt ångrar jag att jag inte tog med systemkameran.

Sommarlov :)

Äntligen!

Dagen började med att vi samlades i aulan där b la. rekton höll tal och vi fick lyssna på sång.  Därefter samlades klassen och vi hade knytkalas. Jag som älskar gofika proppade fulla tallriken med godsaker, mums! Dock så blev det lite för mycket choklad att jag blev lite äcklad mot slutet:P

Nu måste jag skynda mig. Ska laga mat och äta, byta om och göra lite annit innan Elin kommer vid kvart över fem. Sedan ska vi cykla ner mot älven för att möta upp resten av klassen. Hoppas på en kul kväll och att det inte blir som förra året.

Ni får ha en fortsatt bra dag så hörs vi sen ikväll/imorgon. Kram!

Vattenfall

Detta är nog min favoritbild från igår. Älskar att fota rinnande vatten med lång slutartid, det blir så sagolikt på något sätt. Hade det varit mörkare ute hade jag gärna haft en ännu längre slutartid, men jag fick använda denna för att resten av bilden inte skulle bli överexponerad.


Gås

Första stoppet på fotorundan blev vid en damm där vi blandannat fotade gäss och ankor. Något jag aldrig glömmer var en gås som gick jätteroligt, svårt att beskriva hur men det såg så roligt ut att vi brast ut i skratt. Men samtidigt var det synd om den, den var säkert ganska gammal och hade därför en anledning till varför den gick som den gjorde.

Onsdag

Hej!

Skrev ju att det skulle bli uppdatering ikväll, men tyvärr så blev det inget då datorn var tjurig som tusan. Han måste ha haft en dålig dag. Konstigt nog är det mest på kvällarna han blir seg, och det är ju mest då man sitter här :/

Nu är min blogg äntligen flyttad till den nya plattformen, eller jag kanske inte ska säga äntligen, trivdes ju faktiskt bättre på den gamla. Gårdagen blev väl nästan som planerat, dock så fick jag mig väl inga höjdare till bilder och vi hann inte fota på alla ställen som planerat. Men några bilder kan jag väl bjuda på endå :)

Dagen till ära ska jag baka (ska ha knytkalas imorgon med klassen då vi förövrigt också har avslutning), skriva om en saga till nått nytt (nyhetsartikel, mordernisera den, insändare eller vad man nu vill) och plugga lite teori. Annars har jag väl inga direkta "måsten" utan det får bli som det blir, huvudsaken är att jag gör sakerna jag skrev upp.

Bilduppdatering snart!

Ang. imorgon!

Det ska bli fint fotarväder imorgon och jag är nog mer oroad över att det ska bli för varmt än för kallt. När solen väl är framme blir det fort varmt. Men om det blir som det visar på SMHI ska jag inte klaga :)

image290
Källa: SMHI.

För er som inte orkade läsa/inte läst den långa texten jag skrev tidigare idag kan jag säga att jag och Sara ska åka till ett ställe där vi ska fota i ett antal timmar imorgon :) Kommer bli svinkul! Kika in imorgonkväll för då lär bloggen bli bombad med bilder!

En mindre rolig grej är att vi måste vara på skolan en halvtimma imorgon för att få info om projektarbetet man ska göra i 3an. Känns lite onödigt att fara dit för att vara där en sån kort stund, men eftersom det är en viktig info vill man inte missa den.

Nu ska jag sova! Godnatt!

MVG!

Glader :D Kalla mig fotarN!

Flowers...

Hittade dessa på vägen hem från fototuren. Vackert.


312226-289

Redigering: Beskurna och förbättrade färger.

:)

image288

Synd bara att det var molnigt:/ Sedan finns det ju såklart finare blommor än maskrosor, men spela roll, det är sommar!

Eller? :P

Låter bilden tala för sig själv :)


312226-286

Rinnande vatten...


image282

Redigering: Beskurit, förbättrat färgerna, lagt på mer mättnad samt ett tunt blått fotofilter.

Hemma!

Nu är jag hemma efter en lång dag! Jag och Sara gick efter lunchen mot karnevalen och på vägen dit hittade flera underbara fotoställen, vi blev så sugna på att åka tillbaka dit imorgon och det blir nog av! Vi ska vara där flera timmar och fota som galningar, det kommer bli hur bra som hellst! Givetvis kommer både jag och Sara lägga ut bilder imorgonkväll då vi är hemma igen :)

Man kan ju inte påstå att det var någon karneval, iallafall inte om jag och Sara får bestämma. En hoppborg, något bord där de sålde lotter?, en sån här sak där man sitter på en pinne och puttar ner varandra med stora boxningshandskar och en scen.

Vi drog ganska snabbt från "Karnevalen" och hann precis med bussen. Sara hoppade av vid sig för att ta moppen till mig medan jag åkte hem med bussen. Därefter gick vi ut på en fototur, en låg fototur blev det. Dessutom gick vi först en omväg tills vi hittade det perfekta stället. Vi ville fota vattenfall och befann oss i ett stup där det rann vatten nedför stora stenar. Det var skitläskigt men spännande på samma gång. Jag som är så rädd av mig kontrollerade mer på att jag stod stadigt och viftade bort myggen med händerna istället för att fota. Vet inte om jag fick någon bra bild därifrån, men jag tror Sara fick flera bra bilder då hon även använde sig av mitt stativ :) Innan vi återvände hemåt igen tog vi även lite bilder med fjärrutlösaren i området bredvid.

Nu ska jag ladda över bilderna och sedan skicka dem till Sara så får jag hoppas att hon också skickar sina bilder:)
Uppdatering med bilder ikväll!

Måndag

Ändrade lite på den nya headern nyss. Tidigare så var det en svart ram runt texten som jag nu ändrat till vit, sedan gjorde jag ramen till bilden halvtransparent. Tycker det blev bättre såhär:)

Såhär såg den tidigare ut:


Nu  måste jag gå och göra mig klar. Ska ta kvart över 10 bussen till stan för att sedan ta en dubbel körlektion 10.55 - 11.55. Därefter ska jag luncha på stan med Sara och sedan ska vi på en karneval :)

Vi hörs sen! Ciao.

Ny header!

Hej!

Vet inte hur många timmar jag suttit idag för att försöka få ihop en ny header. Den här har ingen likhet alls med den jag började på, så det blev en hel del redigering innan jag blev nöjd. Anledningen till att jag gjorde en ny header var inte för att jag hade tröttnat på förra, utan jag kände att jag ville kunna publicera större bilder nu när jag fotar mycket utan att de ska hamna utanför. Hur länge denna kommer stanna vet jag inte. Den funkar kanske nån vecka eller så innan jag kommit på någon bättre idé :) Hade en sån dålig fantasi idag...

Vad tycker ni om den nya headern gämfört med den förra?

För er som inte sett den förra såg den ut såhär:




Edit: För er som undrar kan jag säga att färgen på blommorna är ändrad för att de skulle göra sig bättre mot resten av designen. Originalfärgen kan ni se några inlägg ner där bilden finns.