Twitter

Blusen jag köpte i fredags...

Bättre sent än aldrig :) Här är den!


312226-276

Lillgubben :)

Nu tystnade Louie efter att ha fört oväsen och och flaxat runt i buren i minst 20 minuter. Ska gå och kolla om han fortfarande vill ut. Oftast brukar det vara så att det bara när han väl är igång han kan flyga ut själv, annars måste man lyfta ut gungan han sitter på. Han är helt besatt av den :P
image274

Lördag kväll

Hej igen!

Det fanns ganska många olika ballerinaskor på ICA, men det var inte någon som kändes rätt. Hittade en jättefin modell, men jag vill ha en helröd eller helsvart sko, inte mönstrad. Istället blev det lite annat smått och gott, blandannat en hallonpaj, glass och chips. Frågan är bara när jag ska äta det? Blir nog i morgon för jag är inte så sugen på något just nu. Till middag blev det en klassiker, lövbiff med potatiskroketter:P

Var ute för en stund sedan och testade fota igen, denna gången blev det jättebra ljus (varken för ljust eller mörkt) men kameran hade lite svårt att hitta skärpan ibland. Ska snart välja ut några bilder så ni får se :)

Fick även mitt första myggbett när jag var ute:P

Kika in snart igen!

Kort uppdatering...

Tog nyss bilder på blusen, men de blev inte så bra så jag ska kanske testa igen sen. Annars får jag ta den bästa av de jag har nu. Hade igentligen kunnat fota en längre synd men då det börja komma äckliga djur på blusen var jag tvungen att avbryta. Undra om de drogs till den av någon anledning? Är det så vet jag inte om jag vågar behålla den. Är så himla rädd för småkryp :P


Nu ska jag äntligen bege mig till ICA Maxi. Men jag vet inte om jag kasnke måste äta något först, börjar bli hungrig.

Mer uppdatering kommer ikväll!

Segast i stan?

Är alltid så seg av mig på helgerna. Skulle ha duschat för länge sedan, har inte ens tagit mig ut ännu. Nu måste jag dra mig från datorn så jag får något gjort, annars lär det ju hinna bli kväll. Skriver upp en lista på vad jag ska göra idag.

- Duscha
- Titta på skor och köpa mat på ICA Maxi
- Fota blusen och massa annat, kanske en ny bild där jag sitter uppe på headern? Den förra blev inte av så bra  kvalité och färgerna blev konstiga.
- Läsa teori
- Laga mat
- Skriva en text (skolarbete)

Det är vad jag kommer på nu.

Vi hörs senare, ni får gärna bläddra ner och kolla inläggen under :) Tjing!


Daggkåpa

Fint.


312226-271

Ett hav av blommor...

312226-270

Lördag

Tjenare :)

SItter nu och redigerar bilder från igår. Snart ska jag hoppa i duschen och sen göra mig klar för en tur till ICA Maxi där jag kanske lite oväntat? ska kolla på skor:P Kollade ju på stan igår men hittade inga jag fastnade för. Förra året köpte jag ett par ballerina skor därifrån och nu har jag även ett par prickiga jag kan använda som min ena halvsyster köpte på ICA Maxi förra året. Dessutom är det väldigt billigt där ;)

Sedan blir det väl att vara ute och leka fotograf :)

Vad ska ni göra idag?

Tulpan

Tog denna bilden igår, blev ganska nöjd med den men den hade såklart kunnat bli bättre. Det är också mycket roligare att fota blommor i andra färger än gult. Jag har inget alls emot gult, tillockmed min moppe har äran att få vara gul ;) Men på något sätt gör sig blommor i andra färger bättre på bild.

Vad tycker ni förresten om min signatur? Stör det er att det är en halvtransparent linje bakom själva signaturen? För mig har det blivit som en del av signaturen, men om ni inte gillar det skulle jag kunna ha endast texten.


312226-268

Fredag kväll

Råkade visst somna tidigare idag och vaknade inte förrän vid middagstid, känns lite surt, men samtidigt var jag väldigt trött. Efter middagen skjutsade jag min halvpappa till ett ställe och sedan for jag och mamma och hälsade på mormor och hennes sambo i stugan. Tog även med mig kameran så det blev en hel del bilder, batteriet tog även slut just innan vi skulle fara så nu har jag att det på laddning.

Bilder kommer! Men om det blir senare ikväll tvivlar jag på, möjligtvis någon som redan finns på datorn :) Bild på busen jag köpte kommer imorgon, hann inte ta kort på den idag.

Hoppas ni har haft en trevlig fredag!
Nu ska jag läsa lite uppdateringar:)

Kort skoldag

Hej!

Vi slutade supertidigt idag, jag tror klockan var strax efter tio:) På textkommunikationen var det bara 2 korta redovisningar och betygssnack, och det blev ingen samhälls heller då vi bara skulle få veta betyget.

Jo förressten, man kan nästan säga att jag har fått sommarlov nu:D På måndag är det en karneval som man kan gå på om man vill, men ingen skola, på tisdag och onsdag är vi lediga och på torsdag är det avslutning!

Har spenderat ett antal timmar på stan idag. Skulle söka ett par sommarskor men jag hittade inga så då blev det en hel del klädaffärer också. Fann en jättesöt blus på Cubus (bilder på den kommer senare).

Nu kan man verkligen tala sommarväder igen! Ska snart ut och ta lite pics :)

Walking on sunshine

Halloj!
Nu blir det äntligen lite uppdatering igen! Har lekt lite med kameran idag :)

Som ni ser har jag förökat mig, vi är numera trillingar ;) Kvalitén blev som vanligt sämst då jag la in den här, men det får man leva med. Snart måste jag också ändra headern så jag kan göra skrivytan bredare, bilderna blir ju så små annars:P


312226-267

Hade inte exakt samma på skolan, utan då hade jag ett par boots istället för ballerina, kort kofta och inget skärp. Det blev så sjukt varmt! 

Jag är med!

Var tvungen att delta i den här tävlingen. Superfina priser ju! :) Kollade på en sån klänning som på bilden idag på gina och tänkte prova den, men då det var så lång kö till provrummet avstod jag. Men kanske endå måste prova den imorgon :) Om jag vinner vill jag ha klänningen som är på bilden och svarta solbrillor :)

image234

Tisdag

Gud så skönt att alla prov är avklarade nu! Det har varit en ganska jobbig dag då jag hade både ett prov och en redovisning vi knappt han träna till. Började med att jag for till tandläkaren som tog bort mina fyra "ploppar" som jag haft på tänderna i ja, minst 3 år (använde gummiband på natten förr men slutade med det för några månader sedan). Vad kul det var att kolla sig i spegeln sen, tänderna kändes som nya på något sett fastän det var år sedan jag hade tandställning:P

Efter det hade vi sändning på ljudlektionen och jag och Sara var tekniker. Flera treor hade klätt ut sig idag och vissa var riktigt bra på att skrämmas. Det började på morgonen när jag och Sara satt i en soffa utanför klassrummet, vi hörde musik närma sig och när det var nära slet Sara tag i mig och vi sprang in i klassrummet, väl inne i klassrummet kom de sedan inrusandes med iklädda lakan och svartmålade på ansiktet om jag minns rätt. De kom även in i studion mitt i sändningen haha, fast det var något som var planerat av läraren:P

När det sedan var lunch var det några som kastade vattenballonger och det slutade med att jag låste in mig på en toa, smart värre:P Men som tur var tog jag mig till matsalen torr. Men däremot senare när vi stod i korridoren och väntade på att få gå in i klassrumet, då sa det splash! Blev inte lite blöt heller:P Provet gick väl okej även fast jag blev så stressad att jag inte svarade så detaljerat i slutet och hoppade över någon fråga. Jag skulle ju ha svenskaredovisning direkt efter och alla i min grupp hade redan gått iväg.

Skriver inget mer om dagen, det blir så mycket text då, detta får räcka.
Nu ska jag vara duktig och plugga lite teori på datorn, tjing!

Snabb uppdatering

Nu blir det plugg för hela slanten. Sara är inte så peppad men nu kör vi! Snart kommer Elin också om vi nu ska vara här. Bjuder på en bild jag tog igårkväll...

Sugen?


image264

Åsikter?

Sitter på skolan nu och ska snart gå iväg till svenskan som börjar halv. Tänkte bara säga att ni får gärna bläddra ner till äldre inlägg, jag vet att det är flera ni har missat:) Det kommer troligen inte upp något roligt inlägg just idag:/

Tänkte också passa på att fråga vad ni tycker om bloggen? Har jag för lite bilder? För långa texter? Något förslag på vad jag kan skriva om?

Kom gärna med era åsikter, det finns alltid något som kan förbättras!

Kram:)

Måndag

Godmorgon!

Det blev 91 unika besökare igår, nära 100 :)

Det kommer bli dåligt med uppdatering idag eftersom jag både har naturkunskapssprov och en svenskredovisning imorgon. Känner mig en aning stressed kan jag ju säga. Nu ska jag skynda mig och sedan fara till körskolan, det kommer bli en lång och jobbig dag känns det som. Min redovisningsgrupp måste stanna efter skolan för att hinna öva också.


Nu måste jag gå, tjing!

Nämen!

312226-263


Måste säga att jag blev lite väl överraskad när jag kollade statistiken. 81 unika idag! Rekordet låg tidigare på 57 besökare. Nu är det bara att sikta uppåt och hoppas på 100 innan kvällens slut :) Tänk vad glad man kan bli bara av att kolla på en statistik! Tack allihopa som besökt bloggen idag! Hoppas ni gillade den :)

Bjuder även på en rekordbild! Bilden jag jag trodde skulle ligga och skräpa blev helt plötsligt användbar! Det var inte igentligen meningen att det skulle bli en helbild, men jag hade glömt ändra brännvidden så det blev en halvbild:P


Edit: Kom just på varför mina bilder alltid har förminskats när jag lagt in dem. Bloggen anpassar ju bilderna så att de ska rymmas på inläggsidan. Men om man går till bildarkivet och väljer originalstoleken ryms inte hala bilden i inlägget. Nu måste jag alltså göra om headern för att kunna göra inläggsidan bredare, känns lite surt:/

Hon som improviserade

Glömde visa vad det blev för mat i fredags. Tänkte först äta potatiskroketter och bearnaisesås till lövbiffen men eftersom jag oftast brukar äta just det till när jag har kött hemma bestämde jag mig för att göra något nytt. Resultatet blev detta. Varken jättegott eller jätteäckligt, något mittemellan blev det, alltså helt okej. Först råkade jag dock hälla i för mycket av chilin och då smakade det jättekonstigt, men det blev bättre när jag hällde i mer mellangrädde. Det blev väl inte så jättemycket smak på det hela men jag kunde äta det med god aptit:)


312226-266

Pluggdag :(

Nu väntar flera timmars plugg med en kompis. Jag är verkligen inte peppad:S Vi ska plugga till naturkunskapsprovet som är på tisdag och sedan måste jag också skriva klart manuset till svenskaredovisningen som också är på tisdag, mycket att göra! Måste också skriva något valfritt + något som jag påbörjat till textkommunikationen som är på fredag, men det får jag ta tag i på onsdag, måste prioritera det som är närmast först.

Såg lite på eurovision igår och var inte alls förvånad över att Sverige fick lite röster, man är ju van vid det här laget. Men kvällens höjdpunkt måste ju endå varit när Björn skulle läsa upp sveriges röster:P Det var nog det enda skratt jag fick under kvällen:)

Såhär blev resultatet!

Det här bilderna tog jag efter att jag kom hem från stan idag. För att se hur håret såg ut innan kan ni kolla på det här inlägget. Det är alltså uppklippt med sax och ca 6 cm kortare. Jag vet inte om man kan kalla det snelugg eftersom jag inte kan ha så sne bena, men det var meningen att luggen skulle vara lång så hon klippte inte så mycket där.

312226-266

312226-267



Peeling och serum från Clinique

Köpte en peeling och ett serum från Clinique idag när jag var på stan. Har aldrig förr köpt en sån dyr peeling och har aldrig ägt ett serum. Men eftersom det funkat så dåligt med alla billiga peelingkrämer jag testat förr tänkte jag att det är lika bra att testa ett dyrare. Det lär ju vara bättre iallafall. Denna är även lite speciell då den blir varm när den kommer i kontakt med vatten. Det innebär att den öppnar upp porerna samtidigt som den peelar.

Blev även rekommenderad att använda det tillhörande serumet också för bästa effekt. Har läst på nätet om att peelingen i komination med serumet ska ge ett bra resultat. Tillsammans ska de här produkterna förminska porerna. Resultat ses efter ca 3 veckors användning.

Någon som testat de här produkterna?

image261

Stressig morgon...

Oj vad stressigt det blev i morse! Skulle först ta bussen som gick kvart över nio men missade den så jag tänkte ta den som gick kvart i tio istället även fast jag kunde bli nån minut sen till frisören. Men när klockan började närma sig kvart i kom jag på att bussen går 25 över och fem i på lördagar! Då var cykeln enda aternativet om jag skulle hinna dit i tid så jag tog den. Cyklade så fort jag kunde ner till frisören och var där prick. Fick dock vänta ett par minuter innan jag fick sätta mig i stolen så man kan nästan säga att jag stressade i onödan.

Försökte vara så övertidlig som det bara gick och fråga mycket för att det inte skulle bli något missförstånd. Tycker det gick rätt bra och som tur var blev det iallafall ingen katastof när det var klart, utan snarare att jag kanske kunde ha bett henne att klippa lite till.

Det blev ungefär som jag alltid brukar blippa mig, är lite feg av mig och vågar mig inte på allt för stora förändringar. Men det här slår inte så som jag blev klippt förrförra sommaren, det blev verkligen hur snyggt som helst! Men då hade jag också lite längre hår.

Bilder på resultatet kommer snart!

Godmorgon!

Antar att de flesta ligger och sover nu, men eftersom jag ska till frisören nu på förmiddagen klev jag upp nyss. Fick inga tips igår ang. hur jag kan klippa mig men jag tror det blir att klippa upp det med sax. Har hört att kniv/rakblad sliter på håret. Sedan blir det nog en lite längre snelugg och bara några centimeter på längden, vill gärna behålla längden.


 

Bilder på hur det blev kommer upp senare idag! Nu ska jag göra mig lite frukost, ciao!

Kom med tips ang. klippning!

Har testat fjärrutlösaren som jag också beställde och den funkar super! Här är en bild jag snabbredigerade ihop igår efter att ha tagit några bilder med fjärrutlösaren :) Tog bilderna igår eftermiddag utan blixt och de blev bra!


image259


Det är nämligen så att jag ska klippa mig imorgon och vet inte riktigt hur jag vill ha håret, om jag bara ska ta topparna eller om jag ska göra någon större förändring. Det jag är ute efter är volym och liv i håret, det får gärna se lite "busigt" ut också. Haha, svårt att förklara med ord:P

Vet iallafall att jag ska klippa upp det. Men ibland när jag klippt upp det har frisören använt sax och ibland en sån där grej som man drar på håret så att det blir jämnt och inte klippt i etapper. Vilken metod tycker ni är bäst?

Sedan funderar jag också om jag bara ska ha snebena eller om jag ska ha en lång/kort snelugg. Vill inte ha en vanlig lugg då jag alltid blir så fet på pannan.

Vad tycker ni? Kom gärna med tips och smakråd!

Kort om dagen...

Hej!

Gick några timmar på stan efter skolan men det blev dock inget nytt inköp denna gången heller. Eller jag köpte ett paket frysta bullar (blev så sugen och jag har inte tid att baka egna för tillfället) och en godispåse. Kände mig så duktig först då jag hade vänt om efter att ha gott in i godisbutiken. Men då när jag var på ICA och såg att godiset bara kostade 3,90/hg kunde inget stoppa mig.

Har fortfarande inte gjort mig någon middag, klockan är för tusan halv åtta! Kanske dags att börja?

2 bilder till!

Den till höger tog jag igår och den till vänster idag. Den till höger är tagen genom gallret, tycker den blev otroligt bara för den saken:) Men eftersom bakgrunden inte blev så bra valde jag att göra den svartvit. Modellen är ingen mindre än lilla Louie :)

312226-261

3 bilder från idag:)

Här är då ett litet smakprov på några av bilderna jag tagit idag. Det var kul att testa fota rinnande vatten med lång slutartid. Dock så hade det varit mycket finare om det hade varit på ett vattenfall. Ska försöka hitta något fint ställe i sommar med små vattenfall. Det brukar finnas om man följer bäcken in i skogen en bit. Synd bara att jag är så rädd av mig att jag knappt vågar gå i skogen. Är rädd för ormar och alla sortes småkryp:P

Bilden med vattnet är den som jag har redigerat mest då jag gjort allt förutom "brunnen" svartvitt. Det blev så rörigt då allt var i färg, rören som låg under den var så färgstarka och tog för mycket uppmärksamhet. Förutom det har jag bara gjort en enkel grundredigering för att förbättra färgerna. Gjorde även en ny signatur för att jag tyckte den förra var så tråkig:)


312226-267

Texterna tar över...

Skrev inget igår eftersom jag höll på att rensa datorn under kvällen. Ska nog rensa lite mer ikväll och sedan lägga in mina första bilder :) Nu är programvaran installerad iallafall.

Börjar gilla kameran mer och mer, massor av nya inställningar man upptäcker hela tiden:) Har mest testat den inne men tänkte gå ut nu och se om jag hittar något spännande att fota.

Lägger kanske ut någon bild ikväll också, känns som att textenrna håller på att ta över för tillfället...

Kamerasnack för fulla muggar

Har börjat testa kameran lite smått nu för att bekanta mig med den. Det ser riktigt lovande ut :)

Dock har jag inte installerat programvaran än vilket jag måste göra innan jag kan ladda upp bilder i datorn. Riktigt jobbigt att vara i skolan nu när man precis fått en kamera, det bara kliar i fingrarna:P Det enda jag och Sara pratar om i skolan är kameror. Det är nästan så att vi börjar fundera på om vi ska hålla i någon kurs någon gång för folk som har systemkameror och vill lära sig fota manuellt. Men det är väl bara en idé, hur det blir med den får vi väl se sen.
 
Jag känner fortfarande att jag har mycket mer att upptäcka och lära mig med kameran. Det kommer ta sin tid tills man kan det mesta utantill men jag är glad att jag har mina kunskaper och erfaranheter från tidigare, utan dem skulle jag känna mig lite off:P

När jag använt kameran och tillbehören ett tag kommer det förmodligen komma upp lite recensioner om intresse skulle finnas :)

Nä, nu ska jag testa lite mer när jag har chansen :) Tjing!

Nästan som julafton...

Glömde ta kort på kameran som på bilden fortfarande är ouppackad. Testade ta kort nu men det är på tok för dåligt ljus. Kort på kameran kommer senare, annars går det ju alltid kolla på cyperphotos hemsida om ni är nyfikna.

Har fortfarande inte hunnit testa fota med kameran. Nu har batteriet laddat klat men jag hinner inte ikväll så det får bli imorgon istället :)

Det var väldigt spännande att öppna paketet även fast jag visste innehållet, kändes nästan som på julafton:) Det första min blick hamnade på var faktiskt snickersgodisen:P Kanske för att den stack ut från det övriga innehållet? Men det var ingen överraskning för mig då jag hört att de brukar skicka med godis, lite kul sådär:) Otroligt nog valde de en godis jag gillade;)

image252

Paketet är här!

Nu har jag fått mitt paket! :D Har precis packat upp kameran och monterat objektivet, snart väntar en lång laddning. Har känt lite på kameran och det känns inte speciellt större än 400D, däremot är det gummi på greppet vilket är bra :)

Måste gå och äta nu, skriver mer sen!

Lördag

Känner mig väldigt seg idag vilket jag brukar vara om helgerna. Ska snart hoppa i duschen och sedan göra mig klar för att ta en tur till onoff (ja jag är så ivrig på att få känna hur kameran känns i handen). Hoppas bara att de har fått in den nu :) Sen måste jag försöka hinna med lite viktigare saker som plugg och läsa ur körkortsboken innan jag far till min kompis där det blir filmkväll :) Brukar sällan se film i vanliga fall men ibland kan det vara kul, det beror på vad det är för typ av film.

Vad ska ni göra idag?

:D

När jag kom hem idag möttes jag av en rolig nyhet! Mamma hade ringt och pratat med de på cyberphoto idag för att höra om de visste när de skulle få in kitet jag hade beställt. Det visste fortfarande inte när de skulle få in det. Men nu hade de sänkt priset på kitet med 18-55mm objektivet (som de har i lager) vilket innebar att det skulle bli samma pris om jag köpte det och 55-250mm objektivet löst istället.

De skulle skicka paketet med Canon EOS 450D + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS så fort som möjligt (kanske tillockmed idag) så jag kommer få det senast onsdag nästa vecka! LYCKA :D Längtar som sjutton!

16 Maj

Halloj!

Blev många timmar på stan idag för jag och Elin, men det gjorde inget. Ingen av oss hade något annat planerat. Det blev dock ingen shopping vilket känns lite surt, men samtidigt var det bra att det blev så. För Elin blev det däremot lite shopping från 2 secondhandbutiker. Varken jag eller hon brukar besöka sådana i vanliga fall så det var lite ovanligt. När jag sedan skulle åka hem från stan var klockan runt 17.45, gissa om jag var hungrig?

Trodde att maten skulle vara klar när jag kom hem, men de hade inte gjort någon mat för att de skulle till stugan. Då var det bara att ställa sig och laga egen mat. Mamma hade köpt kött och potatiskroketter så det blev det med sås:) Gick riktigt snabbt att göra!

image251

Nu ska jag se talang! Mer uppdatering sen :)

Här är den!

Den omtalade fotopärmen som jag gjort nu i vår. Igår skrev jag att den var klar, men det var inte helt klart då den inte var utskriven. Nu är den däremot helt klar! Läraren hade skrivit ut den så Sara hjälpe mig att sätta ihop den idag.

Eftersom det var dåligt ljus inne la jag den ute i gräset. Det här är bara ett smakprov om man säger så, det blev totalt 21 sidor.

Vad vill ni läsa om?

Hej igen.

Har aldrig tagit mig tid att skriva sedan jag kom hem, motivationen har varit helt borta:( Det blev iallafall att vi åt lunchbuffé på Tatung och därefter gick jag min snabba "host" runda på stan:P Dagens inköp blev en ny mascara, ansiktsmask, shampoo och en bikiniöverdel. Intressant va? Nä, det här inlägget känns igentligen meningslöst. Har inget kul att skriva om, inga nya bilder att visa. Väntar bara på att min kamera ska komma någon gång.

Vad vill ni läsa om här på bloggen? Det är ganska tråkigt att skriva om vad som händer i vardagen, och det gör jag ju i och för sig mest för min egen skull. Eller så var det i alla fall till en början. Jag tycker inte det är lika viktigt nu när det händer så lite om dagarna.

Kom gärna med tips och idéer! Men tänk på att det helst ska vara inom mitt område (foto, shopping, design osv.) Jag kommer aldrig t ex. börja skriva om kändisar som många andra gör, det är helt enkelt inte min grej.

Kort uppdatering

Hej!

Har just blivit klar med min fotopärm, vilken lättnad! Jag och E ska snart luncha på stan. Var vet jag inte riktigt än, hon verkade vara sugen att äta på Wok&Roll. Därefter ska jag väl gå en snabbis på stan innan jag åker hem igen.

Nu ska vi gå, tjing.

Ang. flyttning till nya plattformen

Min blogg har inte fått någon förfrågan om att bli flyttad till den nya plattformen men det känns som att nästan alla har fått sin blogg flyttad. Någon som vet varför vissa bloggar fått förfrågan men inte andra? Jag är medveten om att de flyttat över de största bloggarna, men sedan har jag sett en massa vanliga bloggar som också blivit flyttade.

Har din blogg blivit flyttad till nya plattformen?

Ledig!

Hej!

Idag är jag ledig! :D Vi visste sedan tidigare att vi inte skulle ha någon naturkunskap, sedan kom läraren i ljud och berättade att lektionen var inställd. Vi pratade med svenskaläraren och hon sa att det var upp till oss i grupperna (vi håller på med ett grupparbete) om vi ville jobba hemma eller på skolan, självklart valde vi alternativ 1 :)

Hade tänkt gå upp tidigt idag och det gick riktigt bra till en början. Gick upp och plockade ur diskmaskinen för att väka kroppen lite. Men sedan fick jag för mig att bara gå och vila lite mer eftersom jag bara hade fått 7 timmars sömn. Det skulle jag aldrig ha gjort! Att jag aldrig lär mig.

Ska troligtvis in till stan idag och kanske träffa en kompis om det passar för henne. Vi får se hur det blir:)

Nu blir det duschen! Tjing.

Hon som fick en tvilling!

Som vanligt satt jag och kollade igenom bilder på datorn för att se om det fanns något roligt att redigera. Fann denna lite annorlunda bild som redan var lite redigerad och även beskuren sedan tidigare. Testade först att lägga ihop båda bilderna så det blev som ett helt ansikte men det såg inte klokt ut:P Men då spegelvände jag ena bilden och fick det här resultatet istället! Brukar aldrig lägga ut sånna här bilder, men nån gång måste ju bli den första;)

Tog bilden i höstas med en av skolans systemkameror. Men på nått sätt känns bilden mer sommrig än höstig:P

image246

Nu ska jag sova! Har igentligen lång sovmorgon imorgon men måste upp tidigare då jag ska och ta min andra dubbellektion på körskolan! Denna gången blir det att träna parkering om jag minns rätt :)

Godnatt!

Profilbild eller inte?

Har suttit ett tag nu och jobbat på en profilbild med lite kort info om mig. Blev nöjd med den men frågan är som det blir för mycket med bilden där. Som jag sa tidigare kanske det blir lite kaka på kaka med profilbild också.

Vad tycker ni, ska jag behålla den eller inte?

Ny favoritlåt med Esmee!

Brukar ibland gå in och kolla om denna tjej har lagt in någon ny video på youtube. Igår fann jag denna och kan inte sluta lyssna på den! Hon har en sådan härlig röst och den passar jättebra till låten. Tycker också om att de gjorde en duett av låten, hon och originalartisten. Toppbetyg!

Esmee Denters sjunger duett med originalartisten (vad han nu heter)
Stop and stare - One republic

Knoppar...

image244

Blåsippan ute i backarna står...

Tog denna bild idag med min digitalkemera och jag måste säga att efter lite redigering blev bilden riktigt bra! (observera att jag köpte kameran för mer än 4 år sedan). Lite synd med oskärpan på vissa blomblad, men samtidigt tycker jag den blev lite charmig:) Allt behöver inte vara perfekt för att det ska bli en bra bild :)


Har gjort den i 2 versioner. Vilken gillar ni bäst, färg eller svartvitt med huvudmotivet i färg?


image243

Enkel redigering!

Eftersom jag inte har tillgång till egen systemkamera ännu sitter jag och kollar igenom gamla bilder jag tagit med blandannat Saras kamera.

Redigerade denna lite snabbt och blev nöjd bara efter ett fåtal klick. Det enda jag har gjort är att jag har ändrat på kurvor. Det är inte svårt alls och det blir en stor skillnad! Oftast när man tagit en bild och öppnar den på datorn tycker man att fägerna och kontrasterna ser jättebra ut. Det är först då man testar att förbättra man ändrar uppfattning. Nu tycker jag originalbilden är lite för blaskig i färgerna och kontrasterna:P

Den här redigerigen är något jag brukar göra som grundredigering på de flesta bilder. Brukar ibland testa köra på Autonivåer osv. istället, men då händer det ofta att bilderna får en för kall färg med för starka kontraster.


Vad tycks? :)

image241

Torsdag

Gud vilken jobbig dag det har varit! Kan först och främst säga att jag inte fick speciellt mycket sömn inatt. Satt med fotopärmen i högsta hugg sent på kvällen, datorn var fuktansvärt seg eftersom jag hade öppet InDesign och Photoshop samtidigt. Inte bra då jag hade mattenationella idag, i 4 timmar! Dessutom var det inga lätta uppgifter heller, fick hoppa över flera av dem. Efter provet var jag och Sara vrålhungriga, inte så konstigt med tanke på att provet varade till klockan 20 i 1. Som tur var var det god mat idag, tacos:) 

Strax efter 2 började fotolektionen och jag hade tänkt skriva ut pärmen. Dock så hade jag inte gått igenom texterna och teckensitten jag hade använt hade ersatts eftersom de inte fanns på skolan. Hann i princip klart men valde endå att vänta med att skriva ut då jag bara var halvklar med utvärderingen på sista sidan. Det var många andra som inte heller var klara och jag ska maila henne då jag är klar så hon kan skiva ut min pärm. Redovisning nästa!

Hoppas ni har haft en mer lättsam dag än jag :)



Bloggdesignen!

Hallå där!

Bloggdesignen är nästan klar nu, det är bara lite småjusteringar och sådant kvar. Igår löste jag iallafall problemet jag stötte på tidigare vilket känns skönt :) Själv är jag jättenöjd med den, känns riktigt härligt sommrig :) Något mer jag har märkt är att det känns roligare att skriva nu när jag har en ny design :) Tänk så mycket t. ex ett nytt teckensnitt kan göra:) 

Vad tycker ni om nya designen?

Såhär såg förra designen ut för er som inte minns eller inte har sett den:

Ny bloggdesign på G :)

Har suttit vid photoshop ett par timmar nu och lekt vilket i slutet resulterade en ny bloggdesign:) Vet att jag igentligen skulle vänta tills jag fått min nya kamera men jag är verkligen jätteless på den jag har haft nu i ett par månader.

Det kan bli lite rörigt nu på bloggen alltefter jag ändrar i designen, men jag tror det kommer gå ganska snabbt :)

Spännande...

Edit: Har kommit en bra bit nu. Headern är på plats och färgen på rubrikerna + länkarna är ändrade. Designen är inte klar än och jag kommer nog bygga mer på den när jag hinner. Vet inte än om jag ska ha någon profilbild, det känns som att det blir kaka på kaka med bilden ovanför:/ Kanske bara skriver en kort text och skippar profilbild :) Har även fått ett problem som jag måste lösa och det lär säkert dyka upp fler, sådant får man alltid räkna med:P

Nu ska jag sova, godnatt!

Tidig morgon

Hej!
Kom hem för typ 40 minuter sedan och klockan är bara runt halv 3! Det är typ den här tiden jag brukar komma mig ut i vanligafall:P


Gick upp samma tid idag som jag brukar när jag ska till skolan, halv sju. Skulle nämligen på min allra första körlektion på trafikskolan 08.20 i morse. Det gick faktiskt rätt så bra men jag har mycket att öva på. Det är så mycket att komma ihåg hela tiden som att kolla i speglarna, växla och bromsa samtidigt innan sväng osv. och allt ska göras i en speciell ordningsföljd. Jag har övningskört lite då och då, men oftast har det blivit korta turer och då har jag inte tränat så mycket på det där.

Efter den dubbla körlektionen gick vi för att kolla på cyklar. Bestämde mig för en cykel men skulle fundera över lunchen vad jag ville ha för färg. Till lunch åt jag en räkmacka, min favvo :D Sedan kollade jag lite på skor innan vi gick tillbaka till cykelaffären. Färgerna som fanns på cyklarna var koppar/gulbiege, svart och röd. Det blev tillslut den röda trots beslutsågesten. Efter köpet gick jag en stund på stan men hittade inget kul. Därefter tog jag min nya cykel hem, det märks att jag inte är van att cykla nuförtiden, hade dessutom ont i huvudet vilket inte var så kul:/

Solig vårdag :)

image236

Nu blir det pizza!

Kameradrömmar

Godmorgon!

Hoppas ni hade en trevlig valborg! Själv blev det ju som vanligt inte riktigt som jag tänkt det, men jag fick grilla hambrugare och mina pinnbröd iallafall :)

Dagens planer är väl inte direkt bestämda men jag tror jag ska hålla mig hemma. Verkar som det ska bli varmt idag med, solen lyser iallafall:) Känner mig verkligen handikappad utan systemkamera, vill inte längre fota med min gamla, man blir så begränsad då man inte kan göra egna inställningar och fokuseringar. Kameran gör som den själv vill helt enkelt.

Har dessutom drömt 3 nätter i rad om kameror. De två första nätterna drömde jag att jag fick min beställning men inatt blev det annorlunda. Jag drömde att jag fick ett paket, men i paketet låg det inte det jag hade beställt utan löst i lådan låg en dammig Canon EOS 1D Mark II N med teleobjektiv, fast ibland var det en Canon 40D med batterigrepp + något stort teleobjektiv. Den var tydligen begagnad och hade gjort runt 1600 exponeringar. Jag skulle få den för runt 7400kr. Trots det billiga priset var jag endå osäker om jag skulle ta den eller om jag ville ha det jag hade beställt igentligen eftersom den här var så fruktansvärt tung och låg i proffsklassen.

Märks det att man tänker mycket på kameror om dagarna?