Twitter

Vilken dag!

Som några säkert redan vet har jag träffat bloggarna typperra, sabbaa och ugglapuggla idag. Sjukt roligt var det! :D Synd bara att Helena (ugglapuggla) inte kunde vara med så länge då hon skulle iväg till jobbet:/ Kan berätta mer om det imorgon för nu ska jag sova!

Hoppas ni haft en bra dag :D
Tjing!

Stockholmsvy.


Bild: Jag

Eftersom jag inte har tillgång till photoshop här fick jag istället beskära bilden i paint. Kunde dock inte lägga till mitt namn men det ska jag egentligen inte heller behöva.

Idag åkte jag till slussen där jag stannade ett par timmar. Senare åkte kameran fram och jag började gå upp för en massa trappor. Skulle upp till en "bro" som man även kommer till om man åker upp för katarinahissen eller vad den nu heter. När jag var på den första bron höll jag nästan på att få svindel, hela bron rörde sig ju! Men när jag var på den andra gick det mycket bättre:) Där uppe stod jag ett bra tag och fotade innan jag sedan begav mig hemåt igen för att äta middag.

Vad har ni gjort idag?

En dag på IKEA.


Blev lite faschinerad över tvn där man kunde se vägen ^^


Lite utsikt.


Grymt snyggt!


Ännu en inredning.


Detta var alltså det jag kom ut med. Fotoramar och ett paket batterier (som inte syns på bild).

Imorgon blir det troligtvis en mycket efterlängtad fototur!

Finally!

Själv gillar jag den nya designen jättemycket :D
Tusen tack till Sabbaa som kodade ihop den! Du är grym!

Hinner inte skriva något mer nu, får ta igen det imorgon!
Tjing!

Ny Bloggdesign!

Tänk på att det är http://sabbaa.se som skriver just nu.

Nu får ingen här säga någonting till Sara! Jag har precis satt in denna designen till henne, och det ska vara en liten hemlighet hade jag tänkt mig.

Nej men det är Sara själv som gjort Header och de flesta bilderna i designen, men jag har varit snäll och kodat ihop allt. Om ni inte ser något av designen, uppdatera sidan genom att trycka på f5-knappen på erat tangentbord.

Hur tycker ni att det blev? :)

Är det haloween så är det...


Kan säga att jag var inte den enda som stannade upp för att fota denna skapelse ^^

Stockholm :D

Efter en väldigt lång bilresa var vi framme i Sockholm vid 19.00 igår. Sedan dess har jag inte hunnit göra så mycket. Satt lite vid datorn igårkväll och packade upp min packning. Idag var det tänkt att vi skulle åka till IKEA men bussen som skulle ta oss dit gick inte idag. Det slutade med att jag gick på stan resten av dagen medan mormor och hennes sambo åkte till något museeum. För mig som älskar att gå på stan är det här himmelriket jämfört med lilla Skellefteå:P Det är så sjukt stort utbud i alla affärer att man tillslut glömmer bort vad man skulle kolla efter.

Känner mig redan som hemma här i Stockholm. Bor som sagt inte på hotell utan i en liten mysig etta :) Har till och med min lilla datorhörna här (se bild) ;)

Nu ska jag skriva lite texter till den nya designen som tyvärr är lite försenad:/ Men den kommer så snart den är klar!
Bilder från idag kommer senare :)Bilden är fotad med min kompis kompaktkamera jag fått låna. Tack Elin! :) Eftersom jag inte släpar med mig systemen när jag ska shoppa får hennes kompakta följa med istället :) 

Dans.

I skolan går jag en kurs som heter dansträning. Den har jag totalt 5 timmar i veckan så det blir en hel del. På förra lektionen fick vi veta att det var för lite schemalagd tid för dansen så läraren kom med förslaget att vi skulle kunna visa upp våran dans (som vi för i övrigt inte kan så bra än), antingen för allmänheten på en dansföreställning i november eller att vi visar den på julavslutningen. Efter en röstning vann det första alternativet överlägset, så nu skulle hon kolla upp om det fanns plats för oss där. Det känns väldigt nervöst även fast jag varit med i en dansföreställning förr då jag gick street.


En kort snutt från dansuppvisningen. Jag är den i röd jacka som står i mitten (ljust hår).

Saknar lite den gamla dansen. På något sätt tycker jag inte att den jag går nu genom skolan är lika kul. Kanske för att det är jazz/modernt och inte det jag gått innan, kanske för att det är en kurs inom skolan? Jag vet inte...


Går du någon dans?

Veckan innan lovet.

Kommer tyvärr inte ha så mycket tid för bloggen i veckan heller. Måste försöka göra bort lite skolarbete, städa och börja packa inför Stockolm. Jag åker ju på lördag/söndag :D Turligt nog finns det dator med internetuppkoppling i lägenheten där jag ska bo så jag kommer kunna uppdatera bloggen direkt från Stockholm varje dag! Däremot vet jag inte hur det kommer gå med att publicera bilder då datorn där inte har något photoshop. Jag vill inte direkt göra det i paint :/

I övrigt kan jag berätta att en ny design är påväg! Den kommer troligtvis upp i slutet på denna vecka :)Bilden har inget med innehållet i inlägget att göra.

Hoppsan!

Det här med att twista- och glömma bokstäver är typiskt mig när jag skriver med folk på msn. Stava det kan jag, men när jag skriver på datorn lyckas det alltid bli något fel om jag inte skriver sakta -.- Oftast brukar inte de jag konverserar med reflektera så mycket över det, men ibland kan det visst bli så fel att ord/meningar får en helt annan innebörd. Här är ett exempel:Ja. Vad ska man säga? :P Tragiskt...

Dagg.


Bjuder på ett par bilder som jag fotade igår. Hoppas ni gillar dem :)

Då var nästan alla veckans prov och inlämningar avklarade, det som återstår är svenskaprovet jag har imorgon. Trodde jag skulle få pusta ut i helgen men så blir inte fallet. Vi har fått en ny uppgift på dansen där vi har fått en text om jazzens/den morderna dansens historia som vi ska skriva en sammanfattning om. Jag ska skriva om jazzen. Sedan måste jag göra fördjupningen i idrotten som jag sjutit fram så länge.

Äh, jag får blicka framåt istället. Nästa helg åker jag ju till Stockholm där jag stannar över hela lovet :D

Dagens x 2!

Jag och Sara hade nyss en het diskussion på msn om hur molekyler uppstår (vi har prov i naturkunskap imorgon). Det började med att vi beskrev det som att "Atomerna blir attraherade av varandra" eller "Atomerna har en dragkamp", vilket tillslut ledde till detta:Det är jag som har rosa färg på texten. Haha! Av någon underlig anledning är det alltid jag som lyckas knäcka alla dagens. Det roliga är att jag själv oftast inte inser det roliga/felet i det jag säger/skriver förrän den andre berättat :P

En annan rolig händelse idag var när jag skulle fråga läraren om ett faktablad som jag inte fått.

"Förresten, kan jag få Nils Ferlin eller vad han nu hette?"

Just efter jag hade sagt det brast två kompisar ut i skratt, och såklart förstod jag inte det roliga i det hela förrän de berättat xD Jag menade såkart faktabladet om Nils Ferlin, inte personen i fråga ^^

Videouppdatering.Tycker det blir lite tråkigt i längden med bara text, så jag gjorde en liten videouppdatering :-)

Skygga katter.


I förrgår när jag var hos Elin skulle jag fota hennes katter. Det gick sådär då de är rätt skygga av sig. Men tack vare objektivet kunde jag ändå komma hyfsat nära. Här är en bild jag tog när en av katterna hade gömt sig under bilden och Elin försökte locka ut den med ett rep. Kolla bara blicken! :-)

En smiley!?

Detta är alltså det jag gjort den senaste timman. Snacka om bortkastad tid på ingenting. Visst är den söt, men varför skulle jag sitta och göra något så onödigt när jag har massor av andra saker som är 1 000 gånger viktigare att göra? Det här är bara pinsamt och skrattretande-.-I övrigt kan jag säga att pluggningen går åt skogen...

Plugghelg...

Kul att så många svarade på förra inlägget! :) Om du har missat det kan du alltid scrolla ned så ser du vad det handlar om:)

Både idag och halva dagen imorgon blir det plugg för fulla muggar. Känns inte så peppande. Som vanligt har jag också bara mig själv att skylla på för att jag skjuter fram allt så många dagar att jag får stressplugga dagen/några dagar innan. Men av någon anledning fastnar det lättare ju närmare provdagen jag pluggar. Börjar jag flera dagar innan kan jag inte alls koncentrera mig utan istället tänker jag på annat medan jag försöker plugga, effektivt? Nej.

Antar att det är många som känner igen sig i det jag skriver. Skriv gärna hur ni brukar göra för att det ni läser ska fastna ( alltså att det åker ut i nästa sekund som det gör för mig).

Detta har jag nästa vecka:
- Prov i historia a på måndag
- Prov i naturkunskap b på onsdag
- Läxa i dansträning på torsdag
- Prov i svenska b på fredag

Nyfikna Sara :-)

Det är så enormt mycket roligare att skriva inlägg och publicera bilder när man är vet att det är så många som kikar in på bloggen :) Nu när besöksantalet börjat öka igen blir jag såklart lite nyfiken på vilka ni alla är och vad ni har för syn på min blogg :-)

Skriv gärna en rad eller två om vem du är, hur ofta du besöker min blogg och varför/övrig kommentar som rör bloggen :)

Om du inte redan gjort det, lägg gärna till min blogg på bloggkoll! :)
Följ min blogg med bloggkoll

Själens spegel.


Utrustning: Canon EOS 450D, Tamron 90/ 2,8 Di Macro 1:1.

Yellow.


Utrustning: Canon EOS 450D, Tamron 90/2,8 Di Macro 1:1

Två bilder på den gula blomman jag skrev om i det föregående inlägget. Observera att dessa fotades i blåsigt väder.

I'm in love!

Gissa vem som är gladare än gladast? :D Nu är jag en stolt ägare till ett macroobjektiv vid namn Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1! Blev så ivrig när jag öppnade paketet att jag struntade i att läsa instruktionen om hur objektivet fungerar :P Men det gick super ändå :D

Eftersom den vackra hösten har blåst bort vid det här laget var det lite svårt att hitta fina motiv.  Det enda levande som stack ut ur mängden var en gul blomma som växte i rabatten på baksidan av huset. Lätt kan jag väl inte påstå att det var då det blåste mycket. Man fick vara snabb och passa på under de sekunderna det lugnade ner sig.

Sedan testade jag fota mitt öga för att se hur bra af-en träffade. Wow! Skärpan blev helt fantastisk när man väl träffade! Visst. Af-en är långsam och velar lite då och då, men jag prioriterar själva bilden mycket mer än objektivet (vilket också är en av anledningarna till varför jag valde just det här objektivet).

Snart kommer två bilder med objektivet! :DFick en twix denna gången, det gillas! :D


Här är objektivet och objektivpåsen. Det följde också med ett motljusskydd (som fortfarande kvar i påsen när jag tog bilden).

Dagen som fick en vändning.

Den här dagen blev inte alls som jag trodde. Eftersom vi skulle ha prov i historia imorgon hade jag räknat med plugg hela dagen. Men strax efter tolv kom räddningen! Telefonen ringde. Det var min kompis som berättade att de hade fått läraren att flytta fram provet till nästa måndag. Lycka säger jag bara! :D Fast å andra sidan hade det kanske varit ännu bättre om hon ringt några timmar senare så jag hade hunnit plugga ännu längre innan jag gav upp :P Ska försöka att inte hamna på latsidan nu bara för att jag fick en vecka till. Vi har ju trots allt naturkunskapsprov nästa vecka också.


Mitt i all lycka bestämde jag mig för att beställa ett nytt objektiv, bara sådär ;D Nä. Jag har faktiskt funderat på det ett bra tag, men jag måste fråga mig själv var tusan min besutsångest tog vägen?


Paketet har skickats så jag får det förhoppningsvis redan imorgon! Kan knappt bärga mig :D

Vad det är för objektiv får ni veta när jag fått det (om ni inte redan listat ut det vill säga ;P).

Ingen ser mig.


Bilden ovan tog jag idag. Testade fota mot vit bakgrund men fick självklart redigera bilden i photoshop för att få den helt vit. Glaskulan i bakgrunden har jag medvetet gjort svartvit, just för att förstäka den där "jag-känner-mig-osynlig-känslan". En känsla jag själv haft. Vet att det finns många som går och bär på den varje dag. Det är mycket jobbigare än många tror.

Vad tycker ni om bilden och själva tanken bakom den?

Favorit i repris :-)


Favoriten från plåtningen med Elin (bilden till höger) och en annan bild jag inte visat :)

Försöker plugga historia som måste vara ett av de tråkigaste ämnerna jag vet. Hur mycket jag än försöker lära mig det som står går det inte. Om det ändå hade handlat om foto...

Bortglömda bilder.

Har massor av bortglömda bilder som ligger i de olika mapparna. Det blir lätt så när man fotar mycket :-)

Vilken bild gillar du mest?

Frågor och svar - FotoHur länge har du hållt på med foto eller känt dig intresserad av det? Och vad har du för kamera?
- Fotointresset började komma lite smygandes när jag var runt 13-14 år men då hade jag en helt annan syn på det hela. Från början fotade jag mest för att fånga olika tillfällen på bild. Jag har en Canon EOS 450D :)

Vad är dina ambitioner med fotograferandet? Är det nått du vill jobba med i framtiden eller är det mest en hobby du vill utveckla mer?
- Så länge jag tycker det är roligt vill jag såklart fortsätta utvecklas. Det finns så mycket jag har att lära mig och när det gäller foto har jag också väldigt lätt att ta till mig nya kunskaper. I dagsläget kan jag absolut tänka mig ett jobb som fotograf i framtiden! :)

inlägget från den 14;e, med en massa växtligheter typ.. vad är bilderna tagna med för kamera+objektiv?
- De är tagna med en Canon EOS 450D och Canon EF 50/1,8 ll.

Hur mkt brukar du fota per dag?
- Oj. Bör man fota varje dag? För mig är det väldigt olika från vecka till vecka, det beror helt enkelt på hur mycket jag har i skolan.

Har du en drömkamera?
- Min drömkamera finns bara i min fantasi ;-)

Brukar du redigera dina bilder mkt?
- Oftast brukar jag nöja mig med förbättring av färger och kontraster. Men visst finns det bilder jag redigerar betydligt mer än så. Det beror helt enkelt på vad jag har för tanke med bilden :)

Vad har du för objektiv?
- Kit-objektivet Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS och Canon EF 50/1,8 ll.

Är det något mer ni undrar inom fotoområdet? Ställ då frågan i kommentarsfältet så ska jag försöka svara på era frågor :)

...

Ledsen för den dåliga uppdateringen. Vi har så mycket i skolan just nu. Som om det inte vore nog har jag nu fått något skumt i ena sidan halsen/näsan också, känner mig inte så kry om man säger så.

Prio 1 när det kommer till bloggen är just nu att svara på frågor från frågestunden. Annars kommer jag bara glömma bort det/ skjuta fram det ännu längre. Frågor och svar inom kategorin foto kommer någon gång under dagen! :)Edit: Nu är det ännu värre. Kan knappt sitta vid datorn. Kan inte dricka. Håller på att få feber. Frågorna får visst vänta ändå...