Twitter

Gårdagens fotografering.


Modell: Moa
Location: Norra Sillskatan
Fotograf: Jag
Makeup: Anna
Hårstylist & assistent: Elin


Det blev en spännande fotografering igår, då jag för första gången hade en seriös fotografering i direkt i solljus.
Att fotograferingen dessutom ägde rum mitt på dagen gjorde det bara svårare. Men trots problem som oönskade skuggor och en bländande reflexskärm hade vi ingen lust att byta location.

Nästa gång jag ska fota någon en solig sommardag ska jag se till att det blir senare mot eftermiddagen/kvällen, då solen inte ligger så högt på himelen. Igår var detta tyvärr inte möjligt:(

Nu vill jag höra era åsikter om bilden!

I'm back!

Vad har då hänt sedan sist? För att vara kortfattad: Jag har beställt ännu en reflexskärm (som kom idag tillsammans med en liten överraskning), varit med en kompis, suttit vid datorn och planerat. Imorgon är det äntligen dags för  min första arrangerade plåtning för i sommar!

Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen, ciao!

Fredag.

Reflexskärmen har anlänt! Jag beställde den igår (från Norrköping) och idag vid lunchtid låg den på köksbordet, DET kallar jag snabb leverans. Jag bor i Skellefteå för er som undrar.

Nu ska jag snart på stan (är sen som vanligt) och ikväll blir det att vara med med kompisar, därför kommer detta kanske bli den enda uppdateringen för dagen.

Nu måste jag kila, ciao!

Det var på tiden!

OM jag längtat? Nu kan den folieklädda mappen slänga sig i väggen!!! Eller ja.

Återgå till normalt tillstånd.

Ligga och damma i en låda.

(för er som inte förstår vad det handlar om, kan jag meddela att en reflexskärm är påväg hem till mig)

Kontrast.

Canon EOS 450D, Canon EF 50/1,4 USM, stativ, fjärrutlösare samt en foliéklädd mapp som reflexskärm.

Vilken bild tilltalar dig mest?

Nämen titta!

Jag fotade natur i söndags! Att jag sedan tvingade mig själv till det är en annan femma...Bilderna är tagna med Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro och redigerade i Photoshop.


Vilken toppendag!

Idag har jag och en till tjej agerat assistenter på en plåtning! Det var ett riktigt härligt sommarväder och vi höll till både i och vid havet (kanske inte var världens smartaste som valde leggingsen i morse) Jag måste ju erkänna att jag blev aningen sugen på att fota modellen (som var Moa jag fotat tidigare), men det var kul ändå! Det jag och den andra assistenten gjorde var att hålla i reflexskärmen, fota behind the scenes och filma, så en film från dagen kanske dyker upp imorgon kväll! Fotografen för dagen var duktiga Julia:)


Bilder: Jag
En Santapola-special toppat med lite sylt, varsågod!

Ni var minsann flitigare på att kommentera 2 gamla bilder jag publicerat tidigare, än att ställa frågor. Otroligt oväntat va?;) För att vända det hela till något positivt - 3 frågor kan vara bättre än 100!


Vad gillar du för sylt på dina våfflor? ;D
-
Hallonsylt... och så tror jag det var hallonsylt!

Vart kommer namnet "Santapola" ifrån? :)
- Det är säkert många som undrat detta, men frågan har ändå aldrig dykt upp på någon tidigare frågestund. Nu till svaret! När jag var 13 år åkte jag och en stor del av släkten till Spanien. Där bodde vi i en stad som heter Santa Pola. Efter resan började jag använda namnet på olika communitys, vilket även kom till använding när jag skapade bloggen. Thats it!

Betyder inte Santapola jultomten? eller äre bara nått jag har kommit på själv? ;D
- Vad Santapola betyder vet jag inte (om det nu ens har någon betydelse). Däremot så finns det ett engelskt slangord för jultomten (Santa), så du kan få en halv stjärna för den delvis rätta gissningen;)

 

Ni frågar, jag svarar!

Nu ska jag iväg till mormors stuga där jag kommer att stanna till imorgon eftermiddag eller måndag. Kameran får följa med, så nu är det bara hoppas på att jag hittar motivationen att fota igen. Medan jag är borta tänkte jag att ni ska få ställa frågor som rör den här bloggen, mig eller fotograferandet! Frågestunden avslutas när jag kommit hem igen.

Avslutad.

Motljus.


Bilden är tagen med Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM.


Ingen har väl missat min fotosvacka vid det här laget? Att jag ens tyckte det var lite kul att fota självporträtt i motljus ser jag som ett stort framsteg. För ett par dagar sedan ville jag inte ens röra kameran. Naturbilder funkar fortfarande inte. Gjorde ett försök igår, men tröttnade redan efter 5 bilder.

Bilden ovan speglar den typ av person jag oftast uppfattas som, men mindre ofta är i verklighten. Både bra och dåligt alltså. I övrigt har jag verkligen fått upp ögonen för motljusbilder, något som jag för ett år sedan hade en helt annan syn på. Jag har inte lagt upp många bilder av denna typ på bloggen, men hoppas helt klart på fler i fortsättningen!

Visste ni att...

...jag älskar att göra egna videos? Det hela började för några år sedan när jag fann hemmagjorda "musikvideos" av kända låtar som två tjejer hade lagt upp på youtube. Klicka här för att komma till deras hemsida. Jag gillade videorna skarpt och det dröjde inte lång tid innan jag själv började göra liknande (men mycket tråkigare) videos. Dessa publicerades dock aldrig på nätet.

Här är en liten mix av liknande videos jag gjort:


Senare började jag även spela in karaokevideos. Några av er kanske minns att jag vid ett fåtal tillfällen har publicerat videos när jag sjungit, både med och utan bakgrundsmusik. Den allra första egengjorda videon jag la upp på bloggen är ett exempel på en sådan.

I höstas publicerade jag min första, kanske sista, seriösa videoupdate. Mina videos blev med tiden allt mer oseriösa och onödiga. De förvandlades till något helt annat än en vanlig videoupdate. Men det skumma är att jag gillar de flesta av dem. Jag gillar knasiga videos utan något speciellt syfte, jag gillar att bjuda på mig själv (till en viss gräns såklart).

Nu på senare tid har jag dock vid många tillfällen undvikit att publicera videos av detta slag. Varför? För att jag inte vill att varken jag eller bloggen ska tas som ett skämt. Jag har funderat länge på hur jag ska göra, utan att komma någon vart. 

Vad tycker ni?

Jag avslutar inlägget med en video som spelades in i lördags (därav snacket om stadsfesten) men redigerades igår. Observera att den inte var genomtänkt på något sett innan, inklusive klädkombinationen.

Här är ett exempel på en oseriös video utan något speciellt syfte:

4 skor på 5 dagar.

Vad hände? Jag som vanligtvis köper max 2 par skor per år. Ska dock lämna igen minst ett par av de jag köpt, eftersom jag känner på mig att alla inte kommer bli använda.

Igår blev jag helt plötsligt sugen på att köpa ett par Converse, vilket är något jag aldrig ägt förut. Sagt och gjort! Jag ivigde dem igårkväll på stadsfesten (en festival) här i Skellefteå. Gårdagskvällen var för i övrigt sådär. Jag kom mig iväg sent, det var iskallt ute och jag var trött. Hoppas på en roligare kväll idag! Nu känner jag mig i alla fall utvilad:)

Någon bloggläsare som ska till stadsfesten ikväll?


Stockholmsresan!

Först och främst vill jag tacka för alla gratulationer jag fick i samband med "den hemliga fotobloggarens" gästinlägg! Det må dock vara en underlig känsla att fortsätta "fylla år" flera dagar efter den riktiga födelsedagen, men det var inte helt fel det heller;)

Det var ju tänkt att jag skulle blogga under min lilla Stockholmstripp, vilket såklart var lättare sagt än gjort. Jag hade tillgång till både dator och internet, så inget kunde hindra mig... förutom mig själv. På morgnarna hade jag inte tid för bloggning (det tog nog lång tid innan jag tog mig iväg ändå) och på kvällarna var jag helt enkelt för trött.

Jag hade i alla fall 4 toppenbra dagar i huvudstaden! Kanske nästan för bra. Trots att jag älskar att strosa runt i klädaffärer, måste jag ändå säga att Grönan med Sebastian (...och där fick den "hemliga fotobloggaren"  en identitet!) var överlägset bäst! Jag måste ju också skryta med att jag tillslut vågade åka både Katapulten och Insane! Cred till Sebastian som stod ut med mig och mina oroligheter! Såhär kunde en konversation på plats i attraktionen låta:

Jag - Sitter man verkligen fast?
S - Ja.
Jag - Är du helt säker?
S - Men ja!
Jag - Men tänk om den här åker upp ändå! Om den gör det *tänk*...då dör jag!
S - *fniss*
Jag - *kommer på det roliga med repliken och brister ut i skratt*


 
Grönanfilm! Redigerad av Sebastian.


Tyvärr så tog jag knappt några bilder i Stockholm.
 De enda bilderna som togs var ego-, jordgubbs- och outfitsbilder på balkongen/i lägenheten. Var tusan tog alla mina fotoidéer och jag-vill-ut-och-fota känslan vägen? Jag hoppas för allt i världen att detta bara är något tillfälligt - trots att denna svacka varat i snart 2 månader. 

När det kommer till shoppingen blev det inte många inköp (kanske lika bra det:P) - 2 linnen, oversizetröja, 2 par skor (är dock osäker på ena paret) och ett par fula solglajjor på rea. Nedan kan ni se bilder på tröjan inklusive en supertaggad Sara. Love it!