Twitter

GRATTIS SARA!

Tjaaao! Det är den "hemliga personen" som skriver
..eller rättare sagt är jag den personen som ska träffa Sara uppe i Stockholm på lördag! Det kommer helt säkert bli toppen och bra väder får vi också, kanske nästan lite för bra väder för en dag på Gröna Lund. Det kommer nämligen att kunna bli upp mot 27°C i skuggan... Men med en flaska coca cola i handen så torkar man förhoppningsvis inte ut! ;)

Idag har Sara som ni nog vet åkt bil enda från Skellefteå ner till Stockholm
Hon har inte kunnat mobilblogga under resan men som tur så fanns jag och räddade allt! Superhero som man är... Skämtåsido. Framöver kommer Sara nog kunna blogga eftersom dator kommer finnas till hands nere I STHLM :)

Men till det viktigaste....
...SARA FYLLER 19 ÅR IDAG! Så nu tycker jag att alla grattar Sara - det kan ju behövas efter en hel födelsedag sittandes i en varm bil genom Sverige.. ;)

...halvfin bild jag vet :)
// Den hemliga fotobloggaren!

Imorgon åker jag till huvudstaden!

Jajemen! Morgondagen, som för övrigt också innebär att jag blir ett år äldre, kommer att tillbringas i en bil. Lite trist med tanke på vädret, men jag överlever! Skulle vara kul att testa mobilblogga någon gång under färden, så jag får se till kolla upp hur man gör idag;)

Vilka åker jag med och vad ska jag göra där?
Jag åker med mamma och min styvpappa, men kommer att roa mig själv under dagarna. Om jag känner mig rätt så kommer jag ägna minst 2 dagar åt shopping. Den enda dagen som jag har något annat inplanerat är lördagen. Då befinner jag mig på grönalund med en annan fotobloggare. Någon som vågar sig på att gissa vem?:)

Hur länge blir jag i Stockholm?
Jag åker hem på tisdag. Om man inte räknar med dagarna jag åker dit och hem blir det alltså 4 dagar:)

Kommer jag blogga under resan?
Som vanligt kan jag inte lova något, men mest troligt ja! Om det skulle vara så att datorn vi tar med inte skulle fungera kanske jag bjuder in någon gästbloggare:)

Undrar du över något annat gällande resan? Ställ din fråga i kommentarsfältet så kanske jag lägger till den med svar här!

Frågor ni ställt:

Vilken åkaattraktion ser du mest fram emot att pröva på där på Gröna Lund?
Ingen aning. Kanske uppskjutet (om jag nu vågar åka den). Någon som åkt den? Jag vet att en viss person vill att jag ska svara Insane, men helt ärligt så är jag rädd för den!

Kan du filma när du åker någon hemsk tivoligrej, med kameran mot dig så man får ha lite roligt åt dig? ;)
Haha! Det återstår att se...

Underbara söndag.

Idag tog jag och min halvsyster en spontan tripp till stugan. Det kändes bra att få komma bort från datorn och alla problem för ett tag. Att bara ligga i solen med musik strömmandes genom öronen har aldrig varit så uppskattat. Tog även en liten fotorunda längs klipporna. Bilderna blev sådär och inspirationen låg på noll, men det gjorde inget. Bara det kändes så himla härligt.


Ikväll blir det disneyfilm och gottis med två nära vänner. Jag klagar inte:)

Glad midsommar? Ja, till en början i alla fall...

Hur var eran midsommar?

Min började bra, men slutade i tårar. 
För att berätta väldigt kortfattat - jag blev behandlad som skit.

Redigering för hela slanten.

Just nu sitter jag och redigerar bal-bilder jag tog på en kompis och hennes pojkvän i tisdags. Ett litet fotojobb kan man säga. Därför kommer det dröja innan ni får ta del av fler bilder och videoklipp från studenten.

Känner att min bloggmotivation börjar svalna igen. Helt ärligt så läser jag hellre andras bloggar än att blogga själv, tråkigt men sant. Jag har dock inga planer på att lägga ned bloggandet då jag vet att jag skulle ångra mig förr eller senare.

Till sist vill jag bara säga att jag tycker det är jättekul att ni fortfarande kommenterar, trots mina återkommande bloggsvackor. Jag är dålig på att svara på kommentarer, men läser varenda en!

En dag värd att minnas.


En liten skymt av min studentoutfit + en av presenterna. Fler bilder och videoklipp från dagen kommer senare!

Studenten sägs bli en av de bästa dagarna i ens liv. För mig blev den lite både och. Glädje blandat med sorg och trötthet. Eftersom jag hade lite för mycket att göra dagen innan studenten, resulterade det i att jag fick endast 5 timmars sömn natten till igår.

Glädjen och sorgen hör ju till studenten. Frihet. Den sista dagen med hela klassen. Även fast det blir klassfester och återträffar i framtiden är  det ju inte säkert att man kommer träffa alla igen. Det var riktigt känslyfylld en stund på kvällen innan vi drog vidare till den studentfesten på station. Aldrig någonsin har det känts så jobbigt att skiljas från en klass. Under kramringen fick jag höra väldigt fina ord och det var omöjligt att hålla tårarna tillbaka. Själv fick jag inte fram många ord. Det var så mycket jag ville säga, men det gick inte.

Idag har jag bara känt mig tom inombords. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv. Att satsa hehjärtat på fotograferingen känns inte lika roligt längre. Hela jag är som ett enda stort frågetecken.

Stress!

Har haft fullt upp hela dagen, och såhär kommer det fortsätta vara fram tills efter studenten som är på torsdag. Det betyder att jag knappt kommer få någon tid att blogga förrän fredag/lördag. Frågan är om jag ens kommer hinna med allt som ska göras innan studenten?

Att man alltid ska vara ute i sista sekunden...

Simply the best.

Idag hade vi aktiviteter utanför skolan (eller ja, i alla fall treorna)! Min klass var med i en brännbollsturnering, vilket gick sådär. Förutom turneringen var det även en utklädningstävling för avgångsklasserna, där en jury utsåg den bäst utklädda klassen. Vi i SPMJ3 var så bra att vi kammade hem segern, woho! Priset var en låda fylld med studentkläder som vi fick "slåss" om och fika för 20kr/person i skolkiosken. Men eftersom flera klassmedlemmar var borta kunde vi som var där även dela på resten av checkarna!
Källa: Norran.se

Vi var en cirkus såklart!

En kall sommarnatt.I lördags hade jag ännu en rolig kväll med klassen. Denna gången befann vi oss i en klasskompis stuga som låg vid havet! Det var jättevackert (men kallt!) ute så jag kunde inte låta bli att knäppa några kort. Det kollades på fotboll, snackades, lyssnades på musik, togs sommarens första dopp med mera. Tur att jag inte fick för mig att hänga på de som hoppade i plurret, brr! När klockan passerat tolv begav vi oss till badstranden i närheten. Vissa gick dit fullt påklädda medan andra sprang nakna halva vägen (jag var dock inte en av dem tack och lov)!

Håret före och efter.Det är ganska svårt att få en bra bild som visar den rätta nyansen , eftersom den ser väldigt olika ut beroende på var man står. Har försökt korrigera bilderna så ljuset ser någorlunda lika ut. Klippningen blev jag väldigt nöjd med. Jag ville behålla längden och v-formen därbak, men klippa upp det lite mer - precis som det blev:)

Vad tycker ni? Är håret för mörkt och slingorna för tydliga, eller är det bra som det är? Vilken av hårfärgerna tycker ni ser bäst ut på mig (om ni ignorerar utväxten på bild 1)?

Update.

Den här veckan har varit minst sagt annorlunda hittils. Det blev ingen mer skola eller utklädnad för min del efter tisdagen. I onsdags var jag till tandregleringen mitt på dagen, så jag orkade inte vara med på vattenkastningen då. På kvällen var jag på klassfest med rocktema! Den började hos en i klassen och sedan drog vi vidare till O´lerys där det var proppat med folk. Stämningen var på topp och det skreks både "SPMJ3, SPMJ3..." och "FÖR VI SKA TA STUDENTEN...". Sedan gjorde jag och två klasskompisar något pinsamt. Det var nämligen ett liveband där, och när de skulle spela "Eye of the tiger" kunde inte sångaren låttexten (lite fail eller vad?:P) så de frågade om någon ur publiken ville sjunga istället. Det slutade med att jag och två till stod och skrek första versen x2 (vi kunde inte andra) + refrängen då. Hur det lät vill jag inte ens veta.

Igår spenderade jag 3 timmar och 20 minuter hos frisören (Ja, det tog så lång tid!). Det blev både färgning, slingning och klippning. Håret blev mörkare än vad jag tänkt, men jag reflekterade inte så mycket över det utan kände mig nöjd när jag gick ut därifrån. Idag känns det däremot för mörkt. Om man jämför med min tidigare hårfärg är det stor skillnad. Nu är det mörkbrunt med ljusa slingor och lite röda skiftningar. Men vad gör man? Det går inte direkt spola tillbaka tiden...

Har även köpt lite nya kläder i veckan. I onsdags köpte jag en svart klänning i ballongmodell och igår fyndade jag på Bik Bok just innan stängning! De hade halva priset på alla varor just igår och jag köpte ett par ljusa shorts, ett vitt slappt linne och en stor ljusgul tischa för totalt 298kr! De två sistnämnda plaggen provade jag inte ens innan pga. att de skulle stänga för dagen.


Bilderna togs innan festen i onsdags.

Idag var vi utklädda till...

...tjuvar! Tyvärr var det ingen som gissade rätt, men eftersom det var så få som röstade kan jag bjuda på en länk till allihop! Tack Irene, Felicia och Ida för era fantasifulla gissningar!
Idag blev det dock ingen vattenkastning för våran del. Istället lekte vi tjuvar;) Jag kan dock erkänna att jag måste ha varit världens snällaste tjuv. Medan andra sprang och ryckte i väskor, snodde kepsar osv. satt jag snällt och tittade på. INTE okej!


Bilderna är tagna med mobilkameran. Vad står numret högra bilden för tro?;)

Ninjorna anfaller!

På min skola har det blivit en tradition att treorna klär ut sig och kastar vattenballonger på ettorna och tvåorna under sista skolveckan innan studenten. Vi ville så klart inte vara sämre, så igår var alla treor utklädda till ninjas! KANONKUL (speciellt när vissa lärare röt "AV MED MASKERNA!"). Minns själv hur det var i ettan då treorna sprang efter en i korridorerna och kastade vatten hejvilt, jag var RÄDD.


I övrigt har jag haft en jättetrevlig kväll med klassen, och fler kommer det bli!

Vad ska vi klä ut oss till idag tro?
Bästa gissningen får en länk! Observera dock att de som jag berättat för/känner tyvärr inte kan delta i gissningen;)

Sjösse is back!


Någon som saknat mig (med risk för att låta självisk) under min lilla spontana, helt oförvarnade bloggpaus? Det är nämligen så risigt att jag själv inte upptäckte den... förrän nu alltså.

Har haft en underbar helg, trots att den inte varit speciellt händelserik. Gårdagen bestod av stekning i solen och på kvällen åkte jag ut och hälsade på i mormors stuga, vilket var väldigt uppskattat (speciellt gófikat). Idag var det tänkt att jag skulle åka ut till våran stuga på dagen och vara med en kompis på kvällen, men inget blev enligt planerna - ovanligt?. Det hela slutade med att jag var ett par timmar i solen fattigare, MEN 38 hembakade bullar rikare! De som känner mig kan inte ha undgått att jag är totalt förälskad i dessa. Ge mig hembakade bullar och min dag är gjord, typ.

Nog med allt onödigt svammel. Nu ska jag ladda gärnet, för i morgon... ja, då händer det grejer!
Ciao!