Twitter

Nytt från ginatricot.

Klassfest.

Först vill jag bara tacka för alla fina kommentarer jag fått sedan jag bytte design, jättekul att ni gillar den! :D

Ska iväg en stund ikväll på klassfest. Den har egentligen redan börjat men eftersom syrran är på besök och jag är förkyld ska jag åka dit senare. Vet ännu inte vad jag ska ha på mig, men det löser sig!


Jag tror jag ska testa att göra samma sminkning som jag provade igår (se bild).
Brukar i princip aldrig ha ögonskugga (speciellt inte mörk), så man kan helt klart kalla mig för nybörjare. Först såg det inte klokt ut, men sedan blev det ändå rätt hyfsat för att vara tredje gången ;)Poff!

Äntligen kan jag stolt visa den nya designen för er! Kommentera gärna vad ni tycker och kom gärna med konstruktiv kritik - om ni har förslag på hur något skulle kunna göras bättre!

Jag är egentligen inget stort fan av färgen lila, men eftersom den där bilden passar in bäst just nu får eventuella lila-hatare stå ut tills jag har en ny på lager;) På tal om saker som kommer bytas ut. Den väldigt *host* fina bilden på mig till vänster om headern kommer också bytas ut när jag fått mig någon bättre (och sommrigare) bild.

Men som helhet gillar jag designen skarpt! Den känns väldigt vårig och fräsch, precis som jag ville ha det! :)

Trist.

Perfekt tajming att bli sjuk nu då det är som sommar ute!  Hoppas jag hinner bli frisk innan det bryter ut någon jobbig förkylning! Jag är alltså inte jättesjuk, men ska ändå unvika att vara för mycket i solen.

Designen är näst intill klar. Det enda jag har kvar är att skriva en text om mig själv. Det kanske låter enkelt men jag får knappt fram 2 meningar innan jag raderar allt och börjar om på nytt. Vem är jag egentligen?

Ny design på G!

Har varit så upptagen med photoshop och koder hit och dit de senaste kvällarna, att bloggen blivit nästintill bortglömd. Jag vet att många gillar designen jag som den är nu, men jag har haft den väldigt länge och jag känner att det läge för en makeover! Jag kan berätta så mycket som att den nya blir väldigt vårig och fräsch;)

Jag vet inte än när den blir klar, men jag har kommit en bra bit nu!

H-h-h-happyface...


...h-h-happyface, muh muh muh mah!

Bara den senaste veckan har jag fått 12 nya prenumeranter! Vad passar då inte bättre än att fylla ut inlägget med en glad egobild?;-) Tycker i övrigt att jag ser yngre ut på den här bilden än de andra jag har på mig. Vet inte riktigt vad det är som gör det...

Tack för att ni håller bloggen vid liv! Utan er skulle min motivation till att blogga varit betydligt svagare. 

Frågor och svar - Personligt

Om du fick byta liv med någon för en dag, vem skulle det vara och varför isf?
Först tänkte jag svara någon framgångsrik/väldigt talangfull person, men sedan ändrade jag mig. Det betyder ju att den också ska ha mitt liv under en dag. Resultatet blir ju då att den personen förmodligen kommer uppskatta sitt liv ännu mer när den får återvända, medan jag kommer må betydligt sämre efterråt då jag fått uppleva de stora kontrasterna mellan våra liv.

Vilket är din favorit bland naturgodisar? ;)
Det är nog cashewnötterna som är doppade i choklad (de ljusa)!

Favoritlåt just nu? :D
Jag lyssnar på det mesta och har ingen direkt favorit för tillfället. Däremot så har Lady GaGa's "Poker Face" fastnat på hjärnan av någon anledning. Det värsta är att jag måste gå runt och sjunga på mina egna versioner av låten hela tiden (observera att jag bara kan första versen + refrängen utantill). Gissar att de i min närhet börjar bli aningen less nu;)

Kan du inte lägga ut någon fler video där du sjunger?:)
Nu har jag legat lite lågt med sådana videos då jag inte vill att ni ska tro att jag sjunger för att jag tycker jag är så bra att jag vill imponera. Jag har sjungt så länge jag kan minnas och gör det för att jag tycker det är kul! Utan sången vore jag inte jag, oavsett hur dåligt jag sjunger. Kan bjuda på en liten snutt, men den här gången blir det endast ljud.

I videon nedan sjunger jag en väldigt lååångsam version av låten Heaven. Jag är fullt medveten om bruset och att jag sjöng "wan" ist för "want", men vad gör det om hundra år?:)

 

Vad gör du i sommar? ;)
Eftersom jag inte har något sommarjobb så ska jag försöka ta vara på den här sommaren lite extra och göra det jag känner för! Det kommer bli en hel del fotograferande, filmande, solande, badande och bloggande:) Den 25:e juni åker jag till Stockholm (samma dag som jag fyller år) för att shoppa, träffa ett par urhärliga bloggare och bara njuta av sommaren! Kommer hem tisdagen den 30:e och dagen efter börjar stadsfesten här i Skellefteå (en festival) som jag såklart ska på:) Sedan har jag lite andra planer som tyvärr inte är helt bestämda, därför låter jag de vara onämnda än så länge.

Om du skulle vara tvungen välja mellan att klippa dig korthårig, eller färga håret och permanent ha det i någon udda färg som neonrosa, vilket skulle du välja? ;D
Det beror på vad som räknas som korthårig;)

Frågor och svar - Foto

Hur kommer det sig att du blev intresserad av fotografering?
Från allra första början? Då handlade det bara om att jag ville kunna fånga olika saker/tillfällen på bild för att spara som minne.

Hur långt vill du komma med ditt fotograferande? Vill du ha det som hobby eller bli en "riktig" fotgraf? :)
I nuläget vill jag bli fotograf. Däremot så är jag osäker på om jag vill ha det som heltidsjobb. Men då vet jag inte heller vad mitt andra jobb skulle vara. Känner mig aningen vilsen.

Vad tänker du på inför en fotosession?
Det ligger oftast den hel del planering bakom en fotosession. Tillsammans med modellen bestämmer jag tema, plats, kläder, styling och så vidare. Sedan brukar jag även följa väderprognoserna dagarna innan sessionen (även om man inte kan lita fullt på dessa). Vädret och temperaturen har ganska stor betydelse. Ibland kan klädsel behöva ändras och i vissa fall måste fotograferingen flyttas fram. Förutom detta kollar jag såklart att batteriet är laddat och att utrustningen fungerar som den ska.

Vilken är din favoritbild för tillfället (som du själv har fotat)?
Jag har inte någon solklar favorit av alla bilder jag fotat hittils. Alla jag gillar lite extra är så fina på sitt eget sätt. I min portfolio är kanske 75% favoriter, vilket är en hel del:P

Har du fotat någonting som du aldrig trott att du skulle fota, isåfall vad? ;)
Inget vad jag kan komma på just nu:)

Bästa fototipset, förutom fota mycket? :)
Våga exprimentera när du tar dina bilder! Testa annorlunda vinklar vi inte är vana vid, ändra på inställnigarna och använd din fantasi! Genom att prova dig fram lär du dig också din kamera bättre och fotograferingen blir mycket roligare! Tänk även på att en bild behöver inte vara knivskarp och rättexponerad för att vara en bra bild;)

Vad betyder manuellt läge? :)
Det manuella läget (M) innebär att du själv ställer in både bländartalet och slutartiden. På så vis får du full kontroll över kameran och bestämmer hur bilden ska exponeras. Detta är enligt mig det absolut bästa fotograferingsläget på kameran om man vet vad man gör!

Finalist!

Min blogg är en av de tre finalisterna i Jakob Anderssons veckans blogg-tävling! Det känns väldigt roligt, med det vore såklart king om jag vann:D

Det är endast ni som kan påverka om jag ska stå som vinnare eller ej, så jag hoppas på att jag får just din röst! För att rösta kan ni klicka 
här (direktlänk till inlägget), sedan är det bara att kommentera vilken av finalisterna ni tycker ska få titeln "veckans blogg". Tävlingen avslutas ikväll klockan 22.00.

Grattis till vinsten Dennis! :)

Vilken är din favorit?

Söndag.

Hade en kanonkväll igår! Först blev det grillning med partymusik och snack om allt från skolan till semesterresor. Sedan gick vi in och fortsatte kvällen med att titta i gamla skolkataloger och ännu mer snack:)

Idag ska jag vara ute och njuta av det fina vädret, redigera bilder och sedan får vi främmande så då blir det nog inte mycket datorsittande.

Nu är det sista chansen för er som vill hinna ställa frågor i frågestunden! Den avslutas ikväll klockan 20.00.

Bildregn på g.

Hoppas ni inte blev allt för avskräckta av den här videon:P Nästa gång blir det nog aningen seriösare:)

Både igår och idag har jag fotat blåsippor (finns inte så mycket finare naturmotiv här ännu), så jag börjar bli aningen less på att avbilda dessa:P Ni kan i alla fall vänta er ett litet bildregn med blåsippe-tema senare ikväll/imorgon! Ska grilla med några kompisar senare idag så därför är jag osäker på om jag hinner ikväll.

Nu ska jag se vad köket har att erbjuda!
Ciao!

En flummig Sara + en webbkamerna =


Publicerar nu videon ovan i order från Sebbe. Ikväll blev jag helt plöstligt sugen på att videoblogga, men det var inte alls meningen att det skulle sluta såhär. Observera att det här är bland den oseriösaste videon jag någonsin publicerat + att jag inte säger "litten" i vanliga fall, men jag orkade inte med några omtagningar. Ja, vad ska man säga? Titta på egen risk! 

1 Maj.

Igår tillbringade jag kvällen hos Elin. Först åt vi grillat, sedan efterrätt med jordgubbar! Jag och Elin hade bestämt oss för att vi skulle lära oss spela en bit av river flows in you på piano under kvällen, men vi kom inte så långt (typ 15 sekunder in i låten) och kan än så länge bara hur man spelar med ena handen:P När klockan närmade sig elva gick vi ut och satte oss vid deras grillplats som blev ett mysigt avslut på kvällen:) Med andra ord hade jag en väldigt lugn, men trevlig valborgs:)

Vad gjorde ni igårkväll?

Idag har jag inte planerat något speciellt förutom att jag troligtvis ska vara med Moa ikväll, blir säkert kul!:) Nu ska jag försöka dra mig från datorn... om det nu går.Bilden togs igår med mitt Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1.