Twitter

Let it shine


Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, stativ och fjärrutlösare.

So come on
See the light on your face
Let it shine
Just let it shine
Let it shine.


No one wants forever
Man kan luras lite av att musiken är låg i början, men när jag börjar sjunga låter det mycket högre. Hade låg volym på musiken eftersom jag inte hittade någon karaokeversion av låten.

I slutet av juni publicerade Micahela ett ljudklipp på sin blogg där jag sjunger och i samband med det fick jag ett gäng fina kommentarer om klippet. Jag fick även frågor om jag kunde lägga upp fler klipp/en hel låt där jag sjunger och mitt svar blev "Någon hel låt lär det förmodligen inte bli då jag aldrig lyckats sjunga en hel låt utan att det låter riktigt illa på något/några ställen. Om jag kommer lägga upp något mer vet jag inte. Den som lever får se helt enkelt ;)".

Det blev inte en hel låt, men inte heller långt ifrån :) Ni får ha överseende med den dåliga ljudkvalitén och att mitt uttal kanske inte är rätt på alla ställen.

Hope you like it!

santapola.blogg.se 3år!Detta är första gången jag faktiskt inte missar bloggens födelsedag, hehe.

Idag är det 3 år sedan jag skapade den här bloggen, och nog har utveckligen gått framåt! Från en grå långtråkig dagboksblogg till en riktigt färgsprakande foto- och vardagsblogg med texter de flesta faktiskt orkar läsa ;)

Jag är väldigt glad och tacksam över all respons jag fått genom mina år som bloggare. Utan den hade inte bloggen sett ut som den gör idag. Hoppas ni fortsätter följa utveckningen av bloggen och kommentera mina inlägg! Kom ihåg att det är till stor del det som håller både bloggen och min motivation vid liv :)

När jag ändå skriver om bloggen - Hur uttalar ni Santapola? Vore intressant att veta :)

Innehållet i goodiebagenTog med Wayne´s coffee-påsen också eftersom den innehöll ett presentkort på kaffe latte (dags att lära sig dicka kaffe kanske?) och en flaska vatten - gåvor som gåvor ;)

Den riktiga goodiebagen man fick på eventet i Umeå innehöll bland annat:

- Tidningen Vecko Revyn
- En hoodie med reklam på ryggen
- Vitamin Well
- Rosa läppglans från Maybelline New York
- Rött nagellack från Maybelline New York
- Osis+ "Dust it" från Schwarzkopf
- Osis+ "Shine Duster" från Schwarzkopf

Blog Awards turnén i Umeå!Jag och Elin anläde till Umeå strax innan klockan sju på torsdagen då eventet skulle dra igång. Tror aldrig har kastat i mig ett skrov så snabbt som då ;)

Därefter blev det en ganska lång väntan i  kö och vi förstod inte varför det gick så segt - tills vi fick syn på Blondinbella. Hon stod just utanför ingången till Bik Bok och de som ville fick bli fotade med henne. Jag var helt lugn innan men när jag ställde mig bredvid henne blev jag helt plötsligt lite skakis och kunde inte få fram ett naturligt leende tack vare det, haha! En fotograf smattrade på med kameran (undrar var de bilderna hamnar?) och Elin tog två bilder med min gamla systemkamera. På ena bilden ser jag oberedd/besvärad ut och på andra har jag ett stelt påklistrat leende. Ni ser ju vilken jag valt att visa :P

Kvällen blev riktigt lyckad! En dj spelade grym musik, det fanns montrar där man kunde bli sminkad/stylad, folk intervjuades på scenen, Magnus Weideskog upträdde live, man kunde shoppa till 25% rabatt m.m. Fick mig även en kort pratstund med Blondinbella innan hon skulle gå. Hon sa att hon skulle kika in här på bloggen men jag gissar att den chansen är rätt liten ;)

Mot Umeå!


Strax åker jag och en kompis iväg till Umeå för att äta middag och gå på eventet inför Blog Awards! Blir trevligt :D

På tal om Blog Awards så kommer jag även befinna mig på självaste galan den 25 september! Biljetten är köpt och hotellrummet bokat, nu är det i princip bara flyg och klädsel kvar! Vad hände med Sara som skjuter upp allt som ska göras hela tiden? Antar att jag lärde mig av min lite för sena planering inför göteborgsresan som inte blev av ;)

Någon av er som också ska på Blog Awards?

Let's...Canon EOS 5D Mark II

Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di

Ingen Göteborgsresa...

Egentligen skulle jag tagit flyget till Göteborg tidigt i morse och befunnit mig hos Michaela just nu, men istället har jag skrivit prov i fyra timmar och sitter nu här hemma och deppar. Ångrar att jag inte tog chansen och åkte trots att det bland annat skulle innebära stress dagarna innan, 3 dagars frånvaro från utbildningen och en hel del pengaslösande. Det hade det varit värt.

Idag är det för övrigt exakt ett år sedan jag var på min första Göteborgsresa. En väldigt rolig sådan som väcker många minnen till liv. Jag saknar verkligen den staden.

Göteborgsresan 2009 i videoform:

New


Info: "Midcut Boot" från Din Sko - 499 kr

Snyggingarna ovan inhandlades för någon vecka sedan. Har efter några gångers (kan man säga "gångers"?) användning insett att de tyvärr lätt blir lite för heta att traska runt i nu på sommaren ;) Får använda dem flitigt till hösten istället!

Knepig situation


Bild tagen i Slottskogen, Göteborg.

Har ägnat halva helgen åt att leta som en galning efter hyfsat billiga hotell/vandrarhem i Göteborg. Av det jag hittat är vandrarhemmen fullbokade och de få hotell som har lediga rum är för dyra.

Tanken var att jag skulle åka ner till Göteborg på torsdag och stanna där till måndag för att umgås med Lina och Michaela, vara med på Elin och Michaelas fototräff, shoppa och såklart besöka Liseberg. Jag tänkte först skita i det eftersom jag ändå inte hade någon att resa- eller vara med förutom på fototräffen, men då det löste sig blev det ändrade planer.

Jag vill så gärna åka, men det ser inte vidare ljust ut...

Hur hade ni gjort om ni var i den här situationen?

SjälvporträttCanon EOS 5D Mark II

Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di


I förra inlägget skrev jag att jag i lördags bestämde mig för att ha en fotosession med mig själv. Klockan hade passerat nio på kvällen innan jag böjade fota och det började bli mörkt, men jag gav mig ändå ut och hoppades på det bästa.

Kan inte påstå att jag kände mig direkt nöjd efter fotograferingen. Mitt hår ville uppenbarligen inte vara lockigt då jag fick locka om delar av det vid minst 3 tillfällen och det är inte många bilder där det ser bra ut (bilden ovan är ett  undantag). Sedan hade jag även problem som att skärpan hamnade fel, speciellt när jag använde mitt fasta 50/1,4. Får ha en ny fotosession vid ett senare tillfälle, och den kommer äga rum på dagen kan jag lova ;)

Bilden ovan gillar jag i alla fall :) Nu vill jag höra era åsikter om den!

Vilken frisyr vinner?

Ja, musiken blir lite overkill till det där, men jag gillart ;D


I lördags bestämde jag mig för att fota självporträtt - klockan halv åtta på kvällen ;) Hade redan fixat sminket och då jag insåg att kvällen inte skulle bli som jag ville tänkte jag att jag lika gärna kunde köra en fotosession med mig själv. Ville ha någon annan frisyr än bara rakt som jag alltid har, så jag började locka håret med plattågen utan några direkta skills (de få gånger jag haft det har jag oftast låtit en kompis göra det, hehe). Sist jag hade lockigt var nog över ett år sedan, de ni! ;)

Mer om själva fotograferingen i nästa inlägg, för tanken med detta inlägg var att ta upp just det här med frisyren! Vilken frisyr tycker du passar mig bäst - rakt eller lockigt?

Nytt i kamerautrustningenKom på att jag glömt berätta om objektivet och kameraväskan jag klickade hem i början av juli. Objektivet är som ni kanske redan sett det prisvärda Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di och kameraväskan heter LowePro Nowa 190 AW.

Har länge varit i behov av en nytt normalzoom-objektiv då jag inte var speciellt nöjd med kitobjektivet till min gamla kamera (Canon EOS 450D). När jag köpte fullformatskamera tidigare i sommar blev behovet ännu större eftersom jag inte hade någon normalzoom som passade till den. Kamerainköpet bidrog även till att min gamla kameraväska blev på gränsen till för liten (plus att min 450D blev väsklös den stackarn).

Hittils är jag nöjd med båda köpen och objektivet har använts flitigt de senaste veckorna :)