Twitter

Louie Movie


Bjuder på en liten video där min undulat Louie dricker/badar i mina händer. Hur söt? Förr blev han alltid rädd och flög iväg så fort man närmade sig vattenkranen då han satt på handen. Men övandet gav ganska snabbt resultat trots hans höga ålder (vet inte exakt hur gammal han är, men gissar på ca 10 år). Louie har blivit en riktig tuffing han;)

Om ni undrar varför det blivit så glest mellan uppdateringar på sistone så beror det på att jag hamnat i en "svacka" både när det gäller bloggen, fotandet och bildredigerandet. Därför försöker jag sysselsätta mig med annat tills motivationen och inspirationen hittat tillbaka igen. Jag har så mycket att ge, men ibland tar det bara stopp.

20 Januari 2010

Det har nu gått 10 dagar sedan mitt senaste blogginlägg. Tio dagar fyllda av glädje, skratt, spänning, nervositet, funderingar och stora beslut.

Under dessa dagar har jag bland annat...

...Varit på filmkväll.
...Spelat Nintendo Wii för första gången.
...Bekantat mig med en bloggläsare.
...Dragit iväg till Piteå och sett Avatar i 3D.
...Varit och klättrat (tog mig upp till toppen 2 av 3 gånger, woho!).
...Målat väggar i syrrans nyinköpa hus.
...Skaffat lägenhet!

Du läste rätt.
Idag gjorde jag min livs hittils största affär och blev lägenhetsägare! Det känns superkul och spännande, men samtidigt lite  läskigt. Huset jag bott i hela mitt liv kommer inte längre vara mitt hem och nu väntar en stor förändring i mitt liv.

I början av året hade jag inga som helst tankar på att flytta hemifrån - tills mormor tipsade mig om att kolla in en lägenhet som inte låg så långt härifrån. Fastnade för den direkt och det kändes som jag inte tänkte på annat än lägenheten under dagarna fram tills första visningen ägde rum. Jag åkte dit på båda visningarna och bestämde mig sedan för att delta i budgivningen. Därefter började tankarna åka lite berg -och dalbana. Ena stunden ville jag verkligen ha lägenheten medan jag andra stunden undrade vad tusan jag hade gett mig in på.

Nu vet ni ju redan hur det slutade, och jag kan glatt meddela att "våga chansa mer" löftet  numera inte längre är långt ifrån avklarat;)

Nedan är lite bilder på hur lägenheten ser ut just nu!
Nästan hela lägenheten är nyrenoverad, så jag kommer inte göra om speciellt mycket. Planerna är att vardagsrummet ska få andra tapeter, det ska fixas lite i garderober och eventuellt byggas in något förvaringsskåp under handfatet i badrummet. Ser fram emot att köpa möbler och inreda, det kommer bli så kul!


Tack till Emma som gjorde ett litet kollage av bilderna! Har inget photoshop för tillfället och kunde därför inte göra det själv.

Avatar-Sara!

 

Det dröjde inte lång tid innan även jag dogs in i förvandla-sig-själv-till-avatar-trenden. Det fanns dock två problem.

1. Jag hade aldrig hållt på med denna typen av förvandling i photoshop, så jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga.
2. Jag hade inte sett filmen (skandal-varning?).

Trots detta påbörjade jag förvandlingen, men efter ett tag tog det stopp och jag var redo att ge upp - tills jag fann en väldigt snäll vän som var villig att hjälpa mig på vägen (tack än en gång Sebbe!). Utan hans hjälp hade jag förmodligen lagt detta på is. När han kände sig klar fortsatte jag sedan att "bygga" på förändringarna han gjort samt gjorde om en del på t ex. ögonen och näsan. Jag vill inte ens veta hur många timmar jag suttit och redigerat bilden, men det var helt klart värt det!

Nu vill jag såklart höra vad alla ni Avatar-fans säger om den! Vill understryka att jag fortfarande inte sett filmen, så ha det i åtanke;)

Söta Louie.


Canon EOS 450D, Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.

En bild på Louie som variation:) Han är allt bra rolig den lille krabaten, haha!

Veckans träning med Elin avklarad! Det var egentligen tänkt att vi skulle ut och åka skidor, men -22 var inte så lockande, brr! Blev istället träning på hennes dansmatta. Inte den bästa träningen, men går man verkligen in för det så;)

På jakt efter kompaktkamera.

Sitter här och letar efter recensioner på olika kompaktkameror, men ni kan vara lugna, jag tänker inte "byta ner mig";). Det var egentligen inte tänkt att jag skulle kolla på kompaktkameror just idag, fast då jag besökte både Expert och Elgiganten idag blev jag helt plötsligt sugen på att köpa en. Tanken är att jag ska ha en kompaktkamera "som slit och släng" eller när det inte är nödvändigt att fota med systemen.

Jag har faktiskt nästan redan köpt en kompakt. Var ute i absolut sista sekunden (gick in minuten innan de skulle stänga) men när jag skulle betala stod det "medges ej", pinsamt! Fick den avlagd till imorgon då jag ska återkomma. Kameran jag blev rekommenderad heter Panasonic LUMIX FS15. Någon som vet något om den? Skriv gärna i så fall (eller om du har något tips på en annan "medelklassig" kompaktkamera).

Förutom kameran jag nästan köpte så fick två datormöss (kunde inte bestämma mig för vilken) och  högtalare till datorn (impulsköp!) följa med mig hem. Ska bli spännande att testa sakerna!

Nyårslöften för 2010.

Då jag (vad jag kan minnas) aldrig lyckats hålla mina nyårslöften tidigare i år kör jag på stort i år! Tanken med att ha lite fler löften än vanligt är att det ska bli lättare att åtminstone klara någon av dem. Man måste ju gardera sig;)

Mina nyårslöften för 2010:

- Träna 1 gång i veckan med Elin (valfri träning)
- Åka iväg på en minst 2 veckor lång utomlandsresa med Annie
- Träffa Emma
- Gå upp i vikt
- Våga chansa mer
- Jobba upp en bättre självkänsla
- Ta över Sarah Sjöströms förstaplats på google (Sebbes idé)
- Utveckla bloggen på något sätt
- Fota mer porträtt (av olika människor) än vad jag gjorde 2009
- Ha en bloggträff med några bloggare
- Få inbjudan till Blog Awards 2010 (hur nu det ska gå till?)

Gav ni några löften för i år och i så fall vad?:)

Min nyårsafton.


1. Onyttigheter (minus vindruvorna och guacamolen), 2. Lilla jag och herr chirre, 3. Jag, Elin och Myran, 4. Min nyårssminkning.


Första inlägget år 2010 blir inget annat än en liten sammanfattning av gårdagskvällen!

Trots sen planering (dagen innan) blev min nyårsafton riktigt bra! Varken jag eller Elin kände för att fara på "fyllefest", så vi bestämde oss för att vara hemma hos henne där hennes familj hade fest. Efter ett tag kom en till kompis och joinade oss och senare åkte vi och hämtade en till person. Kvällen bjöd blanda annat på onyttigheter, grevinnan och betjänten, sällskapsspel och en massa skratt!

Hade tagit med kamera och stativ då jag hade tänkt fota raketer vid tolvslaget, men det blev inte av då det snöade ganska mycket. Istället blev det några bilder från början av kvällen. Inga speciella men ville ha något att fylla ut inlägget med.

Det hände förresten en lite kul grej mitt under spelandet! Vi spelade spelet "Helt hysteriskt" och jag hade ett tvång där jag skulle säga "Vad var det jag sa!" varje gång efter spelaren mittemot sagt något. En gång efter jag sagt repliken drabbades jag hickattack samtidigt som vi skrattade, sedan kom något rapliknande läte ur min mun och folk lade sig dubbelvikta av skratt! När jag trodde det var över kom plötsligt ÄNNU ett rapliknande läte ur min mun, och jag blev tvungen att lämna rummet för att rädda både mig själv och omgivningen, haha!

Vad gjorde ni på nyårs och hur blev kvällen?