Twitter

Ett i-landsproblem


Orkade inte leta upp någon mer passande bild, hehe.

Har glömt nämna att jag just nu gästbloggar tillsammans med Sebastian (Sabbaa) på Emmas blogg (Gilraen) medan hon är ute och reser! Ni som läser hennes blogg har förmodligen inte missat det men jag tänkte ändå berätta så alla vet :)

Nu är det såhär att jag har ingen tidigare erfaranhet av gästbloggning och har precis stött på ett litet i-landsproblem. Det är nämligen så att jag är inte direkt påhittig när det gäller att komma på inlägg, och sist när jag hade publicerat ett gästinlägg tänkte jag "Men det här vill jag ju publicera på min blogg också". Det skulle kännas lite väl fantasilöst att publicera samma inlägg på båda bloggarna, men samtidigt kan jag ju inte hålla på och hänvisa er till Emmas blogg för att ni ska få ta del av bilder ni aldrig sett.

Borde jag istället satsa på att gästblogga med bilder som jag redan visat här tidigare och publicera de nyaste bilderna här? Eller spelar det absolut ingen roll om jag publicerar samma inlägg på båda bloggarna? Om jag ändå ska publicera samma bilder vill jag inte behöva skriva två olika texter bara för att det ska publiceras på två bloggar.

Hur skulle ni ha löst detta?

Larven

Efter kalaset i söndags fick jag för mig att jag skulle fota en vas med blommor som jag ställde på altanräcket. Vad jag däremot glömde tänka på var sambandet mellan en ömtålig vas och relativt kraftiga vindar.

En minut senare var den vasen inte längre en vas.

Började samla ihop glasskärvorna i en burk, vilket gick rätt smidigt - tills jag fick syn på en limegrön larv mitt i glashögen. Då vägrade jag röra glaset. Istället åkte kameran fram och jag började filma och fota macrobilder med larven som motiv (mitt nylle befann sig med andra ord bara ett par decimeter från larven). Var är logiken? Haha!

Händelseförloppet i bilder:


Två födelsedagar



I söndags fick jag fylla år igen, men den här gången med ett riktigt kalas och presenter! Ingen verkade ha glömt att jag numera bor hemifrån då de flesta paketen genomgick samma tema - brödrost, mackjärn, elvisp och strykbräda (ej med på bild).

Vissa verkade dock ha missuppfattat det här med "två födelsedagar", alternativt tyckt att det var ett ypperligt läge att i smyg ta två flugor (åldrar) i en smäll.

Eller så hade personen bara råkat skriva fel och roffade åt sig kortet för att ändra sekunden efter jag uppmärksammat felet. Men finurlig som jag är utbrast jag "Nej, nej! Låt det stå kvar!" samtidigt som jag kämpade med att ta tillbaka kortet innan ändringen redan var skedd.

Om jag lyckades? Självklart!


Nu behöver ni med grattiskortet inte köpa ett nytt nästa år - tänk miljösmart ;)

En liten midsommarvideo

Filmad med Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50/1,4 USM.

Bortsett från de stressiga timmarna innan vi åkte iväg till stugan och alla kliande myggbett jag fick under kvällen hade jag en riktigt bra midsommar och födelsedag i fredags! Eftermiddagen och kvällen bjöd bland annat på grillat, massa onyttigheter, sällskapsspel, spårade bilder i kvällssolen, hysteriska skrattattacker och såklart härlig musik spelandes i bakgrunden.

Trots det väldigt begränsade materialet lyckades jag redigera ihop en liten midsommarvideo med mig själv som både filmare och huvudroll. Kan vara den kortaste videon jag någonsin publicerat på bloggen bortsett från introt till mina vloggar, men något blev det i alla fall :) Tycker den fick en liten reklamfilm-feeling över sig, haha!

Midsommarkransen fick jag av min vän Elin :)

Min nya vän


Svaret på vad jag gav mig själv i 20-års present är inget mindre än ett nytt kamerahus vid namn Canon EOS 5D Mark II!

Det är nu 4 dagar sedan jag hämtade kameran och jag trivs redan otroligt bra med den :D  På grund av tidsbrist har jag dock inte hunnit använda kameran så mycket som jag velat ännu (det vill säga nästan hela tiden), men till helgen när mitt lilla sommarlov på 2 veckor börjar ska det fotas i massor! Att jag nu dessutom kan filma med systemkameran ger mig stora möjligheter utveckla mitt filmskapande ännu mer, tummen upp för det!

25 juni 2010!



Midsommarafton och vädret är på topp :D
Men i år innebär även den här dagen att jag fyller 20 år! Riktigt bra tajming om jag får säga det själv ;) Det blir dock inget kalas med släkten idag, utan det blir på söndag. Istället kommer jag befinna mig i sommarstugan vid vattnet och fira midsommar med ett gäng härliga människor och bara njuta resten av dagen! Sover över där till imorgon så det blir ingen mer uppdatering idag.

Har förresten köpt en present till mig själv som öppnades redan igår, men vad den innehöll får ni veta senare! Till er som redan vet - håll tyst ;)

Ett inlägg kommer lastat med...


...en liten video från när jag var hos syrran sist! De har skaffat två supersöta katter och det är mest dem man ser i videon ovan :) Kvalitén är långt ifrån den bästa, men jag tycker ändå att ni (speciellt djurintresserade) ska ta er en titt!

Run - Snow Patrol.

Som några av er säkert redan märkt har Michaela Dahlström tagit sig friheten att publicera ett klipp  på sin blogg där jag sjunger en liten bit ur låten "Run" med Snow Patrol. Tack så mycket för alla fina kommentarer om sången på både min och Michaelas blogg, kul att fler gillade det!


Det är Louie som tar ton i bakgrunden, hehe ;)

Igår när Michaela hade lyssnat på ljudklippet ovan tyckte hon jag skulle blogga om det - vilket jag dock inte nappade på. Anledningen till varför jag inte ville lägga upp det är främst för att jag inte såg någon mening med att blogga om ett klipp där jag sjunger. Har dessutom redan publicerat klipp där jag sjunger vid två tidigare tillfällen (tror dock båda är borttagna) och jag kände att det fick duga.

Jag vill även understryka att jag sjunger för att det är kul, inte för att jag tycker att jag har någon speciell talang för det. Men jag skulle såklart aldrig ladda upp ett seriöst sångklipp på youtube om jag tyckte det lät illa (vilket jag kan tala om att det ofta gör, hehe).

Har fått några kommentarer av folk som vill höra mer/höra en hel låt. Någon hel låt lär det förmodligen inte bli då jag aldrig lyckats sjunga en hel låt utan att det låter riktigt illa på något/några ställen. Om jag kommer lägga upp något mer vet jag inte. Den som lever får se helt enkelt ;)

Jordbävning i Skellefteå!


När jag pratade med mamma i telefonen vid halv elva ikväll hörde vi båda plötsligt ett muller utifrån och kände hur det började skaka! Men det lät som att det var ännu värre hos mamma än här (kanske för att jag bor flera meter ovanför marken?).

Min facebook spammades snabbt av jordbävningsrelaterade statusuppdateringar och det dröjde inte länge innan rubriken "Jordbävning ikväll skakade Skellefteå" dök upp på Aftonbladets förstasida. Nu har de dock bytt ut "Skellefteå" till "Norrland".

Detta är helt klart den läskigaste jordbävningen jag varit med om, huvva!

Edit: Nu har de bytt rubrik till "Jordbävning i Västerbotten". Aftonbladet är ju för tusan värre än mig, haha!

Den gårdags-sminkade sanningen



Note to self: Lägg dig aldrig sängen innan du tvättat bort sminket.


Ja, såhär kan man då se ut om man heter Sara och har sovit en natt med smink och uppsatt hår. Ingen vacker syn, men inte ser jag speciellt bekymrad ut för det :D Det finns betydligt mer detaljer att ta upp i bilden, men då hade den förvandlats till ett hemskt klotterplank istället ;)



Gött.



Har suttit en stund på balkongen och gottat mig med det på bilden ovan (+ kall mjölk såklart). Det är första gången jag ätit pringels med smaken "havssalt och svartpeppar" och jag ger chipsen betyget godkänt. Vad jag har att säga om delicatobollarna? Just love 'em!

Nu: Matlagning ...och efter det: Städning.

See you later!

Svar på kommentar!

Fick en kommentar på förra inlägget där jag skrev lite kort om livet efter studenten. Jag brukar vanligtvis inte svara på kommentarer i inlägg (bortsett från när jag har frågestund eller liknande), men då jag misstänker att fler undrar samma sak och personen inte lämnade någon e-post gör jag det den här gången.



Svar:
Min mamma (har som sagt ingen riktig pappa) betalar varken min hyra eller lägenhet. Är med i UGA (Ungdomsgarantin) och får därför en ersättning varje månad som räcker till hyran och lite till. Utöver det får jag pengar till mat så länge jag är arbetslös och resten betalar jag med mina egna sparade pengar. Ja jag är arbetssökade och går just nu en utbilning för att jag förhoppningvis lättare ska kunna få mig ett jobb när den är avslutad.

11 juni.



Idag är det exakt ett år sedan jag blev fri från skolan. Ett år som bland annat inneburit arbetslöshet, större ansvar och förändringar. Jag har t ex. flyttat till eget här i Skellefteå, vilket jag verkligen inte trodde med tanke på att jag innan var fast besluten vid att dagen jag flyttar hemifrån skulle vara då jag flyttar från den här staden (jag ville alltså inte bo kvar här).

Läste nyss inlägget jag skrev dagen efter studenten. I slutet kan man läsa "Idag har jag bara känt mig tom inombords. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv. Att satsa hehjärtat på fotograferingen känns inte lika roligt längre. Hela jag är som ett enda stort frågetecken.". Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra med mitt liv, vilket känns jobbigt. Att jag dessutom varit arbetslös sedan jag gick ut gör det hela ännu mer ångestfyllt.

Någon fler som är i samma/liknande situation?

Det här inlägget skulle alltså handla om studenten, inte livet efter. Det blir sällan som planerat, och den här gången bjuder jag på min fail ;D


Några bilder jag tog idag.

Studentbalen 2010.


Foto: Jag

Igår efter praktiken var jag och kollade på årets studentbal här i stan. Hade självklart kameran i högsta hugg... och en grytlapp som gjorde sig utmärkt som sittdyna, hehe.

Alla balmänniskor var som vanligt superfina, och flera klänningar var så galet vackra. Ångrar lite att jag inte gick på balen förra året och nu är chansen att jag kommer få uppleva något sådant förmodligen väldigt liten.

Vad tycker ni om bilderna ovan och vilken gillar ni mest?


Bildspecial - kläder


Här har vi då 12 Saror utan huvud som visar upp ett urval av mina klädinköp från de senaste månaderna (visar t ex. inte underkläder). Det är nästan bara vår/sommarkläder då de flesta är köpta under slutet av våren, och som ni ser är jag rätt bra på att inte variera vad gäller inköpsställe;)

Vilket/vilka plagg av de jag köpt gillar ni mest och vilken outfit tycker ni var snyggast?

Kommentera gärna också vad ni tycker om inlägget! Har ju ingen aning om hur många av er som är intresserad av att se andras klädinköp, hehe:P

Dance like nobody's watching.


Foto: Jag

Fick ett litet ryck tidigare idag och började fota kläder jag köpt under de senaste månaderna. Tänkte att det kanske hade varit kul att visa på bloggen med tanke på att shopping är något jag verkligen älskar, kan gå runt på stan i timmar utan att bli less. När jag gick gymnasiet tog jag ofta en liten runda på stan efter jag slutat, och så är det även nu när jag går serviceutbildningen (men med det menar jag såklart inte att jag shoppar varje gång).

Det var inga höjdarbilder jag tog (vilket inte heller var meningen) och min hals är kapad på i princip alla p.g.a. för kort avstånd och att jag var helt ofixad - men trots det envisades jag att fylla hela minneskortet i över 2 timmar;) Bilden ovan tycker jag dock blev riktigt härlig! Den följer inte "fotoreglerna" då en hand + halsen är avkapad och listen där bak inte är rak. Den är inte heller tagen på en sommaräng (vilket hade varit mer passande). Här är det känslan och rörelseoskärpan som i mina ögon gör den till en bra bild:)

Yeah!


Gjorde det jag skulle igår (d.v.s. tvätta och diska) och sov inte ens en oskyldig liten minut under de förbjudna timmarna;) Ikväll tänker jag inte ens nudda sängen förrän det är sovdags på riktigt.

Att jag forfarande möter sena middagar, ugglar sent in i natten och lyckas försova mig just de två senaste dagarna är en annan femma.

Det här går ju kalasbra om jag får säga det själv.

Undrar du varför jag skriver om detta av allt i hela världen? Ja, då har du förmodligen missat, alternativt ignorerat mitt förra inlägg.

"Helvetes jävla skit!"

Ungefär sådär har mina tankebanor gått kring nio på kvällen de fyra senaste praktikdagarna. Orsak? Jo, dessa dagar har jag lagt mig för att vila när jag kommit hem från praktiken, sedan har jag "råkat" somna och inte vaknat upp igen förrän vid den där tiden.

"Men det är väl inte hela världen?" tänker ni. Nej, kanske inte... men åtminstone halva. Dels så hinner jag inte göra allt jag tänkt på kvällen och ni vet vad just det + lite för mycket sömn på förbjuden tid innebär: sena nätter (nog för att jag är en nattuggla oavsett). Sedan var det då maten som varken hinner plockas fram eller tillagas innan jag däckat i sängen - hej försenade middagar, trevligt att ses, men ni är jävligt ovälkomna i framtiden.

Jag måste ta och göra något åt detta nu. På fredag har mamma bjudit mig till en show med  Joe Labero som ännu en för tidig födelsedagspresent (hon verkar köra på bättre för tidigt än för sent-metoden). Den här showen pågår mellan 19-21, och jag vill helst slippa uppleva den i zombietillstånd. Jag har redan pratat med min handledare på praktiken och kommer att ta kortare lunchraster så jag får sluta tidigare på fredag, men jag känner att jag även behöver bryta den onda cirkeln i förväg för att detta ska gå vägen.

Idag lovade jag enbart mig själv att jag inte skulle somna innan läggdags, och som ni säkert förstått gick det inte sådär jättebra. Därför lovar jag nu alla som orkat läsa hit att jag under inga omständigheter (eller okej, undantag om jag blir sjuk) kommer sova under de förbjudna timmarna efter praktiken. Har bokat tvättid idag mellan just dessa timmar, hehe;)