Twitter

Utemöblerna på plats!Igår packade jag upp utemöblerna jag fått av mamma som en väldigt tidig födelsedagspresent. Nu saknas bara sittdynor till stolarna, så har ni förslag på var man kan hitta snygga dynor med knytband tar jag gärna emot tips!

Vad tycks? :)

25 maj.Första praktikdagen avklarad! Det har varit riktigt roligt, och för mig som älskar gófika (praktiken är på ett café för er som missat) måste ju det här vara en snudd på ett paradis;) Tycker jag klarade dagen med glans - om man bortser från att jag råkade starta den tomma diskmaskinen 20 minuter efter jag anlänt. Antingen överskattade jag min kunskap, eller så kunde jag bara inte hålla händerna i styr innan någon kom och förklarade hur apparaten fungerade...

Handledaren går iväg och jag står kvar i diskrummet. Ensam.
"Ska jag bara stå här och vänta nu?"
"Nej, det kan jag ju inte"
"Ska bara kolla lite..."
*Lyfter upp lite med handtaget, tvekar, trycker ned det till ursprungsläget och vatten börjar strömma in i maskinen*
"Hopp-san!"
*Smyger iväg*

Observera att vissa delar kan vara lite förvrängda/överdrivna.

Daylight.


Två halvbra självporträtt med lite udda redigering. Det är känslan i dem som jag gillar.

Som ni kanske märker är uppdateringarna väldigt oregelbundna på min blogg, men jag är så glad över att jag knappt känner av den här ångesten över uppdateringen längre. Det är befriande.

Skrev förmodligen mitt längsta prov någonsin igår. På 5 timmar fick jag ihop 14 sidor (var bara tvungen att notera, hehe). Har ingen aning om hur det gick då jag fick chansa mycket, men får jag VG är jag nöjd!

Från och med tisdag nästa vecka ska vi som går serviceutbildningen ut på praktik i 4 veckor (25 maj - 18 juni). Efter många nej fick jag tillslut en praktikplats på ett mysigt café här i stan:) Jag kommer ju bli en mästare på bakning efter det här;)

19 maj.


Bild från förra sommaren som jag aldrig visat tidigare.

Sommaren är här! Eller? Det sägs ju att kylan ska komma tillbaka inom kort;)

De senaste dagarna har det verkligen varit FÖR varmt i lägenheten. Temperaturen har idag legat på 29-31 grader och jag äger ännu ingen fläkt. Det är sådana här dagar jag önskar att jag bodde kvar i det svala huset.

Idag är det för övrigt exakt 2 år sedan jag packade upp min kära kamera som jag använder än idag. Har dock planer på att köpa ett nytt kamerahus senare i sommar, men hur det blir återstår att se:)

Reality.Nu har jag kommit in i en sådan period då jag både har lite för mycket att göra och blogga om. Jag börjar på ett inlägg, börjar redigera flera bilder samtidigt, skriver på ett mail, sneglar mot disken, funderar över allt möjligt och vet inte i vilken ände jag ska börja = inget hinner bli helt klart. Detta leder i sin tur till att jag hamnar i obalans och får ångest över både det ena och det andra som måste göras men som aldrig blir gjort. Hur svårt kan det egentligen vara att prioritera och göra en sak i taget?

Planeringslistor har aldrig funkat för mig, så hur gör man? Är tacksam över alla tips jag kan få!

Jag frågar, ni svarar!Tack för all respons till min senaste vlogg! Det var jättekul att göra den och jag känner min riktigt peppad på att göra fler, speciellt till sommaren:D Nackdelen är bara att det är ganska tidskrävande, och om jag känner mig rätt (vilket jag hoppas, haha) lär jag lägga ned ännu mer tid på dem i framtiden.

Det vore bra om jag fick veta hur stort intresset är för mina vloggar och om ni kanske har några idéer på vad jag kan vlogga om:) Passa på och skriv vad ni tycker nu när ni har chansen att påverka!

Vlogg - 8 maj.


Såhär blev resultatet av gårdagens filmning på berget.
Detta är också första gången jag använder introt till en video, hoppas ni gillar det!

...och glöm inte att mina vloggar ska vara lite speciella;)

Hm...Vaknade upp med världens träningsvärk i hela kroppen och ville inget annat än att sova vidare.
Min kropp kändes dessutom tung som bly. Vad jag gjorde igår?

Irrade runt på berget ovan bland tusentals läskiga ormhål.

I över 3 timmar.

Och detta gjorde jag varken i tränings- eller frisk luft-syfte, utan för att jag ville filma på ett öde och otippat ställe. Gjorde flera försök att videoblogga på toppen, men det gick åt skogen, hehe. Ska i alla fall försöka redigera ihop en film oavsett hur dåligt det blev;)

To be continued...

Grannproblem? Mamma guidar!

Ibland brukar en av mina grannar spela hög musik ända in i småtimmarna. Det som stör mig mest är inte att den spelar hög musik, utan det är att den nöter en och samma låt från eftermiddagen/kvällen fram till klockan fyra på morgonen. Att det dessutom råkar handla om låtar som redan spelats sönder på radion gör det hela ännu värre.

För några dagar sedan skrev jag följande på facebook "Grannen har kört samma låt på repeat sedan middagstid. Om jag är less? En aning ja...". Igår passade mamma på att kommentera min facebook-status i form av en liten guide i "hur du säger ifrån utan att behöva prata med grannen"...

Förslag eftersom du inte vill prata med grannen:
1) Grannen kanske finns på facebook - leta - namnet står på dörren - skriv något vänligt men bestämt om tider då det bör vara tyst.
2) Spela in en egen musik med textförslag: kan du vara tyst jag försöker sova högt och upprepande!
3) Lägg en lapp i brevinkastet ljudligt när det lever om.

Tack mamma! Precis vad jag behövde.


Skulle ta en bild som blev film istället, fail! Höj volymen så får du höra något vackert mot slutet...


Studiofotografering - check!


Foto: Robin Cox Redigering: Jag
Bilden ovan togs i slutet av fotograferingen då vi egentligen var klara.

Igår hade jag mitt första fotouppdrag i studio! Jag var lite nervös innan då det hade gått 2 år sedan jag fotade i studio sist, men jag fick en snabb genomgång i hur blixtarna fungerade osv. innan de jag skulle fota anlände, så det gick riktigt bra ändå!

Sedan måste jag bara få säga - jäklar så kul det var! Men nu hade jag ju världens bästa (och kanske mest spårade?) "kunder" också, hehe;)