Twitter

Next - Stockholm!


En trött men taggad Sara ;)

Nu åker jag till Stockholm!
Är tillbaka sent på tisdag, så mest troligt bloggar jag inte förrän onsdag.

Ha en toppenhelg allihopa, för det ska jag :D
Ciao!

En av klänningarnaNu har jag valt bort en av de 3 tänkta Blog Awards-klänningarna. Kvar är den på kollaget ovan och en helsvart volangklänning (volanger över hela klänningen) som också är lite längre än den ovan.

Nackdelen med klänningen ovan är att den lätt spricker i sömmarna där volangerna sitter frast. Första gången jag satt mig ned med klänningen på hörde jag hur det sprack 3 gånger, och så har det spruckit någon gång då jag tagit klänningen på/av. Den har ingen dragkedja och bara stretch ovanför volangdelen. Var nära på att skicka tillbaka den men nu lutar det åt att behålla den ändå.

Vill gärna höra era åsikter om klänningen! :)


Mitt hår är förresten mycket mörkare än på kollaget ovan. I tisdags då min moster färgade mitt hår använde vi intensivtoning i nyansen jag burkar ha och blandat med en nyans ljusare. Gissa om jag blev chockad då håret helt plötsligt var mörkbrunt? Hur gick det till liksom?

Stockholm imorgon!


Det enda som är bestämt vad gäller galaklädseln - skorna!

Hejsan!


Har så gärna velat blogga de senaste dagarna men tiden har inte riktigt räckt till. Som jag nämnt tidigare ska jag på årets Blog Awards vilket jag verkligen ser fram emot! Men hela den här grejen har också gjort att jag lagt ned lite för många timmar (dygn?) på att leta klädsel till just galan och de senaste två veckorna har paniken över vad jag ska ha på mig ökat för varje dag. Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha för klänning, väska och smycken, men jag har i alla fall 3 klänningar att välja mellan (Hej beslutsångest! Inte för att vara otrevlig men... kan du dra?). Tänkte först göra ett inlägg med bilder där ni rösta på vilken ni tycker jag ska ha, men jag har bara bild på en av dem och för dåligt om tid då jag än så länge bara är i skriva-packningslista-stadiet och har ungefär tusen saker att göra.

Jag har svarat på några frågor om resan här nedan för att inlägget inte ska bli så långt och rörigt.

Hur länge blir jag i Stockholm?
Jag flyger ned imorgon på morgonen och hem på tisdag kväll, så jag ska alltså vara där i 5 dagar.

Vilka ska jag gå med på Blog Awards?
Från början var vi 3 som skulle gå tillsammans, men nu verkar det som vi blir ett helt gäng och det kan hända att jag missar någon då jag bara har kontakt med två av dem. Lina, Michaela, Isabella, Rebecca, Ellen, Julia och Anna!

Vad ska jag göra i Stockholm (utöver att gå på Blog Awards)?
Shoppa, fota, leka modell och umgås med trevliga typer som jag både träffat och inte träffat tidigare. En av dem jag ännu inte träffat irl är Emma, kommer bli kanonkul :D

Kommer jag att blogga under resan?
Då jag varken hunnit skaffa en mini-laptop eller ny mobil (den jag har är snart 4 år gammal) nu innan resan så kommer jag knappt ha tillgång till internet. Surfa på gammelmobilen suger (+ att det ändå inte går blogga med den) så enda möjligheten är väl om jag kan blogga från någon dator på hotellet eller liknande. Jag tror dock min blogg kommer stå stilla under resan, men när jag är tillbaka kommer jag såklart blogga om resan och visa bilder som både jag och andra tagit!

Är det något jag inte svarat på som borde finnas med här? Skriv i så fall din fråga i en kommentar så kanske ett svar dyker upp här! Men observera att det bara gäller frågor som rör Stockholmsresan!

Snart


Om jag inte hittar några bättre skor så kommer dessa få pryda mina fötter under galan.

De två senaste veckorna har jag lagt ned mycket tid åt att leta klänning till Blog Awards som är nu på lördag. Men trots att jag klickat hem två klänningar och köpt en på stan vet jag fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Klänningarna jag beställde blev en besvikelse. Ena var inte ens snygg på medan den andra var jättefin men sprack i sömmar när jag skulle sätta mig med klänningen på. Den jag hade köpt på stan tänkte jag först inte köpa då den såg konstig ut i profil, men då jag provade med kavaj till (hade ändå tänkt ha det) såg det mycket bättre ut.

Ett annat alternativ är att ta en känning jag haft hemma sedan tidigare. Känns dock lite tråkigt även fast jag bara använt den ett fåtal gånger.

Kuvertväska har jag ännu inte hittat. Kommer mest troligt sluta i impulshopping i Stockholm på fredag, om jag nu hittar något.

Lite flum i vardagen

 

När man impulsivt bestämmer sig för att videoblogga, dröjer det inte lång tid innan fantasin spårar iväg.

I alla fall om man heter Sara Sjöström ;)

Paint & trash


Canon 5D Mark ll, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, Canon Speedlite 430EX II.

1 år sedan

Den 10 september 2009 återvände jag och min syster hem till kalla Sverige efter en härlig vecka på Kreta. Trots att det nu är exakt ett år sedan har jag fortfarande en hel del bilder från resan och en halvredigerad video som jag fortfarande inte visat. Känns nästan lite skämmigt att jag bara visat ett fåtal bilder därifrån ett år senare, men för att se det ur en positiv synvinkel - det kunde varit två år! Eller tre... eller fem... eller tolv...

Bilder jag redan publicerat finner ni här, här, här, här och här.

Är ni intresserad av att se en Kreta-video? Vore bra om jag fick veta hur stort intresset är innan jag lägger ned tid på att redigera klart den :)


Besöket på Scharins

Som jag nämnde i förra inlägget kommer här ett inlägg om min vistelse på det gamla sågverket "Scharins" som ligger en liten bit utanför stan. Idag är delar av byggnaden borta, det är bokstavligt talat "hål i väggen" på flera ställen, brandskador, grafitti och klotter lite överallt med mera.

Sedan ett par år tillbaka har det varit bestämt att byggnaden ska rivas och att området ska saneras på grund av att marken är grovt förorenad. Bara någon halvmeter under ytan finns det bland annat gifter som dioxin och arsenik som är mycket skadligt för både människan och miljön.

Jag tycker det är trist att byggnaden måste rivas och ångrar att jag inte varit där och fotat/filmat tidigare. Vet inte hur många gånger jag kommenterade hur coolt stället är, var man än tittar finns det intressanta motiv! Nästan så att det blev lite för mycket av det goda, hehe. Nu hoppas jag i alla fall på att hinna spela in en video och ha en fotosession där innan de påbörjar rivningen och saneringen. Håll tummarna!

Måste förresten berätta en lite skum grej! På andra bilden kan man se två fläktar högt uppe i väggen/taket. Dessa snurrade fastän det var helt vindstilla och företaget gick i konkurs år 1986. Efter någon timma hade de slutat snurra så de kanske är tidsinställda. Men av vilken anledning skulle man fortsätta ha igång dem?

I'm back!


Hejsan!


Efter att ha legat på latsidan ett bra tag ska jag försöka bli mer aktiv med bloggadet igen. Låter inte så dumt va? :) Tar tacksamt emot förslag på saker att blogga om!

Börjar med en liten vardagsupdate så ni får veta lite vad jag sysslar med om dagarna :) På vardagarna har jag befunnit mig på serviceutbildningen, men den slutade i fredags vilket innebär en större möjlighet att forma dagarna som jag själv vill. Igår blev det en ovanligt aktiv dag för att vara mig. Dagen inleddes med möte hos Arbetsförmedligen, följt av andra ärenden, shopping, städning, datortid och besök på ett gammalt sågverk (kommer skriva mer om det i ett eget inägg). Och vi får ju inte glömma den härliga avloppsrensningen då jag dränkte en tredjedel av mig själv på köpet ;)

De flesta helgerna och kvällarna ser väldigt lika ut. Ungefär 70-90% av tiden sitter jag framför datorn, bortsett från de gånger jag har annat för mig eller inte har tillgång till datorn/internet.

Vad mer kan jag jag berätta... jo! Lata Sara ska börja träna på friskis & svettis minst 1 gång i veckan. Förra terminen köpte jag kort men tränade knappt något alls, så nu jäklar! Men först måste jag bli fri från den här förkylningen...

Nu ska jag fortsätta se idol på webben med Emma! Eftersom jag fortfarande inte äger en tv är det webben som gäller alltså ;)