Twitter

Valborgs

Känns lite halvskumt att det är maj redan imorgon. Var ju nyss början av april?

Ikväll ska jag i alla fall hänga med Madde och hennes vänner som jag mest troligt aldrig träffat tidigare. Om det går enligt planerna ska vi befinna oss på en fin plats vid vattnet där vi ska grilla :) Blir nog riktigt kul!

Tar med min gamla systemkamera som jag inte är lika rädd om. Men känner jag mig rätt lär jag ångra det beslutet när jag väl är där ;)

Vad gör ni/gjorde ni ikväll? :)

Videos - Behind The Scenes & Bonus

Hoppas ni har laddat upp med gottis, för nu är det filmtaaaajm! Den första är behind the scenes videon från förra veckan då jag fotade min vän Madde och den andra är en bonus á la Sara!

För en gångs skull är det inte jag som bjuder på showen (om man bortser från bonusen), och jag vill ge Madde cred för hennes entusiasm! Vilken inlevelse, vilka moves! Jag är mycket imponerad ;)

Glöm inte att kommentera!
Jag vill ju veta vad ni tycker och hur uppskattat detta är! :)



Blåsippor



Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro

När jag skrev rubriken kom jag åter igen att tänka på en sak. Varför tusan heter det blåsippor? De är ju lila! Jag har tillockmed gjort dem lite mindre lila i redigeringen. Fast... Lilasippor? Hm.

Ikväll blir det filmtajm här på santapola.blogg.se! Om allt går som det ska kommer jag bjuda på hela två videos! Så ladda med popcorn, chips, delicatobollar och allt vad ni nu kan tänkas behöva för den ultimata filmstunden. OCH GLÖM INTE VATTEN! Vill inte att ni ska sätta i halsen liksom.

Veliga Sara i farten



Håller på med redigering av både bilder och videoklipp från förra tisdagen då jag fotade Madde. Jag vet inte om något hinner komma upp ikväll men tänke höra med er vad ni vill se först, bilder eller behind the scenes videon? Videon är i princip klar medan jag bara har påbörjat redigeringen av några bilder, men det kanske vore roligare att se bilder först? Eller jag vet inte.

Vore tacksam för svar! Har lite beslutsångest här, haha ;)

Vicky i vårsolen



Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di


I söndags var jag hos syrran och firade hennes pojkvän som fyllde år. Passade även på att ta en fotorunda när jag var där och efter en stund kom mamma ut med söta Vicky. Hon är som sagt inte den lättaste modellen jag haft och det krävs en hel del tålamod då hon lever i sin egna lilla värld. Kameran är inte ens lite spännande för den här tjejen, så jag är glad att mamma var med och kunde hjälpa mig med fånga hennes uppmärksamhet.

Titta så fin hon är på bilderna ovan! Blev riktigt nöjd, speciellt med den där hon står på bakbenen :)

Sista chansen att skicka in en bild!


Idag är sista dagen för dig som vill ha chans att vinna den eftertraktade punschrulleväskan fullproppad med godsaker från Delicato! Skicka in din bild innan 00.00 inatt så är du med i spelet!


Kom ihåg att det absolut inte behöver vara en proffs-bild med den bästa kvalitén för att din bild ska bli en av de utvalda. Det viktigaste är känslan man får när man tittar på bilden. Med hjälp av lite fantasi kan man komma långt och du har inget att förlora! :)

Reglerna finner du här. Dock kan endast de som är bosatta i Sverige delta.

Lycka till!

Brumbrumbrum


Igårkväll när jag var med en vän roade vi oss bland annat med att kolla på gamla videoklipp på min videokamera.
Vi hittade många guldklimpar som vi hade väldigt roligt åt, men denna var så random att vi var tvungen spela om klippet gång på gång samtidigt som vi (läs jag) kippade efter luft för att vi skrattade så mycket.

Ni kanske inte tycker den är lika rolig... eller så tråkig att ni nästan somnar, men det skiter jag i! Hehe.

Kycklingar på vift



Canon EOS 5D Mark II

Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di


De där kycklingarna alltså... haha! Det blåste lite ute och därför trillade de omkull titt som tätt. Men det gjorde enligt min mening bara bilderna ännu charmigare ;)

Bilder påväg...



Snart kommer ni få se lite resultatbilder från när jag fotade mina kycklingvänner i naturen i tisdags. Det var himla svårt att välja ut bilder, blev så många bra! En av dem kan ni se i headern, där jag förövrigt bytt ut alla bilder. Dessa kommer troligtvis bara stanna över helgen.

Som avslutning vill jag påminna er om fototävlingen! Nu på söndag är sista dagen för att skicka in en bild!

Så blev min tisdag



Känner mig aningen stressad över att jag hamnat efter i uppdateringen men jag ska göra mitt bästa för att hinna ikapp. I tisdags skrev jag ju att jag skulle fota min vän Madde och nu tänkte jag berätta lite om den dagen.

Tisdagen började bra. Jag tog mig upp i tid trots den inte så långvariga sömnen, men efter ett tag lyckades jag ändå hamna efter i planeringen. Sedan när jag hade packat allt i bilen (ja, jag hade mycket med mig) och skulle köra iväg så var bilnyckeln försvunnen! Ringde direkt till Madde och berättade att jag är världens klantigaste människa. Nu vet ni också det, hehe. Som tur var hittade jag den efter en stunds intensivt letande, vilket var en oerhörd lättnad.


Den här bilden är ju så seriös... eller hur det nu var ;)

Var framme vid platsen nästan en timma senare än planerat och Madde skulle hem en bestämd tid, så aningen stressigt blev det. Vi hann fota lite porträtt och utöver det blev det ett gäng spontana videoklipp , flumbilder och naturfoto. Med tanke på omständigheterna känner jag mig ändå hyfsat nöjd med bilderna. Men det viktigaste är ju trots allt att vi hade kul, vilket ni kommer få bevisat i den kommande videon ;)

Skjutsade Madde till bussen och åkte sedan tillbaka till området. Satt en stund i bilen och hade en trevlig men ensam "dellipaus" samtidigt som jag filmade lite lustiga videoklipp. Därefter begav jag mig ut i kylan igen (det blev riktigt kallt när solen inte var framme) för att fota lite mer. Eller lite och lite... jag var för tusan ute till halv åtta eller något :P



Mitt under fotandet ringde mormor. Hon berättade nyheten om att vattet här i Skellefteå mest troligt hade fått samma parasit som hittats i Östersund och att man kunde bli magsjuk om man drack det. Kommunen hade därför uppmanat alla skelleftebor att koka vattnet innan man dricker det. Det känns dock som att jag redan borde blivit sjuk eftersom bakterien måste ha funnits i vattnet ett tag (om det är anledningen till varför så många blivit magsjuka här).

Ja, så nu måste jag alltså koka allt vatten jag dricker. Det känns drygt och jag håller hela tiden på att glömma av mig och dricka direkt från kranen. Hoppas det inte fortsätter såhär länge till...

Bättre för mycket än för lite



Igår när jag var på Ica såg jag att de hade godis för 4.90 kr/hg, så jag passade självklart på att köpa. En halvtimma senare befann jag mig på en annan Ica butik för att köpa mitt favvobröd. När jag passerade godishyllorna gjorde jag upptäckten att där gick det minsann lös på 2.90 kr/hg!!! Jag gjorde därför det enda rätta - köpte ännu mer godis.

Nu kan jag inte råka ut för samma öde som i söndags, mohaha! Har nämligen planer på att fota lite påskiga godisbilder imorgon och som ni ser har mina kycklingvänner redan kärat ner sig i godiset.

Jo förresten. Någon som vill komma på godisparty hos mig i helgen?

Nytt slutdatum för tävlingen!

Idag skulle egentligen vara sista dagen för skicka in ett bidrag till fototävlingen, men så sent som igår bestämde jag och Delicato oss för att flytta fram datumet några dagar. Vi vill helt enkelt ge fler chansen att hinna delta! :)

Det nya slutdatumet är nu på söndag den 24:e april, alltså har ni resten av veckan på er!



Fotografering på g

Idag ska jag fota min vän Madde! Var en evighet sedan jag styrde upp en plåtning med någon annan än mig själv så lite spännande blir det allt. Vi kommer att köra på ett lite mörkare påsktema där hon ska vara utklädd till en häxa med kvast och hela köret! Just nu håller jag på att förbereda m... okej, jag skoja. Gick ni på't? :D

Nähe.

Åter till verkligheten. Det blir en mjukstart med ett naturligt tema så slipper vi båda känna någon större press. Hon är inte heller van att modella för andra så det blir nog en bra början innan vi eventuellt funderar på att ge oss på lite mer galna idéer ;)

Vi har tänkt filma lite behind the scenes också, så förhoppningsvis kan jag bjuda på en video senare :)

Hoppas ni får en härlig tisdag!

Porträttsnack


En spontan inomhusbild från i fredags.

Den här veckan ska jag banne mig pallra mig ut och fota självporträtt! Ni läste rätt, UT ska jag! Nu är det slut på fånerier och bortförklaringar. Att förbipasserande råkar se mig när jag står där helt solo i en lustig ställning är väl inte hela världen. Eller jo det är det, men ändå. Sedan gäller det ju att passa på nu när man har nyfärgat hår, vilket jag sällan brukar göra. Istället fotar jag då jag har en hemsk utväxt vilket resulterar i att jag får sitta och försöka redigera bort den på ett snyggt sätt. Inte så lattjo lajban.

Något speciellt tema ni skulle vilja se mig visualisera?
Helst något som inte är allt för avancerat eftersom det är jag själv som får fixa sminket, frillan och allt ;)

Om ett tag ska jag iväg till min yngsta kusin som fyller år idag! Tror inte han läser min blogg vilket är lite synd. Han missar ju en mycket delikat tävling, hehe.

Två frågor till er

Ska du skicka in en bild till fototävlingen?
Påverkar vår deadline (20 april) ditt val om du ska delta eller ej?

Jag och Delicato vill veta ungefär hur många bidrag vi kommer få in till tävlingen angående ett beslut vi ska ta, det är därför viktigt att så många som möjligt svarar!

Tack på förhand! :)

Det gick inte så jättebra



Idag skulle jag egentligen föreviga ett påskägg fyllt med en massa gött godis.

Någon godistjuv har varit i farten. Än så länge bara en möjlig misstänkt.

Helvete.

Köttfärsbiffar i gräddig sås



Jag har aldrig varit speciellt intresserad av att laga mat och är dessutom rätt kräsen. Därför har det blivit så att jag kört på kanske 6-7 enkla maträtter vecka efter vecka.

För någon månad sedan bestämde jag mig för att testa laga lite nya rätter, och en av dem blev denna. Väldigt enkel att göra och supergod! Fick lite hjälp av mamma med vad jag skulle använda för ingredienser, sedan har jag improviserat och smakat mig fram till något som funkar.

I kollaget har jag skrivit ut vad jag använde ifall någon skulle vilja prova göra något liknande. Receptet på biffarna räcker till ca 2-3 portioner beroende på hur mycket man äter.

Ungefär såhär gör jag biffarna med såsen:
Ta fram en bunke och knäck i ägget. Häll i ströbrödet och blanda (har även gjort rätten utan ströbröd, så har man inte det funkar det bra med bara ägget). Ta i köttfärsen och knåda ihop den med äggröran. Salta och peppra (vet inte exakt hur mycket man ska ha, jag går på känsla). Rulla köttfärsen till biffar och lägg dem på en tallrik.

Stek biffarna på båda sidor i en stekpanna. Salta och peppra lite mer efter smak. När de ser genomstekta ut sänker du värmen. Häll i grädden och vattnet. Dela den halva buljongtärningen i bitar och he i dem. Häll även i mjölet om du vill att såsen ska få en tjockare konsistens. Rör försiktigt om med stekspaden. Efter en kort stund kan du smaka av. Känns smaken för svag kan du ha i lite mer av buljongtärningen.

Färdigt att serveras! Kom gärna med feedback om ni provade receptet! :)

Frågor & Svar - Del 2



Klänning eller kjol?

Klänning!

Leggings eller kofta?
Leggings. Bara för att jag är en sådan flitig användare.

Hur uttalar du kex? Kex eller Chex? ;)
Som det stavas ;)

Grillat eller stekt?
Grillat tror jag.

Guacamole eller tzatsiki?
Min egengjorda Guacamole såklart!

Katt eller hund?
Hund :)

Skrattattack eller nysattack?

Beror på situation. Men skrattattack är mer lattjo lajban. Och så lever man längre på köpet, hehe.



Sova på asfalt eller i ett badkar? ;)
Badkar låter lite lyxigare, lite renare ;) Och så slipper man publik eller risk för att någon ska hoppa på en.

Skulle du vilja äta en chokladkaka med lingonsylt eller en kexchoklad med blåbärssoppa? ;)
Kexchoklad med blåbärssoppa låter spännande. Jag börjar förresten tänka på Anja Persson och längdskidor när jag läser det. Ifall ni ville veta alltså.

Sova 23/24 timmar eller vara vaken 23/24 timmar?
Nyvakna Sara - sova. Nattugglande Sara - vara vaken.

Skulle du vilja vara ett Päron, Äpple eller en Melon?
Inget av dem. Kul liv liksom...




Hur började du fota?
Jag tog en kamera, kollade i sökaren och knäppte ett kort ;) Nej men jag minns inte riktigt hur det började.

Var skulle du vilja fota?
I något annat land med häftiga/vackra miljöer. Vet inte exakt var.

Vilket PS använder du?
CS4 :)



Har du någon typisk fotoposé?
Först tänkte jag att det skulle vara att jag har huvudet lite på sned och ler, men när jag skulle kolla efter bilder hittade jag mest bara webcambilder med den posén, haha. Någon som lagt märke till en typisk fotoposé jag har?

Vid inomhusfoto och ljuset är lite dåligt, hur ställer du in inställningarna då? Börjar du att ändra ISOT eller slutartiden? Förklara gärna utförligt i ett eget inlägg :)
Ska försöka fixa ett inlägg om det!

Vad blir nästa filmprojekt?
Har börjat planera ett men inget är spikat än. Vi får se helt enkelt :)

Kommer det någon ny video a la Sara snart?
Kanske det! Vill ni se en ny "Video á la Sara" och vad skulle den innehålla för kul i så fall? :)

Sista chansen att delta i utlottningen!


Bild från när jag själv fick en leverans från Delicato.

Idag är den absolut sista dagen för dig som vill tipsa om fototävlingen på din blogg och samtidigt få chans att vinna en leverans från Delicato! Priset är ett gäng blandade godsaker, så vare sig du tänker delta med en bild eller ej har du fortfarande chans att vinna gottis från dem :)

Eftersom många missat länkar som ska vara med eller skrivit felaktigt tänkte jag ge ett förslag på vad man kan skriva:

I det här inlägget vill jag tipsa om en rolig fototävling som bloggaren Sara har anordnat i samarbete med företaget Delicato! Tävlingen går ut på att man ska ta en bild till temat "Delicato i mitt liv" och det som står på spel är en Punschrulleväska fullproppad med godsaker från Delicato! Låter det intressant? Klicka här för att komma direkt till tävlingsinägget.


Självkart är det tillåtet att formulera om texten eller lägga till text för att göra den mer personlig, detta är bara ett förslag på hur man smidigt kan få med relevant info och alla länkarna utan att det blir tokigt :)

Från och med imorgon kommer inga eventuella tipsinlägg räknas med till utlottningen, så passa på idag om du funderat på att vara med!

För er som ska skicka in en bild till fototävlingen



I det här inlägget förtydligar jag reglerna för er som ska skicka in en bild till fototävlingen.
Priset man tävlar om är som sagt en läcker Punschrulleväska, fullpackad med godsaker från Delicato!

Regler:
Du fotar en bild till temat "Delicato i mitt liv". Minst en produkt, eller delar av en produkt från Delicato ska finnas med i bilden, men utöver det är det fri tolkning av temat.

Vad som är tillåtet och ej i efterarbetet av bilden:
- Det är tillåtet att redigera bilden.
- Det är ej tillåtet att göra ett kollage.
- Det är tillåtet att göra ett montage så länge det fortfarande ser ut som en enhetlig bild.

Glöm inte att det ska vara du själv som har fotat och redigerat bilden.

Bilden skickas till min mail [email protected] i en bredd på 600 pixlar om den är horisontell eller 400 pixlar om den är vertikal. Som ämne skriver du "Delicato i mitt liv" och i mailet anger du ditt för- och efternamn, ålder samt adress till blogg/hemsida om du har någon. Vill du att någon av informationen inte ska komma med vid eventuell publicering så skriv det i mailet.

Senast den 24 april ska ditt bidrag vara inskickat. Jag svarar på alla bidrag jag får in så har du inte fått något svar inom 2 dagar bör du skicka mailet igen (mail efter den 24 april räknas dock ej).

Några mer oklarheter? Ställ din fråga i en kommentar så svarar jag så snabbt jag kan!

Frågor & Svar - Del 1



Hur gammal är du?

20 år :)

Har du något smeknamn?
Om jag har! Allt från Sjösse till SMS (står för Sara med smajlet eller initialerna för mitt fullständiga namn).

Vilken skostorlek har du?
Allt mellan 38-40, men i de flesta fall 39.

Hur lång är du?
Sist jag mätte mig (över ett halvår sedan) var jag 172 centimeter lång.

Vad äter du till frukost?
Det blir oftast två mjukmackor med smör och den numera obligatoriska frukostmarmeladen. Sedan dricker jag en actimel-shot och ett glas vatten. Jag gillart.

Nu kommer den ultimata frågan. Var har din tandborste för färg?
Nu kommer det ultimata svaret. Ljusblå.

Vad gör du till vardags? Pluggar eller jobbar du? :)
Jag är arbetssökande och går hos en jobbcoach. Annars spenderar jag lite för mycket tid vid datorn samt ägnar mig åt andra intressen som att fota och filma :)

Vad har alltid varit din högsta dröm?
Jag har nog inget som alltid varit min högsta dröm tyvärr.



Hur kommer det sig att du är singel? Eget val eller bara blivit så?
Det är inget eget val utan det har bara alltid varit så. Känns ibland lite småjobbigt, speciellt när de flesta vännerna har någon vid sin sida.

Är själv från Pite och pratar pitebondska så jag undrar då - kan du prata flytande skelleftebondska? Har hört litelite av det när jag varit in mot landet hos någon äldre men skulle vara kul att höra mer och jämföra!
Tyvärr kan jag inte det :(

Din favoritlåt? Sorglig? Glad?
Jag har massvis med favoritlåtar och kan inte välja ut en :/

Har du någon fobi?
Ormar! Såhär får man vara beredd på att det kan låta med mig i en skog:


Vad tror du att du gör om tio år?
Förhoppningsvis har jag kommit underfund med vad jag vill bli och har ett arbete jag trivs med, annars har jag ingen aning.

Drömmer du?
Jodå, både om natten och dagen ;)

Gillar du någon just nu?:]
Inte på det sättet jag tror du menar :)

Vad är ditt favoritprogram på din dator?
Får jag välja 2? I så fall säger jag Photoshop och Spotify! Eller vänta nu... Firefox är väl ett program och jag är internetberoende. Väljer det istället.

Kan du hjula?
Jag vågar nog inte ens försöka...

Tror du på ufon?
När jag ser sådana här videoklipp blir jag faschinerad, men jag vet inte riktigt. Tror ni på ufon?

Vilka länder vill du besöka?
Alla typ. Haha.

Vilka länder har du besökt?

Finland, Turkiet, Spanien och Grekland :)

Varför bloggar du?
För att det är roligt och utvecklande i och med responsen man får. Utöver det gillar jag kolla tillbaka på gamla inlägg och minnas, finna nya vänner och visa att jag finns. Med tanke på att jag kan vara lite mer tillbakadragen i verkligheten (bortsett från när jag omges av vänner jag känner väl) och är en riktig datanörd med intressen inom media är just internet ett bra ställe för mig att synas.

Favoritkarusell?
Kanonen på Liseberg är grym, men då jag föredrar karuseller med längre åktider blir valet inte lika självklart. Någon berg- och dalbana tror jag i alla fall :)

Vad är den hemskaste filmen du sett?
The Ring. Sedan jag såg den har jag knappt sett några fler skräckfilmer. Jag blir så tagen och de fastnar i mitt huvud flera dagar efterråt.

Är du rädd för något slags djur?
Oja! Spindlar, ormar och sniglar toppar listan. Ni skulle bara veta hur nojjig jag blev när jag gick i slottskogen i Göteborg och fick syn på alla jättesniglar. Vi har ju inte riktigt så stora här uppe i norrland.

För er som vill delta i utlottningen

Det har varit lite oklarheter och missförstånd både vad gäller för de som ska skicka in en bild till fototävlingen och de som vill delta i tips-tävlingen. I några fall har tävlingarna blandats ihop så därför kommer jag dela upp så att de får varsitt inlägg. Vi börjar med tips-tävlingen eftersom slutdatumet för den ligger närmast i tiden.

Regler:

Skriv ett inlägg på din blogg där du tipsar om fototävlingen. Du får själv välja hur du vill utforma inlägget (upptäcker jag att något av det som skivits är felaktigt bör det dock rättas till), men för att det ska räknas som ett bidrag till utlottningen måste en länk till min blogg (http://santapola.blogg.se), Delicato (http://www.delicato.se/) samt en direktlänk till tävlingsinlägget (http://santapola.blogg.se/2011/april/utkast-april-5-2011.html) finnas med i inlägget. Du behöver inte själv delta i fototävlingen för att kunna vara med i utlottningen, utan alla som bloggar kan vara med.

När du är klar lämnar du en kommentar till tävlingsinlägget med en länk till ditt tips-inlägg.

Jag kommer sedan att slumpa fram en vinnare som presenteras samtidigt som vinnaren av fototävlingen. Priset är som sagt mindre än priset i själva fototävlingen, men det är nog aningen större än vad många tror. Än så länge har jag fått in ca 6-7 tävlande, vilket betyder att man i nuläget har en rätt stor chans att vinna. Jag kan nästan garantera att vinnaren i utlottningen inte kommer bli missnöjd över sitt pris ;)

Eftersom jag inte hade lagt in ett slutdatum för tips-tävlingen från allra första början har jag bestämt mig för att skjuta fram deadline 2 dagar.

Du som vill delta ska alltså ha publicerat ett inlägg som följer kraven senast nu på torsdag den 14 april!

Veckans fotoblogg


Den här veckan kan man hitta mig under veckans blogg på blogg.se's fotosida! Det känns verkligen roligt att få min lilla blogg jag haft sedan 2007 uppmärksammad på det sättet! :)

Svarade på några frågor som ni kan läsa på bilden ovan. På tal om frågor och svar så kommer svaren från frågestunden (den jag hade för ett bra tag sedan) dyka upp inom de närmsta dagarna! Ber om ursäkt för att jag dragit ut så mycket på tiden.

Den ultimata väckningen?


Orkade inte leta fram den mest ultimata bilden så det får duga med två fattiga webcambilder. Tagna inatt då jag egentligen borde ha befunnit mig någon annanstans än framför skärmen. Opsi...

Idag blev jag väckt på ett minst sagt annorlunda vis. Jag vaknar helt plötsligt av ett skumt ljud som kommer utifrån. Skyndar mig upp och börjar gå mot balkongen och på vägen får jag höra någon som ropar "Åh Saaraaa, kom ut idaag!". Kliver ut i det underbara vädret och får sekunden därpå syn på en vän som står ute på gården med en picknickkorg i ena handen och världens fetaste smajl på läpparna.

Eller så var det inte riktigt så (men det hade varit fett grymt, så om någon vän skulle läsa detta är han eller hon varmt välkommen att väcka mig på det viset). Istället vaknar jag av ett hysteriskt plingande på dörren och jag vet redan vid första tanken vem det är och vad som väntar. Det var bara att kasta sig upp ur sängen, greppa tag i första bästa plagg och hoppas på att man såg hyfsat vaken ut. Mitt under klädpåtagningen började jag höra ljudet av skramlande nycklar och dörren låses upp. Jag hade rätt, det var mamma.

Bortsett från att jag hatar att bli väckt på det viset var det ändå bra att det hände. Jag menar... tack vare den väckningen gick jag upp dirr, fick disken diskad utan att be om det, tog tag i dammsugningen, kirrade årets påskris och fick cykeldäcken pumpade. Allt detta och lite till inom loppet av två timmar. Det ni.

Men bara för det rekommenderar jag inte er nära och kära att väcka mig på det viset i fortsättningen. Följ istället väckningsprocessen jag själv hittat på så blir alla nöjda och glada. Utom möjligen mina grannar, hehe.

In your eyes


Canon EOS 450D, Canon EF 50/1,4 USM.

Inatt har jag varit på en nostalgisk tur genom gamla bildmappar. Det fick mig att inse hur mycket fint det egentligen finns som jag aldrig visat på bloggen. Bilder som blivit bortglömda eller som jag inte ens vetat om att jag hade. Här ovan är ett självporträtt från 2009 som ni förmodligen aldrig har sett förr.

Jag funderar på om jag kanske skulle göra ett inlägg med självporträtt som aldrig visats på bloggen. Jag kommer i så fall plocka ut bilder från 2009 och framåt. Vad säger ni om det? Är ni less mina självporträtt eller vill ni se mer av sådant?

Kan även tänka mig göra något liknande fast med natur. Dock så blir det övervägande sommarbilder då ;)

Wake-up Light



För sisådär över en månad sedan la jag upp en bild på ett paket och frågade om ni hade några spontana gissningar på vad det kunde innehålla. Fick gissningar på allt från en extern blixt till en häst, men det var faktiskt en som hade gissat i princip så nära det rätta svaret man kan komma, grattis Klara! :D

Jag fick som sagt en Wake-up Light i julklapp, men då jag redan hade spanat in en annan som var bättre (och snyggare) valde jag att lämna tillbaka den jag fått och istället lägga en beställning på den jag tidigare tittat på.

För er som inte vet hur en Wake-up Light fungerar kommer här en beskrivning:
Wake-up Light är en typ av väckarklocka. Men den har även fler användningsområden och går att ha som lampa, radio och "nedsövare". Som väckarklocka fungerar den så att den under en bestämd tid (jag brukar ha 30 min) gradvis ökar ljuset i lampan från 0 till den ljusintensitetet man valt. Det blir alltså ungefär som en soluppgång och ljuset stimulerar energihormoner som ska göra att man vaknar lättare, får ökat välbefinnande och känner sig piggare. Den förbereder kroppen för att vakna, vilket inte vanliga väckarklockor gör.

Det går även att ha ett ljud som tonas fram när lampan nått den högsta ljusintensiteten. Ljuden jag själv har att välja mellan är "naturliga" med fågelkvitter och liknande, och det ska även gå att ladda ned fler ljud från tillverkarens hemsida. Utöver det kan jag välja radio eller egen musik som jag kopplar in via usb. Vill man väckas av bara ljudet som tonas fram går det också.

Här är en video på hur det kan se ut när man blir väckt. Observera att denna process vanligtvis pågår i en halvtimma eller mer, detta är bara en demo för att visa:


Som jag nämnde tidigare går den att använda som "nedsövare" också. Då fungerar det istället tvärt om, ljuset (och musiken om man väljer att ha det) tonas istället ned under en den tid man valt. Jag brukar lyckligtvis ha rätt lätt för att somna och gången jag testade denna funktion hamnade jag istället bara i läskiga sömnparalyser. Har inte vågat testa funktionen igen sen dess då jag är rädd för att hamna i samma tillstånd igen, haha!

Nu är det tyvärr så att jag har världens konstigaste dygnsrytm och sover oftast på fel tider, därför har jag inte använt min Wake-up Light varje dag. Men de gånger jag ska upp och det är lite mörkare ute fungerar den riktigt bra! Jag ska inte påstå att den har gjort det lättare för mig att ta mig upp på morgonen, men den hjälper mig att vakna på ett bättre humör vilket är ett sort plus ;)

Den bästa årstiden att avända sig av Wake-up Light är helt klart under hösten och vintern då det är mörkare ute. Är det redan ljust ute ger själva ljuset från väckaren mycket mindre påverkan.

+
Jag vaknar mer fridfullt
Den kan användas som sänglampa
Den är enkel att använda
Man kan väckas både med och utan ljud

-
Kanske aningen dyr
Fungerar inte lika bra på våren och sommaren
Vaknar inte piggare (men det kan bero på att jag sover för lite också)

Någon av er som också använder/har testat en Wake-up Light?

Några frågor ang. tävlingen?



Är jätteglad över att tävlingen har fått så bra respons hittils och att många blivit inspirerade till att delta! Hade även besöksrekord igår i och med att tävlingen blivit uppmärksammad på bland annat blogg.se, vilket känns riktigt kul! Förhoppningsvis kanske jag även fått några nya läsare :)

Jag tänkte göra ett inlägg senare där jag förtydligar lite mer gällande reglerna och tar upp frågor som kan dyka upp. Har du något du funderar över kring tävlingen så tveka inte att fråga! Ingen fråga är för dum för att ställas och jag ska göra mitt bästa för att undvika missförstånd och oklarheter :)

Nu ska jag ta tag i diskberget och sedan blir det att förbereda ett gäng inlägg som är aningen försenade. Allt är i sin vanliga ordning... ;)

Fototävling - Delicato i mitt liv


Under en längre tid har jag känt att jag vill överraska er läsare med något roligt för att visa min uppskattning på ett annat sätt än det vanliga, och vad passar då inte bättre än en fullkomligt delikat tävling? Har lagt ned mycket tid på detta (och mer kommer det bli), så jag hoppas verkligen att ni är tävlingssugna! :)

I samarbete med företaget Delicato kan jag nu stolt presentera min allra första fototävling!

Det som står på spel är den eftertraktade punschrulleväskan, som kommer att levereras till vinnaren fullpackad med godsaker! Utöver detta kommer det även att delas ut ett till pris, vilket du kan läsa mer om längre ned i inlägget.

Regler

Temat är "Delicato i mitt liv" och utfrån det gör du din egna tolkning som du förmedlar via bilden du skapar.

Vi har dock några krav:
- Du som deltar måste vara bosatt i Sverige. Eftersom Delicato inte har någon distribution utanför Sverige blir det svårt för dem att dela ut priser om du bor i något annat land.
- Bilden ska vara tagen av dig som deltar.
- Du får bara tävla med en bild.
- Det är ej tillåtet att montera ihop flera bilder till ett kollage.
- Minst en produkt, eller delar av en produkt, från Delicato ska finnas med i bilden.

Använd din fantasi! Vi gillar bilder som visar kreativitet och framkallar känslor! Det kan vara allt från en Punschrulle  med dammsugarslang i miniformat till två glada barn som sitter och mumsar på varsin Delicatoboll. Det är du som sätter gränserna! Här finner du alla bakverk du kan välja bland.

Den färdiga bilden skickas i en bredd på 600px (om den är horisontell) eller 400px (om den är vertikal) till min bloggmail [email protected]. Som ämne skriver du "Delicato i mitt liv" och i mailet anger du ditt namn (gärna förnamn och efternamn), ålder samt en länk till din blogg/hemsida om du har någon. Informationen kommer användas ifall din bild blir publicerad på min blogg. Om det är något du inte vill ska stå med vid ev. publicering så meddela mig i mailet.

Senast den 24 april är det som gäller för er som vill skicka in en bild!

Du som bloggar och vill tipsa om tävlingen i ett eget inlägg kommer ha chans till att vinna ytterligare ett pris! Detta är ett lite mindre pris som kommer att lottas fram till en av er som tipsat. Du behöver ej skicka in en bild för att vara med, men vi har ett krav för dig som vill delta i utlottningen, och det är att en länk till min blogg, tävlingsinlägget samt delicato.se ska finnas med i inlägget. Glöm inte att skicka en direktlänk till ditt tips-inlägg i en kommentar till det här inlägget!

Senast den 14 april ska du ha publicerat ditt tips-inlägg om du vill vara med i utlottningen
.

Efter den 20 april går jag och Delicato igenom alla bidrag och väljer tillsammans ut våra 3 favoriter som går vidare till final! Dessa publiceras i ett eget inlägg på min blogg och sedan är det ni som röstar fram den slutliga vinnaren! Datum för röstningsdelen och mer om det kommer senare när det blir aktuellt.

Vinnaren kommer sedan att presenteras på min blogg samt delicato.se och jag avslöjar även vem som vunnit av de som tipsat om tävlingen på sin blogg!

Dyker det upp några oklarheter är det bara att fråga i en kommentar eller skicka iväg ett mail :)
Lycka till!

5 april


Vad kul att så många gillar den nya designen!
Har för en gångs skull varit duktig och svarat på alla kommentarer som dykt upp sedan jag publicerade den, och det måste nog vara tack vare att jag precis börjat med funktionen där man ska godkänna alla kommentarer innan de publiceras. Än så länge gillar jag den riktigt mycket, bortsett från att jag är rädd för att jag ska råka slinka med muspekaren och ta bort någon kommentar av misstag.

Känns kanske lite överambitiöst att skriva tack här också, men vi säger att nu tackar jag alla som tänkt att de gillar min nya design utan att kommentera - Tack! :D Och till er som tycker mindre om den - finns det något jag skulle kunna förbättra och hur? Så länge det inte bara är rena påståenden lyssnar jag gärna.

Om en stund kommer jag att dela med mig av överraskningen!

Nu välkomnar vi ljusare tider!


Du känner mig visst rätt bra på den fronten ;) För er som undrar så är kommentaren ovan från min syster.

Har suttit och jobbat på designen halva natten och nu känner jag mig åtminstone ganska nöjd, så det är väl lika bra att ni får se designen nu innan jag förstör den eller något, hehe. Det är mycket småförändringar men även några större, som till exempel bildspelet i headern, horisontell meny i headern och en ny bredd på inläggen. Designen i sin helhet är en stoooor förändring som ni ser. Mycket ljusare, vårigare och "ja allt det där", som skulle kunna vara min nya favvofras ;)

Vad tycks?

Gamla designen.

Aldrig nöjd

Gah vad less jag är. Jag blir aldrig nöjd med den nya bloggdesignen och nu börjar jag tröttna på den också. Vill inte veta hur många timmar jag totalt lagt ned på att hitta en passande bakgrund till den. Känns som jag gått igenom alla gratisbakgrunder som finns och även försökt skapa egna. Antingen är den för ljus, för mörk, för tråkig, för rörig och så vidare. Sedan vill jag ha mer färg, men lyckas inte få det att se bra ut.

Tanken är att den ska bli klar till imorgon. Vi får se hur detta slutar...

April Apri... eller nä

Första april.

Jag hade värsta planen på att byta till någon halvskum design och låtsas att det var min nya bloggdesign bara för att få läsa era reaktioner och ge mig själv lite lattjo lajban. Men sedan slog det mig att det kanske inte var så genialiskt trots allt, så jag lät det vara.

Istället bjuder jag på världens tråkigaste bajs och ingen rolig stund får jag heller.

Fan.

Kan inte någon komma med en historia om hur ni lurade någon/blev lurad idag? Så får jag kanske fnissa lite alla fall.