Twitter

Sara recenserar - 4 bakverk från Delicato

I november fick jag som sagt ett paket med olika bakverk från Delicato. Två av produkterna hade jag ätit tidigare medan de resterande var främmande för mina smaklökar. Tänkte att ni kanske skulle tycka det vore kul med en liten recension om vad jag egentligen tycker om godsakerna nedan ;)




Delicatoboll
Först ut är delicatobollen (även kallad delliboll), min absoluta favoritprodukt från Delicato. Eftersom jag redan förklarat min kärlek till denna deliciösa boll tänkte jag vara kortfattad. Det är något speciellt med delicatobollen, som tillsammans med ett glas kall mjölk får mina smaklökar att slå trippelvolter av välbehag. Jag hade ätit minst en om dagen om det inte vore så... oultimat för magen. Hehe.

Smak: Choklad.
Betyg: 5 av 5 glada Saror.




Lattebit
Denna var en nyhet för mig, vilket inte är så konstigt då lattebiten bara har funnits på caféer och liknande. Blev lite skeptisk när jag läste namnet med tanke på att jag inte gillar kaffe. Tji fick jag! En smakupplevelse i klass med delicatobollen - och det mina vänner, det är ytterst unikt om ni frågar mig.

Förra året blev jag meddelad om att lattebiten mest troligt skulle lanseras i dagligvaruhandeln efter årskiftet, och nu ska den finnas att köpa i de flesta livsmedelsbutiker! Så ett tips från coachen - prova! Gillar ni den inte vet ni i alla fall vem ni kan kontakta.

Om det blir över någon oattackerad tänkte jag.

Smak:
Påminner lite om delicatobollen, med en touch av kaffe och vanilj.
Betyg: 4 av 5 glada Saror.




Punschrulle
En punschrulle (även kallad dammsugare, filmrulle, trådrulle, arraksrulle, grön rulle, tobruk, trådrulle, 150-ohmare, bagarskrap, säkring, den med tusen smeknamn osv.). Jag tror detta är en sådat bakverk som de flesta antingen älskar eller hatar. Förr gillade jag inte punschrullen, men nu när jag gett den ett par ärliga chanser har den övergått till helt okej (om mina smaklökar inte inbillat sig).

Du är inte så illa trotsallt, rullen.

Smak: Arrak, marsipan och mörk choklad.
Betyg: 2 av 5 glada Saror.




Havreboll
En hyfsat ny produkt från Delicato vad jag vet. Hade aldrig smakat den innan jag fick paketet med hela femtio inplastade havrebollar. Lyxigt. Hade inga speciella förväntningar men hoppades såklart på en positiv smakupplevelse.

Om vi säger såhär. De stunder jag är väldans sötsugen är havrebollen ett rätt bra val, men i andra tillstånd känns den nästan lite för sötsliskig för min smak. Inget jag skulle välja framför delicatobollen när jag står där i affären och ska köpa något smarrigt till kvällsfika. Med tanke på att det bara är färgen som skiljer dem åt utseendemässigt skulle man visserligen kunna fantisera att det är en missfärgad delicatoboll man stoppar i sig. Detta knep fungerar tyvärr inte för mig. Rackarns bananer.

Smak:
Vanilj.
Betyg:
2 av 5 glada Saror.

Slutspurt

Fram tills imorgon kan ni fortfarande ställa frågor till frågestunden!

Bjuder på en inspirationsbild jag gjorde inatt. Fin va? Säg ja.

Sara uppdaterar!

Min fina nyinköpta tunika som jag för tillfället har två av (varför kan du läsa i texten nedan). Jag är fullt medveten om att mitt hår ser lite wierd ut på bilderna. En mildare version av min morgonfrilla kan man väl kalla det.

Hej på er!

Tänkte egentligen uppdatera tidigare idag men eftersom mitt internet helt plötsligt tappade anslutningen gick det åt småskogen. Men nu ska jag inte klaga, det har bara gått ett par timmar och jag är redan back on track! Tog mig en förbjuden powernap innan jag tog tag i problemet på allvar, måste ha gjort susen!

Så vad har jag gjort en torsdag som denna? Jo, jag har följt en vän och kollat på möbler till hennes nyinköpta lägenhet som ligger riktigt nära min. Nice! Tror jag ska be henne tvinga med mig ut på hurtiga promenader i vår, det behöver jag verkligen!

Min dag var det ja. Vännen inhandlade ett matbord innan hon ens fick se det in real life. Tänk om jag också kunde vara så snabb på att fatta beslut. Jag menar... i förrgår stod jag och provade två exemplar av tunikan ovan i fem år, och när de där åren hade gått visste jag fortfarande inte vilken jag skulle ha. De hade samma storlek men den ena var lite längre i ärmarna. Precis innan butiken skulle stänga frågade jag kassörskan om råd och så valde jag utifrån responsen och la av den andra. När jag provade tunikan hemma blev jag såklart osäker på mitt val, så idag var jag tvungen köpa hem den andra också så jag kan prova båda hemma i ytterligare några år. Mycket smart.

När jag kom hem började jag kika på stativ igen. Måste erkänna att jag känner mig aningen handikappad utan och ibland glömmer jag nästan att mitt nuvarande är trasigt. Det blir liksom "Idag ska jag bege mig ut och fota lite självportr... fan". Härmed lovar jag att aldrig mer ta ett stativ förgivet. Amen.

Jag var i alla fall såhääääär nära att beställa ett stativ. Tänkte att jag kanske hade hunnit beställa så jag förhoppningsvis kunnat hämta ut det redan imorgon. Men då fick jag flashbacks från tidigare gånger jag varit ute sådär i sista minuten, så jag avstod. Tror dock att jag bestämt mig för vilket det blir nu. Jag är tammetusan imponerad.

Sedan hände det där med anslutningen, jag tog en powernap, vaknade av en ringande mobil, ringde en vän, fixade anslutningen och nu är jag här.

Undrar om någon orkade läsa denna roman till text. Brukar försöka vara kortfattad trots att det egentligen inte riktigt är min starkaste sida ;)

Storhandlarn


Min Ikea-shopping! Eller detta är inte allt. Förutom det ni ser på bilden köpte jag bland annat en matta, ett täcke, transparent plastmatta, sittdynor, två till vita skålar, fem stora tallrikar, tavelhylla och två paket delicatobollar.
Det enda jag i förväg hade planerat att köpa var sängkläder, den vita "filten" och plastmattan.

Jag sa ju att jag shoppade loss i impulsköp, hehe.

Gårdagens Ikea-tur

Samtliga bilder är fotade genom bilrutan.

Gårdagen blev minst sagt ett litet äventyr, eller i alla fall hemfärden.
På vägen till Ikea gick det jättebra. Strålande sol, glatt humör och en kamera i handen (ja, nuförtiden måste jag nästan ha med den överallt). På bilderna ovan kan ni se ungefär hur det såg ut för oss på ditvägen.

Vi anlände strax innan ett och strosade sedan runt i varuhuset tills det stängde klockan sju. Jag klarade mig undan både powernapar och eventuella svim-känslor. Kände mig faktiskt rätt normal trots min fattiga sömn på 1,5 timme. Ja, bortsett från att jag shoppade loss i impulsköp som om det inte fanns någon morgondag. Bildbevis kommer.

Nu till det ni längtat efter - hemfärden!

Mamma började med att köra några mil innan det blev min tur att ta över. Det började helt okej - tills vi hamnade bakom en plogbil och konstant fick stora moln av snörök mot bilen. Det enda man såg var plogbilens- och de mötande bilarnas lysen. Ibland kunde man skymta lite skog och en väg. Vi låg bakom den den där plogbilen ett bra tag tills den helt plötsligt saktade ned och stannade. Både jag och mamma tolkade det som en signal att vi skulle köra om, så mamma sa kör och jag körde om den. När det var gjort fick vi syn på en snövall på höger sida av bilen, och sedan andra bilar som körde samma riktning som oss på andra sidan vallen. Då blev jag riktigt jävla rädd och tårarna började rinna. Men vi hade samtidigt tur i oturen då det inte kom någon mötande bil och vägen var tvåfilig. Efter någon kilometer kunde vi vända utan problem och köra tillbaka så vi hamnde på rätt sida om snövallen. Plogbilen hade alltså stannat precis innan där snövallen började. Smart människa som körde den där...

Jag fortsatte köra några mil till trots att jag var aningen skakis efter händelsen. Vi lyckades hamna bakom sammanlagt 3 till plogbilar under tiden jag körde, men dessa tog vi oss förbi rätt snabbt utan några felkörningar eller tragedier.

Det där var nog min värsta bilfärd när jag själv kört. Svårt att beskriva i ord hur obehagligt det var.

Sunset


Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di

19 februari


Godmorgon!


Det är lördag och jag har krigat mig upp med tuppen trots att jag bara lyckats få mig sisådär 1,5 timmas sömn. Fascinerande. Klockan halv nio kommer mamma och hämtar upp mig för att sedan ta oss till Ikea som ligger några timmar bort. Det är alltså där jag kommer att spendera större delen av denna lördag, och jag klagar verkligen inte. Ikea har alltid legat långt bort för mig och därför känns det extra roligt varje gång det blir en tur dit.

Det verkar för övrigt som att en sov-extremt-dåligt-natten-innan-ikeatrippen-tradition är påväg att bli till. Såhär lät det förra gången.

Vad gömmer sig i paketet?


Ni som av någon anledning redan vet vad det innehåller (vänner m.m.) får gärna hålla tyst ;)

För exakt en vecka sedan hämtade jag ut paketet ovan. Det innehåller en typ av produkt som jag egentligen redan fått (och visat i bloggen), men jag köpte en annan modell som jag trodde skulle passa mig bättre.

Ännu en ledtråd för er extra bekväma individer: En lysande hjälp i vardagen.

Någon spontan gissning?

3 frågor

Min frågestunds-comeback har väl inte varit sådär jättepoppis hittils.

Är det ingen mer som har någon fråga/frågor?
Skulle det vara mer uppskattat om jag istället provade ha en livesänd frågestund?
Eller ska jag lägga ned och hoppas på bättre tider?


Tell me.

14 februari

För mig brukar den här dagen bli en lite smådeppig dag, och i år är inget undantag. Förutom att deppa över singellivet och obrukbara stativ har jag sovit (blev för lite sömn under helgen), gått igenom bilder och förberett blogginlägg i helt fel ordning. Det här blir därför ett lite ihopslängt inlägg som kanske inte så många orkar läsa.

Tänkte börja med en kort summering av lördagen. Precis som jag ponerade blev det en riktig kanonkväll! Vi tittade på tv, åt sötsaker, gick promenader med Vicky, spelade gamla tv-spel (Crash Bandicoot och SSX Tricky för er nyfikna) och pratade tills klockan närmade sig 2 på natten. Sedan var jag även chaufför ett par gånger under kvällen, så det blev en del bilåkande.

På tal om bilåkande så fick jag syn på en arbetande grävskopa på sidan av vägen när jag skjutsade hem Madde.

"Vem tusan envisas med att köra grävskopa klockan två på natten?" tänkte jag.

...tills jag såg att grävskopan var en älg.

Då kände man sig inte så kaxig.

Rest In Pieces...




Tillsammans har vi skapat skarpa pix

Stabilt fångat en hel videomix
Som du stått upp för mig
Hur jag än behandlat dig
Alla smällar du tagit
utan det minsta gnäll

Hur kan man vara så genomsnäll?
Men igår var nog droppen
Ett lätt tryck
och du blev av med knoppen

Vila i delar kära assistent
Ett mentalt ljus
jag enbart för dig har tänt


Amen




Lite socialare, lite bättre


En Vicky. Möjligtvis inte i sitt socialaste tillstånd men...

Till skillnad från förra lördagen får jag ikväll sällskap av två lite socialare vänner
, nämligen fina Madde och sedan sockersöta Vicky som jag ska ta hand om i några timmar :D Vi ska se mello, äta en massa sötsaker (bortsett från Vicky kanske) och därefter får vi se vad vi hittar på. Tror banne mig att den här kvällen kommer bli kanon!

Nu ska jag återgå till städningen samtidigt som jag lyssnar på min härliga spotifylista.

Hoppas ni får en fin eftermiddag och kväll!

Ogilla

Det verkar som att min blogg och bloglovin inte riktigt varit sams. Jag är beredd på att det kan ta 1-2 timmar innan inläggen dyker upp där, men de senaste gångerna har det tagit över 4 timmar. Det betyder att när jag publicerat ett inlägg tidigt på kvällen har det inte dykt upp där förrän vid midnatt.

Jag har tidigare hört att det tar längre tid ju mindre blogg man har, men jag har svårt att se det som en tänkbar orsak då jag läser en del mindre bloggar som fått sina inlägg publicerade timmar innan mina trots att mina är publicerade innan deras.

Hoppas att det löser sig snart... annars får jag väl börja blogga mitt på dagen så dyker mina inlägg upp lagomt till kvällen ;)

För er som missat mina två senaste inlägg:
Ni frågar, jag svarar!
Resumé av 2010 - Del 2 (den absolut bästa delen i bild och video enligt mig)



Edit: Lite skrattretande att det bara tog 30-40 min för just det här inlägget att publiceras ;)

Ni frågar, jag svarar!



En upptäckt har gjorts - jag hade inte en enda frågestund under hela 2010!
Självklart är det inget måste då ni kan ställa frågor när som helst ändå, men det var lite mystiskt med tanke på att jag brukar gilla att styra upp frågestunder. Därför tycker jag att det skulle passa alldeles utmärkt att ha en nu!

Kom gärna med kreativa och roliga frågor och undvik sådana som ni själva enkelt kan finna svaret på. Men glöm inte att dumma frågor förtjänar dumma svar ;)

Jag svarar tyvärr inte på frågor som vilken kamera ni ska välja eller sådana jag anser är för personliga.

Nu kör vi!

Resumé av 2010 - Del 2

Missade du del 1? Klicka här!

Detta blev nog mitt längsta inlägg någonsin, hehe.



Månaden inleddes med mitt första fotouppdrag i studio, vilket gick bättre än väntat! Jag kände mig less på grannen som plågade mig med att ljudligt spela samma låtar på repeat långt in i nätterna - men var för feg för att följa mammas goda råd ;) Började praktisera på ett mysigt café här i stan och införskaffade utemöbler till balkongen. Var ut på ett roligt foto- och filmäventyr, vilket ledde till den mest kreativa "video á la Sara" någonsin!

Inlägg från maj:
Grannproblem? Mamma guidar!
Daylight.








De förbjudna powernaparna timmarna efter praktiken började bli lite av en oönskad tradition. Detta gjorde mig tokig och jag försökte rätta till problemet. Oklart om jag lyckades. Blev modebloggare för en dag, fotade på balen och studenten, var med om en obehaglig jordbävning, fyllde 20 år på midsommar, gästbloggade hos Gilraen och köpte min älskade Canon 5D Mark II!

Inlägg från juni:

Bildspecial - kläder
Larven








Efter månader av arbete och plugg fick jag tillslut mitt efterlängtade lov på två veckor. De lediga dagarna fylldes med slappande i sommarstugorna, festivalbesök, filmande och en hel del fotograferande. Efter lovet hamnade jag åter igen i en djup svacka mentalt och insåg att jag var tvungen att göra något åt det. I samma veva flyttade jag hem till mammas hus för några veckor framåt (dock inte på grund av svackan).

Inlägg från juli:
Underbara motljus
Bildregn!














Bloggen fyllde 3 år! Började planera in en göteborgsresa i samband med att Michaela och Elin skulle ha en fototräff, men drog mig ur i sista stund på grund av att det blev så sent påtänkt. Bestämde mig för att köpa biljett till Blog Awards i September och gick på turnén när den var i Umeå. Var iväg på en fotoutflykt, köpte mina fina boots och kämpade på med studierna samtidigt som jag försökte hålla huvudet över ytan.

Inlägg från augusti:
Vilken frisyr vinner?
Let's...









Jag gillar dig ändå



Ikväll har jag och min goda vän Taco haft lördagsmysparty framför Melodifestivalen. Jäklar vad det svängde om vissa låtar alltså! Refrängen på "In The Club" sätter sig dock på hjärnan redan efter första minuten, så jag lär väl säga annat när den gått på repeat i huvudet ett tag, hehe.

Taco blev tyvärr väldigt kortvarig och försvann mitt under en låt utan att ens säga hejdå.

Då blev jag lite snopen.

Sötnosen


Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di.

Känner ni igen sötnosen ovan? ;)
Kolla skillnaden från när jag fotade henne i december här.

Trots att Vicky gör sig väldigt bra på bild är hon bland det svåraste motivet jag någonsin fotat. Tyvärr lyssnar hon än så länge inte på en när man är ute, och för att hon ska komma till en måste man aningen springa bort från henne eller locka med godis. Den här gången hade jag dessutom ingen hjälp när jag skulle fota henne, och då tyckte hon väl att det var extra lajbans att springa iväg från fotografen ;) Måste ha sett rätt kul ut när jag följde Vicky upp och ned för snödrivorna hela tiden. Var en aning slut när det var dags att gå in igen, hehe.

Vicky har förresten lärt sig en del trix nu! Det senaste är att hon kan stå på bakbenen och sedan hoppa och landa på dem igen. Vi försökte lära henne att rulla runt men det gick inget vidare. Spela död kanske skulle vara något? Vad jag hört från säkra källor brukar hon somna på rygg med benen i vädret ibland.

Potential finns helt klart.

Sista helgen i januari



Ber om ursäkt för att den här typen av inlägg ofta blir ganska fördröjda, ska försöka förbättra mig!

Hade det riktigt bra hos syrran i helgen. Hennes pojkvän ville ha revansch i sällskapsspelet "The Settlers från Cathan" då jag vann första gången vi spelade det. Men jag hade sådant flyt även denna gången att jag tog hem segern! Spelet är faktiskt mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara från början, och det säger jag inte bara för att jag vunnit två gånger i rad ;)

Förutom sällskapsspelet blev det bland annat tv-spelande, mycket intag av onyttigheter, en mysig ridtur och fotografering av Vicky. Fler bilder på henne kommer i nästa inlägg!

Sara dokumenterar

För ovanlighetens skull gör jag en liten dokumentation av min hurtiga eftermiddag och kväll!

17.00 - Jag hoppar av bussen två stationer tidigare och går in på ICA för att handla.
17.45 - Packar upp varorna, tar fram en delicatoboll och häller upp ett glas mjölk innan jag tar tag i disken sätter mig vid datorn.
18.00 - Hämtar digestive och återvänder direkt till datorn.
18.20 - Börjar bli riktigt hungrig. Går och gör i ordning två mjukmackor med smör och marmelad. Sätter mig vid datorn.
19.00 - Fixar med ett blogginlägg.
19.25 - Jag blir trött. Funderar över hur jag ska orka ta tag i disken OCH laga middag utan att falla ihop av trötthet.
19.30 - Bestämmer mig för att ta en kort powernap innan jag sätter igång.
20.00 - Sova, sova, sova...
21.00 - Sova, sova, sova, sovaaa...
22.00 - Jag vaknar, kastar mig över mobilen och ger ifrån mig ett klassiskt "Faaaan!".

Datorberoendet och småätandet av onyttigheter när jag blir hungrig är två onda Sara-vanor jag inte är direkt stolt över. Powernaparna har jag dock lyckats undvika rätt bra!

Detta var faktiskt bara min andra för i år.

Beundransvärt.