Twitter

29 januari

När andra hurrar över plusgraderna sitter jag här och hoppas på att det ska börja snöa och bli lite kallare igen. Träden ser ju alldeles tråkiga och dystra ut med endast ett fåtal snöklumpar här och där. Jag som hade tänkt börja inspelningen av en vintervideo och fota mer natur nästa vecka måste skjuta fram det om inget mirakel sker. Vill inte skildra den fula sidan av vintern liksom.

Ikväll ska jag åka och hälsa på syrran. Stannar där till imorgon och om jag känner mig rätt lär det bli lite fotografering där borta. Som vanligt tar jag med mig heela utrustningen som ni kan läsa om i menyn till vänster. Av någon anledning ser det ofta ut som jag packat ned halva mitt hem när jag ska dit. Rekordet är 2 fulla IKEA-påsar, en normalstor bag och handväskan. Det ni.

Nu jädrar blir det eld i baken!
Några bilder från när jag var hos syrran i december.

Funderingar

Jag har tänkt på en sak.

Den senaste tiden har jag knappt fått någon respons på de inlägg som innehåller videos jag gjort
. Det är rätt många som ser dem, men väldigt få som kommenterar (speciellt om man jämför med responsen på mina andra inlägg). Eftersom jag är en hejare på att tänka blir det lätt att jag börjar fundera över varför så få kommenterar just mina videos. Tycker läsarna de är tråkiga? Spårar jag för mycket? Är det så simpelt att de bara glömmer att jag inte kan läsa deras tankar?

För mig är responsen jag får jätteviktig. Utan den hade nog den här bloggen gått i ide för länge sedan. Det är till stor del ni som håller bloggen vid liv och ni har också möjlighet att påverka innehållet - så länge det håller sig till mina ämnen.

Jag lägger ned mycket tid på mina videos och har planer på att satsa ännu mer på videoskapandet i år, men när jag knappt får något gensvar från er blir jag osäker. Vill ni att jag ska fortsätta att dela med mig av mina videos vill jag gärna att ni också visar det i fortsättningen.

Hoppas ni inte tycker inlägget blev alltför negativt laddat. Jag kände bara att jag ville skriva av mig lite och kanske få något svar på min fundering.

Kram!

Behind The Scenes - 20 januari


Samtliga klipp är filmade med min lilla videokamera (Sony Handycam HDR-SR10E).

Som jag nämnde tidigare la vi inte ned något större engagemang i filmandet den här gången. Men jag hoppas att ni uppskattar videon ändå! :) Om annat kanske ni åtminstone får känna en gnutta skadeglädje åt mina tjusiga felsägningar och smidiga fall mot slutet ;)

En Sara i kylan


Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, stativ och fjärrutlösare.

Efter en omgång i photoshop visade det sig att ett av självporträtten övergick från okej till väl godkänd! Hade dock önskat en roligare bakgrund som tog upp lite mer yta, men man kan ju inte få allt här i världen ;)

Vad tycker ni om bilden och vilken version gillar ni bäst?

Winter landscapeNågra miljöbilder från igår :) Tog även ett par självporträtt som jag dessvärre inte blev helt nöjd med. Det var inte lätt att hålla fokusen när man höll på förvandlas till en levande isbit. Vi får se om jag visar någon av dem ändå.

Har klippt ihop en behind the scenes-video som dyker upp lite senare. Trots att vi inte direkt fokuserade på filmandet den här gången blev det en rätt härlig video - om man bortser från bildkvalité och sådant ;)

Sara på vischanTjolahopp!

Dagen till ära har jag befunnit mig ute på vischan med sällskap av en vän. Som traditionsenligt blev min planering förskjuten även denna gång, och när vi väl var framme höll solen på att gå ned (vilket är strax efter 13 här).

I minus tjugotre grader celsius har vi fotat, filmat, badat i snö och förfrusit diverse kroppsdelar. Sedan har jag asgarvat åt mina tår. Eller... jag började skratta på grund av pirret som uppstod när mina tår höll på tina upp. Värt att anteckna.

BullbakIgårkväll fick jag besök av en vän. Vi hade bestämt oss för att baka bullar - vilket det också blev efter några timmars slit. Mitt kök var tydligen inte beredd på att jag skulle få för mig att baka något mer avancerat än... fattiga chokladbollar?

Vän (läser ur receptet): Häll degspadet över... ?
Jag: Det måste vara mjölken, eller?
Vän (ironisk): Jag fattar ingenting. Vi har ju inte ens gjort någon deg än?
Jag: Hahahha!
Vän (fortsätter läsa ur receptet): Blanda med en träsked.
Jag: Och det står inte vad man gör om ens kök inte besitter någon jävla träsked?

Resumé av 2010 - Del 1

Jag har valt att dela upp min resumé i tre delar för att det inte ska bli ett milslångt inlägg som väldigt få orkar gå igenom. Har även försökt lägga upp det på ett sätt som gör den både lättläst och intressant. Med kortfattade texter, länkar till gamla inlägg samt utvalda bilder och videos sammanfattar jag mitt förra år månad för månad.

Hoppas att ni gillar upplägget!
På grund av en svacka jag hade hamnat i både vad gäller bloggen och lusten att fotografera tog jag nästan inga bilder under januari. Genom bloggen lärde jag känna en ny person som på kort tid blev en betydelsefull vän. Jag gjorde min livs största affär och köpte en lägenhet! Precis som många andra föll även jag för trenden att photoshopa sig själv till en Avatar, och detta skedde innan jag ens hade sett filmen!

Utvalda inlägg från januari:
20 januari 2010
Söta Louie
Avatar-Sara!

Kollar man i arkivet kan man undra var tusan jag höll hus i februari? Ett enda inlägg på hela månaden, och det var ett gästinlägg. Min vän Emma var snäll och väckte lite liv i bloggen som verkade ha dött eller något.

Ett litet utdrag från inlägget:
"Som ni kanske har märkt har hon varit lite off här i bloggen ett bra tag nu. Sedan Sara köpte sin nya imac så har hon inte haft tillgång till photoshop (mer än en testversion som gick ut för över en månad sedan). Så hennes motivation för att blogga och fota har försvunnit sakta men säkert i samband med det."

Februari var i övrigt månaden då jag blev stambesökare på möbelaffärerna här i stan. Kan berätta att jag fortfarande är igenkänd i en av affärerna trots att jag knappt satt min fot där sedan våren 2010. När jag besökte den förra veckan frågade expediten om jag var nöjd med mina möbler, haha! Jag är tydligen bra på att göra avtryck efter mig ;)

Inlägget från februari:
20 februariSara var tillbaka, woho! Den 4 mars flyttade jag och min undulat Louie hemifrån, helt ovetandes om att jag skulle bli utan internet några dagar framåt. Det gick så långt att en en tekniker tillkallades, vilket egentligen inte hade behövts då problemet berodde på att jag hade använt fel kabel. Kände mig ganska snabbt hemma i lägenheten och efter några veckor fick jag min efterlängtade soffa. Började gå en serviceutbildning som var på 22 veckor.

Utvalda inlägg från mars:

Utmanad!
Bilder på nya soffan!En händelse gjorde större delen av den här månaden till en mardröm känslomässigt. Bloggen var väl nästan den enda platsen där det aldrig riktigt märktes av (valde att inte skriva om det då det var för personligt). Här blev det andra bullar minsann! Inläggen fylldes med bubblor, pusskalas, humor, kärlek och glada färger! Trots att månaden var rätt grå har jag även några få glada minnen utanför bloggen, som till exempel det videodokumenterade besöket hos syrran och den lite misslyckade men roliga fotosessionen med Elin :)

April var även månaden då jag publicerade det intro jag planerade att använda i mina kommande vloggar!

Utvalda
inlägg från april:
Min lördag
Dagens middag - Bulgursallad
Jonas vill vara anonymMina senaste inköp

Nedan visar jag några av de saker som fick följa med hem efter min senaste shoppingrunda. Det som är lite speciellt för den här gången är att jag nästan enbart handlade inredningsprylar. Jag måste ha glömt bort hur kul det är, för nu vill jag bara tillbaka till stan och spana in mer!


En liten vas, låtsasväxt och ställ från Cult Design. Resten av sakerna hade jag sedan tidigare. Tycker det blev snyggast att ställa det på snedden sådär :) Vilken kombination tycker ni är finast? Före-bilden visar hur jag hade innan jag köpte de nya sakerna.


Två guld-silvriga ljuslyktor från Indiska. Dessa har jag placerat på byrån i hallen, blev superfint!


Ännu en ljuslykta från Indiska. Innan jag fick syn på de andra ljuslyktorna tänkte jag ha denna i hallen, men nu får jag försöka hitta en annan plats för den. Jag kunde inte låta bli att köpa den ändå ;)

Låtar jag förknippar med 2010För ett par dagar sedan skapade jag en ny playlist på Spotify. Denna fylldes med låtar jag förknippar med 2010 och efter bara någon timme var jag uppe i över 130 låtar. Insåg att kanske lite väl många av mina val rörde sig om gamla låtar som påminde mig om personliga händelser eller sådana jag bara la till för att de var så bra. Tänkte om och rensade bort ett femtiotal låtar. Det finns fortfarande några som är äldre än från 2010/2009, men nu känner jag mig i alla fall nöjd :)

Klicka här för att ta del av min 2010-playlist! Kommentera gärna vad ni tycker om den :)

9 januari

Halloj!

Det har varit rätt dött här ett par dagar nu. Vad det beror på får förbli ett mysterium. Angående det här med julrealaterade inlägg som jag tog upp i förra inlägget så vet jag inte riktigt hur det blir. Ni verkade då inte ha så mycket att säga om det ;)Lite update om vad som hänt de senaste dagarna:
- Kollat på stolar (till matbord och skrivbord) samt soffbord. De senaste månaderna har jag i princip bott på en gammal otidsenlig stol som datorstol. Ni kan ju ana hur vacker den är nu.
- Shoppat loss på julpapper! Vem kan avstå när de går lös för 1 och 2 kronor styck liksom?
- Fått ett julkort! När jag fick syn på brevet det låg i trodde jag nästan det var någon av er läsare som skrivit några rader till mig. Jag får väl fortsätta drömma eller något, hehe.
- Hälsat på syrran. Vi snackade, surfade och spelade super mario! Hittade en askul bana, vill spela igen!!
- Storstädat i lägenheten (dock inte klar än).
- Fått en ny dammsugare!
- Varit med en nyfunnen vän :)
- Hämtat ut Instyler'n som mamma gav mig i julklapp. Jag är lite skeptisk mot dessa tv-shop produkter men det ska bli spännande att testa den! Någon som har den?
- Tvättat kläder.
- Varit vaken en hel natt.
- Varit ut på världens tråkigaste fotorunda.
Roligare inlägg kommer, I promise!

Julrelaterade inlägg i januari?


Canon 5D Mark II, Canon EF 50/1,4 USM, stativ och fjärrutlösare.

Har fortfarande en hel del bilder från julafton som jag inte visat. Bilden ovan är en av dem. Någon dag fram över hade jag eventuellt tänkt visa några av självportätten jag tog med tomteluvan, trots att det julen inte är speciellt aktuell längre.

Tidigare hade jag även planer på att filma min lägenhet som jag gjort lite julfin samt göra ett roligt musikvideo projekt i jultema som jag verkligen sett fram emot att genomföra under en lång tid. Men nu när jag inte tagit tag i dessa projekt i tid börjar sakta men säkert insé att ni kanske inte är intresserade av sådana julrelaterade inlägg veckor efter nyår ;) Det tar ju trotsallt ett tag att fixa sådana videos.

Vad har ni för åsikter kring detta?

Jag kan inte låta bli att le. Detta är nämligen en aning typiskt mig, hehe.

Nyårslöften - gamla och nya

Då ska vi se. Förra året körde jag på en ny taktik - ju fler löften, ju större chans att man klarar åtminstone någon av dem. Här har ni resultatet:

- Träna 1 gång i veckan med Elin (valfri träning)
- Åka iväg på en minst 2 veckor lång utomlandsresa med Annie
- Träffa Emma
- Gå upp i vikt
- Våga chansa mer - Check!
- Jobba upp en bättre självkänsla
- Ta över Sarah Sjöströms förstaplats på google (Sebbes idé)
- Utveckla bloggen på något sätt - Tveksamt. Vad tycker ni?
- Fota mer porträtt (av olika människor) än vad jag gjorde 2009
- Ha en bloggträff med några bloggare - Blir väl godkänt på den, jag har ju träffat andra bloggare.
- Få inbjudan till Blog Awards 2010 (hur nu det ska gå till?) - Fast egentligen borde jag ju fått godkänt på den då själva poängen var att jag skulle få gå på Blog Awards. Visste ju inte att vem som helst kunde betala för att gå i år vid den tidpunkten ;)

I år blir det inte riktigt lika många löften. Jag vill kunna hålla bätte kolla på mina löften under året. Nu glömdes flera av dem bort under förra året.

Bloggen
- Bli lite mer personlig

Personligt
- Vara mer social irl
- Följa mina planeringar bättre
- Förbättra min dygnsrytm

Foto & video
- Styra upp mer fotograferingar och filmprojekt

Fireworks

Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, stativ och fjärrutlösare.


Då jag inte fått någon bra bild/haft möjlighet att ta bilder på raketer tidigare nyårsaftonar ville jag göra det ordentligt den här gången. Tyvärr så sket sig mina planer att fota från ett berg/i centrum vilket resulterade i att jag fick "jaga" raketer utanför kompisen som jag var hos. Det smällde på rätt bra vid tolvslaget men när jag väl riktat kameran rätt och fokuserat på ett område slutade det skjutas upp just där, haha! Snöade gjorde det också. Jag lyckades i alla fall få en bra bild av de få jag tog.

I övrigt hade jag en riktigt bra nyårsafton med god middag, efterrätt, sällskapsspel, filmmys och trevligt sällskap! :)

Bjuder på en kort video från där vid tolvslaget också. Kvalitén är verkligen inget att hurra för, men jag får skylla på att det var mörkt och att jag hade lite fel inställningar (hade ställt in den för själva fotandet). Det enda jag ändrat lite i redigeringsprogrammet (iMovie) är lite på vitbalansen. Jag rekommenderar dock inte iMovie till att redigera bilden på en film om man vill behålla bildkvalitén.