Twitter

31 mars

I lördags nämnde jag att min kropp inte mådde så bra. Sedan dess har det gått i vågor. När det varit värre har jag även känt av värk i magen/orolig mage eller varit lite illamående. Just nu är jag fortfarande lite konstig i magen, men utöver det känner jag mig rätt frisk :)

Mars har inte riktigt varit min bästa bloggmånad hittils och för er stambesökare kanske det känns som att bloggen håller på att förvandlas till en vanlig vardagsblogg (visserligen har den alltid varit en vardagsblogg mer eller mindre), men ni behöver inte oroa er :) Jag har bara haft en vanlig hederlig foto-svacka, hehe.

Förresten så har jag en riktigt smaskig överraskning på g, men jag kommer fortsätta hålla den hemlig ett tag till...

26 mars



Impulsköpte en riktigt söt klänning på H&M i förrgår. Om jag känner mig rätt lär jag dock vänta till sommaren då jag kan ha den till bara ben och förhoppningsvis inte är lika blek :)

Känner mig inte helt hundra i kroppen idag. Det började igår när jag skulle sova, hade frossa och bara låg och vände på mig i evigheter. Sedan idag när jag vaknade orkade jag inte kliva upp ur sängen utan låg kvar och vände mig i minst 2 timmar. Kände mig bara trött, svag, öm och frusen. Det är fortfarande inte bra och jag undrar om någon sjukdom är på ingång. Hoppas inte det...

Videoblogg - 23 mars


Här har vi då dagens video som blev en aning sen. Hoppas att ni gillar den och att ni förstår er på mina plötsliga flummerier. För att vara extra tydlig är det sista inte seriöst. Fick bara en flipp och ville göra något oväntat, hehe.

Detta är förresten en av de få gånger jag inte förvrängt rösten eller haft mer musik än prat i en video. Nästan värt en applåd va?

Skriver, raderar, skriver, raderar...

Varför ska det alltid vara så jobbigt att få ihop ett blogginlägg när jag inte bloggat hyfsat regelbundet på ett tag?

Återkommer troligtvis senare ikväll med ett videoinlägg istället. Men ha inte höga förväntningar, heh...



Road tjej

En dag senare och jag är tillbaka. Imponerande va? ;) Provade att dra ut sladdarna till modemet igen men lät dem vara urkopplade i några timmar istället för minuter. När jag sedan kopplade upp mig igen var mitt tidigare internetproblem bortblåst! Får bara hoppas på att det håller i sig nu och inte börjar krångla igen. Peppar peppar!

Är för tillfället i ett sådär flummigt trött tillstånd och hade inget förberett inlägg att komma med.

Vad gör jag?


Postar två gamla flumvideos ni aldrig tidigare skådat såklart.

Varsågod att skratta, gråta, tuppa av eller vad ni nu känner för.

 

 

Problem med internetanslutningen

Hej på er!

Bloggen har varit rätt död de senaste dagarna och det beror till stor del på att jag haft (och fortfarande har) problem med min internetanslutning.
Tänkte passa på att skriva ned problemet här då det kanske finns någon Mac-användare som stött på samma problem och lyckats lösa det.

När datorn försöker ansluta till mitt nätverk via Airport så står det först "AirPort har ingen IP-adress och kan inte ansluta till Internet", sedan ändras statusen till "AirPort har den egentilldelade IP-adressen 169.x.x.x och kommer inte att kunna ansluta till Internet". Har googlat på problemet och fått en hel del träffar, men har inte funnit någon fungerande lösning. Hittils har jag testat följande åtgärder:

- Dragit ut alla kablar från modemet och stängt av airporten. Låtit det vara så någon kvart innan jag kopplat på igen.
- Klickat på "förnya DHCP-tilldelning".
- Letat efter en .plist fil som ska bort, har dock inte funnit den.
- Valt alternativet "Använd DHCP med manuell adress" och skrivit in ett fungerande ip-nummer jag tidigare haft när anslutningen fungerat. Först trodde jag att problemet var löst då allt såg bra ut och internet funkade, men efter en halv minut var den glädjen över. Internet slutade fungera och statussymbolen i menyraden ändrade status till "Varning: ingen internetanslutning".

Skicka gärna ett mail till [email protected] eller posta en kommentar om du har någon erfarenhet av problemet och kanske kan hjälpa mig.

Ni får hålla till godo med att det kanske inte blir någon/väldigt få nya inlägg tills problemet är löst. Just nu är jag uppkopplad mot någon grannes router för att kunna publicera detta.

Vi hörs (förhoppningsvis) snart igen! :)

Bildbomb - Skoterturen


Detta var inte min idé, hehe.

Madde visar att hon mår bra efter omständigheterna.

Supertaggade!


Här var det lattjo lajban minsann.


Såhär roligt hade vi. Typ.


Tog tillfället i akt och avfyrade min busigaste min. Heh...


Men det levererades även mer neutrala miner. Såklart.


Fika på g!


Mackor, gofika och varm choklad (som tyvärr inte fångades på bild) satt fint i magen.


Under fikapausen kom det ett par skoteråkande ungdomar. En av killarna stegrade med skotern precis när han passerade. Oj vad coola vi var här alltså... ;)


När det blev dags att ge sig av fick Madde fick syn på en älg. Eller så improviserade hon bara fram en ytterst intressant posé.

Svaret

Igår var jag och min fina vän Madde ut på en skotertur! Hon körde och jag som i princip aldrig hade rört en skoter förr satt där bak och flög i guppen. Dock aldrig av skotern. Ledsen att jag inte kunde bidra med mer spänning än så.

Vad tyckte jag då?

Det var bland det värsta jag någonsin har varit med om.

Skoja. Helt ärligt så gav skoteråkningen mersmak och var minst lika roligt som jag hade hoppats på! Kan även erkänna att jag alltid haft en liten önskan om att jag hade någon vän/nära bekant som körde skoter. Har tyckt det har sett så härligt ut. Jag har ett minne av att jag åkt i någon typ av pulka efter en skoter när jag var liten, men inte mer än så.

Så tack Madde för att du kör skoter! Det var ju därför jag blev din vän... ;)

Innan jag bjuder på bilder från gårdagen kommer här ett litet intro i videoform:


Lite småcoolt va? ;)

Sanningen är att detta klipp spelades in av misstag. Såhär lät det egentligen...

Jag:
Faan jag filma, jag filma Madde!
Madde: Jag vet vad jag ska köra på! *sätter sig ned*
Jag: Hahah!
Madde: Och så sätt du dig på skotern! *pekar med armen*
Jag: Jag filma...
Madde: Jahahaha...

10 mars



Jäklar vilken träningsvärk jag har idag alltså. Kände mig som Sara på sisådär 80-bast när jag skulle ta mig upp ur sängen. Inte för att jag vet hur min kropp kommer kännas då, men ändå.

"Vad har hon nu gjort?"
tänker ni.

Svaret kommer senare ikväll. För er otåliga - svaret går att finna med hjälp av bilden ;)

Fettisdag



Dagen till ära bjöd på semmelkalas.


Titta bara vilken succé det blev!

Kors



Här kommer en bild på halsbandet jag beställde från Style by Tyra! Mitt första smycke (av de jag har just nu) med ett kors faktiskt. Det råder ju en liten kors-hysteri som man ganska tydligt märker av i bloggvärlden. Jag och en vän diskuterade lite angående detta för ett par dagar sedan och det visade sig att vi hade lite delade åsikter om saken.

Vad har ni att säga
om denna kors-hysteri? Fantastisk? Kul? Överskattad? Konstig? Vadå för kors?

Nattugglan talar

Puh!

Har suttit hela natten och kodat den kommande vårdesignen = 0 timmars sömn. Som jag nämnt vid något tidigare tillfälle har jag extra svårt att slita mig från datorn när jag håller på med design- eller videoskapande. Jag vill se resultat så fort som möjligt och lösa problemen jag stöter på innan jag börjar tänka på annat som sömn, mat och andra nyttiga saker ;)

Jag är faktiskt lite förvånad över hur långt jag kommit på designen. Är nämligen inte speciellt skillad på kodningen och lär mig det mesta genom att googla och testa mig fram. Ska dock försöka ta en paus ett tag nu innan jag ger mig på något nytt knepigt.

Det kommer bli så fint när den är klar!
Ni får dock ingen tjuvtitt ännu ;)

Värt att dokumentera

Igår, den 3 mars klockan 15:37:11 skedde det.

Jag som vanligtvis bor i bekväma leggings och mjukisar, inhandlade TVÅ par jeans. Detta kostade mig totalt sjuhundranittioåtta svenska riksdaler (och ett antal beslutsångestattacker).


Snabbfotade de blåa direkt jag kom hem igår (solen höll på gå ned). De andra är svarta och i samma modell. Det jag gillar med dessa jeansen i jämförelse med andra jag provat är att de har mycket stretch och inte är sådär tighta i midjan att man knappt får igen dem.

Däremot så stör jag mig lite på den där bleka "randen" över rumpan på de blåa. Är ju dock vanligtvis inte jag som lär se den så jag kanske är för petig ;) Någon som har något att säga om det?

1 mars

Helu!

Har varit full fart idag med läkarbesök, en sväng på stan där jag köpte 4 ljuslyktor (ge mig inte ljuslyktor när jag fyller år), pakethämtning, matinhandling och sedan fick jag hjälp med att montera tavelhyllan plus lite andra saker. Det blev så fint när jag hade pyntat den med små tavlor, ljuslyktorna och den vita rosen jag köpte på ikea :) Har dock inga egna utskrivna bilder ännu så jag nöjer mig med några andra så länge.

Paketen jag hämtade var mitt nya stativ och ett halsband från Style By Tyra :) Något ni vill se?

I övrigt har jag påbörjat en ny design. En vårig sådan. Fick en kommentar igår som påminde mig om att det kanske är dags att lägga julen på hyllan helt och hållet ;) Hade planer på att bara byta ut de juliga färgerna och göra andra småförändringar efter årsskiftet, men som ni ser har jag aldrig riktigt kommit till skott. Vad tycker ni? Är färgbyte och ev. andra småförändringar onödigt om vårdesignen kanske dyker upp om 2-3 veckor?