Twitter

ChangeTänkte bara ge er lite livstecken här. Det har hänt lite saker i veckan och det känns verkligen att jag är i en rätt stor och hastig förändringsfas i mitt liv. Tyvärr kommer det in lite personliga delar som jag inte kan ta upp i bloggen, men bortsett från det kommer ni få veta lite mer inom kort :)

Jo förresten! Vad hände med gästbloggningsgrejen? Trodde jag skulle få in åtminstone en gästbloggning då det ändå var några som verkade sugna på att gästblogga här. Men jag hade som sagt ingen deadline för att skicka in så det kanske kommer in någon inom en snar framtid.

Om jag har tur så att säga ;)

iPhone och funderingar

Efter en lång tids funderande har jag bestämt mig för att min nya mobil blir en iPhone 4. Skillnaden kommer bli som natt och dag jämfört med min nuvarande mobil som jag haft i över 4 år, vilket jag ser fram emot ;) Har varit lite skeptisk mot det här med touchscreen, men som allt annat antar jag att det är en vanesak :)

Nu har vi då kommit till nästa problem - vilket abonnemang/kontantkort ska jag välja? I nuläget har jag halebop kontantkort (gamla versionen), vilket jag har varit nöjd med bortsett från att det kostar smsa om man inte laddar mobilen med 300 kr - fria sms i en månad. Nu har de dock ett erbjudande att om man laddar med minst 300 kr innan 1 juni så får man fria sms året ut. Bra tajming där, hehe.

Jag varken ringer eller smsar mycket (kan dock smsa ganska mycket i perioder då jag har gratis). Av vänner och bekanta använder majoriteten Halebop tror jag. Surfar gör jag väldigt sällan på mobilen, men det beror på att min gamla mobil inte är något att surfa med om man säger så. Så surfa kommer jag helt klart göra att mycket oftare med den nya mobilen.

Någon som har något abonnemang/kontantkort att rekommendera mig? Om inte - något ni inte rekommenderar? ;) Just nu funderar jag lite på abonnemangen Telia max 25 och Halebop vänner (båda med mobilsurf). Kontantkort har jag knappt kollat på. Vet inte varför :P

När jag väl är igång kan jag passa på att ställa lite fler frågor. Har kikat lite på skal och displayskydd. Någon som har erfarenhet av vilka typer av skal och displayskydd som är bäst till iPhone?

Även hörlurar har jag börjat fundera lite på då jag vet att de man får med inte är så mycket att hänga i granen. Någon som har tips på ett par bra och bekväma In-ear hörlurar (främst för att lyssna på musik)?

Marabou CaribbeanEn ny marabouförpackning påväg till samlingen. Den här gången var det dags att överraska mina smaklökar med något nytt och oväntat. Choklad, kokos och banan. Egentligen kändes det inte så superlockande, speciellt inte med bananen - och nu när jag ätit av kakan kan jag väl konstatera att banansmaken tillsammans med kokosen och chokladen inte var den mest klockrena smakupplevelsen.

Betyget blir 2,5 av 5 glada Saror, med andra ord helt okej men inget jag lär köpa igen.

Domedagen

Som de flesta säkerligen inte har missat är den här dagen början på jordens undergång. I alla fall enligt bibelbekännaren Harold Camping som varit ytterst säker på sin sak. En kraftig jordbävning skulle drabba hela jorden vid en viss tid idag (som nu passerat) och de döda och djupt troende skulle kastas upp till himlen. Resterande (som överlevde) skulle få stanna kvar på jorden fram till den 21 oktober då den slutligen skulle förintas. När han i en intervju fick frågan vad han skulle göra om man vaknade upp den 22 maj och upptäckte att inget hade hänt svarade han "Det finns ingen plan b här".

Blir spännande att höra vad gubben har att säga imorgon. Och om det mot all förmodan skulle hända senare idag - ja då gjorde jag i alla fall rätt i låta diskberget vara.

Idag är det storm här i Skellefteå. Alltid något.

Bikinidilemmat fortsätter

Åkte in till stan idag för att lämna igen 2 av bikiniöverdelarna jag köpte i veckan och köpa en underdel.

Bytte en av dem och kom hem med 4 nya bikinidelar.

Fick dock en gratis av de tre jag handlade på Stadium tack vare deras erbjudande de har över helgen. Imorgon ska jag in till stan och göra återköp så jag får ännu en gratis (6 av de 8 bikinidelarna jag köpte tidigare i veckan kommer därifrån).

De på stadium måste tro att jag samlar på bikinis eller något.

Det är inte lätt att vara Sara"Jag har sökt över både nätet och stan men hittar ingen bikini jag kan ha" hörde jag mig själv säga för någon vecka sedan. Underdelar brukar inte vara något problem, men just övedelar. Jag har inget att bära upp dem med om man säger så.

Häromdagen kom jag hem med 6 olika bikiniöverdelar och 2 underdelar. Vad hände? Hörde någon där uppe mitt sorgliga uttalande? Har jag blivit mindre kräsen? Tillfälligt blind?

Vad det än beror på borde jag känna mig mer än nöjd. Men icket.

Jag har inhandlat för många.

Vilka vinner och vilka försvinner? Det är ju öppet köp på överdelarna, så jag var smart och köpte flera av dem medan jag bara köpte 2 underdelar. Jag har i alla fall bestämt mig för att den marinblå-prickiga bikinin och en av de randiga färgstarka överdelarna ska behållas.

Rostfärgad orange eller färgglad orange är en av de stora frågorna...

Till er som är intresserade av att gästblogga

Vad roligt att det finns intresse kring det här med att låta någon/några läsare gästblogga! :) Nu vet jag inte hur många som är intresserade av att gästblogga, men om vi säger såhär att ni som vill gästblogga skriver en text som ni skickar till min bloggmail santapola.blogg@hotmail.com, sedan får jag besluta hur många jag publicerar och hur det ska läggas upp utefter hur stort intresset är. Jag kan alltså inte garantera att just din text blir publicerad, men jag kommer självklart att läsa alla och ge respons!

Info:
- Som ämne skriver du "gästblogg" och i mailet anger du ditt namn, ålder samt hur länge du läst min blogg. Känner du för det får du gärna skriva en kort presentation av dig själv, det hade varit roligt att läsa :)
- Du bifogar en text som handlar om mig och min blogg.
- Ju längre tid du läst min blogg, desto större chans har du till att få din text publicerad i ett inlägg.

Förslag på vad texten kan innehålla:

- När och hur du började läsa min blogg.
- Hur ofta besöker du min blogg? Vad är det som får dig att återvända?
- Vad du känner att du får ut av läsa min blogg (Inspiration? Ett plötsligt delicatoberoende?).
- Någon favoritbild/video jag tagit eller producerat.
- Ett utdrag från något speciellt inlägg du minns extra mycket.
- Vad du haft/har för bild av mig. Har den förändrats med tiden?
- Hur tror du jag är i verkliga livet utanför bloggen?
- Vad tror du jag sysslar med om 10 år?

Ska ni ha med bilder/videos - skicka med länkar till inläggen där de finns så fixar jag det ifall jag väljer att publicera din text. Jag kommer även att lägga in styckeinledningar och rätta till eventuella stavfel ifall jag tycker att det behövs, men tänk gärna lite på det själv också så är chansen större att jag väljer att publicera just din text! :)

Några funderingar?
Ställ din fråga eller frågor i en kommentar till det här inlägget så svarar jag i din blogg eller bland kommentarerna!

Läsare som gästbloggare?

För någon vecka sedan kläckte jag en riktigt rolig idé! Jag började tänka på gästbloggning och att det var ett tag sedan någon gästbloggade här, närmare bestämt över ett år sedan.

Jag spann sedan vidare på detta tills jag kom på den där (i alla fall enligt mig) förträffliga idén! Varför inte låta någon/några av er läsare gästblogga? Det vore superkul att få ta del av er historia om hur/när ni började läsa min blogg, vad ni känner att ni får ut av den, vad ni skapat er för uppfattning om mig som driver bloggen och så vidare. Det behöver inte alls vara någon lång text och det är självklart tillåtet att låna bilder/videos/citat från mina blogginlägg om man vill :)

Idén handlar alltså om att någon/några som läser min blogg, men som inte känner mig personligen ska  få gästblogga och dela med sig av sina tankar, historier och åsikter kring min blogg och jag som driver den. Antingen några i ett och samma inlägg eller 1-2 personer som får ett eget inlägg.

Hur låter det? Klockrent? Okej? Tråkigt? Ruttet?

Vill såklart också veta om det finns några trogna läsare där ute som nappar på detta :) För en gångs skull är det bara ni som kan påverka hur det blir ;)

Dagens skönaste


Då och då brukar jag gå in på youtube och leta efter roliga videos där olika typer av fåglar är inblandade. Speciellt papegojor är en favorit. Kolla bara på dessa ovan!

Min nya reflexskärm


Reflexskärm 5 i 1 (110 cm) från tvspelsweb.

Häromdagen hämtade jag ut ett paket. Det innehöll inget mindre än en reflexskärm som snälla Magnus på tvspelsweb.se skickat till mig. Tusen tack!

Jag har sedan tidigare 2 reflexskärmar, en silver/vit på 80 cm och en silver/vit på 106 cm. Även dessa är från tvspelsweb och brukar få hänga med på många fotorundor. Jämfört med dem är denna lite speciell då den innehåller 5 olika reflexskärmsytor:

Silver - Reflekterar mest och är den sidan jag oftast använder. Kan dock ge ett lite kallare ljus.
Svart - Mörkar ned istället för att ljusa upp.
Guld - Ger ett varmare reflekterat ljus.
Vit - Reflekterar mindre än silver och kan därför vara ett bättre alternativ i t ex. direkt solljus.
Transparent - Fungerar ungefär som en softbox och gör att ljuset som lyser igenom blir mycket mjukare. Starka kontraster lättas upp och därför ska denna vara kanon i direkt solljus.

Det ska bli väldigt roligt att börja använda min nya reflexskärm. Ser speciellt fram emot att prova den transparenta ytan till både naturfoto och porträtt :)

Adele - Rolling In The Deep

Hörde den här låten för första gången i slutet av förra veckan och fastnade för den direkt, vilket brukar vara rätt ovanligt när jag hör en låt för första gången. Sedan dess har låten spelats många gånger. Otroligt skön att lyssna på och jag älskar hennes röst. Ska definitivt börja lyssna på fler låtar hon gjort!Även Louie verkar digga den, vilket jag har försökt föreviga på film! Anledningen till varför ett klipp är jätteskakigt är för att just innan jag började filma "headbangade" Louie rätt mycket, så jag skyndade mig och tog fram kameran. Men för att han skulle göra så igen var jag tvungen att själv också nicka med huvudet, vilket i sin tur gjorde att det var svårt att hålla videokameran stilla. I de resterande klippen använde jag stativ.

Vinnarna!


Den lyckliga vinnaren i fototävlingen "Delicato i mitt liv" blev Sanna Längvik med hela 78 röster av de totalt 128 giltiga rösterna!
Stort grattis till dig önskar jag och Delicato! Det du vinner (förutom äran) är alltså en Punchrulleväska, fullpackad med godsaker från Delicato!

På andra plats hamnade Emma Bertilsson och på tredje plats Ragna Ivarsson. Men trots att ni inte vann kommer ni inte att gå prislösa! Jag och Delicato har nämligen i hemlighet ordnat två mumsiga tröstpriser som kommer att levereras till er! Ni blev trots allt utvalda som finalister och därför tycker vi att ni är värda detta, grattis!

Det är inte över ännu! I samband med den stora tävlingen hade vi även en mindre tävling som gick ut på att man skulle tipsa om fototävlingen på sin blogg. Av alla som deltog har jag nu slumpat fram en vinnare, och den lyckliga blev… *trumvirvel* …JAG! Eh. Nu blev det lite tokigt i manus här, men it's lugnt. Vi tar om det. Vinnaren i tipsartävlingen blev… *trumvirvel* …Elin! Grattis! Även du kommer att få en mumsig leverans från Delicato :)

Tack till alla som var med i tävlingen (och ni andra som stod ut med allt tävlingssnack) och grattis till vinnarna ännu en gång! Glöm inte att kolla er mail!

Innan jag avslutar vill jag även tacka Julia på Delicato som gjorde detta möjligt! Utan ditt intresse hade den här tävlingen aldrig blivit av.

Det var allt. Tror jag.

Jag i motljusetCanon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, Velbon Sherpa 600R + fjärrutlösare.

I lördags skulle jag gå UT till skogen här utanför och fota självporträtt. Sminkade mig, plattade håret och velade mellan vad jag skulle ha på mig i sisådär 75 år innan jag var klar. Gick ut på balkongen för att ta några motljusbilder innan jag lämnade lägenheten. Såg folk som var ute och gick, lekte i lekparken och så vidare.

Helt plötsigt kändes det mycket lockande att stanna på balkongen en liten stund till - och där blev jag kvar tills solen hade gått ned.

Jag gick ju i alla fall ut. Heh.

Första livesändningen avklarad!


Självklart var jag världens smartaste som inte hade kollat upp hur livesändningsgrejen fungerade innan jag skulle starta min livechatt lördags. När det ena problemet var löst dök nästa upp (som ni kan ta del av i videon ovan), men tillslut löste jag det och kunde dra igång min första liveshow, livechatt, livesänding och allt vad det nu kan tänkas heta.

Ämnerna varierade ganska mycket - sommarplaner, lägenheten, framtiden, modellande, dejting, brevvänner, foto, Göteborg, apan i min garderob, poesi och mycket mer. Hela livesändningen varade i... håll i er nu... 2 timmar och 46 minuter! Med det att döma måste jag ha haft rätt så lattjo lajban.

Hoppas att ni som tittade också hade roligt trots min aningen sövande stämma. Kanske borde ge ut en dvd? Köp den revolutionerande dvdn "Sussa med Sara" och få en fridfull natt. Finns i din närmaste Åhlénsbutik.

Kan inte ni som kollade på liveshowen kommentera det här inlägget? Skriv gärna vad ni tyckte också. Något som kan göras bättre till nästa gång? :)

Bloggstrul och påminnelse

Är det här påväg att bli någon ofrivillig tradition eller? Det jag pratar om är strulet alla blogg.se-användare drabbades av under gårdagen (själv drabbades jag av något liknande förra söndagen också). Inläggen man publicerade dök aldrig upp på bloggen och vissa hade även andra problem så som att bloggen var helt tom på inlägg. Från början trodde jag att det bara var så för mig, vilket kändes himla typiskt då jag för en gångs skull hade världens bloggsug.

"Kom igen nu bloggen! YOU CAN DO IT!" Skrek jag samtidigt som jag torterade publicera-knappen.

Sedan tände jag ett ljus och bad till högre makter.

Filmade en egen demostration utanför lägenheten.

Vid närmare eftertanke gjorde jag nog allt. Åtminstone i huvudet.

Har flertalet gånger funderat på att byta till wordpress, men tanken på att starta om på nytt igen har inte varit lockande. Det är säkert möjligt att flytta bloggen med alla inlägg och allt dit, men jag känner ingen som kan det och vet inte om jag skulle våga överlämna bloggen i någon annans händer.Ikväll klockan 21.00 avslutas röstningen, så passa på att rösta på din favorit av finalistera i fototävlingen om du inte redan gjort det! Klicka här för att komma till finalistinlägget.

Livechatt på g!

Jag hade inte väntat mig någon respons alls på det förra inlägget eftersom det är lördag, men se där!

Ska försöka få igång en livechatt vid 22, så kika in då! Tills dess bjuder jag på en spontan liten viddeo som jag spelade in för ca 20 minuter sedan. Det är alltså sånt här ni kan förvänta er, minus den förvrängda rösten.

Skoja. Jag ska försöka vara hyfsat seriös ;)

Livechatt?

Blev lite sugen på att ta min livechattdebut ikväll, men frågan är om någon är intresserad och kan vara med i den. För det första är det lördag, och för det andra har jag långt ifrån så mycket läsare som andra jag sett ha livechatt har. Antingen så kör jag senare ikväll (tippar på att det blir runt 21-22 då jag har planerat att fota innan solen går ned) oavsett om jag får 2-3 tittare eller så skiter jag i det och gör något annat istället.

Jag lovar inget, men tänkte ändå höra med er i förväg.

Vad säger ni?

Misstänkta fuskare förlorar sin röst

Röstningen är i full gång och som ni kanske märkt har jag valt att vänta med att godkänna kommentarerna till finalistinlägget. Detta är såklart för att det ska bli mer spännande för er och att ni inte ska kunna hålla koll på vem som leder ;)

Jag tycker det är synd att vissa kastar bort sin röst genom att inte följa reglerna. Jag har förståelse för att det ibland kan ske av misstag, men då jag har svårt att avgöra om det är medvetet eller ej kommer jag att ge alla misstänkta fuskare samma straff. Detta kommer att vidtas när röstningen har avslutas.

För att undvika att du blir av med din röst, vänligen följ dessa regler:
- Endast en röst per person och ip-nummer! Fler än en person får alltså inte rösta från ett och samma ip.
- Siffran på bidraget du röstar på ska stå i kommentarsfältet, inte i namnfältet.
- Kommentera gärna med ditt namn, e-post (syns bara för mig) och hemsida om du har någon, så jag vet att det är olika personer och slipper misstänka att en och samma person röstar med olika ip-nummer.

Klicka här för att komma direkt till finalistinlägget.

Slutligen vill jag tacka alla ni som följer reglerna! Det uppskattas verkligen.

Miss Marabou


Detta är en fortsättning på förra inlägget.

Er önskan är min lag.

Hääär har vi då min samling på tomma marabou-paket!
Men ni kan ju föreställa er att de innehåller choklad. Riktigt frestande att glutta på om jag får säga det själv.

Utöver Delicatobollen är Marabou-chokladen ännu en oemotståndlig kärlek som med tiden fått en allt mer självklar plats i min kyl. En vecka utan Marabou är ingen vanlig vecka. En månad utan Marabou är ytterst unikt. Ett år utan Marabou finns inte på kartan. 5 år utan Mar... jaha ni hajar, get the point och så vidare.

En klar favorit är Schweizernöten, men ibland gillar jag att överraska mina smaklökar, som ni kan skåda på mitt glansfulla kollage. Sedan får vi inte glömma den gamla favvon Apelsinkrontanten... oj förlåt, krokanten.

Vilken marabousmak är din favorit?

Då var det bara att invänta ett telefonsamtal, hehe.

Detta visste du inte om mig- När jag äter en banan lämnar jag nästan alltid toppen och sista biten. Anledning? Jag har någon gång hört att just de delarna är extra besprutade och att det därför ska vara bra att undvika dem.

- Varje gång jag nyser avslutar jag med att ge ifrån mig ett "Oj!". Fundering: Blir hon alltid så förvånad?

- Av någon anledning har jag en tendens att upprepa mig med liknande fraser efter varann när jag pratar med min undulat. Exempel: "Hej gubben! Hallå! Vad gör du Louie? Va? Vad gör du?" eller "Godnatt Louie! Sov gott gubben! Älskar dig! Godnatt!". Är det för att jag undermedvetet tror han lider av dålig hörsel, för att jag inte får någon begriplig respons eller bara helt enkelt för att jag får ett tillfälligt bristande ordförråd? Ingen vet.

- Jag samlar på tomma Marabou förpackningar (de till chokladkakor på 200g). Anledning? Öhm... jag vill se hur många kakor jag egentligen stoppar i mig under ett år. Eller så vara det bara så att jag tänkte att de kanske kan komma till användning nån gång i framtiden. Kanske till någon fotografering, kanske till någon najsig marabou kampanj där man ska samla ihop ett visst antal streckkoder. Bildbevis kommer om så önskas.

- När jag duschar avslutar jag alltid med att skölja håret i kallt vatten. Jag har nämligen ett minne av att jag hört att det är bra för håret håret och ger det mer stadga från rötterna = mindre slickad frilla. Om det är inkorrekt gör jag det enbart för att det känns fräscht och uppiggande. Så det så.

- Jag läser min egna blogg. Alltså verkligen läser varje inlägg jag publicerar trots att jag redan läst dem sisådär sjuttiofem gånger innan. Det är inte ovanligt att jag kommer på mig själv med att sitta och småfnissa åt gamla finurliga inlägg. Slutsats: Jag måste vara mitt största bloggfan. Fundering: Är detta normalt?

Finalisterna - Rösta på din favorit!

Först och främst vill jag och Delicato tacka för alla bidrag vi fått in till fototävlingen! Det har varit väldigt roligt att se alla olika tolkningar av temat! :) Att sedan komma överens om 3 favoriter har inte varit det lättaste, men nu kan vi äntligen presentera finalisterna som tagit sig vidare i tävlingen!

Såhär går röstningen till:
Du röstar på din favorit genom att skriva bidragets nummer i en kommentar till det här inlägget (kommenterar du ett annat inlägg räknas ej din röst). Endast en röst per person och ip-nummer är tillåtet. När röstningen är över kommer rösterna att kontrolleras och upptäcker jag att någon röstat flera gånger från ett och samma ip räknas ingen av de rösterna.

Röstningen avslutas måndag den 9 maj och därefter kan det ta någon dag innan jag kontrollerat och räknat rösterna. Det bidrag som fått flest röster vinner den eftertraktade punschrulleväskan, fullpackad med godsaker från Delicato!

Röstningen är avslutad.


Finalist nr 1. Sanna Längvik, 24 år.


Finalist nr 2. Ragna Ivarsson, 11 år.


Finalist nr 3. Emma Bertilsson, 22 år.

Bildbomb - Valborgs 2011Canon EOS 450D
Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di