Twitter

Sara recenserar - Nagellack från ELFJag har nu testat ett av nagellacken som fanns i min första beställning från ELF och tänkte skriva en liten recension om det! Men innan jag börjar vill jag bara nämna att jag absolut inte är någon van användare av nagellack, händer att jag har det kanske 2-3 gånger per år. Men nu ska det bli ändring på det tänkte jag ;)

Det här nagellacket heter Moonlight och är skimrande i en färg som kan se lite olika ut beroende på ljuset. I vissa ljus ser det lila ut, i andra silver eller något åt champagnehållet. Jag fullkomligt älskar när färgen ser ut att vara silver/champagne (vilket den oftast gör inomhus). För någon vecka sedan kom jag på mig själv med att stå och beundra lacket i duschen, haha!

Hållbarheten är riktigt bra, vilket jag inte trodde från början då jag bara efter ett dygn hade fått små märken på naglarna från när jag stött i saker (och ändå var jag jätteförsiktig). Jag har nu haft mitt lack i snart två veckor och det är väl först nu jag funderar på att måla på nytt. Men då vill jag också understryka att jag målade totalt 4 lager med lacket och två lager topplack på det ;)

Dock så upplever jag att lacket inte är speciellt täckande, därav de många lagren. Men jag har pratat med Emma som också har lacket, och för henne har det räckt med 2 lager. Så det är väl lite individuellt. Även torktiden kändes lång, men jag är som sagt ingen erfaren nagellacksanvändare.

Om man ser till priset på bara 15 kr så tycker jag helt klart det är prisvärt! ELF har dessutom olika rabattkampanjer väldigt ofta så man kan lätt få det billigare än så. Det enda du behöver är lite tid och tålamod det ska målas, plus topplack över för bästa hållbarhet!

+
Jättefin skimrande färg
Hållbar (i alla fall med topplack)
Billig!!

-
Inte så täckande
Lång torktid
Ränder från penseldragen kan synas rätt tydligt i vissa ljus (om det är något man stör sig på)

Mitt betyg:
3,5 av 5

Grymt gissat!Är riktigt imponerad över erat gissande ang. vad som gömde sig i paketet! Nästan alla hade gissat rätt på minst en av produkterna!

Rätta svaret är lampa, videokamera och mikrofon! Som ni ser är det dock inte det enda jag beställde, men det var själva huvudprodukterna. Den första som gissade alla rätt var Amanda! Grattis!

Mer ingående om vad paketet innehöll:

- Dörr CN-126 Led-belysning för videokameror
- Panasonic HDC-SD900
- Röde videomikrofon pro
- Action väska no. 1
- Dörr UV-filter 46mm
- SDHC-minneskort 16GB
- Laddset och laddningsbara AA-batterier (ej på bild)
- Daim 28g (ej på bild)


Dörr CN-126 Led-belysning för videokameror
Blev lite av ett impulsköp då den var ett tips från säljaren när vi pratade om  kamerornas prestanda i dåligt ljus. Tanken med  lampan var att den skulle användas vid filmning inomhus när det inte finns något dagsljus att nyttja. Den här tiden på året blir det dessutom mörkt väldigt snabbt (redan vid 13) här i norrland.

Det följer med 3 diffusorskivor - ett gult, ett lila och ett vitt. Jag föredrar nog det vita i alla lägen, men har bara testat i dåligt ljus inomhus. Det går även använda utan diffusorskiva om man vill ha ett spotlightliknande ljus, men då jag var ute efter ett mjukt och spritt ljus använde jag mig av diffusorskiva när jag testade det. När jag lyste rätt mot motivet (i detta fall mig själv) blev ljuset väldigt hårt och bländande, även om jag dimmade ned ljuset lite. Lyste jag istället upp mot mitt vita tak blev det mycket mjukare, men också svagare och gav lite osmickrande skuggor i ansiktet. Vet inte helt säkert om jag ska behålla den eller ej. Funderar på om jag ska satsa på softboxar istället, men det blir såklart dyrare och tar mer plats. Någon som har något tips till mig?


Panasonic HDC-SD900
Var bara någon vecka sedan jag bestämde mig för att kika på en ny videokamera. Den gamla har varit med i snart 3 år och jag kände att det var dags för en uppdatering! Panasonic HDC-SD900 vill jag ge både ris och ros. Det jag har att jämföra med nu är min gamla Sony Handycam HDR-SR10.

+
Mer vidvinkel.
Mycket bättre bildkvalité och klarare färger.
Möjlighet till helmanuell fokuskontroll (fokuseringsring).
Större och bättre touchskärm.
Möjlighet till att koppla på en extern mikrofon.
Säkrare AF i dåligt ljus.

-
Sämre grepp och glansig plastyta där man har fingrarna (är lite allergisk mot sådant, haha).
Låter mer (egentligen borde min gamla låta mer då den har inbyggd hårddisk).
Vitbalansen vill gå åt det gröna hållet, även när jag ställer in manuellt.
Pixliga menyer. Kändes som att åka tillbaka ett par år i tiden ;)
Den medföljande programvaran fungerar ej på Mac.


Röde videomikrofon pro

Mikrofon är något som jag länge velat skaffa men aldrig riktigt kommit igång med att leta efter. Så när jag hade kontakt med säljaren passade jag på att nämna att jag även sökte en mikrofon för att få ett bättre ljud rent allmänt. Blev då tipsad om denna och kollade sedan upp recensioner och videojämförelser innan jag bestämde mig för att lägga till den i beställningen. Detta är en som man sätter i blixtskon på kameran, men den ska även gå att använda löst (dock så är ju sladden jättekort så jag vet inte riktigt hur det ska gå till?).

Denna är jag väldigt nöjd med! Gäller bara att inte vara så ivrig och tro att man ska höra värsta skillnaden på en gång ;) När jag väl hittat hur jag skulle ställa in allt för bästa resultat blev ljudet kanonbra!

Vad gömmer sig i paketet?Igår la jag en mycket rolig beställning på Cyberphoto. Redan idag hade paketet anlänt så jag cyklade glatt ned till ica och hämtade ut det rätt stora paketet. Vad det innehåller får ni se efter att jag fått in minst 10 gissningar ;)

Självklart får den med flest rätt en länk till sin blogg/hemsida! Det räcker att man gissar rätt på vad för typ av produkt/produkter det handlar om, men gissar flera rätt blir det såklart den med mest exakt gissning som vinner!

Obs! Ni som jag avslöjat innehållet för kan tyvärr inte delta.

Santapola.blogg.se presenterar...Jag har sedan en lång tid tillbaka velat göra något videoprojekt i form av en show. Mina "vanliga" videoprojekt är visserligen en show i sig, men de har också varit rätt dåligt planerade - vilket har resulterat i väldigt improviserade inspelningar och en lite missnöjd Sara. Det jag velat göra är ett större och mer planerat projekt som har en röd tråd och några återkommande programpunkter. Lite mer struktur utan att det blir helseriöst och tråkigt, för det är inte riktigt min melodi ;)

Såhär i slutet av 2011 tänker jag därför slå på stort och servera er läsare med min första egna show!

Tomtekul är en show som kommer att bjuda er på en härlig julstämning blandat med roligheter - á la Sara såklart! Denna har jag tänkt publicera varje söndag under december månad, alltså vid 4 tillfällen. Tid är än så länge oklart. Det är alltså inte en livesänd show, men kommer att visas ungefär som om den vore det.

Något av det roligaste med detta projekt är att ni läsare har möjlighet att både påverka innehållet och medverka i showen på ett eller annat sätt! Redan nu kan ni komma in med önskemål på vad ni vill att den ska innehålla. Kanske du sitter med ett kanonförslag på en programpunkt som jag sedan väljer att använda? Eller kanske en kul utmaning som jag sedan genomför medan kameran rullar? Låt fantasin flöööda!

Skicka gärna ett mail till santapola.blogg@hotmail.com med ditt önskemål! Det går också att kommentera men det är lättare för mig om jag kan hålla förslagen på en och samma plats. :)

Hoppas ni är med på detta och uppskattar att jag styr upp något så... TOMTEKUL! Bara för er!

Tjolahopp!

Vet att jag är världens sämsta bloggerska ATM. Har massor att blogga om men lite rörigt i huvudet. Tror jag måste lägga upp någon planering för att på ordning på det hela.

Utöver det spånar jag på ett litet kul projekt som jag förhoppningsvis kommer genomföra - bara för er! Vad det handlar om får ni gärna gissa. Svaret kommer när det kommer, hehe.

Vill även påminna er om att jag finns på twitter ifall ni skulle sakna mig. För det gör ni väl?

NU JÄDRAR BRINNER DET I KNUTARNA, FYRAN KALLAR!

Tillfälligt osvensk

Hoppas ni har haft en bra dag såhär den 11/11 2011. För mig började dagen allt annat än bra - det kan nog mina trogna följare på twitter intyga.

Dagen till ära hade jag inte helt otippat planerat att publicera ett inlägg 11:11:11 på förmiddagen, bara för att liksom. Ställde två alarm när jag gick och la mig, ett klockan 10:00 och ett 10:10. Det borde väl räcka tänkte jag och somnade i harmoni.

Helt ovetandes sussade jag mig igenom den där historiska ögonblicket och vaknade av mig själv över 6 timmar senare.

VARFÖR JUST IDAG!?? Var ju evigheter sedan jag vaknade klockan middag.

Sedan kom jag på att jag har för tusan en chans till idag!

Klockan 11:11:11 PM, det räknas väl? Jag är bara tillfälligt osvensk.

Är ju egentligen mycket logiskt då den riktiga klockan bara har tolv nummer. HA!

Där fick skitdagen en riktig käftsmäll tillbaka.

Stora elf-beställningen har anlänt!I morse när jag låg och drog mig i sängen ringde det plötsligt på dörren. Fick lite halvt panik då jag var helt nyvaken och inte hade så mycket kläder på mig. Hoppade upp och kastade på mig första bästa mjukiskläder innan jag gick och öppnade. Det var en postkille som skulle lämna mitt elf-paket till mig! Jag som trodde jag skulle behöva hämta ut det på ICA som jag alltid brukar då paket anlänt. Kul överraskning! :D

Det ni ser på bilden är nästan allt som var i paketet. Jag har ytterligare ett paket med några till produkter som väntar då jag gjorde två beställningar. Slog på stort, minst sagt. ;)

Det här paketet innehöll följande:
- Mineral lipstick "Natural Nymph"
- Mineral lipstick "Runway Pink"
- Lipstick "Seductive"
- Lipstick "Posh"
- Studio mineral infused face primer
- Mineral lipgloss "Crystal Clear"
- Nail polish "Moonlight"
- Nail polish "Red Velvet"
- Mineral booster
- Studio cream eyeliner "Black"
- Matte finisher clear nail polish
- Essential eyeshadow brush
- Studio angled eyeliner brush
- Mineral eyeshadow "Confident"
- Mineral eyeshadow "Earthy"
- Mineral eyeshadow "Royal"
- Mineral eyeshadow "Elegant"
- Mineral eyeshadow "Seductive"
- All over color stick "Persimmon"
- Studio eyebrow kit "Medium"
- Lip primer and plumper
- Luscius liquid lipstick "Raspberry"
- Shine eraser
- False eyelashes "Natural Lash Kit"
- Mechanical eyelash curler
- Essential concealer brush
- Essential eyelash & brow wand
- Studio dual mirror compact

Någon eller några speciella produkter ni skulle vilja att jag recenserade? Vet ju nu att intresset finns, men det känns lite väl mastigt om jag ska recensera ALLA produkter jag beställt ;)

Shine onModell: Jag
Fotograf: Klara Hedström
Redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 7D, Canon EF 50/1,8 och Reflexskärm 5 i 1 (110 cm)

Det har varit mycket blandade känslor under helgen. Ni kanske minns det här inlägget där jag berättade lite om min relation till cancer och om min mamma som kämpat mot sjukdomen sedan flera år tillbaka. Där nämnde jag även att de upptäckt en cellförändring bakom nyckelbenet som höll på undersökas.

I fredags fick vi veta att det är cancerceller.

Hur det kommer behandlas är ännu oklart och nu behöver resten av kroppen också undersökas eftersom den i värsta fall kan ha spridit sig till fler ställen.

Det är i sådana här situationer man blir påmind om hur viktigt det är att verkligen ta vara på tiden med sina nära och visa hur mycket man tycker om dem. Jag skäms lite över att jag är dålig på att göra det och har även svårt med det. Kan ha att göra med att jag inte är van vid sådant i min familj. Vi är inte familjen som avslutar samtalen med "Älskar dig" eller en kram när vi anländer eller ska gå (bortsett från när man ska iväg på någon resa). Jag hade helt klart noterat om t ex. mamma eller syrran avslutat ett samtal eller besök på det viset, just för att det inte är något jag förväntar mig att de ska göra eller säga en helt vanlig dag. Det känns lite som att vi tar för givet att den andra vet om hur mycket den betyder för en. I alla fall om jag ska tala för mig själv.

Jag fylls såklart även med en massa oro och rädsla - två känslor som jag sedan tidigare redan har för mycket av. Det jobbigaste med de här känslorna är att de i de allra flesta fall inte tillför något positivt med sig utan bara slukar en massa energi som gör att man inte blir fullt närvarande i nuet. Tänk så mycket jag missar av att gå runt och oroa mig för det ena och det andra - saker som jag i många fall inte ens själv kan påverka.

Nu kanske någon undrar varför jag postat en glad bild till ett inlägg där jag skriver om jobbiga saker som cancer, oro och rädsla. Anledningen till varför jag valde den här bilden (och rubriken) är för att visa att även i de jobbigaste stunderna är det oerhört viktigt, och framförallt okej, att både le och skratta. Det kostar ingenting - men ger så mycket, både för hälsan och själen. Det kanske varar ett ögonblick, men minnet av det kan vara i en evighet.

"Det är en vila för de trötta, och dagsljus för de nedslagna, solsken för de sorgsna, och naturens bästa motgift mot bekymmer."

Till sist vill jag avsluta med några ord till mamma:
Du är MYCKET starkare än vad du själv tror dig vara! Det kan fler än jag intyga. Jag älskar dig

The best thing you can wearModell: Jag
Fotograf: Klara Hedström
Redigering: Jag
Utrustning: Canon 5D Mark ll, Canon EF 85/1,8 USM och Reflexskärm 5 i 1 (110 cm)