Twitter

Storshoppat på e.l.fI söndags skulle min vän Emma lägga en beställning på smink från märket e.l.f, som hade 20% rabatt på allt under helgen. I samband med det hörde hon med mig om jag ville beställa något läppstift med henne eftersom vi hade pratat om det tidigare. Jag hade vid den tidpunkten i ingen som helst koll på e.l.f och deras utbud, så jag gick in på hemsidan och började kika på läppstiften.

En stund senare fann jag ytterligare en produkt som intresserade mig, och en till... och en till. Googlade runt, läste recensioner, kollade olika bilder på produkterna och funderade i timmar.

Det hela slutade i beställningar på ett hav av produkter. Det ni kan se på kollaget ovan är långt ifrån allt.

Sminket är helt galet billigt (på gott och ont, haha)! Du kan liksom få ett läppstift för 15 kr eller en mineral-ögonskugga för 30 kr?? Det låter lite för bra för att vara sant, men efter att ha läst massor av recensioner har jag fått uppfattningen att deras produkter är väldigt omtyckta av många.

Eftersom jag har en rätt känslig problemhy valde jag att inte beställa någon foundation. Vågade dock lägga en beställning på deras Mineral Booster och Mineral Infused Face Primer som fått riktigt bra omdömen.

Någon av er som testat/använder smink från e.l.f? Vad har ni för produkter och vad tycker ni om dem?

Skulle ni vilja ha någon form av uppföljning när jag fått hem sminket?


Mvh, hon som bara skulle beställa ett läppstift.

Blev lite fel där va...

Som min vän Mickis nämnde i sitt gästinlägg är jag rätt bra på att göra roliga felsägningar och dylikt. Kan även bli så att jag ibland missuppfattar, hör fel eller är i min egna lilla värld och inte riktigt tänker på vad jag säger. Tyvärr glöms dessa roligheter oftast bort, vilket såklart är lite mycket tråkigt. Har dock några nedskrivna som jag tänkte dela med mig av.

Har bara haft min iPhone en kort tid och håller på att leta efter appar.
Ska ladda ned msnappen och vänder mig mot vännen som också sitter och pillar på sin iPhone.
Jag: Vad heter msn då?

Vän: Ska vi ha jeopardymusik i bakgrunden?
Jag: HAR DU JEOPARDYMUSIK I BAKGRUNDEN!?

Pratar med en vän i telefonen och ska berätta att jag sovit bort hela dagen.

Jag: Jag gick upp klockan middag.

Jag och några spelar spelet "Med andra ord". Det är min lagkamrats tur att förklara ett ord.

Lagkamraten: Bom bom!
Jag: PANG PANG!!

Resterande konversationer inträffade i fredags, då jag var på besök hos syrran och hennes pojkvän:


Robin:
Hur många skivor har Elvis sålt?
Jag: Ingen aning?
Robin: Men gissa!
Jag: ...50?
Robin: FEMTIO!? HAHAHA! Han har sålt EN MILJARD!!

Robin (tittar på tv): Kom och kolla här när zombierna kommer!
Jag: RIKTIGA ZOMBIES!??
Robin: Det finns inga riktiga zombies...

Jag: Alltså zombies, visst är det de som är inrullade i papper?

Sarorna tar ton

Ja vad ska man säga... underhöll mig själv inatt. Det som behövdes var programmet GarageBand, en sångfågel (jag) och en instrumental version av en låt. Gav mig på en som jag knappt sjungit förut och hur det gick kan höras i videon nedan.

Vill även klargöra några saker:

- Ja, jag har en hemlig tvilling som sköter körerna.
- Jag är kass på engelska och har knappt koll på vad jag sjunger.
- Ja, det är tillåtet att skratta. Men helst med mig, mycket trevligare så.

Har lagt upp den som video eftersom ljudkvalitén försämras om jag gör den till en remsa.

Det är nu ni ska kommentera vilken FANTASTISK bloggerska jag är som bjuder på mig själv. ;)

Klara HModell: Klara Hedström
Foto & redigering: Jag
Utrustning: Canon 5D Mark ll + Canon EF 85/1,8 USM

Den här tjejen blev för tusan snygg på i stort sett alla bilder från sessionen! Önskar jag vore lika fotogenisk...

Red lips

Hiss eller diss?
 
Såhär kan jag garantera att ni aldrig sett mig förr! Tro det eller ej, men för någon vecka sedan målade jag mina läppar knallröda för första gången i mitt liv.

När jag gick på stan med Elin under dagen visade hon mig ett rött läppstift som hon funderade på att köpa. Jag gjorde givetvis det enda rätta och kastade ur mig "Köp!" innan jag ens hade sett henne i det. Jag har lite dåligt inflytande över henne när vi går på stan och får henne att köpa saker hon kanske inte skulle köpt om hon gick själv, hehe. Lyckades gjorde jag såklart och hon lovade även att jag skulle få testa det under kvällen då jag skulle hem till henne och se idol.

På kvällen testade jag läppstiftet precis innan jag skulle återvända hem. Med tanke på hur oskillad jag var (och är) tog jag hundra år på mig plus att jag målade utanför. Lite till och jag hade kunnat hoppa in som clown på närmsta fest. Var bara att hiva fram lite tops och remover och försöka rätta till missödet innan jag kände mig redo att bege mig hemåt i mina lysande läppar.

Väl hemma fick jag en idé om att fota lite självporträtt i min nya look. Var ju tvungen föreviga den historiska stunden liksom. Gjorde om min sovalkov till en fattig ministudio på samma sätt som jag gjorde när jag tog dessa bilder förra året.

Hade dock inte uppsatt hår som på bilderna ovan (kan för övrigt avslöja att jag klonat bort en massa spretande hårstrån på webcam-bilderna, såg inte riktigt klok ut). Jag suger på uppsättningar och trivs bäst i utsläppt, så det får bli en annan gång då jag har någon stylist vid min sida ;)

Bilder från sessionen kommer förhoppningsvis! Vet dock inte när...

En glad Sara!

Som flera av er säkert upptäckt har min blogg blivit länkad på Tyras blogg, jättekul överraskning! :D

För er som undrar varför jag blivit länkad - Jag blev en av vinnarna i en tävling Tyra haft på sin blogg. Den gick ut på att man skulle kommentera tävlingsinlägget varje gång man skänkt 50 kr till cancerfonden i sitt namn. Alltså hade man större chans att vinna ju fler gånger man smsade in. Sedan skulle 10 vinnare plockas ut och vinsten var att få sin blogg marknadsförd på Tyras välbesökta blogg med bild, länk och beskrivning.

Cancer är en hemsk sjukdom som tyvärr har drabbat många i min närhet. Den närmsta som drabbats av cancer är min mamma som fick bröstcancer 1999. Några år senare hade den spridit sig upp till skallbenet. Nu har de dessutom upptäckt en cellförändring bakom nyckelbenet som håller på att undersökas. Mamma behandlas fortfarande och kommer aldrig att bli friskförklarad från cancern. Har svårt att sätta mig in i allt jobbigt hon gått igenom tack vare cancern. Men en sak vet jag, och det är att hon är otroligt stark. Och då kan jag tillägga att det finns mycket mer som ställt till det för henne och cancern är bara en del, men det är inget jag tänker gå in på djupare här i bloggen.

Hur som helst tycker jag det här var en riktigt vettig tävling som Tyra anordnade. Oavsett om man hade turen med sig eller inte så visste man att pengarna gick till något bra. Personligen såg jag vinsten som en kul bonus, vilket det också blev nu när jag faktiskt vann lite marknadsföring till lillbloggen min!

En video värd att spridasSnubblade över denna video igårkväll. En helt fantastisk parodi av Moa Lignells idolaudition gjord av 4 unga tjejer vid namn Mira, Olivia, Molly och Edit! Tänkte inte ens på att alla var tjejer eller att hon som sjunger är med i juryn förrän jag läste på idolbloggen, hehe.

Älskar hur ambitiösa de varit med utklädnaderna, rekvisita och kameravinklar. Och att de härmar både juryns och Moas rörelsemönster, repliker och uttryck gör ju det hela ännu roligare. Diggar speciellt 2:15 och 2:45 :D

Tjejen som spelar Moa är ju dessutom riktigt bra på att sjunga!

Hoppas på att få se fler parodier med dessa tjejer i fortsättningen, de är ju helt underbara! Skulle absolut inte bli förvånad om klippet visas i idol på fredag ;)


Originalet (dock spegelvänd):

Happy autumn
Modell:
Jag
Fotograf: Klara Hedström
Redigering: Jag
Utrustning: Canon 5D Mark ll + Canon EF 85/1,8 USM


Vi inleder med en glad bild som Klara tog på mig med min kamera. Jag älskar den! Klara är jätteduktig och behöver precis som mig lite mer självförtroende när hon fotar ;)

Eftersom vi växlade kamera och objektiv rätt ofta och kommer att redigera mycket bilder själva (vi har gett varann tillåtelsen att redigera bilderna där man själv är modell också) skriver jag ut lite extra info under bilderna. Så skulle ni se samma bild fast med olika redigering på våra bloggar vet ni varför!

Nu vill jag höra era åsikter! Gillar ni denna lika mycket som jag?
Vilken version är bäst?

FotosöndagIdag har jag varit ute och fotat med fina Klara! Hon var assistent på en fotografering jag hade med Julia för två år sedan, men efter det har vi i princip bara hört av varandra över bloggarna. Klara fotar själv en hel del och har nyligen bytt kameramärke från Sony till Canon, bra val tycker jag ;) Kika gärna in på hennes blogg här!

Vi tog höstporträtt av varandra i ett hav av gula löv. Riktigt fint! Kommer självklart publicera bilder på både mig och Klara framöver :)

FullmånenInatt la jag mig för en gångs skull en bra tid för att vara jag. Jag har som tidigare nämnt problem med min dygnsrytm och kan lägga mig helt sjuka tider. Brukar inte ha så mycket problem med sömnen i övrigt och sover oftast som en stock, utan det handlar mer om en bristande självdisciplin.


Var i alla fall trött när jag gick och la mig och somnade en stund efter jag lagt ifrån mig mobilen. Sedan började den konstiga natten. Sov ytligt, vaknade med korta mellanrum, låg och vände på mig och minns att jag drömde väldigt livligt och märkligt de stunderna jag sov.

Någon gång närmare 6 på morgonen låg jag vaken och kunde inte somna om. Tog upp mobilen och loggade in på twitter. Där möttes jag av tweeten "Konstigaste natten på länge". Blev såklart nyfiken och frågade vad som hade hänt, och svaret jag fick var "Allt kändes bara allmänt konstigt, konstiga drömmar, vaknade jätteofta. Kan inte riktigt beskriva. Skönt att det är över nu!". Det var lite läskigt att läsa det där, just för att det där lika gärna kunde ha skrivits av mig.

Skrev sedan med en bekant om min natt och fick frågan "Har du nått som kan störa din sömn så att du vaknar sådär?". Då svarade jag lite ironiskt "Nä, inte vad jag vet... kanske var fullmåne? :P". En stund senare gick jag ut på balkongen - och vad möts jag av om inte en fullmåne?

Har tidigare varit med om att jag sovit dåligt då det varit just fullmåne så på ett sätt kändes det inte som en tillfällighet att det var fullmåne just inatt. Började googla på fullmåne och sömnen. Vissa forskare säger att den har en påverkan på sömnen medan andra säger att det handlar mer om att vi förväntar oss att vi ska sova sämre då vi vet att det ska vara fullmåne, och då gör vi det. En annan logisk förklaring skulle vara fullmånens ljus.

Min fråga är då - hur många håller koll på vilka nätter det ska bli fullmåne? Jag själv har noll koll utan får i så fall reda på det dagen efter/några dagar efter. Fullmånens ljus tycker jag inte heller håller som förklaring, då jag har persiennerna nere och inget störande ljus kommer in. Sedan sover jag vanligtvis som en stock även när det är ljust (händer ju ett antal gånger pga min varierande dygnsrytm) utan problem.

Det föds fler, fler söker sig till sjukhus, många sover sämre och får livligare drömmar under fullmåne. Redan 2 dagar innan och 2 dagar efter fullmånen kan man känna av energin. Månens dragningskraft styr tidvattnet - kroppen består av 65-70 procent vatten och hjärnan 85 procent. Även fast det känns lite hokus pokus över det hela så kan jag inte låta bli att fascineras och tro att månen har en påverkan på många människor. Vissa känner inte av något alls, vilket jag tror kan ha att göra med hur pass öppen och känslig man är i sinnerna. Endel är mer mottagliga än andra och påverkas på så vis i större omfattning av olika energier.

Upplever ni att fullmånen påverkar er och i så fall på vilket sätt? Tror ni på att den har den här påverkan på vissa människor eller att det är ren bullshit?

Uppdaterad design!

Jag älskar den gamla designen, men eftersom jag hade haft den ett bra tag och både våren och sommaren passerat bestämde jag mig för att ge bloggen en lite höstigare look. Som vanligt när jag håller på med design så började jag ändra mer än vad jag tänkt från början, så det blev lite småändringar och tillskott här och där - t ex. twitterfågeln och en större länk till kommentarssidan i slutet av varje inlägg.

Vad tycker ni om uppdateringen och de nya bilderna i headern? Den tredje bilden är tagen av Mickis (med lite hjälp av mig) och jag störtdiggar den! Bäst för er att ni också gör det ;)

Syns inte förändringarna som på bilden nedan? Testa uppdatera sidan några gånger!

Nya:


Gamla:

Sara Vloggar!

Videon är filmad med hjälp av Mickis/stativet och redigerad av mig.

 

I lördags åkte jag iväg för att fota lite höstiga självporträtt och genomföra en videoidé tillsammans med min vän Mickis (som för övrigt skrev det här fina gästinlägget om mig). Tiden blev dock väldigt förskjuten och när vi väl kom fram till platsen vi hade tänkt vara på var den inte alls speciellt fin, så vi åkte till nästa plats... och nästa - för att sedan återvända till den föregående. Vräkte ur mig en och annan svordom under den tiden kan jag lova. Videoidén blev det inget av och bilderna jag hann ta innan det blev för mörkt blev antingen konstigt komponerade, oskarpa eller för oseriösa. Misslyckad dag med andra ord.

 

Under söndagen bestämde jag mig för att tagga om och fixade skjuts av mormor så jag skulle kunna ta mig tillbaka till platsen och göra ett nytt försök nästa dag. På måndagen tog jag mig iväg betydligt tidigare men det blev ändå lite stressigt. Fick i alla fall ett par bra bilder och några spontant inspelade videoklipp som jag nu klippt ihop till en liten behind the scenes-video till er! Hoppas ni gillar den :)


Bilder från fotograferingen kommer att dyka upp i både inlägg och designen inom kort! :)