Twitter

Hemklickat från Monki!Som några av er kanske märkt har jag en roströd halsduk som varit med ett bra tag nu, 3 år kanske? Har nämligen väldigt svårt att skiljas från denna goding. Trots att jag köpt två nya halsdukar i år (den ljusrosa jag visade upp i min senaste vlogg och en beige) är det alltid den gamla rostiga som får följa med ut på mina äventyr. Den är numera som en del av mig på något sätt. Och om någon skulle undra - ja jag tvättar den med jämna mellanrum ;)

Gamla rostiga favvon:


För några dagar sedan fick jag upp ögonen för den ombloggade halsduken från Monki som ser så himla mysig ut, men eftersom vi inte har butiken här i stan gick jag inatt in på hemsidan och kikade. Till min förtjusning upptäckte jag inte bara att halsduken fanns i lager, den fanns även i den ROSTRÖDA färgen som jag älskar! Nästan för bra för att vara sant. Passade även på att klicka hem en mössa och vantar i samma färg.

Väntar nu med spänning på paketet!

Kommer den nya rostiga halsduken ta över förstaplatsen eller är den gamla favvon oersättningsbar?
Fortsättning följer...

Presentation - Louie

För några månader sedan fick jag en önskan om att ge min undulat en lite mer ingående presentation på bloggen. Självklart nappade jag på det! Av någon anledning blev det tråkigt nog bortglömt, trots att jag hade fixat bild och påbörjat inlägget. Igår fick jag av en ren slump syn på bilden nedan och kom direkt att tänka på inlägget! Nu har jag äntligen skrivit klart det, bättre sent än aldrig ;)


Namn:
Louie.
Smeknamn: Bubben, Gubben, Lillgubben osv.
Ålder: Har jättedålig koll, men gissar på runt 11-12 år.
Civilstatus: Möjligtvis "Det är komplicerat" med sin spegelbild.
Äter helst: Hirskolvar.
Favoritlåt: Blue (Da Ba De) - Eiffel 65.
Knasigaste: I brist på installerat badkar försökte han en gång doppa sig i vattenautomaten istället. Fyndigt Louie, men kanske inte den mest funktionella lösningen ;)

Det är alltså denna lilla krabat som är min sambo.
En sann vattenälskare som väldigt gärna fördriver tiden med att sitta på sin gunga och hålla både lugna och livliga diskussioner med sin vän/flört/älskare som dessutom råkar vara hans dubbelgångare. Att bo tillsammans med Louie är både kul, lättsamt och nerverande. Han är söt, underhållande och gör att jag känner mig mindre ensam - men hans mer livliga diskussioner kan bli lite för mycket ibland.

Vet inte vad jag mer ska skriva om honom rent faktamässigt. Undrar ni något är det bara att hojta till!De senaste dagarna har Louie dock inte alltid varit som han brukar. Ibland har han suttit lite uppburrad eller med stjärten nedåt. Han har även haft problem med att få ut avföringen och ibland har den fastnat vid kloaken. Han är lika matglad som vanligt men verkar undvika att dricka, vilket minst sagt är ett mysterium då han vanligtvis (som ni ser i videon ovan) älskar att både dricka och bada i vatten. Idag har han dock varit som vanligt och till och med badat och druckit lite ur badkaret, så det är svårt att veta hur det egentligen står till.

Någon annan med undulat som känner till dessa problem?

Frisörbesök


Bilderna ger verkligen inte hårfärgerna rättvisa och är som ni ser tagna under helt olika ljusförhållanden, men dessa skabb-bilder får duga tills jag tagit mig ut och fotat lite "riktiga" bilder på håret. Min nya hårfärg är alltså inte svart ;)

Igår var jag till frisören för att klippa och färga/tona håret! Vanligtvis brukar jag anlita min moster när det kommer till färg/toning då det blir så mycket billigare. Tyvärr hade mitt hår blivit alldeles ojämnt och fläckigt med olika nyanser efter alla toningar och några diskreta slingningar (utan folie) och jag kände att det var bäst att gå till frisören för att fixa till det.

Resultatet blev mycket mörkare än väntat, men det kan jag nog leva med. I alla fall då jag är sminkad ;) Det viktigaste var trotsallt att få en jämnare ton i håret. Har dock två extra mörka partier längst fram vid ansiktet som är kvar, men av vad jag upplevt hittils är de inte lika framträdande som tidigare.

Klippningen blev jag riktigt nöjd med! Hade inte alls speciellt slitet hår men tog ändå lite extra för att jag ville se en tydlig skillnad ;)

Vad tycks?

Mickisen gästbloggar!

Hejsan allihopa!

Mitt namn är Mickis, kanske den allra trognaste Santapola-läsaren (efter bloggerskan själv). Men jag är inte bara en bloggläsare, utan även god vän till Santa-polarn ;) Du som läser känner mest troligt henne som bloggerskan Sara, men hur är hon utanför bloggen? Som vän och person? I det här gästinlägget kommer jag dela med mig av hur jag upplever henne som vän och person! :)

Innan jag börjar med det som inlägget huvudsakligen ska handla om kan jag avslöja att jag har en liten roll bakom bland annat några av Saras videos. Ibland blir jag nämligen inkallad för att hjälpa till med videofilmandet när hon ska ut för att göra någon ny video eller vill dokumentera när hon är ute och fotar. Så ser ni Sara i helkroppsbild och kameran rör på sig ändå är det inte helt omöjligt det gömmer sig en Mickis bakom den! ;D

Klicka här för att se min absoluta favoritvideo där jag jagar Sara på flykt med kameran i högsta hugg! :D


Såhär glad kan man bli av att fota på en viss äng på hösten!

Jag har snart känt Sara i 3 år och kan numera säga att hon tillhör en av mina allra närmsta vänner. När vi umgås får vi bägge en positiv kick, och så kan vi flumma på, skratta och skoja helt ohämmat tillsammans vilket är så himla härligt! Hon är en mycket lojal och godhjärtad person som bryr sig om sina nära, även fast hon inte alltid kommer ihåg att visa det. Personligen skulle jag beskriva henne som den där vännen som kanske inte är den bästa på att fråga hur de i sin närhet mår, men som verkligen finns där och stöttar när hon märker att det behövs.

Några andra saker ni kanske inte visste om Sara *trumvirvel*…


- Hon har stora problem med att bestämma sig för saker och ting.
- Tar hon sig iväg inom någon timme efter planerad tid, ja då har hon gjort det bra!
- Ganska ofta råkar hon göra roliga felsägningar som får henne själv att lägga sig dubbelvikt av skratt.
- Fastnar väldigt lätt vid datorn. Och är inte datorn i närheten, ja då är det hennes älskade iPhone ;)
- Sara har en tendens att vara sin största kritiker och hon klankar tyvärr ner på sig själv väldigt mycket.
- Använder ofta "Faaan" som uttryck om något känns jobbigt eller går snett. Ex. "Jag måste laga mat nu - faaan".

En annan sak jag kan berätta är att Sara förknippar mig så mycket med att skratta att hon börjar fnissa redan INNAN jag hunnit svara i telefonen då hon ringer! xD


"Jag vill ta mig iväg så vi hinner fika och fota innan solen går ned" sa en viss Sara *host*

Är glad att vi hittat varandra vännen, och skulle inte byta ut dig ens mot en iPhone 5!
;)

All text har läst och godkänts av Sara innan publiceringen.

En picknick på berget


Välkommen till Norrland.


Du blir vad du äter. I detta fall en bullfågel med känslor.


Skelltown i sin vackraste skepnad.


Som sagt...

För ca 2 veckor sedan hade jag en sån där dag då man liksom bara vill ta fram storhåven och fånga in dagen! Humöret var topp med andra ord. Loggade in på facebook som vanligt och hittade genast något som väckte mitt intresse. Min vän Elin hade som kommentar till en annan väns status frågat om den hade lust att dra ut på picknick. Jag gjorde då det enda rätta - kommenterade att hon minsann inte får glömma mig när det är PÅ TAL OM PICKNICK!? Det är ju nästan kriminellt.

En stund senare fick jag ett sms av just Elin. Hon undrade om jag hade lust att dra ut på picknick. "Men vad trevligt att du frågar mig då jag råkar vara väldigt sugen på gofika just idag!" svarade jag såklart. Därefter skuttade jag runt i lägenheten till skön musik samtidigt som jag gjorde mig i ordning inför dagens äventyr. Vi hade nämligen bestämt oss för att bestiga ett berg och fika uppe på toppen med utsikt över vår kära hemstad.

Tiden bara rusade förbi mig i allt glädjerus och helt plötsligt var klockan nästan halv fem. Jag skulle befinna mig hos henne lite tidigare än så för att uttrycka mig milt. Nu i efterhand ångrar jag inte min försening, hehe.

Sedan blev den efterlängtade picknicken av. Uppe på bergshällorna i solnedgången.

 

The end.

En videoblogg till er!


Hela helgen har jag jobbat med videon ovan och det är till stor del därför det varit så dött här på bloggen. Detta blir alltså som en kul överraskning till er som jag hoppas uppskattas!

Har förresten bestämt mig för att börja använda mitt vlogg-intro igen! Musiken är densamma men jag har bytt ut flesta klippen och ändrat så det är i färg istället för svartvitt. Är inte helt nöjd som vanligt men det får duga till den här videon i alla fall :)

Videon är nästan dubbelt så lång än vad mina vloggar brukar vara och jag tror därför att vissa inte kommer se hela videon rakt igenom.

Men missa för guds skull inte den bästa biten som börjar halvvägs in i videon! ;)