Twitter

Årets sista hälsning

 
Tittar in här tvärt för att önska er ett gott nytt år! Nu ska jag bege mig in till stan och fota fyrverkerier! Har alltid blivit en flopp med fyrverkerifotandet tidigare år då jag befunnit mig för mycket ute i bushen, har slutat med typ en okej bild. Men i år ska det banne mig bli bra!
 
Vi hörs nästa år då :D

Mycket klappar under granen i år

 
Julklappsberg á la Sara och Erik! Ville nästan inte öppna klapparna, de gjorde sig så fint där i hörnet. Tror minsann jag ska slå in tomma paket och ha som prydnad nästa jul. Problemet är bara att jag är världens mest oskillade och långsamma paketinslagare, tog mig pinsamt många timmar att slå in alla julklappar. Men nu har jag ju nästan ett år på mig att öva på mina inslagnings-skills, jag ska bli proffs hade jag tänkt.
 
Lyckas jag ska jag starta "Santapolas Otroliga Paketinslagningsakut" dit vem som helst i nöd kan lämna in sina paket och få dem smakfullt inslagna av en självutnämnd expert.
 
Går företaget bra ska jag skaffa egna renar och börja med hemkörning.
 
Ja så får det bli.

Min julafton

 
Det blev en helt okej julafton hos syrran med god mat och trevligt sällskap! :) Dock hade jag sovit för lite och stressen ville inte släppa taget om mig, hade svårt att varva ner och känna mig lugn inombords. Sedan gjorde min mage uppror efter maten så jag missade större delen av julklappsutdelningen. Ville ju se när de andra öppnade sina paket och vad de fick, men vänta var inget alternativ utan klapparna skulle öppnas direkt! Själv samlar jag alltid ihop alla paket till en hög innan jag öppnar dem, mycket mer nöje ;)
 
Men paketöppnandet är faktiskt inte över för min del! Jag och min kära vän Erik har nämligen gått all in och köpt en massa julklappar till varann, så ikväll ska vi ha lilla julafton här hos mig. Är så nyfiken på vad han hittat på!

Till er alla

En ängel flög förbi

Hoppas inte ni är alltför besvikna på min kassa uppdatering. Trodde jag skulle komma igång igen efter förra inlägget men det gick ju åt småskogen. Har antingen dykt upp saker som jag behövt prioritera före, eller så har jag helt enkelt inte orkat av olika anledningar. Det här inlägget kommer handla om något som varit en av orsakerna till att jag inte orkat uppdatera bloggen.

 
 
För tio dagar sedan, lördagen den 8/12, tog livet slut för min fina undulat Louie. Över 10 år fick vi tillsammans, inte långt ifrån halva min livstid. Blir ständigt påmind om att han inte längre finns, det räcker med att jag kastar en blick mot den numera tomma ytan precis bakom där jag sitter och skriver just nu. Saknar mitt lilla hjärta.
 
Är samtidigt tacksam för att jag fick så många år med honom, speciellt med tanke på att han levde utan någon undulatkompis i minst 6 år. Från början hade vi 2 undulater, den andra hette Gullan och var min fågel medan Louie tillhörde min ena halvsyster (tills hon tappade intresset och han också blev min). Minns så väl kvällen då Gullan gick bort, garanterat top 5 av mina värsta upplevelser någonsin. När jag letade efter gamla bilder på fåglarna hittade jag ett textdokument med namnet "Saknar Gullan", och där var en lång text som handlade om just den där mardrömskvällen. Här är två utdrag från texten:
 
"Jag gick och kollade till henne flera gånger.. och när jag kollade till henne någon gång vid elva så rörde hon sig inte. Jag ropade på mamma och bad henne kolla om Gullan var död, sedan sprang jag till köket gråtandes och fick svårt att andas. Mamma bekräftade att hon var död, då blev jag helt förstörd! Jag sprang ut ur huset för att få frisk luft och för att lugna mig, men det hjälpte inte, det tog så ont!"
 
"Gullan är och var verkligen ängeln i mitt liv, hon var min bästa vän! Jag kan fortfarande inte förstå att hon inte lever längre :("
 
Gamla bilder på fåglarna, tror de flesta är från 06. Bjuder på två bilder där jag är med också, lite fulsöta sådär :P
 
Här kommer en text om Louies sista tid, för er som vill läsa mer:
 
Kvällen innan jag åkte till Stockholm flyttades Louie till mamma som skulle ta hand om honom under tiden jag var borta. När jag och mamma pratade över telefon hörde jag hur det var med honom och hon svarade han verkade må bra. Dock var han lite dålig på att äta av kanariefröna som skulle ges istället för den vanliga fröblandningen. Men så fort hirskolven åkte fram blev han väldigt matglad som vanligt.
 
Torsdagen den 6/12 åkte jag hem till mamma för att flytta tillbaka honom hit. Jag hälsade glatt när jag fick syn på honom. Ingen direkt reaktion. Där satt han tyst med en lite uppburrad fjäderdräkt. Bredvid honom hängde en bred repstege som såg aningen missplacerad ut i buren. Mamma hade köpt den för att hon tyckte det såg lite tråkigt ut, men han hade knappt rört den vad hon sett.
 
Louie stod på ett ben, något som vanligtvis inte är konstigt alls då undulater ofta står på ett ben när de vilar. Men jag la märke till att han inte höll upp benet på samma sätt som han annars gör. Tog ut honom på fingret och kände direkt att han ville lägga all vikt på ena benet. Med det andra greppade han knappt fingret, för att sedan dra upp det lite. Berättade för mamma som inte hade lagt märke till detta och jag började misstänka att han skadat sig. Men det enda jag kunde tänka mig att han skadat sig av var den nya leksaken som mamma hängt in, att han fastnat i repet och gjort sig illa när han försökt rycka sig loss. Annars har jag ingen aning. Tog ut repstegen och bad om att få ha kvar honom några dagar till hos mamma för att låta honom vila i lugn och ro. Jag ville inte jaga upp honom med flytt och så var det varmare där än vad jag kunde få i min lägenhet. Hon gick med på det och sa att vi kan ta en vecka i taget.
 
På söndagen väcktes jag av att telefonen ringde. Då fick jag höra den sorgliga nyheten att hon hade funnit Louie död på lördagskvällen. Mamma hade knappt kollat till honom den dagen, första gången var innan lunchtid och sedan hade de varit hos min syster under dagen. Först vid nio på kvällen var andra gången och då var det redan försent. Han lämnade oss med många frågor som vi aldrig kommer att få svar på. Har svårt att tro att det bara var åldern han dog av, tror hellre på åldern kombinerat med någon sjukdom/att han skadat sig och blivit deprimerad. Vad jag vet hade han inte någon sjukdom, men det är inget jag utesluter helt då jag inte vet säkert. När jag var med honom till veterinären i början av oktober pga att han visat tydliga tecken på att något inte stod rätt till lät det inte som det (här kan man läsa om den historien). Känner mig dock tveksam till hur pass kunnig veterinären var med tanke på att hon hade skrivit att jag skulle ge honom citronvatten första dygnet och jag senare läste på nätet att citron är giftigt för undulater.
 
Jag ångrar inte att jag valde att ha kvar honom hos mamma även om han fick sämre uppsikt där. Tror inte min lilla fågel hade gått att rädda med ännu ett veterinärbesök. Nu har jag ingen aning om hur mycket lidande det blev för Louie i slutet, men jag hoppas innerligt att det gick fort och inte blev ett långt utdraget förlopp som för Gullan. Tror det var bra att jag fick mer distans den här gången. Jag var inte där just innan eller när det hände och han hade inte bott med mig på två veckor.
 
Fick se honom en sista gång samma dag. Visste egentligen inte om jag ville men det blev så. Vad jag däremot hade klart för mig var att jag ville ge honom en fin begravning. Men eftersom marken är för hård och snötäckt just nu får det vänta till våren.
 
Jag kommer aldrig glömma dig, älskade Louie ♥
 
En gammal men söt film från 2010, en av många fina minnen.

Hej där! Minns du mig?

En frusen men glad Sara värmer sig i en fotobutik och googlar restauranger. Fotat av en Erik med mobil.
 
Ledsen för min frånvaro, har känt mig mer stressad än vanligt den senaste tiden iom resan och annat. Hade tänkt blogga under min stockholmsvistelse men det hanns tyvärr inte med. Istället har det blivit ett fåtal twittringar och instagrammingar, mest för att visa att jag lever ;)
 
Nu är jag tillbaka hemma i Skellefteå som har förvandlats till ett riktigt vinterlandskap, me like! Tydligen var det en rejäl snöstorm här i lördags, snyggt tajmat med 1 december och lagom till min hemkomst dagen därpå :) I Stockholm fick vi också se snö, men den blev snabbt till slask och is. Och regn! Oj vad det regnade och blåste vissa dagar, riktigt skitväder!
 
Fotade faktiskt inte så flitigt som jag trodde jag skulle göra under resan, mycket på grund av vädret och kylan som inte var direkt inspirerande. Men vad gjorde det när det kommer till kritan? Dagarna bara svischade iväg och vips så var det påsk (typ) och dags för hemfärd. Vi hade alltså rätt roligt ändå! Citerar Erik som en dag när jag klagade lite extra på vädret sa "Vad gör vädret när man har så fint sällskap?", han är en klok ung man han!
 
Återkommer snart! :)