Twitter

Det bästa från bloggåret 2011 - Del 3

"Mitt namn är Mickis, kanske den allra trognaste Santapola-läsaren (efter bloggerskan själv). Men jag är inte bara en bloggläsare, utan även god vän till Santa-polarn ;) Du som läser känner mest troligt henne som bloggerskan Sara, men hur är hon utanför bloggen? Som vän och person?""Några andra saker ni kanske inte visste om Sara *trumvirvel*…

- Hon har stora problem med att bestämma sig för saker och ting.
- Tar hon sig iväg inom någon timme efter planerad tid, ja då har hon gjort det bra!
- Ganska ofta råkar hon göra roliga felsägningar som får henne själv att lägga sig dubbelvikt av skratt."

En god vän skrev ett fint gästinlägg om mig. Klicka här för att läsa hela inlägget!Namn: Louie.
Smeknamn: Bubben, Gubben, Lillgubben osv.
Ålder: Har jättedålig koll, men gissar på runt 11-12 år.
Civilstatus: Möjligtvis "Det är komplicerat" med sin spegelbild.
Äter helst: Hirskolvar.
Favoritlåt: Blue (Da Ba De) - Eiffel 65.
Knasigaste: I brist på installerat badkar försökte han en gång doppa sig i vattenautomaten istället. Fyndigt Louie, men kanske inte den mest funktionella lösningen ;)En natt då jag hade extra tråkigt spelade jag in en cover med min hemliga tvilling som fick sköta körerna. Lyssna och njut! Eller lägg dig dubbelvikt av skratt om det faller sig naturligare.


Modell: Klara Hedström
Foto & redigering: JagModell: Jag
Fotograf: Klara Hedström
Redigering: Jag


Sist men absolut inte minst - min juliga show som jag knåpade ihop under december! Har du inte sett denna har du verkligen missat något ;)

Det bästa från bloggåret 2011 - Del 2

Det får bli 3 delar istället för 2 som jag först skrev - bloggen blir bara bättre och bättre med tiden ;)


Den 8 juli flög jag ned till Emma i Karlstad och därefter väntade en vecka fylld med minnesvärda foto-roadtrips och träffar med andra fotobloggare. Bilden ovan är ett kollage av mobilbilder från resan som jag publicerade när jag hade kommit hem till Skellefteå igen. I det inlägget kunde man bland annat läsa detta:

"Efter en veckas äventyr nere i södra Sverige är jag nu tillbaka och redo att bjuda på massvis med fina, fula och flummiga inlägg! Under resans gång har jag fyllt mina minneskort med totalt över 48gb bilder samt videokameran och mobilen med ett helt gäng sköna videoklipp! Utöver det har jag fått några hundra utvalda bilder som Emma tagit på mig och kommer även få bilder från de 3 andra fotobloggarna vi träffade under resan. Det är så mycket att jag knappt vet var jag ska börja, haha."


Några dagar senare publicerade jag det här inlägget och hade därmed påbörjat en slags dokumentering av resan. Sedan gick det dagar, veckor och MÅNADER utan någon mer uppdatering om resan. Det rann ut i sanden helt enkelt.
Men som jag skrev i ett inlägg i slutet av 2011 - det kommer att komma en dokumentering fylld med bilder och videos!


Var på trästockfestivalen och jobbade lite åt dem. Fick fotopass och därmed möjligheten att ta konsertbilder från "fotodiket" just nedanför scenen för första gången i mitt liv, kul upplevelse! En annan fördel var att jag hade lyxen att gå på en riktig toa inomhus ;)
Var på besök i mormors sommarstuga tillsammans med min kusin André. Blev några riktigt härliga dagar med fotograferande, filmande (med iPhone), kubbstafett och annat kul! Tycker videorna ovan är värda en tillbakablick!Jag skaffade Twitter! Ser det som ett komplement till bloggen för er som vill lära känna mig lite mer eller bara är sådär allmänt nyfikna. Precis som bloggandet har mitt twittrande inte varit speciellt regelbundet, men 763 tweets på nästan 6 månader är väl inte alltför illa? Eller borde jag skärpa mig?Den bristande responsen från er läsare gjorde att min motivation till att blogga höll på att dö ut. För att rädda både mig själv och er läsare från santapolabloggens undergång satte jag mig ned och skrev låten "Läsare (kom ut ikväll)" som sedan släpptes som singel. Vilken succé!
Dokumenterade en picknick jag hade varit på tillsammans med en vän. Bilden ovan blev mycket omtalad - "Åt hon verkligen en bullfågel med känslor!?".

Publicerade även detta som jag hade lite kul åt. Ja, jag småfnissar åt mina egna tweets.

 


I början av september knåpade jag ihop en lite längre video, bara till er! Kan verka lite långtråkig till en början, men jag lovar - den blir bara bättre och bättre ju längre du kollar! Är man av den mer otåliga typen kan man spola fram till ca 2:27. Kan även avslöja att någonstans i denna videon dyker min hemliga tvilling upp i bild!

Strength from withinIsolated
With my thoughts
My pain
And worries
Trapped in a darkness
Without end
I'm worthless
Skinny and weird
Alone

Exposed in the light
Vulnerable

- Sara

Bakom fasaden
Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, Canon Speedlite 430EX II & Velbon Sherpa 600R.

Bilderna ovan är från en spontan, lite ovanlig fotosession som jag gjorde tidigt på morgonen efter nyårsfirandet. Personligen ser jag dem på det konstnärliga viset och jag hoppas ni också gör det.

De gånger jag frågat er läsare vad ni har fått för uppfattning om mig har jag ofta fått läsa att jag har en härlig personlighet och sprudlar av glädje. Detta gör mig såklart riktigt glad - det jag vill är ju just att sprida glädje (och en gnutta humor) runt om mig!

Samtidigt kan jag bli lite nedstämd, och det av anledningen att det ofta kan kännas som jag spelar en roll här i bloggen. Med det menar jag att jag nästan alltid målar mig själv som den där glada tjejen som tar livet med en nypa salt - oavsett hur jag känner mig innerst inne. Nu finns det med all säkerhet andra bloggare som känner igen sig i detta, men som läsare styrs man helt och hållet av hur bloggaren i fråga väljer att framställa sig själv. Det är därför lätt hänt att man glömmer av att det finns en person bakom fasaden också. En person som du i själva verket kanske inte alls känner.

Det är en väldigt stor del av mig som jag väljer att inte dela med mig av på bloggen, men det finns också en del som jag ibland känner att jag skulle vilja skriva om men inte kan. Samvetet säger stopp. Med tanke på att vem som helst kan gå in här och läsa sätter jag mig själv i många olika risker genom att skriva mer personligt.

Jag har funderat på att skriva lösenordsskyddade inlägg där ni läsare får fråga om lösenordet i ett mail om ni är intresserade av att läsa. Sedan väljer jag ut några som jag känner igen och vågar förlita mig på som får tillgång till inlägget. På så sätt har jag förhoppningsvis någorlunda koll på vilka som läser och slipper känna att jag blottar mer personliga delar av mig inför allt och alla. Vad tror ni om det?

I nästa inlägg kommer jag publicera min favoritbild från samma fotosession som bilderna i det här inlägget. Till den har jag skrivit en dikt som jag känner en stark koppling till, så inlägget kommer att vara lite personligt. Men eftersom både bilder och dikter kan tolkas på så många olika sätt och är något många kan relatera till känns det helt okej att publicera.

Det bästa från bloggåret 2011 - Del 1

Istället för att skriva en sammanfattning om mitt förra år som ändå ingen orkar läsa kom jag på en alldeles lysande idé! Nämligen att göra två inlägg där jag samlar det bästa av det jag publicerat på bloggen 2011! Det kan vara bilder, videos, texter eller händelser som jag tycker är värda en tillbakablick!

Here we go!
"Vän (läser ur receptet): Häll degspadet över??
Jag: Det måste vara mjölken, eller?
Vän (ironisk): Jag fattar ingenting. Vi har ju inte ens gjort någon deg än?
Vän (fortsätter läsa ur receptet): Blanda med en träsked...
Jag: Och det står inte vad man gör om ens kök inte besitter någon jävla träsked?""Tillsammans har vi skapat skarpa pix
Stabilt fångat en hel videomix
Som du stått upp för mig
Hur jag än behandlat dig
Alla smällar du tagit
utan det minsta gnäll
Hur kan man vara så genomsnäll?
Men igår var nog droppen
Ett lätt tryck
och du blev av med knoppen

Vila i delar kära assistent
Ett mentalt ljus
jag enbart för dig har tänt

Amen"Blev veckans blogg under kategorin foto & illustration på blogg.se:Arrangerade en stor fototävling i samarbete med företaget Delicato som gick under temat "Delicato i mitt liv". Känns än idag lite smått overkligt att de ville genomföra detta med mig och min lilla blogg. Det var en fantastiskt kul upplevelse! Förstapriset gick till Sanna Längvik som bidrog med bilden nedan:
Utdrag ur inlägget "Detta visste ni inte om mig":

- Av någon anledning har jag en tendens att upprepa mig med liknande fraser efter varann när jag pratar med min undulat. Exempel: "Hej gubben! Hallå! Vad gör du Louie? Va? Vad gör du?" eller "Godnatt Louie! Sov gott gubben! Älskar dig! Godnatt!". Är det för att jag undermedvetet tror han lider av dålig hörsel, för att jag inte får någon begriplig respons eller bara helt enkelt för att jag får ett tillfälligt bristande ordförråd? Ingen vet.

- Jag samlar på tomma Marabou förpackningar (de till chokladkakor på 200g). Anledning? Öhm... jag vill se hur många kakor jag egentligen stoppar i mig under ett år. Eller så vara det bara så att jag tänkte att de kanske kan komma till användning nån gång i framtiden. Kanske till någon fotografering, kanske till någon najsig marabou kampanj där man ska samla ihop ett visst antal streckkoder. Bildbevis kommer om så önskas.

- Jag läser min egna blogg. Alltså verkligen läser varje inlägg jag publicerar trots att jag redan läst dem sisådär sjuttiofem gånger innan. Det är inte ovanligt att jag kommer på mig själv med att sitta och småfnissa åt gamla finurliga inlägg. Slutsats: Jag måste vara mitt största bloggfan. Fundering: Är detta normalt?

Sedan kom bildbeviset..."Hääär har vi då min samling på tomma marabou-paket! Men ni kan ju föreställa er att de innehåller choklad. Riktigt frestande att glutta på om jag får säga det själv.

Utöver Delicatobollen är Marabou-chokladen ännu en oemotståndlig kärlek som med tiden fått en allt mer självklar plats i min kyl. En vecka utan Marabou är ingen vanlig vecka. En månad utan Marabou är ytterst unikt. Ett år utan Marabou finns inte på kartan. 5 år utan Mar... jaha ni hajar, get the point och så vidare.

En klar favorit är Schweizernöten, men ibland gillar jag att överraska mina smaklökar, som ni kan skåda på mitt glansfulla kollage. Sedan får vi inte glömma den gamla favvon Apelsinkrontanten... oj förlåt, krokanten."


Bildspecial - Nyårs
Alla bilder förutom den sista är tagna med min 5D. Tomteblossbilden är tagen av Madde :)

Vid sådana här tillfällen prioriterar jag inte riktigt det konstnärliga bildskapandet (förutom vid foto av raketer möjligtvis), utan huvudsaken är att få minnesvärda bilder - vilket vi minsann fick i massor! Nästan samtliga fotade med sina kameror och än så länge har jag bara sett mina egna och Maddes bilder. Men frågan är om jag ens vill se de andra bilderna då jag blev omedvetet fotad på säkert 90% av dem...

Sedan har vi ju min videokamera som blev väldigt populär under kvällen - vad säger ni som var med, finns det något som inte är för skämmigt för att visas för allmänheten? ;)

Tjolahopp!


Bild på min nyårssminkning och frisyr som jag kämpade med i minst 2 timmar. Denna togs typ 4 på natten, så sminket och håret var ju inte direkt i sin vackraste skepnad...

Hoppas ni alla hade ett trevligt avslut på förra året! Själv var jag med ett gäng härliga människor och hade en riktigt lyckad kväll med 3-rättersmiddag, sällskapsspel, dans, bus och mycket fotande och filmande! Sedan får vi ju inte glömma stol-leken vi körde efter midnatt, en viss Sara vann nämligen de första två omgångarna ;)

Har tänkt visa bilder (och kanske något filmklipp?) från nyårsfirandet men ska först höra med folket om de vill synas på bloggen eller ej :)

Önskar er en god fortsättning på det nya året, vi hörs snart igen!

2012