Twitter

DAGEN D!

Tjolahopp!

Har varit väldigt off här på senaste tiden på grund av att jag haft så mycket att göra och tänka på. De senaste dagarna har det nästan känts som jag kommer kollapsa av all stress och bloggen har inte direkt varit prio ett. Men nu känner jag för att göra en update till er, idag är ju den stora dagen!!

Ikväll klockan 19.30 går vårt flyg till arlanda, sedan kommer vi att övernatta på rest and fly för att vara säkra på att inte missa de resterande flygen som ska ta oss till HAWAII! Känns fortfarande overkligt att jag ska dit, lär nog inte kunna smälta det förrän imorgon.

Kom på att jag aldrig skrivit ut exakta datum för resan och hur länge vi ska vara på varje ställe, så här kommer den infon:

30 maj
Flyg till Honolulu (Hawaiis huvudstad på ön Oahu) med 2 mellanlandningar (total restid ca 24 tim och 46 min).

30 maj - 7 juni
Kommer vi att befinna oss på ön Oahu och bo vid välkända Wakiki beach.

7 juni - 21 juni
Kommer vi att utforska största ön Hawaii (även kallad Big Island) och bo i Kona.

21 juni - 2 juli
Slutdestinationen på vår resa är Maui, "The Valley Island"! Här kommer vi bo i närheten av Kaanapali Beach.

2 juli - 4 juli
Hemfärd.Eftersom Hawaii ligger 12 timmar efter oss så blir det lite speciella flygresor, på vägen dit reser vi bakåt i tiden och på vägen hem framåt i tiden ;)

Som tidigare nämnt har jag planerat att blogga under resans gång så ni får hänga med och läsa om vad jag gör och ta del av bilder (och kanske videos?) direkt från paradiset! Vet dock inte hur snabbt internet vi kommer ha på de olika boenderna, så hur pass ofta jag uppdaterar kommer nog bero lite på det.

För er som vill kunna följa mig mer än bara via bloggen rekommenderar jag verkligen att lägga till mig på Instagram (santapola), Twitter (santapolablogg) och/eller Viddy (santapola)!


Nu måste jag gå och fortsätta med packningen! Vi hörs snart igen!

Tävling - Vinn ett iPhone-halsband!Nej, det roliga slutar inte här ;)

I samarbete med iphonehalsband.se tävlar jag nu ut ett valfritt iPhone-halsband! Äger inte du själv en iPhone kanske du har någon vän du vill överraska? Den som vinner väljer själv vilket halsband den vill ha från butiken och tävlingsreglerna består av endast två enkla steg:

- Gilla iphonehalsband.se på facebook - klicka här för att komma direkt till deras sida.
- Kommentera det här inlägget när du gjort ovanstående, glöm inte att ange din e-post för ev. vinnarmail ;)

Tävlingen pågår till och med den 15 juni. En vinnare kommer sedan att lottas fram bland de som kommenterat.

Lycka till! :)
 
Tävlingen är avslutad.

En praktisk liten sak
Kanske sommarens trendigaste halsband?

Kolla in detta toksnygga och smidiga halsband som jag fått från iphonehalsband.se! Ett mobilfodral i form av en plånbok som är avsett till iPhone 4/4S. Fodralet är i äkta läder och har öppningar för alla nödvändiga delar av mobilen som uttag, knappar och kameralinsen på baksidan - jag behöver alltså aldrig ta ut mobilen ur fodralet när jag använder den. En annan praktisk del är såklart korthållaren!

Har ordnat en rabatt till er ifall någon skulle vara intresserad av detta eller någon av de andra iPhone-halsbanden som finns att köpa på iphonehalsband.se, ange bara rabattkoden "santapola" och ni erhåller 50 kr i rabatt vid beställning!
Istället för 295 kr som är originalpriset får du alltså ett iPhone-halsband för 245 kr. Frakten är gratis!

Funderar på om jag ska ta och skaffa mig ett svart av samma modell... utnyttja min egna rabattkod ;)

Erbjudandet gäller på obestämd tid framåt.

SANTAPOLA.NU

Igår bestämde jag mig för att ta steget att skaffa en egen domän till min blogg. Det jobbiga var bara att jag hade press på mig att besluta mig om namnet innan dagen var slut (anledningen kommer ni få se och läsa om senare), och som sagt går jag och beslutsamhet inte riktigt hand i hand.

Olyckligtvis var santapola.se upptaget, så jag spånade vidare och skrev upp förslagen santapolarn.se, santapolas.se, santapolan.se samt santapola.nu.

Sedan velade jag... i timmar. Beslutsångest är ett fanskap.

Men jag besegrade den jäveln tillslut, mohaha! VAD TYCKS? Santapola.nu klingar rätt bra va?

Kom nu bara inte och säg att någon av de andra alternativen är bättre.

3 words


Foto, modell & redigering: Jag

Dreamcatcher necklace


Underbara bilder från cheyennemeetschanel.com

Drömfrågar-halsband. Kan aldrig släppa det. Jag bara måste ha ett innan jag åker till Hawaii. Synd bara att jag är så jäkla kräsen. Känns som jag sökt igenom hela internet på drömfångare, och när jag hittat någon som fallit mig i smaken går den såklart inte att köpa någonstans.

Jag står nu inför två val. Antingen försöker jag få tag på någon som kan göra ett drömfångar-halsband åt mig efter mina önskemål, eller så införskaffar jag mig allt material som behövs och försöker göra mig ett själv. Kanske jag besitter oanade pyssel-talanger? Vore ju faktiskt rätt coolt att kunna säga att det här halsbandet har jag minsann knåpat ihop själv.

Någon läsare som råkar vara grym på att tillverka egna drömfångare eller har tips på någon bra sida där man kan köpa billigt och bra material till drömfångar-tillverkning?

Vi blev i alla fall inte bildlösaIgår var jag iväg på en liten fotoutflykt med Erik - den andra av de två vännerna som precis intagit systemkameravärlden ;) Tanken var att jag skulle undervisa och stå modell för honom. Gick väl sådär... åt småskogen.

Misstänker att det var den isande kylan som förde oss samman.

Som två djupfrysta fiskpinnar offrade vi oss för konsten.

The end.

Brillorna som avslöjar allt


Som sagt... hehe.

Vad tycks om mina nya solisar? Har länge velat äga ett par pilotbrillor med spegelglas men har varit osäker på hur bra jag passar i dem. Min näsa ser extra lång och smal ut i den här modellen (syns dock inte så tydligt på bilden), men varför låta en sådan skitsak hindra mig? Jag kan inte rå för hur min näsa är skapt liksom.

Dessa ska jag glida runt i och spela allmänt cool med på Hawaii. Så det så.

Före och efter redigering

Före:


Efter:

Foto: Mickis Redigering: Jag

Läsaren Phenélope var snabb med att hojta sitt intresse om att se och läsa om hur jag redigerat bilden ovan, så det är den tjejen ni ska tacka ifall ni gillar detta inlägg ;)

Vissa anser att redigeringen bara är en liten del eller kanske inte ens nödvändig. I mina ögon är redigeringen halva jobbet och jag publicerar vanligtvis aldrig bilder förrän de genomgått någon form av efterbehandling. Jag fotar dessutom i Raw, vilket innebär att kameran inte lägger på någon egen bildbehandling som den gör om man fotar i Jpg. Bilden är alltså helt obehandlad och verkligen i behov av åtminstone en grundredigering i Camera Raw.

Eftersom jag är en så kallad perfektionist lägger jag ofta ned rätt mycket tid på redigeringen innan jag känner mig nöjd. Det är väldigt vanligt att jag fastnar i photoshop i timmar och ibland kan jag sitta och pilla med en och samma bild hur länge som helst, på gott och ont ;)

Bildens redigering (i stora drag):


- Grundredigerad i Camera Raw (gjort färgtemperaturen kallare, ljusat upp, lagt på kontrast och minskat svärtan)
- Klonat bort lite finnar och fyllt i ögonbrynen mer
- Ljusat upp ögonen och lagt på lite kontrast och skärpa
- Minskat missfärgningen på tänderna och ljusat upp dem
- Lagt på mer kontrast över hela bilden
- Lagt på ett varmt fotofilter över huden
- Ändrat lite i färgbalansen

Några frågor? :)

Följ mig på Viddy!För er som gillar att se och höra mig in action kommer här en kul nyhet! Jag finns nu inte bara på Instagram, utan har även intagit appen Viddy! Denna påminner lite om instagram i utformningen men här är det inget mindre än korta videosnuttar man postar!

Här har jag tänkt dela med mig av allt ifrån korta videoupdates och hälsningar till klipp från olika händelser ur min vardag. Ni har självklart möjligheten att påverka innehållet, men famförallt hur pass aktiv jag ska vara. Ju mer feedback, desto fler videos ;)

Jag heter inget mindre än Santapola på både Instagram och Viddy!

Gårdagens outfit

Jacka och tröja från H&M, Jeans från Carlings och skor från Scorett.

SCHNÖGGT VA??

Såhär går jag klädd cirka trehundrasextiofem minus trehundrasextiotvå dagar om året.

Somebody like you


Foto: Mickis Redigering: Jag

Igår agerade jag modell för min vän Mickis, som för övrigt nu är påväg att skaffa sig en egen systemkamera! Inom loppet av bara några veckor har jag fått två vänner att inta systemkameravärlden - och självklart är det jag som får stå för större delen av undervisningen ;) Riktigt kul är det!

Tycker min vän gjorde ett riktigt bra jobb, gillar speciellt hur bilden är komponerad. Kan avslöja att jag sällan är helt nöjd med kompositionen, så jag beskär ganska ofta mina bilder i efterbehandlingen. Men denna var perfekt precis som den var!

Ifall det finns något intresse av att se bilden även obehandlad och läsa lite om hur jag redigerat, hojta till!