Twitter

Bloggdebut

Hej alla santapolas läsare, Erik här!
 

Sara har tjatat på mig länge att skaffa blogg och twitter men jag har inte känt suget att göra det, så jag råkade bara säga att jag kan ju gästblogga på din blogg... och ja, nu sitter jag här och försöker knåpa ihop mitt första inlägg. Tanken är väl att jag ska fortsätta gästblogga lite då och då så länge det uppskattas.

 

Tänkte börja skriva lite om mig. Har känt Sara i lite drygt 7 månader nu och vi umgås ganska ofta, eller jävligt ofta egentligen. Mina intressen är till stor del förknippat med att vara i naturen eller utomhus. Jakt, fiske, sport och nu även fota, men det saknas fortfarande mycket kunskaper där. Det är tur man har en vän som kan :-) Har sökt till Robinson ett par gånger men aldrig kommit med, att bo på en ”öde ö” är någonting jag skulle vilja testa på och tror att jag skulle klara det, inte rädd för att äta det naturen har att bjuda på. Man är väl för normal för att komma med i en sån tävling, får ljuga och skriva att jag är vegetarian, nudist och en dum norrlänning (alla vet ju att det inte finns dumma norrlänningar).

 

Avrundar mitt första inlägg med en bild Sara tagit på mig och två frågor till er.

 

Hur gammal ser jag ut att vara?

Vad vill ni läsa om i mina gästbloggningar? Har lite idéer men kan vara kul att höra vad ni läsare önskar :-)
 

Jakten på skorna

Foto: Mickis Redigering: Jag
 
Jag är och har aldrig riktigt varit en sko-tjej, köper i snitt 2 nya skor per år och snöar ofta in mig på ett par skor som jag använder flitigt nästan året runt. Ett exempel på det är mina boots som jag haft i över 2 år. Dessa har jag traskat runt i så gott som alla årstider och det är minst sagt svårt att hitta ett par dugliga ersättare som både är snygga och bekväma.
 
Skorna på bilderna är min senaste investering inom kategorin, från Vagabond. Inhandlades för en massa veckor sedan men invigdes ute först förra helgen. Det gick rätt bra... tills värken i främre delen av fötterna eskalerade till oanade höjder. Aj! Och det här var bara 3 cm mer klack än jag vanligtvis använder. Kändes också som de gick ut sig på bara den promenaden och att fötterna ville glida fram i skon. Har en känsla av att de inte kommer användas så flitigt som planerat.
 
Jakten efter de nya perfekta vardagsskorna fortsätter! Någon som har tips på snygga och bekväma höst/vinterskor med max 2 cm klack? Gärna boots eller kängor :)

Hakuna Matata?


 
Detta är Timon, min absoluta favorit från Honolulu Zoo som jag hade lite svårt att slita blicken från. Helt cool-lugn satt han där på sin stubbe och höll utkik efter eventuella fiender.
 
Jag och kameran fick grönt ljus, det tackar vi så mycket för!

Städsnack och blåbärspaj

 
I helgen påbörjade jag en storstädning av lägenheten. Har kommit en bra bit men är fortfarande mycket kvar att göra. Nu när jag väl går in för att storstäda på riktigt - ja då ska det utföras med yttersta precision. Snabba lösningar som att pressa in allt i garderober och lådor är bara såå 2011. Här ska det vikas, strykas, sorteras, kastas och göras rent i minsta lilla vrå!
 
Igår fick jag sällskap av Erik och vi hjälptes åt med att tvätta mina fönster, som inte rengjorts sedan jag köpte lägenheten i början av 2010...
 
Jag - *Börjar skrubba på en redan rengjord yta*
Erik - Vad gör du!??
Jag - Det var lite prickar här!
Erik - *Tittar närmare* Var då?
Jag - Kolla här! *Klöser bort en prick med nageln* Ge mig mer gisch!
 
Det gick i alla fall som en dans och det tackar vi google för.
 
 
Efter gårdagens hårda slit slängde vi snabbt ihop en blåbärspaj. Så fantastiskt gott! Det bästa av allt är att det fortfarande finns kvar en tredjedel, och den är bara min!!!
 
Ikväll är det du och jag pajen :')

Video - Duck Walk @ Honolulu Zoo

 
Här ser vi då ett gäng ankor ute på sin dagliga följa John-runda, eller vad man nu ska kalla det. Den må vara enformig men ack så roande. I alla fall för oss åskådare.
 
Oj vad lattjo lajban vi haft åt detta! De hade kunnat ha sin egna live-streamning, skitbra marknadsföring ju. Självklart lämnade jag videokameran på hotellrummet just den dagen och hade inte så mycket tid på mig då parken skulle stänga inom bara några minuter. Min kära mobil fick därför äran att fånga detta.
 
Ah just ja! Skakningarna beror på Sara-skalv i hög grad på skrattskalan, hehe.

Designer-Sara i farten!

Har under helgen jobbat lite på att förnya min bloggdesign - bytt headerbild, lagt till en bild på mig vid sidan om, ändrat typsnitt, bytt bakgrund osv.
 
Känner mig inte helt nöjd ännu (som vanligt, haha). Ska bland annat göra en ny randig bakgrund när jag får tid till det. Den nuvarande gjorde jag för något år sedan och känner att jag kan göra den snyggare än så ;)
 
Vad tycker ni om hur det ser ut hittils? Kom gärna med konstruktiv kritik eller önskemål! Kanske du har förslag på någon annan bild som du tror skulle passa bättre i headern? Ett önskemål om en bredare yta på inläggen så jag kan publicera större bilder?
 
Då:

 
Nu:

Honolulu Zoo I

Bara ett stenkast från vårat hotell i Waikiki låg djurparken Honolulu Zoo, så en dag gick vi runt där och lät våra kameror gå varma. Är glad att jag tog med mig mitt telezoom-objektiv då de flesta djuren var en bit bort i sina inhängnader. Hade riktigt roligt och fick mig många skratt, vissa djur ville man ju bara ta med sig hem!
 
Eftersom jag har rätt många bilder att visa från den här dagen delar jag upp det i två delar eller mer. Har även en lite småkul video att dela med mig av senare ;)
 

Svar på era frågor - Del 2

Hur länge har du stått bakom kameran?
Om man ska räkna från när jag började fota mer seriöst så är det runt 4 år. Annars har jag inte riktigt koll :P
 
Vilken är din drömkamera? :)
Min drömkamera finns fortfarande bara i fantasin ;)

Vad gillar du att fota mest?
Blir mitt standardsvar även här - porträtt och natur.

Är du ofta ute och fotar själv, och vad och vars brukar du fota då? Alltså brukar du fota självporträtt mest, eller brukar du gå ut i skogen och fota bär tex?
Nä, det skulle jag inte säga. När jag åker iväg någonstans med bilen och fotar brukar jag i de flesta fall ha med mig någon vän. Fotar jag själv blir det oftast i lägenheten eller i närheten av där jag bor och när jag åker iväg brukar jag ha en tendens att hamna i Bonnstan eller någonstans ute på vischan. Det jag fotar mest är självporträtt och natur.
 
 
Var hämtar du inspiration?
Oj, det är nog lite överallt. Brukar sällan reflektera över vad som inspirerar mig. Inspirationen kan komma från vänner, människor jag inte känner, miljöer, musik...
 
Vad ville du bli som liten?
Mitt minne är ju verkligen åt småskogen. Mina största passioner som liten var typ att gunga, rita och sjunga. Så sångerska maybe?
 
Vad vill du bli som stor?
Jag vet inte! Himla jobbigt att gå runt och inte veta vad man vill.
 
Har du någon förebild? I sådana fall vem?
Det finns garanterat ett antal personer som automatiskt blir förebilder för mig på olika sätt, utan att jag själv behöver vara medveten om vilka dessa är. De här personerna gör ett lite djupare intryck och påverkar mig i mina val jag gör i livet. Kanske låter konstigt men så ser jag på det. Brukar aldrig tänka tanken att "han/hon är min förebild" så jag kan kan inte ge något mer konkret svar på den frågan för tillfället.
 
Berätta det pinsammaste du har varit med om, NÅGONSIN!
Åååh, jag som har guldfiskminne! HJÄLP EFTERLYSES FRÅN VÄNNER, FAMILJ ELLER ANNAT FOLK SOM BEVITTNAT MIG GÖRA NÅGOT PINSAMT. TACK PÅ FÖRHAND. Återkommer om jag får napp.
 
Dansar du i bilen?
Ja det händer och det är fett najs! Unts unts unts! *Kör lite moves*
 
Vad spelas mest ur dina högtalare för tillfället?
Annars brukar jag nöta den HÄR listan rätt flitigt.
 
Finns det någon låt du riktigt avskyr och isf varför?
Ska mycket till för att få mig att riktigt hata en låt, kan inte komma på någon just nu. Däremot finns det låtar jag ogillar att lyssna på av olika anledningar. Typ sådana som någon av mina grannar spelat högt på repeat flertalet tillfällen.
 
Vad var det bästa på Hawaii-resan?
Det är svårt att välja ut något specifikt, jag vill ju svara hela resan (minus de dryga flygresorna). Men om jag ska nämna några saker: Simma med vilda delfiner, åka zipline, se en så varierad natur och stämningen.
 
Det bästa sommarminnet 2012 (du får inte välja Hawaii).
Nu strejkar jag här, hehe.
 
Vilken är din favoritglass?
Det varierar från dag till dag. Men det brukar stå mellan Magnum Classic/Mandel, Daim, Nogger och Piggelin.
 
Var i världen skulle du helst vilja resa?
Åh jag vill ju överallt! Men Thailand har jag ju alltid velat åka till.
 
Kan du inte börja lägga upp lite fler videor igen? ;)
Det kan jag absolut göra om fler läsare också vill det! Har fått intrycket att de flesta som tittar in här inte är så intresserade av mina videos, kanske jag har fel? Men då vill jag gärna ha lite önskemål på vad ni vill se mig göra/prata om i kommande videos, kommentera!
 

När gjorde du din första video i din numera typiska "Sara-stil"?

Någon gång under 2009 skulle jag tro.
 

Vilken video är du mest nöjd med hittils?

Vilken jobbig fråga! Är nöjd med dem på olika sätt. Men kanske "Tomtekul" med tanke på att det är videon jag lagt ned mest tid och planering på - vilket jag också tycker märks i resultatet.