Twitter

Snyggt byggt, fräsig kärra!

 
Det här är så fantastiskt att jag bara måste blogga om det!
 
På Youtube följer jag ett litet gäng som kallar sig för Malvin Studios, de producerar humoristiska videos som de sedan laddar upp till sina nästan 40 000 följare! Inte nog med att de är grymma på det de gör, de råkar dessutom vara Skelleftebor! Viktigt att nämna då vi norrlänningar är rätt så awesome av oss.
 
Deras senaste video är inget mindre än en parodi på det gamla datorspelet "Bygg bilar med Mulle Meck" och jag föll verkligen pladask för den! Nostalgi blandat med humor! Har du precis som jag spelat det här barnspelet en gång i tiden kan jag nästan lova att du skulle gilla denna video! Om inte - fy skäms på dig! ;)
 
Letade fram två klipp på spelet också, åh vilken nostalgitripp! Det var tider det! Nu får jag bara hoppas att jag har några fd. Mulle Meck-lirare till läsare! :D
 
 
 

Melodifestivalen i Skellefteå!

Bilderna tog jag med min systemkamera. Var svårt att få bra bilder i mörkret.
 
I fredags var jag och såg genrepet av Melodifestivalen som den här veckan befann sig i Skellefteå! Har sett programmet live här tidigare för en massa år sedan men det var under livesändningen. Tänkte först köpa biljetter till livesändningen den här gången också men det sket sig då jag inte var ute i tillräckligt god tid.
 
Riktigt bra var det, härlig stämning! Det var speciellt roligt att se och höra programledaren Gina live, grym tjej det där! Tänk att för bara några år sedan var hennes största dröm att få leda melodifestivalen, och nu gör hon det - för andra gången dessutom! Det märktes att Danny inte är lika gjord för programledarrollen men han ska ändå ha cred för att han gör detta trots sin rädsla att prata inför folk. Det kanske är svårt för vissa att tro på det då man sett honom mycket på scen i olika sammanhang, men att sjunga och att leda ett program är två helt skilda saker. Friskt vågat!
 
När det kommer till låtarna tycker jag de flesta var okej men ingen ny hit direkt. Min solklara favorit blev "Heartstrings" med Janet Leon, något jag höll fast vid även efter jag sett samtliga bidrag på tvn igår. Kanonbra! Blev riktigt besviken över att hon snubblade vid mållinjen. Gubbarna var ju charmiga med sin schlagerdänga, men oj vad vi svenskar kommer få skämmas om de vinner i finalen och ska presentera Sverige i Eurovision! State of Drama var väldigt otippade finalister enligt mig. Tycker låten var rätt intetsägande, inte speciellt intressant eller originell.
 
Såg du Melodifestivalen i helgen? Vilket/vilka bidrag gillade du mest?
 
Några klipp från genrepet, filmat med min mobil.

Den feta tisdagen

 
Någon som minns denna bild från 2011? Jädrar vilket partaj jag hade ställt till med!
 
Ikväll ska jag trotsa mina förkyld-principer och avnjuta en hederlig semla! Jag brukar nämligen försöka avstå från mjölk och grädde när jag är förkyld.
 
Det ska bli fett gott.

11 februari

Canon EOS 5D Mark II, Canon EF 70-200/4,0L IS USM.
 
Tycker denna bilden blev riktigt fin! Fotad av Erik och redigerad av mig. Stör mig bara lite på hur halsduken ligger. Brukar försöka kolla så den ser bra ut under fotograferingen men den här gången var det väldigt stressigt, vi stannade bara till tvärt på en väg för att ta några snabba bilder innan vi åkte vidare.
 
Är fortfarande förkyld. Lyckades inte komma undan snuvan heller, rackarns! Just nu är det däremot mest den jobbiga hostan jag dras med och förmodligen inte kommer bli av med på ett bra tag. Det är bara att gilla läget.
 
Hoppas ni mår bra!

Sjukstuga

En del av mitt sjukförråd.
 
Ja då har man åkt på årets första (och förhoppningsvis sista) förkylning! Tack och lov blir jag rätt sällan förkyld så jag är inte överdrivet besvärad. Men jag vill såklart bli av med den så fort som möjligt och har därför laddat upp med diverse nödvändigheter :)
 
Började känna av obehag i halsen, frös/svettades om vartannat och fick huvudvärk i tisdags. Igår fortsatte det i samma spår förutom att det var värre i halsen och jag började hosta lite. Idag vaknade jag med en extremt brännande hals och kunde knappt prata för att jag var så hes, men det avtog ganska snabbt och nu är det mest en kittlig och retande i hals, grova hostattacker, en ömmande kropp och trötthet jag plågas med. Någon snuva har jag inte sett skymten av ännu, hoppas jag slipper den biten!
 
Provade den omtalade ingefära-huskuren på uppkokat vatten, ingefära och honung för första gången igår. Var beredd på att det skulle smaka äckligt då jag läst förvarningar om det, men det blev minsann en positiv upplevelse! Inte äckligt alls. Testade också tugga i mig en bit ingefära, DET var däremot starkt som tusan och inte alls gott!
 
Har ni någon speciell huskur ni brukar använda er av när ni blir förkylda?
 
 
 

Winter Paradise

Klicka på bilden för att se den i större format.
 
Tänkte egentligen publicera den här bilden vid ett senare tillfälle men kan inte hålla mig längre, tycker den är så vacker! Helt klart en av de finaste vinterbilderna jag tagit vilket gör att den förtjänar ett helt eget inlägg :)