Twitter

Snart...

...kommer det eftertraktade sportlovet (imorgon vid lunch för att vara mer exakt)! Det ska blir hur härligt som helst att få lite tid att bara koppla av och göra det man känner för, även fast det är en del skolarbeten som även måste göras över lovet. Vi har och har haft så mycket i skolan de senaste veckorna att jag många dagar bara velat sjunka ner under jorden och aldrig komma tillbaka. Livsglädjen har varit helt borta. Men nu börjar den komma tillbaka som tur är och jag hoppas jag slipper hamna i allt för negativa tankebanor nästa vecka, vilket brukar vara vanligt för mig under lov.

Ikväll ska jag skriva som en galning på hemtentan i religion så jag förhoppningsvis hinner klart med den och slipper tänka på den imorgon. I övrigt kan jag säga att jag känner mig jättepeppad att blogga och det går mot bättre tider :) Kanske dyker det upp en eller en annan överraskning nästa vecka ;)

Sara goes happy!

Har suttit hela kvällen och försökt få ihop någon snygg design till min hemsida som (om allt går enligt planerna) kommer ligga uppe redan på söndag! Jag ska åka upp till piteå på lördag för att få hjälp av min systers pojkvän att skapa hemsidan (kodning och programmering), så därför är jag en aning stressad nu innan. Förutom att allt innehåll ska vara klart tills dess har jag även andra skolarbeten som väntar.

Tillbaka till det jag tänkte skriva från början! Jag hade en design som jag gjorde för typ två veckor sedan men jag kände mig inte helt nöjd med den, så därför började jag på en ny tidigt igårkväll (det är tydligen torsdag nu). Till en början blev allt bara dåligt men efter ett tag började det gå allt bättre. Nu är jag så nöjd med designen att jag sprudlar av glädje! Tyvärr så visar jag inte den nu utan det får bli en surprise när hemsidan är klar!

Nu blev ni nyfikna va? :D

Lång slutartid.För en stund sedan när jag gick igenom bilder jag tog under stockholmsresan i höstas fann jag denna, som egentligen skulle ha varit misslyckad då jag råkade röra kameran under exponeringstiden. Men nu i efterhand tycker jag den blev riktigt grym! Man ser ju trotsallt att det är en stad;)

Galet.

Blev helt förvånad nu när jag klickade mig in på bloggen, 29 kommentarer! Det var inte illa det;D Tack för hjälpen! Vinnaren blev den första som vann överlägset med 23 av 28 röster!

Vilken är din favorit?

Har gjort två olika versioner av en "stämpel" eller vad man nu ska kalla det. Hade tänkt ha en sådan på min kommande hemsida (och kanske bloggen) med kan inte bestämma mig för vilken jag ska ha, därför får ni gärna hjälpa mig! :) Den kommer kanske vara vit (som i headern), det beror helt på om jag kommer ha någon mörkare bakrund eller om bakgrunden är vit. Vad tycker ni?

Vinnaren är utsedd.Valentine´s day.

Min dag har hittils varit väldigt trist. Ensam hemma och massor av plugg som ligger och väntar. Jag kommer seriöst att bryta ihop imorgon för att historian inte går in i huvudet (vi har prov på måndag och än så länge kan jag ingenting). Sedan måste jag göra klart allt innehåll till min kommande hemsida + skriva en hemtenta till religionen som ska in senast fredag. Men vad gör man? Det är bara att bita ihop och låtsas som om den här dagen var en vanlig lördag...

Hur har er dag varit hittils?

Fail.

I did it once again! Vaknade för en liten stund sedan och trodde det var morgon-.- Jag har sovit 3 timmar ikväll och kommer troligen förbli en nattuggla...

Kom förresten på att jag fortfarande inte har svarat på frågorna från frågestunden.
Fail nr 2. Ska försöka hinna med de så fort jag kan. Jag har mycket att göra inom skolarbete och helgen kommer till stor del bestå av plugg, men jag måste verkligen försöka sätta skolan före bloggen i fortsättningen (vilket jag alltid haft svårt för).


Kram!

Längtan.Håller på att rensa i gamla mappar och fann denna bild. Kan det inte bara bli sommar nu?

Vilsen och osäker.

Rubriken beskriver precis hur jag känner mig efter att ha bläddrat igenom olika kataloger fyllda med fakta om olika universitets- och högskoleutbildningar. Det enda som låter lite intressant är de utbildningar med foto (vilket knappt fanns) och design.

Numera får jag ofta frågan "Vad ska du göra efter gymnasiet då?" och för någon månad sedan var mitt svar "Först hade jag tänkt jobba och resa, och sedan kanske fundera på någon utbildning. Aldrig att tänker börjar plugga direkt!". Nu vet jag inte längre vad jag ska svara. Eftersom jag inte har något jobb känns det som att jag måste söka någon utbildning redan nu, bara för att ha något att göra till hösten.

Vad gör jag efter gymnasiet egentligen? Skulle jag verkligen klara av att flytta till en främmande stad redan till hösten, bort från tryggheten? Vad kommer det bli av mig? Tankarna svämma över...

Vet ni (som också går ut gymnasiet nu till sommaren) vad ni ska göra efter studenten?

Slutröstat!

Majoriteten föredrog speglingen, så då fick det bli det! :) Tyvärr så kunde jag inte hålla mig från att göra ännu en version av headern. Här har jag bla. ändrat positionen på texterna och ändrat typsnitt på en av dem.

Hiss eller diss?

Vilken vinner och vilken försvinner?

Nu är det slutspurten i röstningen om vilken version av headern jag ska ha! Just nu har båda precis lika många röster (har även frågat folk via msn), så passa på och rösta på din favorit!

Den uppochnedvända headern sitter kvar tills jag vet vilken version de flesta av er vill ha!


En uppochnedvänd och...

...spegelvänd värld på santapola.blogg.se! Gjorde ett försök i att skapa en ny bloggtrend, något annorlunda och utstickande. Erkänn att du vred på huvudet för att försöka se headern åt rätt håll (om du nu inte har en roterbar skärm) ;) Nog lyckades jag med det sistnämnda, men en ny bloggtrend? Tveksamt...

Som ni ser har det även skett lite andra förändringar i headern. Jag tyckte att mitt förra halva-ansiktet porträtt gav ett lite för allvarligt uttryck, vilket också är motsatsen till vad jag är. Därför valde jag att använda mig av denna bild och trixa lite med färger osv. för att ta igen lite färger som även finns i den andra bilden i headern. Blev jättenöjd med resultatet! Förutom det har jag bla. gjort ramen dubbelt så bred, ökat lite på mättnaden i den andra bilden och gjort hobbyfotograf-texten lite större.

Gamla headern:


Det är däremot en sak jag har lite beslutsångest över när det gäller headern: Om jag ska ha med ränder som tidigare eller utan ränder fast med spegling. Ni brukar vara riktigt flitiga på att kommentera, så det vore kul om ni skriver vilken av versionerna ni gillar bäst!

Ni får också gärna skriva vad ni tycker om förändringarna:)

Snöstorm!

Bilden är inte tagen idag.


Skellefteå har förvandlats till ett snöparadis! Man blir verkligen förbannad av att plumsa runt i snön i kraftig snöstorm, haha! Kändes som om jag skulle slungas iväg vid ett flertal tillfällen. Det är sånna här dagar man helst bara vill hålla sig inne. Men icket. Hade ett prov i naturkunskap och på religionen fick vi ett häfte med uppgifter. Vi ska göra en typ av hemtenta.

Efter skolan gick jag en stund på stan. Fastnade på ginatricot (as usual) och var där i typ 2 timmar. Måste säga att jag är aningen less efter att ha hört alla låtarna de spelar i butiken på repeat. Har många gånger funderat hur de som jobbar där klarar av att lyssna på låtarna dagarna i ända...

Lilla söta Louie.


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM
Bild: Jag

Ni kanske minns videon jag publicerade för några dagar sedan? I den kunde man bland annat se denna lilla filur sittandes på min axel^^

Häromdagen bestämde jag mig för att fota honom, vilket var en stor utmaning. Så fort jag hade hittat den ultimata kompositionen flög/sprang han iväg eller tittade bort. Det gäller att ha ett väldans tålamod för att ens få en hyfsat bra bild. Den här bilden är dock ett undantag. Tycker den blev skitbra! Fångade ögonblicket med skärpan på plats, bra komposition, fint sidoljus och ett härligt skärpedjup. Det enda som skulle ha kunnat vara bättre är den lite trista miljön, fast å andra sidan är det Louie som gör hela bilden :)

Sunshine.


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM


Bjuder på en stor bild för en gångs skull. Brukar publicera mina stående bilder med bredden 400 px men nu drog jag till med 500! Den här bilden är inte tagen i motljus, utan först ökade jag kontrasterna (mest kring ögonen) och sedan ljusade jag upp den och la på ett varmt filter. Jag kan visa den utan filter och sådant sen om ni vill, så får jag höra vilken ni gillar bäst:)

You'll remember me...


Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM

Fotade en stund inomhus idag och fastnade för denna motljus-bild. Jag tror det är något i blicken och ansikstsuttrycket som tilltalar mig.

Vad tycker ni om bilden?

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Veronica!

Regler:

• Gå in i mappen mina bilder

• Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen

• Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den

• Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanadeEn av bilderna jag tog till ett påsktema förra året. Man kanske ska passa på att säga glad påsk i förskott? ^^


Jag utmanar Sebbe, Perra, Helena, Elin, Julia och Emma!

Tack!

Är så grymt glad över att ni gillade min nya bild i headern! Innan jag la upp den var jag rädd att ni skulle tycka den såg överredigerad och overklig ut, så ni kan ju gissa om jag blev lättad när jag läste kommentarerna? :D

Testade även att göra en ännu extremare redigering genom att b l a. lägga på jättemycket kontrast. Nu när jag ser den redigerade bilden och den överredigerade bilden bredvid varandra tycker jag att den redigerade knappt ser redigerad ut:P Vad tycker ni?

I övrigt är jag lite besviken på mig själv.
Igår gjorde jag inget vettigt vilket betyder att jag måste plugga järnet idag. Vet ni vad som är ännu värre? Att det är strålande sol ute för första gången på en evighet (känns det iaf som)...