Twitter

Studentmössan har anlänt...


...och den sitter som en smäck! Vad tycks? :) Fick även student-hoodien som jag beställt i storleken M för att jag ville att den skulle vara stor och mysig. Den är dock lite lång i ärmarna, men äh, det är bara charmigt! ;)

Vacker


Foto och redigering: Jag
Modell: Moa


En lite annorlunda bild från fotossesionen med Moa. Det här kanske blir den sista bilden från sessionen jag visar på bloggen, man ska aldrig säga aldrig:P

Fick in några förslag igår. Mer bilder visste jag redan att någon skulle skriva. Men sedan var det två som önskade fotoguider. Är det inom något speciellt område ni vill ha guider och vad för sorts guide? :)

Nu har ni chansen att påverka!

Tjo! Uppdateringen är fortfarande dålig som ni säkert märkt. Motivationen finns där men jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Ni får gärna komma med några förslag på vad ni vill jag ska skriva om/visa!

Ska iväg nu och blir borta till typ 21.30. Vore svinkul om jag fått in några förslag redan då! :D
Ciao!

Svårt val.


Foto och redigering: Jag
Modell: Moa H

Färg eller svartvitt? Det är frågan...


 

Fick en kommentar för någon dag sedan om att det började bli tjatigt med modellbilderna, vad tycker ni andra? Eftersom jag inte haft något vettigt att skriva om de senaste dagarna, tänkte jag att då är det väl bättre att jag visar bilder från den senaste fotograferingen, istället för att låta bloggen stå stilla. Sedan är det ju ert val om ni vill besöka den eller inte:)


 

Härligt!

Äntligen börjar jag få lite vårkänslor! Kanske beror på att solen börjat dyka upp allt oftare och snön börjat smälta? Kan jag även meddela att inom kort kommer ni få ta del av min hemsida! Det är endast lite småsaker som ska ändras och läggas till.

I helgen ska jag försöka ta tag i ännu ett par skolarbeten som ska göras, vilket är lika bra så jag slipper få så mycket senare. Men detta har jag såklart tänkt ta igen genom att fira och bara chilla nästa helg;) Vad ska ni hitta på?:)

Ännu en favorit.


Foto och redigering: Jag
Modell: Moa H

Klicka på bilden för att se den i större format.

Jag får fler favoriter hela tiden.
Det blev så himla många bra bilder (om man bortser från lösögonfransarna). Den här bilden satt jag och redigerade flera timmar igårkväll. Tycker den blev kanon! Behöver jag säga att jag är aningen less på att klona bort ögonfransar nu? :P

Bild från "hemmastudion".

Foto och redigering: Jag
Modell: Moa H

En favorit från när vi var inomhus. Moa fyller förresten år idag!

Ett försök.

Foto och redigering: Jag
Modell: Moa H

Jag gjorde ett försök att klona bort en bit av lösögonfransarna. Det var väldigt omständigt och tidskrävande men jag tycker jag lyckades rätt bra. Vad tycker ni? Kan fortfarande inte komma över mitt stora misstag...

Vad skulle ni gjort?


Foto och redigering: Jag
Modell: Moa H

Jag är grymt besviken på mig själv att jag aldrig tänkte på att lösögonfransarna inte passede in. Nu känns det som att alla bilder är förstörda:( Vi fick så himla bra bilder i övrigt, så varför märkte jag inget?

Jag känner mig tom...

Favorit

Bild och redigering: Jag
Modell: Moa H

Jag kunde som vanligt inte hålla mig utan började med att redigera en favoritbild från plåtningen. Tycker den blev jättevacker och ljuset var så fint:)

Fotografering!

Ni kanske minns fotograferingen som inte blev av förra söndagen? Den blev idag istället! Fotade söta Moa som var helt otroligt duktig! Det var såklart sjukt nervöst för mig i början men det släppte hyfsat snabbt:) Först var vi inomhus och sedan åkte vi iväg och fotade på två andra ställen:)


Nu ska jag sätta igång med redigeringen!

Like a pearl.


Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1


Häromdagen när jag valde ut  lite fler bilder till min portfolio fann jag bilden ovan, som jag alltid gillat, men av någon konstig anledning bara låtit ligga orörd i mappen. Nu tog jag äntligen tag i saken och resultatet ser ni ovan :)

Omg!

När jag kollade ut genom mitt fönster för en stund sedan fick jag en väldigt märklig syn. I den djupa snön stod världens sötaste rådjur 1 meter ifrån mig, med bara fönstret och väggen emellan oss. Galet! Skyndade mig och tog fram systemen, men ändrade mig snabbt och tog videokameran istället. Tyvärr så hade jag persiennerna nere (fast inte stängda) och när jag drog upp dem för att det skulle synas bättre i filmkameran hoppade rådjuret iväg över till grannen.

Har aldrig varit med om något liknande förr. Visst, jag bor inte så långt ifrån skogen, men ändå mitt i ett kvarter. Stackarn! Djuret var ju helt på villovägar, hoppas det hittar tillbaka till skogen där det hör hemma.

Stress, stress och åter stress.

Hoppas verkligen att ni inte har lika mycket skolarbete som jag, det är rent ut sagt ett h-vete. Det enda jag tänker på om dagarna är allt som måste göras och får knappt någon tid att bara släppa alla måsten och ta det lugnt. Det här har pågått i snart en månad och snart orkar jag inte mer. Jag vet att det är trist med en stillastående blogg men vad gör man?

Nu till en lite roligare sak (för mig i alla fall). Jag fick utmärkelsen nedan av Vexy igår, tusen tack! :D



Regler:
1. Ladda upp awarden i er blogg.

2. Länka till den som du fick den av.

3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.

4. Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras bloggar.



Helt plötsligt blev det så svårt att välja att jag struntar i det den här gången. Istället vill jag ge en stor kram till er läsare, ni är underbara!

Inställd.

Fyck nyss ett meddelande av Moa som har blivit sjuk, så därför är plåtningen inställd:( Väldigt trist då vi båda var så peppade på att ta det idag. Vi kommer kanske ta den nästa helg istället då hon förhoppningsvis är frisk :) Nu ska jag fortsätta förminska bilder som ska upp på hemsidan, skriva texter och skriva lite på projektrapporten. Väldigt tidskrävande...

Fotografering!

Imorgon ska jag för första gången någonsin fota en okänd person istället för en som jag redan känner väl. Det blir fina Moa som även har blivit fotad ett par gånger innan. Känner mig lugn än så länge men imorgon kommer nervositeten! Förutom att jag ska träffa en ny människa är det just den där rädslan att jag ska prestera dåligare än vad jag brukar som sätter sig i huvudet:/

Önska mig lycka till så får vi väl se om jag överlever morgondagen!
Ciao!

Inställd.

So far away...

Blev sugen på att redigera någon gammal bild, så jag gick in och kikade i arkivet. Fastnade för en bild och började redigera. Hade först inte tänkt redigera den så mycket men såhär slutade det:


Bild och redigering: Jag

Vad tycker ni? Väckte den några känslor? Tell me!

Fotbollsnät.


Bild: Jag

Gårdagen.

Igår då mamma var ledig från jobbet åkte vi till Luleå för att shoppa. Tog även med mig systemkameran:) Det var soligt ute och när vi närmade oss Luleå blev det dimma. Det var jättesvårt att fota i dimma och bilderna blev lågt ifrån så fina som det man såg med egna ögon, men de blev iaf lite bättre efter redigeringen.

Väl framme gick vi först till VILA för att kika där, och gissa vad jag hittade? Min blivande studentklänning! Kan visa bild sen:) Däremot så är det ett litet fel på den (något som känns men knappt syns), men jag ska se om det går att fixa.

På hemvägen var det dimma nästan hela vägen, så dimmigt att man bara såg typ 30 m framåt. Vi fick även syn på 2 renar som stod och slickade på saltet på den andra vägen. Lyckades få en väldigt mörk och kass bild på dem som jag ljusat upp i efterhand så att man ser renarna.

Black & white.



En annan version av denna bild. Kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Båda är fina på varsitt sätt :)

Happiness.

Sovarn

Somewhere over the rainbow...


Vad kul att ni gillade förra bilden, trots att den var lite ironisk^^ Nu kommer det komma lite mer seriösa bilder, och först ut blir min personliga favorit från dagens inomhusplåtning. Jag fastnade för den redan när jag såg den på kameradisplayen, och efter redigeringen blev den helt underbar!


Vad tycker ni?

Något gick snett...

Inomhusfotografering.

Har haft fullt upp sedan jag fick lov och därför har det inte blivit någon bloggning förrän nu. Igår bakade jag och Elin nästan halva dagen så nu har jag både bullar, chokladbollar, wiernerbröd och valnötsbröd hemma! Det var första gången vi bakade de två sistnämnda och wiernerbröden blev sådär (smakade nästa inget) medan brödet blev super förutom att vi kunde ha haft i mer russin :P

Igår bestämde vi även att vi skulle köra en inomhusplåtning idag, så jag ställde väckaren på halv nio. Jag hade aldrig fotat någon annan männsika inomhus förr (när det gäller arrangerade plåtningar) men det gick bättre än förväntat! Jag hade ingen blixt utan använde mig av det befintliga ljuset.

Nu ska jag sätta igång med redigeringen och det lär nog dyka upp ett par bilder under resten av dagen!