Twitter

Min IKEA-shopping



Hade en riktigt härlig dag på IKEA i onsdags. Men precis som förra gången jag var där blev det lite stressigt, vilket resulterade i en del impulsköp ;)

På bilderna ovan syns nästan allt jag köpte. När jag höll på fota sakerna idag upptäckte jag dock att den vita tavelhyllan saknades. Ringde direkt till mamma, som tyvärr inte heller hade sett till den - trots att den fanns med på kvittot. Hon skulle kolla en extra gång i bilen, hemma och ringa till IKEA och höra om de sett någon kvarglömd tavelhylla. Ringde mamma igen för en stund sedan. Hon hade inte hittat den och de på IKEA hade inte sett till den heller.

Hoppas du som fick för dig att sno med dig hyllan är lycklig nu. God jävla jul på dig.

Nu ska jag tröstäta dellibollar i min ensamhet...

Snö



Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di

När ni läser detta kanske jag precis lagt mig för en förbjuden powernap mitt i varuhuset, eller så sitter jag kanske framför ratten påväg hem efter en mycket lyckad dag på IKEA. Har tagit med mig en hög delicatobollar som jag ska belöna mig med under hemresan (om jag inte råkade äta upp dem på ditresan vill säga). Man måste ju hålla sig vaken under dessa timmar i mörkret ;)

Hoppas ni gillar bilderna ovan!

Morgonens status

Som jag nämde i förra inlägget ska jag till IKEA idag. Åker dit med mamma och eftersom det tar 3 timmar att  ta sig dit måste vi åka ganska tidigt. Hon tänkte köra dit och vill att jag ska köra större delen av hemvägen i eftermiddag/kväll då det är mörkt ute. Är inget direkt fan av mörkerköring, speciellt när det handlar om en lång sträcka.

06.30 ringer telefonen.


Mamma - Godmorgon. Det är dags att kliva upp nu.
Jag - Mm... jag har sovit jättedåligt, vet inte hur jag ska orka köra hem alltså.
Mamma - Jag med! Vi får väl turas om eller nåt.

30 minuter senare ringer den igen.

Mamma - Jag skulle bara kolla så du har gått upp.
Jag - Okej. Hur dåligt har du sovit?
Mamma - Jättedåligt!
Jag - Ja, jag med!

Vem tror ni kommer köra mest på vägen hem? ...eller blir det bara en som kör? I så fall - vem? ;)

Det här blir spännande.
..

Svar på kommentar



Lina frågade om jag kunde visa hur lampan och allt såg ut när jag tog dessa självporträtt. Tyvärr hade jag ingen översiktsbild från när jag fotade, så jag körde en speciallösning! Tog en bild jag hade på datorn som visar både lampan och lite av platsen där jag fotade, plockade fram konstnären i mig och skapade detta mästerverk! Bordet med de levande ljusen som står placerat bakom mig var dock inte med under sessionen. Här tar vi inga risker till eventuell ofrivillig håruppeldning ;)

Med denna bild ger jag er även en liten titt i min lägenhet (när den är städad och mysbelyst så att säga). För er som vill se hur hela lägenheten ser ut kommer det dyka upp bilder och troligtvis även en film när jag känner mig nöjd med inredningen. Jag må vara världens segaste när det kommer till att bli klar med en inredning, men jag har börjat komma igång nu igen! I lördags införskaffade jag äntligen en tv (har dock inte bestämt om jag ska behålla den eller köpa en annan) och imorgon bär det av till IKEA för andra gången i år :D

Saker jag behöver till lägenheten just nu är b l a:
Vardagsrumsmatta
Köksstolar
Datorstol
Soffbord
Handduksstång
Växter
Juldekoration
Andra smågrejer

Inlägget blev visst lite mer än ett "svar på kommentar", hehe.

Look Into The Light



Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di


Här är två bilder från kvällen när jag fotade självporträtt med en golvlampas sken som enda ljuskälla. Blev ingen jättelyckad fotosession och jag hade dessutom en hemsk utväxt som inte är så trevlig att hålla på och klona bort :P

Nu är utväxten tack och lov ett minne blott igen... i alla fall för någon vecka framåt. Det är ju nu jag ska passa på och fota självporträtt, inte en månad efter färgning ;)

En delikat leverans



Detta är en uppföljning av det här inlägget.

Igår backade en stor lastbil in på parkeringen utanför min lägenhet. Det var mitt paket från Delicato som skulle överlämnas. Inte varje dag man får hämta sin leverans direkt från en lastbil, så det var en lite märklig men kul upplevelse ;)

Jag hade inga direkta förväntningar på vad jag skulle få, men jag hoppades såklart att paketet innehöll lite av mina älskade delicatobollar :)

På nedersta bilden kan man se alla godsaker jag fick. För att vara exakt innehöll paketet 50 Havrebollar, 35 Delicatobollar, 25 Punschrullar och 25 Lattebitar. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få så mycket!

Någon som vill komma på fika? ;)

Colors


Bjuder på lite glada höstfärger här i höst... eller vänta. Vintermörkret?

Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro


Hoppas ni har haft en fin söndag! Själv har jag varit hos syrran och firat farsdag :) Som en del av er säkert redan vet har jag levt utan min riktiga pappa nästan hela mitt liv. Ibland kan jag undra hur det hade varit om han fortfarande fanns. Hur hade mitt liv sett ut då?

Nej, nu ska jag inte bli alltför djup här. Är glad för att jag har en fin och snäll halvpappa så självklart är jag med och firar honom en dag som denna :)

Är galet trött just nu. En powernap skulle inte sitta fel alltså.

Om mamma läser detta - Jag skojade bara. Du vet att jag under inga omständigheter skulle ta en powernap utan ditt tillstånd. Det vill säga aldrig.

Mikrofonkåt

 

September sjunger en annan version av Petters låt "Mikrofonkåt". Tycker hon gör den galet bra! Hade knappt hört origialet innan så låten kunde inte direkt förstöras i mina öron. Kommer säkert bli nästa radiohit ;)


Vad tycker ni om denna versionen?

Sara goes...

För någon vecka sedan när jag hade tråkigt bestämde jag mig för att göra en sminkning. Inte för att jag skulle någonstans utan för att jag tycker det är kul med smink. När jag var klar åkte kameran fram och jag tog lite självporträtt inomhus med bara en golvlampas sken som belysning. Ingen av de bilderna är med i det här inlägget.

En stund senare blev jag sugen på att klä ut mig till något. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var halloweentider. Hade dock inga direkta utklädningskläder. Det enda jag hittade i utklädningsväg var ett par kattöron. Valet blev rätt svårt alltså.


Innan förvandlingen. En helt normal och en helt normalt spårad Sara. Inga konstigheter.


Catwoman! Jag kände mig dock lite för... välvårdad?


Mycket bättre! Eller? Bara jag som tycker jag liknar en korsning mellan en katt och en mus som just fått sig en elchock?

Om jag någonsin iakttagit något liknande tidigare?

Mja... öh... typ.

Autumn texture



Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro

Den färgglada hösten försvann för flera veckor sedan här i norrland, men jag har ju knappt visat någon av naturbilderna jag tog i början av oktober. Det var på tiden va ;)

En bra start på dagen

"Oh, sorry... i guess i'll go... back to the toilet?"

Lägesrapport


Canon EOS 5D Mark II, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di.

Tänkte bara meddela att inlägg är påväg! Jag har i skrivande stund en hel drös med bilder som jag inte visat. Anledningen till varför jag publicerat så lite på senaste tiden har att göra med någon eller några av dessa faktorer:

- De har blivit tillfälligt bortglömda.
- Jag har inte blivit klar med redigeringen. Har svårt att hålla mig till en bild i taget och då är det lätt hänt att de bara blir halvklara, hehe.
- Datorn är så full att jag knappt kan ladda över nya bilder. Ett fönster vid namn popup dyker upp stup i kvarten för att påminna mig om att det är dags att rensa. Men hur mycket jag än rensar tycks datorn aldrig riktigt vilja öppna sig för alla nya bekantskaper i bildform.

Något säger mig att det börjar bli väldigt aktuellt med ännu en extern hårddisk.

Plötsligt händer det

Ni minns väl det här inlägget?

Där förklarade jag bland annat min kärlek till delicatobollar avrundat med "Nu är det bara en tidsfråga innan Delicato hör av sig. Inte? Ja, då är det till deras förlust.", vilket jag såklart skrev med glimten i ögat.

Fem dagar senare (idag) ringer en trevlig tjej från Delicato och ger mig beröm för min fina text om deras delicatobollar, men även för mina bilder i bloggen vilket var kul! De ville nämligen skicka lite produkter till mig som tack.

Nu väntar alltså en förhoppningsvis väldigt delikat leverans som jag kan mumsa i mig med gott samvete. Hur mycket det rör sig om återstår att se :)

Detta trodde ni inte va? ;)

1 november

Efter 5 timmar på äventyrshuset Boda Borg känner jag att jag kommer sova gott i natt. Det var över ett år sedan jag var där sist och nu hade de bland annat uppdaterat så att man kan se på tv skärmar hur man ligger till bland alla lag som är där - både totalt och i de olika banorna. Det gillar vi! Mitt lag låg såklart i toppen ;) Vi klarade 13 banor av 15 och fick riktigt bra tider. De två vi inte klarade kändes efter ett antal försök näst intill omöjliga och den ena (Triathlon) dessutom en smula plågande för benen. Vaknar jag inte upp med träningsvärk imorgon blir jag förvånad. Blåmärkerna är i alla fall på plats.

Vi avrundar det hela med ett stycke onödigt vetande:
Det här inlägget tog mig 3 timmar att få klart. Men hey, den här gången är det helt okey! Med tanke på omständigheterna eller något.


Det var inte jag som låg bakom lagnamnet, men jag gillart. Bara för att liksom.