Twitter

Hungrig?

Hej!

Har precis ätit klart min egenlagade middag som besod av grillkotletter, kroketter, sås och lite sallad. Det blev väldigt lyckat förutom att köttet blev lite bränt, men det blev supergott! Jag är lite förvånad över mig själv hur jag kunde få i mig alla kotletterna. Jag som hade tänkt spara en till imorgon:/ Det är bara två på bilden för att jag från början trodde att jag bara skulle orka två men när jag hade ätit upp dem vart jag jättesugen på att äta upp den sista också:P Det skumma är att jag fortfarande känner att jag skulle kunna äta mer. Jag förstår inte hur allt får plats i min lilla mage:S

image200

Mattepluggandet har gått jättedåligt! Antingen förstår jag mig inte på förklaringarna i boken för att den är dålig på att förklara eller så är det jag som är för omotiverad vilket gör att inget går in i huvudet. Så vad har man fått gjort idag då? Nada. Jättekul! Då blir det stressplugga imorgon då:I

Pluggdag

Hejsan!

Nu ska de tydligen vänta med plattformsbytet tills ikväll istället. De har alltså skjutit på det ytterligare en dag. Hoppas de håller det nu så att det inte blir förflyttat igen.

Jag känner mig lite stressad eftersom lovet snart är slut och det är skolarbeten som jag glömt ta tag i. Jag ska börja redan idag så jag inte får allt i en enda klump imorgon. Därför kommer jag inte vara så aktiv här på bloggen. Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra ikväll, om jag ska på festen som min kompis och hennes familj ska ha eller om jag ska vara hemma/ hitta på något med den andra kompisen.

Händer idag/ikväll för eran del?

Dagens bild

Den här bilden fotade jag hösten -06 med skolans systemkamera :) Har även bättrat till färgerna i photoshop.

image199

Hemma :)

Hejsan!

Har just ätit middag och svarat på lite kommentarer jag fått under dagen. Tusen tack för dem! :D Kom ihåg att jag svarar på de allra flesta kommentarer förutom de som är anonyma. Fast de skulle jag ju iförsej kunna svara på i kommentarsfältet här på bloggen :)

Fick med mig en kompis på stan idag vilket var kul :) Däremot hittade jag inget på stan förutom en lång skjorta som tyvärr inte fanns kvar i min storlek, typiskt! Men jag kände ändå att det inte att det var något jag verkligen behövde förutom en vårjacka då som jag aldrig hittar:S Tips på någon jacka jag borde spana in? Jag vill helst ha en som är mörkbrun/begie men andra färger går också bra bara det är en neutral färg :)

Vi var även på Wayne's och fikade :) Där ringde vi till en kompis som vi inte träffat på evigheter för att höra om hon hade tid att hitta på något i helgen. Det verkade inte som det (det var inte jag som pratade med henne) men sen fick jag veta att hon och hennes familj skulle ha fest hemma hos sig imorgon och att vi fick komma om vi ville. Vi bestämde oss för att fundera på det och ringa imorgon för att säga hur det blir. Både jag och min kompis känner att det skulle vara kul men samtidigt kommer det ju vara hur mycket folk som helst där och det blir inte samma sak som att hitta på något bara vi 3. Vi får se hur vi gör :)

Har ni haft en bra dag?

Godmorgon!

Nu tog jag mig äntligen upp i tid! Var nära där på att somna om igen men jag tog mig up 20 över 9 tillslut :) Vet inte om det hjälpte så mycket att ställa en väckare en bit bort i rummet eftersom jag har så lätt att somna om endå. Aja, huvudsaken att jag är uppe! Jättefint väder ute idag också, kan det bli bättre? :)

Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra idag. Ska antingen höra med en kompis om hon vill följa med på stan eller fara själv och istället hitta på något ikväll. Vi får se hur det blir. Ibland kan det nästan vara bättre att fara själv då man alltid får bestämma var man vill gå och hur länge man ska stanna på varje ställe. Men det är ju såklart roligare om man är två :)


Vad har ni för planer för dagen?


Bjuder på en glad morgonbild också som är tagen med min digitalkamera. Har alltid varit nöjd med den här bilden:) Dock hade jag inte speciellt mycket förkunskaper i photoshop förr så jag förminskade den och sparade om den till en png-fil vilket jag inte ens skulle tänka tanken att göra idag. Önskar verkligen att jag hade kvar originalet men nu är det försent :(


image196

Dagens bild!


image195

Tack! :D

Vill bara tacka för alla fina kommentarer jag fått! Verkligen jätteroligt och nu fick jag en sådan pepp att lägga ut fler bilder haha:P Här är iallafall 2 bilder till från i Tisdags. Det är nog de sista jag kommer visa också, annars har jag väl snart lagt ut alla bilder haha:)

Har fått ovanligt många besökare idag också! Hoppas att ni gillade bloggen och att ni kanske tittar in igen :D Just nu har jag ingen aning om vilka alla är som besöker bloggen. Ni får gärna skriva en rad eller två om det är första gången ni besöker, har varit inne här tidigare eller brukar besöka bloggen ofta. Vore också roligt att veta vilka ni är och vad ni tycker om innehållet i bloggen!

image194

Fler bilder från i Tisdags...

Här är 3 till bilder från fotograferingen i Tisdags. Jag är medveten om att påsken är slut men jag hittade inga andra nyfotade bilder för tillfället.

image193

Snö snö och åter snö...

Jag gjorde det igen! Fast denna gången vaknade jag inte förrän 12 eftersom ingen annan väckte mig (förutom min mobilväckarklocka halv tio som jag stängde av direkt och somnade om). Jag kanske borde ha 2 väckarklockor? En som jag ställer en bit bort i rummet så jag tvingas gå upp för att stänga av den? Jag har ju trotsallt en riktig väckarklocka som jag fick i julas men inte använt än. Så får det bli! Imorgon ska jag vara uppe klockan 9! Känn peppen:D


Det snöar för fullt och blåser ute, jättekul:( Vad händer igentligen? Det är den här nästan 1 m höga snön som skulle ha funnits där i December och Januari, inte i slutet av mars!

Vad händer idag?

Dagens sista inlägg

Tyvärr så har det inte blivit speciellt många uppdateringar under dagen, har haft bloggtorka kan man säga. Sedan så jag har suttit och kollat mycket på systemkameror, gämfört priser osv. Blev ingen shopping idag heller, jag har varit för seg helt enkelt. Frågan är om det blir av imorgon istället då? Det återstår att se :)

Eftersom jag inte lagt ut någon dagens bild idag så tar jag den nu istället för en godnattbild. Bilden är från fotograferingen i Tisdags. Den är också redigerad i photoshop som ni ser, blev väldigt nöjd med den!

image192

Påskbilderna!

Just ja! Här är ett litet "smakprov" (kan man säga så?) av bilderna jag fotograferade igår :)


image191

Vad tycks? :)

Onsdag

Hoppsan säger jag bara. Vaknade av ett min låtsaspappa öppnade dörren till mitt rum och sa "Är du vaken än?" herregud! Jag tänkte "Shit, har jag sovit till typ halv fem?" eftersom han börjar 7 på morgonen och slutar 4. Men som tur var trodde jag fel, klockan var halv 12. Visst, igentligen hade jag tänkt gå upp vid 9 tiden men det kunde ju ha varit värre. Men jag blir endå alltid lite arg på mig själv då jag vaknar vid 12 för att det känns som att man sovit bort halva dagen.

Hade tänkt åka ner till stan idag för att se om det kommit in något nytt. Känner att jag börjar få det där shoppingsuget igen. Inte så bra kanske men samtidigt är jag ingen slösare utan jag har mina gränser. Oftast blir det ju impulsköp, men det tror jag inte jag är ensam om :)

Aja, vi får se hur det blir med stan. Annars ska jag städa klart rummet och kanske bestämma mig för en systemkamera! Hoppas jag gör det, för nu vill jag fota!

Vad ska ni göra idag?

Bloggproblem

Äntligen! Bloggen har inte fungerat som den ska den senaste timmen så jag har inte kunnat skriva något inlägg eller så, men nu funkar det (tror jag iallafall). Här kommer iallafall smakprovet där jag har valt ut några bilder av de jag fotade idag.



Edit: Tusan också! Nu funkar det inte att ladda upp bilden:( Alltid ska det vara något problem som dyker upp. Jag får publicera bilderna imorgon istället! Nu ska jag sova, godnatt :)

Dagens bild

Nu har bilderna laddats över till min dator och jag är redo att gå igenom dem! Ska bli grymt kul att se resultatet! :D Senare ikväll kommer jag att lägga ut ett litet smakprov på några av bilderna så ni också får se :) Men tills dess får ni vila era ögon på dagens bild!

Den här bilden fotade jag tidigt förra hösten just under solnedgången :) Finns det något vackrare än solnedgångar?

image190

Tisdag

Hej!

Det blev ingen uppdatering tidigare idag eftersom jag fotade bilder till mitt fördjupningsarbete till fotokursen :) Sara kom hit och jag fick fota med hennes systemkamera eftersom jag inte har någon egen än, det blev över 200 bilder och jag tror att många blev riktigt bra! Ska bli spännande att se dem sen :) Läste just på hennes blogg att hon skulle iväg och äta med sin mamma och inte vara tillbaka förrän halv sju så jag får nog vänta ett tag.

För er som inte tidigare läst om fördjupningsarbetet så kan jag säga att det är ett arbete där vi får välja något vi vill fotografera, men det skulle också vara lite genomtänkt för man skulle berätta varför ockå. Från början tänkte jag fördjupa mig på fotopärmen som vill håller på med pga. att jag inte skulle få någon tid till att fota och vi får inte låna hem skolanskameror. Men då hörde jag med Sara och vi bestämde att jag skulle få fota med hennes kamera någon dag under påsklovet :)

Temat jag valde var Påsk just eftersom det är påsklov nu. Hade från början tänkt fota rosor men eftersom Sara gjorde det kändes det fel att också göra det:/

Bilder från fotograferingen kommer antingen ikväll eller imorgon :)

Vad har ni gjort idag?

Godnatt

Nu är det dags att stänga av datorn för att gå och lägga sig någorlunda tidigt för en gångs skull. Imorgon hade jag tänkt gå upp tidigare också, värt ett försök iallafall :)

Jag avslutar detta inlägg med en bild som jag fotat med Saras systemkamera. Motivet är min undulat Louie :)
Kram!

image189

Dagens bild

Jag minns att jag började med dagens bild för någon månad sedan, men sedan glömde jag helt bort det. Men nu ska jag försöka lägga ut en dagens bild så ofta jag kan. I vanliga fall brukar dagens bild ofta vara en bild på en kändis eller något liknande som man tagit från internet. Men mina bilder kommer däremot vara fotograferade av mig själv och det är väl det som är största skillnaden. De behöver däremot inte vara fotade samma dag som jag lägger ut dem, utan jag lägger ut någon av de bilder jag har :)

Dagens bild är en bild på mig i tre versioner som jag fotade för några veckor sedan. Den har också genomgått en behandling i photoshop som ni ser, jag ville att det skulle se ut som en gammal blyertsteckning. Tycker jag lyckades ganska bra med det :) Dumt nog sparade jag aldrig originalbilden då den var "otecknad", annars hade jag kunnat visa den med.

image188

Solig dag :)

Man kan säga att jag hade lite tur som hann köpa kycklingar idag:) Rusta stängde klockan 4 vilket jag inte var medveten om förrän jag kom dit och det var bara några minuter kvar innan stängning. Chansade och köpte ett sex-pack med små kyklingar att ha till fotograferingen. Efter det fortsatte jag till ÖB där jag däremot inte hittade något alls. Gick sedan vidare till ICA Maxi och köpte massor av godis och fågelmat. Det jobbiga är att det mesta av godiset ska användas till fotograferingen så jag kan inte precis sitta och trycka i mig hur mycket som helst:P Sedan köpte jag också godisar jag inte brukar köpa i vanliga fall för att det inte skulle se så tråkigt ut, vill ju att det ska vara ganska blandat :)

Fotograferingen blir troligtvis av imorgon! Kollade på SMHI och vädret såg väldigt lovande ut :) Däremot på Onsdag och Torsdag verkar det bli mulet :/

Bilden togs idag då jag var påväg mot Rusta :)

image187

Måndag

Hej!

Just nu ser mitt rum nästan värre ut än tidigare, jag hann bara påbörja rensningen av kläder igår så det ligger fortfarande kläder överallt. Nu ska jag rensa klart bland kläderna som nu ligger i en hög på golvet, sedan blir det att duscha och göra sig klar för att gå ut. Jag gick aldrig till varken Rusta eller ÖB igår så det måste bli idag istället. Jag får fortsätta städa i eftermiddag, man vill ju hinna gå ut medan det är ljust:)

Senare ikväll blir det väl att planera lite mer kring fotograferingen med påsktema, vad jag vill ha för motiv, i vilka vinklar osv. Lite planerat måste det ju endå vara så att man inte står där som ett frågeteckan utan några idéer när man ska fota.

Men nu är frågan, vad behöver jag för rekvistita? Vi har ett stort guldigt påskägg hemma (jag tror det syns på inlägget längre ned då jag försökte bygga en ministudio). Godis ska jag iallafall ha. Kycklingar? Sedan kanske någon korg med påskägg i eller så?

Kom gärna med tips på rekvisita som jag kan ha till påsktemat! Det är ju trotsallt något som sedan ska bedömas av en lärare så då vill man ju ha lite mer väl genomtänkta bilder:)

image186

Godnatt!

Ska snart gå och lägga mig, men innan det tänkte jag kleta på en ansiktsmask och se lite allmänt skum ut i 3 min:P När jag var i Stockholm köpte jag en sån här engångsmask, fast denna innehöll 2 engångsmasker i 1:)

Som avslut på det här inlägget bjuder jag på en väldigt smickrande bild som togs i Stockholm just då jag hade masken på mig, oväntat va? ;)

image185

Ses imorgon!




 

Dagens!

Glömde lägga in dagens outfit tidigare idag, men här är den:

image184
Visst är den snygg? ;)

  • T-shirt med tryck från Paul Frank
  • Kofta från Vero Moda
  • Byxor från Kappahl

Nej, jag har inte blivit galen:) Hade bara lite kul idag då jag gick igenom gamla kläder^^

Alla plaggen som är på bilden ska bort, jag kan ju inte bara låta det ligga och ta plats i garderoben i onödan. Fast t-shirten är rätt söt, synd att den är för kort. Har envisats om att behålla den varje gång jag gått igenom mina kläder bara för att jag gillar trycket-.- Haha, jag är hopplös! Sedan är det massor av kläder som jag behållt för att jag jämt tänkt "Jamen det kanske kan komma till användning om något år eller så".

Någon som känner igen sig? :P

Talanger!

Esmee Denters, Justin Bieber och Kaz Mills. Alla tre är talanger. Den första jag själv upptäckte av dem var Esmee som redan nu har gått väldigt långt. Allt började med att hon framför sin webbkamera sjöng och sedan la in videos på youtube. Sedan gick det bara framåt, allt fler hittade till hennes videos och tillslut blev hon även upptäckt av media och nu även Justin Timberlake.

Dock så har jag sämre koll på Justin och Kaz, men jag tror iallafall att Justin har blivit upptäckt. Hursomhellst tycker jag det är jättekul att man kan bli upptäckt på det här viset, alltså genom att man lägger ut videos på youtube. Det finns så himla många talanger där ute som är värda att uppmärksammas!

För er som inte hört något från dem ännu, lyssna!


Esmee Denters när hon sjunger LIVE Medley



Justin Bieber sjunger With you - Chris Brown


Kaz Mills sjunger You give me someting - James Morrison

Jag är med och tävlar!

Jag är med i Kenzas tävling där man kan vinna en skinnjacka från Jofama! Den tackar jag inte nej till!
148935-4104
Bilden är tagen från Jofama.se.

Godmorgon


image182

Det blev inget fler inlägg igår innan jag skulle sova eftersom blogg.se inte funkade som det skulle, jag kunde varken posta inlägget eller lägga in en bild. Det gick inte ens att kommentera ett inlägg och allt blev bara "sidan kan inte visas" hur störande är inte det på en skala?

Det snöar ute nu, trevligt värre! När kommer våren igentligen? Idag ska jag försöka ta mig an städningen av rummet som aldrig blivit av, sedan får vi se om jag pluggar lite matte för det behöver jag verkligen. Tänkte också gå till Rusta Och ÖoB för att se om jag hittar rekvisita som jag kan ha när jag ska fota bilder med påsktema någon gång i veckan :)

Vad har ni för planer för dagen?

Alltid värt ett försök...

Försökte rigga upp en ministudio idag men det gick ju sådär... bilderna talar för sig själva.

image181

Jag tror att jag ska satsa på att köpa en riktig ministudio istället när jag har skaffat mig en systemkamera. Fick en massa problem som att byrån och taket också speglades på glasskivan och ljuset var kasst. Min kamera också för den delen. Jag är aldeles för begränsad med den och kan inte ställa in den manuellt, den kör sitt egna lilla race :P

Hej allihopa! :D

Gud vad glad man blir när man möts av nya kommentarer när man loggar in! Jag blir mycket mer peppad på att fortsätta blogga då :D Min blogg har ju åkt lite berg -och dahlbana sedan jag blev medlem och och om man tittar på statistiken syns det även där. Det går som i perioder för mig, ibland har jag inte skrivit på nästan en hel månad och ibland har det blivit varje dag, det har varit så olika. Men nu tänkte jag satsa lite och tillsammans med er göra bloggen ännu roligare!

Sedan lovet började har jag nu börjat lägga in fler bilder och jag märker själv när jag läser andra bloggar hur mycket roligare det blir att läsa om det också finns bilder i inläggen :) Jag är medveten om att alla bilderna inte är så bra i kvalitén och så men det är ju bilder iallafall :) Med tanke på att jag har ett starkt intresse för foto borde jag kanske visa det också :) En systemkamera blir det såsmåningom också, det är min beslutsångest som skjuter upp det varje dag. Ska börja kolla på kameror igen nu på påsklovet då jag har nästan all tid i världen till det, senast jag kollade var på jullovet, sedan har det aldrig blivit av.

Nu vill jag gärna veta vad ni tycker!
Är det något speciellt ni gillar med min blogg? Något jag skulle kunna förbättra? Tips på saker jag skulle kunna ha på bloggen? Men det betyder inte att jag kommer anpassa mig exakt efter hur ni tycker, jag vill inte att bloggen ska förvandlas till något som inte är jag.

image180

Bara en liten hälsning...

image178

Städning avklarad :)

Vill först bara tacka igen för alla kommentarer jag fått! Alltid lika roligt när ni kommenterar, fortsätt gärna med det! :D

Idag skulle jag igentligen städa mitt rum som sett ut som ett bombnedslag de senaste dagarna, men det slutade med att jag städade i badrummet istället! Jag får väl ta städningen av mitt rum imorgon om jag inte får något annat för mig. Det jag städade i badrummet var hyllorna där jag har smink och sådant. tidigare har jag inte rymt allt i hyllorna så jag har haft en massa saker stånde ovanpå byrån vilket inte har varit särskilt uppskattat, och det förstår jag. Men nu har jag rensat bort massa gammalt eller dåligt smink osv. så nu får allt plats!

Har tagit före och efterbilder men jag hann ta ut allt som jag hade i byråhyllan innan jag tog före bilden, så det var inte tomt i den hyllan innan. Sedan har jag bara tagit bilder på byrån och just den hyllan, jag har 2 till små hyllor men de glömde jag att fota. Hyllan som är under den jag fotade ska jag städa någon annan dag, men den är inte min igentligen, har bara någon sak där.

image177
Som ni ser bytte jag ut plastblomman på byrån till en annan, tycker det blev mycket bättre så:) Den andra har bara varit ful och ivägen hela tiden.

Veckans shopping

Nu har jag äntligen fixat bilderna på kläderna jag köpt i veckan. Det tog ett tag då jag bestämde mig för att göra bakgrunden transparent osv.

Som alltid är mitt huvud kapat på bilderna, det ser inte speciellt snyggt ut men jag har ett speciellt ställe jag alltid ställer kameran på och då kapas huvudet. Jag har ett stativ men det känns lite omständigt att ta fram det varje gång, sedan är det ju trotsallt kläderna jag vill visa. Färgerna kan vara lite missvisande, ser man på t ex. bild 1 så ser tubtopen ljusare ut när den sitter på vilket den inte är i verkligheten.

Jag kan också nämna att jag är medveten om att jag är väldigt smal. Nej jag har inte ätstörningar eller något liknande, utan det är något som jag ärft. Jag vill gå upp i vikt men det är inte så lätt som många tror, speciellt inte när man har en sån bra ämnesomsättning i kroppen. Men nu vet ni iallafall det.

Vilket plagg tycker ni är snyggast? Själv tycker jag nog 2:an (den är snyggare irl). Fast jag hade hellre haft den i storlek xs som tyvärr var slut, men jag nöjer mig med storlek s. Jag tycker inte att det gör så mycket att den är lite stor, speciellt när den inte är gjord för att sitta tight.


image174



image175


image176

Påsklovet är här!

Hej!

Nu har jag äntligen fått påsklov! Känns härligt :D
Har varit en vädligt lättsam dag idag. Började 10.10 istället för 08.30 eftersom vi inte skulle ha någon svenska i veckan. Slutade jag tidigare än vanligt också. Vi har foto som sista lektion men eftersom vi ska göra ett eget fördjupningsarbete så hörde jag och Sara med läraren om vi kunde få åka hem eftersom varken jag eller Sara ska göra det på skolan.

Från början hade jag inte tänkt göra ett fördjupningsarbete då vi fick för lite lektioner till det + att en lektion gick bort för att vi var på praktik förra veckan. Sedan var jag ju begränsad också eftersom att man inte får låna hem skolans kameror :( Förr kunde man det, men typiskt nog kan man inte det nu längre när det är aktuellt för oss. Räddningen blev att jag ska få fota med Saras kamera någon gång på påsklovet :)

Temat på mitt arbete kommer att vara påsk just eftersom jag kommer att fota under påsken :) Det blir nog jättebra! Nu gäller det bara att fixa rekvisita och fundera på hur jag vill att bilderna ska se ut. Ni får gärna komma med tips och idéer om ni vill, bara de är seriösa :)

Bättre sent än aldrig! :)

Haha, efter alla dessa minst fyra år med min digitalkamera har jag äntligen fattat vad den lilla kontrollen är! Det är ju en fjärrutlösare! Här har man gått fram och tillbaka för att ställa in självutlösaren i onödan:P Jag kom på det nu när jag höll på fota kläderna jag köpt (bilder kommer snart). Jag började fundera på en symbol som fanns på samma ställe där man ställer in självutlösaren. Tidigare har jag aldrig funderat på vad den andra symbolen varit till för :P

Den är dock lite trög och jag tror att batteriet börjar bli dåligt i den. Batteriet har gått även fast jag inte använt den tidigare. Aja, den är duger iallafall betydligt bättre än att behöva gå och ställa in självutlösaren gång på gång. Oavsett om den är trög eller inte :P

Nu blev det genast lite roligare att fota med gammelkameran! :D

Fast... bildkvalitén är fortfarande kass, fokusen och blixten också för den delen.
Men snart blir det systemkamera, när jag vet vilken jag ska köpa rättare sagt. Nu har det gått ett tag sedan jag kollade på de olika alternativen så jag får väl kolla lite på påsklovet :) Kameraväskan har stått tom nu sedan jullovet då jag köpte den, så det är väl på tiden snart :P

Ont om tid

Hej!

Skulle uppdatera igår men hann inte. Det är inte säkert att jag hinner skriva ikväll heller eftersom jag måste skriva min praktikrapport först. Men uppdateringen kommer så jag hinner, om inte ikväll så blir det imorgon. Tänkte även visa upp vad jag shoppat då :)

Ha en bra kväll!

Det blir en seg Lördag

Godmorgon!

Det känns verkligen att jag sovit för länge. Jag känner mig bara så seg idag (observera att jag är seg i vanliga fall också). Blev jättetrött igår där vid halv 12 så jag gick och "skulle bara" vila medan jag väntade tills det var min tur att få toan. När det sedan var min tur tänkte jag "bara 5 min till". Där gick gränsen. Vaknade sedan vid halv 3 och kunde inte annat än skratta åt mig själv. Där låg jag i mina vanliga kläder, det var ljust i rummet och datorn var fortfarande på :P

På morgonen vaknade jag igen av att mamma kom in i rummet, hon skulle iväg till syrran för att följa med på någon tävling eller hur det nu var. Men sen somnade jag om igen. Vaknade efter någon timma och låg kvar jättelänge innan jag ens orkade sätta mig upp. Jag är verkligen ingen morgonmänniska:P Fast jag sover inte heller bort hela dagen som vissa gör, däremot så får jag inte så mycket gjort om man säger så:P

Hade tänkt åka ner till stan idag för att blandannat lämna igen en tröja på Gina, men det går hursomhellst inte eftersom jag fortfarande inte har hittat kvittot. Min kompis köpte tröjan åt mig en gång då vi var på stan innan sportlovet. Hon gjorde det för att det skulle gå fort (jag var kvar i provrummet och plockade ihop kläderna). Vi hade nämligen bråttom till bussen. Sedan fick jag ju påsen och jag betalade henne. Men efter några dagar bestämde jag mig för att lämna tillbaka den då den bara legat kvar i påsen (vilket den fortfarande gör), men jag hittade inte kvittot. Sökte både i påsen och plånboken. Sedan kom jag ju på att det var min kompis som betalat den och att hon säkert hade kvar kvittot i sin plånbok, men det hade hon tydligen inte. Skumt! Måste höra med henne igen. För är den inte i påsen måste hon ha den.

Praktiken slut

Nu är praktiken slut och det känns tråkigt på ett sätt. Men nu har vi ju bara 4 skoldagar nästa vecka och sedan påsklov, härligt! Minns hur mycket det var i skolan före sportlovet, och jag är glad att man nu får andas ut lite iallafall. Jag ligger efter i matten och måste räkna ikapp, men jag har alla mina böcker i skolan då jag var sjuk de två sista skoldagarna innan lovet :/ Jag får väl ta det på påsklovet istället. Sedan ska vi skriva en rapport nu efter praktiken och jag känner mig inte så peppad på det. Jag var också sjuk när de andra fick papperet med vad man skulle ta upp och lite frågor att ställa, så jag har frågat idag.

Förresten. Jag fick en present då jag skulle sluta för dagen :) Kände direkt att det var en bok, en ganska tjock och tung en. Tänkte först att det var en sån där Jamie Oliver bok då jag hade prismärkt sådana tidigare i veckan och de är också ganska tjocka och tunga. Men när jag passerade en hylla med boktiteln "Rutiga kokboken" slog det mig direkt. Jag hade fått en kokbok!



Över 1500 reccept, harre! Kanske dags att börja laga mat? :P Men det fanns annat i den också som bakverk, godis, smoothie och sånt också, inte för att jag brukar göra det men endå. Nu kan jag även lära mig vad allting heter, allt från olika sallader till olika typer av korvar. Uhhu! Eller vad sägs om sidan med bilder och beskrivning om hur man styckar en fågel? Fåglar avstår jag gärna från! Nej men jag kommer nog få användning av det förr eller senare, om inte annat när jag flyttar hemifrån :) Sä värdelös vill jag inte påstå att den var, dock kanske inget jag skulle köpa själv bara sådär :P

Gårdagen och dagen

Hej!
Sitter här nu och äter ur min påse ahlgrens bilar, kunde bara inte motstå frestelsen. Den har legat här nu enda sedan jag kom hem från Stockholm och jag hade tänkt spara den till imorgon. Nu är det försent.

Hann inte blogga igår då det var så mycket annat. Först var det ju praktiken som räckte till klockan fyra. Sedan for jag, Mamma, min "låtsaspappa", moster och ena kusin ut och åt. Igentligen var det tänkt att vi skulle bjuda ut min "halvmorfar" för att han fyllde år, men han kände sig inte pigg för det. Jag åt fläskfilé med pommes och bearnaisesås medan alla andra åt pizza, var lite less på pizza då jag åt det 2 gånger förra veckan. Efter maten åkte vi vidare till Open Jam. Jag visste först inte vad det var men nu vet jag. Vem/vilka som helst får uppträda och det kan vara allt ifrån att någon läser en dikt, en dans eller skådespel. Nu var det semifinal och många nummer var sjukt bra, men man fick tänka i olika perspektiv eftersom alla var så olika, inget var likt det andra.
När jag kom hem satt jag mig vid datorn för att läsa lite bloggar, men kom efter en stund på att jag skulle ju koka ris och sås till lunchen jag skulle ha med mig idag, sedan hade jag oduschat också! Det var bara snabbt in i duschen på en gång.

Det där var en liten sammanfattning av gårdagen. Idag har det däremot inte hänt så mycket. På praktiken har jag mest packat upp kläder och galgat, fixat lite på väggarna när kläderna hänger osv. Har också klätt en till docka (klädde en docka igår också), rätt så kul fast det fanns inte så mycket kläder att välja bland:/ Imorgon är det sista praktikdagen för mig. Veckan går fort, trots att vissa dagar känts oändliga.

Nu ska jag kolla på en beställning jag ska göra snart, beställer sällan från internet. Men ibland kan alltid vara kul:)Sedan blir det väl att läsa lite bloggar osv. innan maten :)

Ha en trevlig kväll!

Mina inköp!

Nu äntligen! Här är lite inköp från då vi var i Stockholm förra veckan.


Bruna mjukisar som jag hittade på rea för 99 kr (ord. pris var 199 kr). De är av märket Only. Ser att spegeln var lite dammig men bilden får duga :)


Jeans av märket Vila. Måste säga att jag blev lite förvånad när jag provade dem, jag som har så svårt att hitta jeans. Provade inte så mycket jeans i Stockholm, så att jag hittade de här var av en ren slump. Lycka!
Den marinblåa koftan var den jag köpte från Gina, glömde att fota bara den också, men man ser ju lite av den iaf :)


Jag vet inte hur länge jag har sökt efter en lång grå kofta, men äntligen säger jag bara! Visst har jag hittat grå långa koftor men det har alltid varit något med dem som gjort att jag endå avstått från att köpa dem. Äntligen hittade jag en från Vila som var super, men den var lite tunn och kortare än vad jag tänkt. Jag köpte den för att det bra övervägde mot det mindre bra, men då hittade jag denna (se bilder)! Tvekade först lite då den hade ett band i midjan och två ögglor och jag hade ju redan köpt en. Trots det slutade det med att jag köpte denna och lämnade tillbaka den från Vila. Ska troligtvis klippa bort ögglorna eftersom jag inte vill ha bandet i midjan. Den blev min för 249 kr :)


Har länge velat ha ett par svarta boots/stövlar med en platt och bred klack just för att det är mycket bekvämare. Passade på att köpa de här i Lördags då de hade en platt bred klack, rätt höjd och sedan var de ju snygga också :)
Kollade inte på någon annan skoaffär innan jag betsämde mig utan de fick bli de här:) Dock så var jag lite osäker på storleken, men jag tror den blir bra, det tar inte i tårna utan det var bara det att jag har ganska breda fötter.
Fick ingen bra bild med skorna på så de här bilderna frå duga så länge :)


Var in på Yves Rocher för att kolla vad de hade för något och det slutade med att jag kom ut med detta. En fuktgivande dagkräm som också ska hålla huden matt, ett fuktgivande läppbalsam till mina torra läppar och en billig pensel. Har provat dagkrämen och läppbalsamet och båda var faktsikt rätt så bra, men måste nog använda produkterna ett tag till innan jag kan säga exakt hur bra de är, det tar ju ett tag för huden att vänja sig vid en ny produkt och nu har jag använt olika produkter var och varannan dag känns det som :/


Ett mineralpuder från Lumene. Om det är bättre än det jag haft sen förr vet jag inte riktigt. Har väl inte hittat det där perfekta pudret ännu. När jag frågade på kicks blev jag först rekommenderad ett från id, men 400 kr betalar jag inte för ett puder, jag lovar att EDM's är minst lika bra, och det får jag för mindre än en fjärdedel av priset. Sedan kan jag även säga att personalen där hade varsit märke de rekommenderade i första hand, så hur skulle man då kunna veta vilket man skulle välja då alla tyckte olika?


Hade det varit en vanlig chokladkaka hade jag definitivt inte skrivit om den men denna köpte jag på Chokladfabriken. Kostade 45 kr vilket var ganska mycket för en 100 grams chokladkaka... men när jag och Elin hade åkt till ett ställe för att blandannat besöka Chokladfabriken ville man ju köpa för att smaka hur god chokladen var. Måste säga att det var rätt så god, men kanske inte så god som jag hade förväntat mig. Det som är bra med den här är att den inte innehåller massa konstiga tillsatser som det är i annan choklad.

Ja, det var lite om mina inköp :) Nu ska jag snart sova, men jag säger godnatt i förväg :)

Första praktikdagen

Hej!

Nu har jag haft min första dag som praktikant på ICA MAXI. Det var rätt så kul faktiskt, och att tiden gick grymt fort är väl ett bevis på det? :P Idag fick jag blandannat transportera över barnböcker till det nya stället (det håller på att flyttas om för fullt i butiken) och sedan ställa in dem i hyllorna. Blev mycket ommöbleringar innan man fick in alla :P
Har även kommit eh hel del kunder och frågat en om saker, oftast har jag fått letet upp någon annan personal som vet bättre, men nog har man vetat ibland. Det är faktiskt riktigt kul att hjälpa kunder, speciellt när man själv vet och slipper leta reda på någon annan som kan.

Med andra ord så har jag haft en riktigt bra dag, och chokladen i lunchrummet gjorde ju inte dagen sämre :)

Nu ska jag lägga in bilderna från Stockholm så senare ikväll kommer det förhoppningsvis ett inlägg med det jag köpte där osv :)

Hemma

Hej!

Är hemma i Skellefteå nu igen. Hade gärna velat stanna längre i Stockholm men det gick ju inte då jag ska på praktik nu i veckan :/ Kom hem vid 12-tiden idag, packade upp mina kläder och åt varma mackor, sedan blev det sängen då jag var både trött och hade magvärk. Hoppas bara jag kan somna nu senare ikväll annars blir det inte så kul imorgon :/

Tågresan gick väl ganska bra förutom att jag knappt fick mig någon sömn inatt, jag och min kompis hade platserna som är längst upp i kupén och det blev hur varmt som helst att jag gick ut till korridoren flera gånger för att jag inte klarade av värmen:/ Men nu har jag iallafall åkt tåg och vet hur det är, fast jag vet inte om jag skulle vilja göra det igen :S

Jag har fortfarande inte lagt in några bilder från resan dit och det känns lite sent att göra det nu, dessutom tog jag knappt några bilder med min kamera då, utan tog mest med min kompis kamera. Däremot så kommer jag lägga in bilder på vad jag har köpt, antingen ikväll eller imorgon :) Fotade nästan alla saker därborta, bara någon sak som jag inte fotat ännu.

Nu ska jag äta middag, vi får se om jag skriver mer sen :)
Ciao

:)

Lycka! Nu är internet fixat :) Lägger nog in bilder senare från bilresan hit, nu ska jag läsa lite bloggar :)

Uppdatering från Stockholm

Hej!

Det var ju tänkt att vi skulle blogga från lägenheten men internet funkar inte:S Men förhoppningsvis så kanske vi kan fixa det ikväll, annars kommer jag inte kunna blogga förrän på Söndag då jag är hemma igen.

Sitter nu på pressbyrån, bara ca en kvart kvar av min och Elins timma så jag ska nog bara skriva det här inlägget och sedan ta tunnelbanan till Hötorget. Jag vet inte om Elin nämnde det men vi ska se på bio i eftermiddag :) Dock så visste vi inte vad biografen hette så jag åkte tunnelbana dit bara för att se vad den hette medan Elin satt kvar har och bloggade:P Det är rätt så smidigt med tunnelbanan, den går ju hela tiden så man får typ max vänta i 2 min^^ Tänk om vi hade haft det i lilla Skellefteå :P Men det är för dyrt :/

Resan hit gick bra fast det var ju lite långtråkigt att sitta i en bil nästan en hel dag-.- Men men, det var det värt, skulle gärna vilja stanna har 2 veckor till eller så :) Dagen efter jag har kommit hem ska jag på praktik på ICA Maxi, inte så peppad en det är bättre än skolan iaf.

Har inte hittat något speciellt än på stan men jag har lagt av två koftor på Gina, ska bara bestämma mig för vilken av dem jag ska ha (det är likadana koftor fast i olika färg och storlek). Idag ska vi blandannat gå till Monki och Skopunkten som jag sökte efter igår, men nu när vi sökt på hitta.se vet vi ungefär var de ligger :)

Nu får jag bara hoppas på att vi kan fixa internet ikväll så att vi kan lägga in bilder och så, kvällarna blir faktiskt ganska långtråkiga utan internet.

Ha en bra dag!
Ciao

Stockholm imorgon!

Godmorgon!

Skrev inget igår för att jag kände att jag inte hade något att skriva om då. Var jättesnuvig och fick snyta mig nästan hela tiden så att det började svida :( Tycker nästan att snuvan är jobbigast då man är förkyld :/ Idag kände jag mig faktist näst intill frisk när jag vaknade vilket gjorde mig otroligt glad, fast det var väl inte riktigt så bra som jag trodde. Jag har fått sån där hosta som river i halsen nu, men som tur är så retar det inte så intensivt i halsen att jag måste hosta hela tiden. Känns lite slemmigt i halsen också.


Hursomhellst. Idag har jag väldigt mycket att göra, kunde knappt somna igår då jag kände en sån ångest över att jag knappt hade gjort något vettigt på dagen och därför skjutit upp allt till idag. För er som inte visste det så åker jag ner till Stockholm imorgon och är där till på Lördagkväll då jag tar tåget hem igen. Igentligen ville jag flyga men jag och min kompis Elin som ska dit var ute för sent så vi bokade tåg istället. Tur att vi åker över natten iallafall, då kan man säkert sova bort största delen av resan. Fast jag har aldrig åkt tåg förr så jag vet ju inte om jag kommer kunna sova.

Men det blir nog inte något blogguppehåll under tiden vi är där. Vi kommer att bo i en lägenhet där det nu finns en bärbar dator :) Var där förra sommarn men då var inte datorn där. Både jag och Elin kommer alltså att blogga därifrån, kanske inte varje dag men så ofta vi hinner, vi ska även ta med USB sladdarna till kamerorna så man kan lägga in lite bilder direkt :)



Mobilens konstiga beteende

Under den senaste månaden har min mobil bettet sig konstigt vid två tillfällen. Vid första tillfället tog jag upp mobilen för att ringa ett samtal, men när jag tryckte på en knapp blev skärmen bara helt vit. Jag förstod inte vad som hänt med den för den funkade ju men inte som den skulle. Men senare på kvällen funkde den helt plötsligt, utan att jag hade gjort något. Idag hände nästan samma sak igen, men när jag skulle starta den. Efter att jag hade skrivit in pinkonden och tryckt på ok lös den upp, men skrämen var helt vit. Sedan fortsatta den att lysa jättelänge och det hjälpte inte att trycka in någon knapp, sen började den blinka, och sen funkade den helt plöstligt.

Någon som vet vad som är felet med min mobil?
Har haft den i lite över ett år nu, den har aldrig tappats i marken. Däremot så råkade jag en gång spilla lite vatten på den som jag direkt försökte torka bort och lät den sen ligga uppochned, men det var många månader sedan det hände.


image158

Lördag

Hej hej :)

Mår ungefär lika som igår idag och det är väl bra att det inte har blivit så mycket sämre iallafall. Verkar som att Mamma har blivit smittad:/ Inte så kul, men svårt att unvika när man bor i samma hus.

Idag händer det inte så mycket, ska väl dammsuga rummet och tvätta kläder jag ska ha mad mig till Stockholm. Var igentligen tänkt att jag skulle vara med E senare idag för att vi tänkte planera allt vi ska ha med oss och sen se på melodifestivalen, men eftersom det är ganska stor risk att hon blir smittad hoppar vi över det. Har inte fått tag i henne än, men hon borde tycka det är säkrast så att inte hon blir sjuk då vi är i Stockholm.

Måste ta mig något att äta nu, men pannkakan är uppäten och jag vill inte ha den lilla resten av chiliconcarne. Åt det både i onsdags och torsdags, sedan har jag svårt för att äta just bönorna pga den "mjöliga" konsistensen och sedan mår inte min mage bra av det heller.

Vad ska ni göra idag?