Twitter

Värmeslag!

Det går seriöst inte sitta här, värmeslag! Får fixa bilderna och det senare, just nu är det föör varmt!

Varm dag

Hallå där!

Åkte en kortis till stugan en kortis mitt på dagen. I en bil utan AC. Hett som bara den. Direkt jag hade kommit fram gick jag ut i havet, jättehärligt var det. Dock så hann jag aldrig bada innan ovädret kom, regn och åska. Jag har fortfarande inte badat i sommar med andra ord, bara till midjan för att vara exakt:P Men det ska bli av någon dag! :)

När jag hade kommit hem skulle jag vattna blomrabatten med vattenslangen. Gick ju sådär till en början:P Tyckte strålen var för hård så jag skruvade lite på munstycket. Råkade dock skruva liite för mycket vilket det slutade med ett vattendränkt ansikte! Haha! Det där skulle man ha fångat på film :P

Vad har ni gjort idag? :)

Update från bastun.

Haha. Nej, jag uppdaterar inte från bastun men det är så himla varmt mitt rum som oturligt nog ligger på solsidan om morgnarna! Vaknar ofta av värmen. I badrummet mittemot mitt rum är det däremot svalt och skönt. Hursomhellst kanske jag ska åka ut till stugan idag, men är inte helt säker än. En sak är iaf säker. Det blir inget datorsittande nu på dagen utan det får bli ikväll. Det innebär också att jag kanske inte kommer hinna med alla uppdateringar från gårdagen idag så vissa kanske kommer först imorgon.

Nä, nu ska jag klä på mig svala kläder och ta mg en funderare över hur jag ska göra idag.
Tjing!




Lite om dagen...

Hej!

Vädret är på topp här idag och jag har varit ute ganska mycket för en gångs skull. I vanliga fall brukar det snarare bli så att jag sitter vid datorn större delen av dagen. Jag och Elin bestämde oss för att ha picknick så hon kom hit vid halv ett. Vi gick först tillbaka till henne då hon hade glömt ta med en filt (vi hittade ingen här hemma) och sedan gick vi upp mot mig igen samtidigt som vi funderade på vart vi skulle gå. Vet ni vad det slutade med? Jo, vi hade picknick på baksidan av vårat hus :P Så blev det eftersom vi inte kom på något annat bra ställe som inte var så långt bort, sedan ville vi helst sitta i skuggan :)

Tog en hel del bilder också. Elin fick också leka fotarn ett tag ;) Hinner inte lägga in bilderna nu då jag ska iväg och handla. Sedan måste jag få i mig någon middag och efter det ska jag till Elin igen. Jag ska göra om ett par jeans till antingen piratbyxor och shorts men har inte tillgång till symaskin så då ska jag få hjälp av henne.

Bilderna kommer när de kommer helt enkelt :)
Tjing!

Sara utan blogg...

Halloj!

Känner att det är dags för en kort uppdatering nu efter att bloggen har stått stilla några dagar. Har helt enkelt varken haft någon ork eller lust att blogga. Däremot har jag fortsatt följa andras bloggar lika flitigt som vanligt. Tydligen tycker jag det är roligare. Men det kanske är tänkt så? Sara utan blogg... hemska tanke!

Ikväll när jag och en kompis gick ut på en ovanligt lång promenad fick vi se något mycket ovanligt i våra ögon, nämligen två ugglor!  Konstigt nog lät de inte alls som uggor ska låta, utan de pep!  Innan vi fick syn på ugglorna hörde vi något som pep/skrek och först trodde jag det var någon fågelunge som lät väldigt högt, men när vi hade följt ljudet in i skogen fick vi syn på ugglorna. Jag trodde först inte det var de som lät men tillslut fick jag det bevisat för mig. Skumt :S

Nä, nu ska jag snart sova! Har lovat Elin att vi ska höras innan lunch imorgon så det är nog bäst att jag kommer mig upp i tid!

Tjing!

Bild från i fredags...

Här är en bild jag tog på Elin i fredags. Tycker det blir en ganska rolig effekt när man använder sig av kortare brännvidder, i det här fallet 18 mm. Eftersom jag stod väldigt nära Elin blev det ganska förvrängt, dvs. att det som är närmast kameran ser ovanligt stort ut medan det som är lite längre bort ser ovanligt litet ut.

I övrigt måste jag säga att jag är rätt så hopplös. Har inte tagit mig ut än. Nej, nu ska datorn stängas av, tjing!


Tacos

För en stund sedan åt jag min lunch som bestod av tacorester från igår, minst lika gott idag, om inte godare :-) Testade göra en ny "signatur" på bilden eftersom jag börjat tröttna lite på den gamla. Om jag byter vet jag inte än och om det blir som den här kommer jag nog göra den lite bättre, det här var lite mer som ett test efter en idé jag fick.

Ska ut och sola nu så jag möjligtvis får lite färg. Har gått och varit blek nu mer än halva sommarn så det kanske är dags att börja nu? :P

Bäcken

Här kommer äntligen en bild på den omtalade bäcken. Tycker bilden blev helt okej, varken jättebra eller jättedålig. Nu är bara frågan om det var värt alla myggbetten vi fick under vistelsen där?


Posar'n

Hej igen!

Orkade inte blogga när jag kom hem och eftersom det inte är något måste behövde jag inte känna någon press på mig heller. Nu har jag i alla fall redigerat klart en bild från när jag och Elin poserade ut i vattnet ^^ Vi var fullt medvetna om att vi inte var osynliga, det satt t ex. några ca 15-20 meter ifrån oss som glodde hela tiden :P

Idag tog jag ju en sväng till stan och var där någon timma. Köpte ett armband på ur & penn (ska visa det imorgon) och en tunn shortsdress från cubus i en blå färg (vill igentligen ha den korallfärgade/rosa eller vad nu färgen heter, men jag tyckte den blev för genomskinlig). Jag ska nämligen ta med den när jag och min kompis åker till Thailand i vinter. Är helt insatt i den där resan nu även fast det är en halvår kvar:P Förresten, vet någon när man kan börja boka flygbiljett?


Bilden är egentligen flera bilder som jag redigerat ihop i photoshop :-)

Tjolahopp!

Det blev att vi sov över i stugan och det gick rätt så bra trots min stora rädsla för spindlar (som det finns gott om där). Vaknade några gånger under natten men fick ändå sova minst 7 timmar så jag är nöjd :) Vädret var underbart igår och likaså idag :) Det har blivit ganska mycket fotande, dock mest flummbilder ute vid vattnet :P

Nu ska jag snart in till stan för att möta upp Elin igen! Hon började jobba tolv så vi fick fara lite tidigare från stugan, men hon skulle bara jobba två timmar idag :)

Hoppas ni haft det lika bra som jag! Vi hörs senare!


Det är först nu sommaren är här på riktigt, i alla fall om jag får bestämma :) (Bilden togs igår med fjärrutlösaren)

Tjing!

Nu drar vi till stugan! Vädret är på topp :D Kolla gärna in de gamla inläggen när ni endå kikar in :-) Kommer hem antingen ikväll eller imorgon, vi har i alla fall packat så vi kan sova över om vi vill.

Ha en bra fredag!


Spindlar...

När vi väl var inne på spindlar tänkte jag visa ett klipp jag hittade på youtube med en pojke som slår rekord med att ha mest spindlar på sin kropp under 30 sekunder. Själv skulle jag inte ens göra det där för pengar, huvva!


Ovälkommet besök

Igårkväll fick jag ovälkomna gäster på besök, två svarta spindlar. Första gången ropade jag på hjälp, men andra gången då det inte fanns någon hjälp till hands fick jag ta tag i det själv. Då var jag riktigt rädd, tänk om det skulle komma fler? En går väl an, men fler än det? Tyckte att jag skymtade till något svart i ögonvrån  efter ännu en stund hade gått, men när jag tittade dit var det borta. Hoppas det bara var en inbilling, annars måste det ha varit en jäkligt snabb en:S

Jag har svårt för att gå och lägga mig när jag får ovälkomna besök i mitt rum. Dubbelcheckar sängen flera gånger och den här gången  drog jag även ut den en bit från väggen. Det kändes bättre så. Frågan är bara om man blir säkrare för det?

Någon som är lika spindelrädd som jag?

Sovtajm

Nu ska jag snart krypa ner i sängen så jag kan komma upp någorlunda tidigt imorgon. Eftersom jag får ha bilen tills på söndag blir det att bila till mormors stuga med en kompis. Det ska enligt vädret bli ännu varmare imorgon och då är det ju perfekt att stugan ligger vid havet :) Vi ska nog sova över där också. Synd bara att min kompis börjar jobba klockan 12 dagen därefter:/ Äh, jag får väl åka tillbaka om det fortfarande är stekhett på lördag:) Kameran hänger med!

Nä, nu är det färdigpratat. Godnatt (om en stund;P)!

Bilden till nedan togs i söndags, vackert :)

Molnfantasi

Brukar jämt börja fantisera när jag tittar upp mot himlen och ser alla dessa moln. Antar att jag inte är ensam om det ;P
Tog några kort på moln idag, vad de föreställer får ni klura på själva :-)


En växt...

Vet inte riktigt om jag gillar bilden eller inte, färgerna är ju i alla fall fina :-)


Sunshine in the morning

Här är det strålande väder för en gångs skull så nu är det inget att klaga på:) Har inte bestämt än hur jag ska göra idag, om jag ska vara hemma eller fara någonstans, jag har ju trotsallt bilen nu :)

Här är bilden jag tänkte lägga upp igår. En till bild på trappan tagen i fågelperspektiv :)






Bilderna i "vanlig" version

Här är samma bilder som i förra inlägget. Den enda skillnaden är redigeringen då jag endast har förbättrat färgerna på de här. Vilken version gillar ni bäst? Den "mystiska" eller "vanliga"? Själv gillar jag den förra bättre just för att jag tyckte det "mystiska" temat passade de här bilderna bra.

Såg att de som hittils kommenterat gillar den understa bilden bäst och det kan jag hålla med er om :) Snart kommer även en till bild som påminner om den, skillnaden är att den jag kommer visa härnäst är tagen i fågelperspektiv.

Mystik...

Dessa bilder är också från i söndags. Ville göra något extra med dem och därför la jag till brus, textur och gjorde dem nästintill svartvita för att skapa den där mystiken/kusligheten över dem. Att de är tagna i grodperspektiv gör inte saken sämre heller, tycker snarare det förstärkte känslan.

Vad tycker ni? Någon favorit?

Herr humla...

...blev fångad på bild :-) Bilderna togs i söndags. Snart kommer fler bilder, dock inga blommbilder för en gångs skull :)


Regning måndag

Ledsen att det blir så dålig uppdatering här. Har varit det i en vecka nu. När jag är ute och fotgraferar och får till någon bra bild tänker jag "det här ska jag lägga upp på bloggen när jag kommer hem", men av någon anledning blir det aldrig så. Jag har fortfarande bilder från t ex. midsommar jag aldrig visat, men nu har jag ju bilderna från igår vilket känns mer aktuellt. Batteriet är på laddning just nu, inte så konstigt :-)

På tal om annat så kanske jag borde sätta ingång med städningen av mitt rum nu. Jag är som sagt expert på att skjuta upp saker ;)

Hemma

Hej!

Har varit i stugan hela dagen och det har varit sjukt varmt! Smart som jag är tog jag såklart fel kläder och glömde badkläderna -.- Det har blivit en hel del fotande idag, tillockmed i bilen på vägen hem vilket dock ogillades av en annan passagerare. Det kliar fortfarande i fingrarna och jag är grymt sugen på att åka till en bäck och fota med lång slutartid, perfekt ljus för det nu! På dagtid är det svårt att få en lång slutartid eftersom det är så ljust.

Försöker få med mig en fotarkompis, men det går inte så bra:P

Nytt objektiv på G.

Jag har nu tagit steget längre. Ska skippa Canons prisvärda 55-250mm med bilstabilisator och istället satsa på ännu bättre optik, jag tror jag vinner på det i längden. Vad det rör sig om är än så länge hemligt, har inte riktigt bestämt mig ännu men troligtvis blir det en beställning redan idag (om jag hinner bestämma mig vill säga).

Någon kan säkert luska ut det. Jag har nämligen nämnt vilka det rör sig om på andra ställen än här i bloggen ;-)

Time to sleep.

Känner att jag har börjat få in en bra dagsrytm nu. Gick upp tio över åtta igår morse för att jag skulle få i mig frukost innan jag for ut och sprang klockan tio. Har dock en känsla av att det kommer bli sovmorgon idag. Det är jag värd :-)


Gårdagen (fortsättning).

Ni behöver inte läsa detta, det är mest för att jag själv vill skriva ned det, även om det inte är något speciellt.

Efter den glada nyheten om körkortet ringde jag först mamma. Hon blev chockad vilket jag förstår med tanke på hur osäker jag kände mig innan, när vi körde kvällen innan hade det dessutom gått jättedåligt med en massa slarvfel. Vi bestämde att vi skulle äta lunch på stan tillsammans och senare hade jag tänkt köra till mormors stuga och överraska. Mamma ringde för att kolla att de var där och berättade att jag hade tänkt komma och hälsa på. De hade frågat om uppkörningen men då sa mamma att det skulle vara nästa vecka men vilken dag var hemligt, så jag skulle alltså "köra moppe" till stugan.

Smsade nyheten till några vänner och ringde till en och frågade om hon ville följa mig till stugan och överraska senare på dagen, det ville hon såklart :) När jag hade ätit min lunch på stan fick jag bilnyckeln och en slant att köpa något gott att ta med till stugan. Kort därefter mötte jag upp min kompis och vi gick runt på stan ett tag. Köpte ett långt grått linne på rean och en hallonpaj för pengarna jag fick av mamma. Därefter körde jag hem oss och någon halvtimma senare var vi påväg mot stugan.

Väl framme möttes vi av glada miner. Mormor blev tillockmed rörd. De hade misstänkt att det var något lurt eftersom min moster hade sagt åt dem dagen innan att hålla tummarna för att jag skulle klara uppkörningen idag. Det hela firades med hallonpaj, glass, bullar och chokladbollar :D Jag och min kompis hade även tagit med oss badkläder, men det var så kallt i vattnet att vi avstod från att bada. Istället tog vi kameran och stativet och promenerade till ett ställe vid vägen där det fanns en bäck. Nu efterråt ångrar vi det. Just där vid bäcken var det världens myggsvärmar och det enda man kunde koncentrera sig på var att fly undan myggen. I vanliga fall brukar jag "offra mig för konsten" men nu gick det bara inte. Tog bara snabbt några bilder som för övrigt blev hur dåliga som helst. Alltså avbröt vi det hela och vände tillbaka mot stugan med en massa kliande myggbett och inte en endaste bra bild på bäcken, ovärt :(

Därefter blev det middag. Kommer aldrig glömma när vi kom in på namn. Mormors sambo sa hela tiden Malin åt min kompis som heter Elin och sedan frågade jag vad jag skulle kunna heta istället för Sara. Mormor tyckte att det skulle vara något mer omständigt namn, som Alexandra medan Elin skulle passa att heta Marta, lite gammalmodigt sådär. Jag och Elin började prata om hur kul det skulle vara att fråga en massa okända människor om vad de trodde man hette och sedan se vilket namn som blev populärast. Vi började fundera på om man kanske skulle gå runt på stan och fråga folk (vilket jag inte skulle våga).  Elin däremot verkade helt seriös om att hon skulle våga göra det. "Jag menar, vad kan man få för svar?" sa någon av oss och då svarar mormor "Jag ger väl fan i vad du heter".  Där brast det! Jag som just höll på svälja mat fick stopp i halsen. Sprang iväg för att lugna ner mig och lyckades tillslut återfå andningen. Skitläskigt vara det.

Efterråt fotade jag lite prästkragar innan vi åkte hem igen. Kommer kanske några bilder sen, har inte laddat över dem än.

Så bäst dag! :D

Höll inne med att påminna er i förra inlägget om att jag hade uppkörning idag. Kan säga att mina ben skakade i början av körningen, men det släppte ju efter några minuter. Trots att han började prata med mig hela tiden (jag får koncentrationssvårigheter av sådant när jag kör) kändes det ganska bra. Men sedan när jag hade stannat intill vägkanten på en grusväg frågade han mig vad jag trodde det var för hasighet där (det var oskyltat och jag hade kört runt 40). Jag gissade på 50 eftersom det inte stått något skyltat, det var fel så jag gissade 30, fel igen. Tydligen var det 70, 70 på en smal grusväg? Där trodde jag att det var kört!

Efter ca 35 min fick jag köra in på en parkering och parkera. När jag just var påväg till att svänga kom det plötsligt en bil som skulle rakt fram och korsa infarten (den kom alltså från motsatt håll) men jag ville ju inte bara tvärstanna så jag fortsatte. När jag sedan hade parkerat fick jag parkera om för den första blev en usel parkering:P När han var nöjd frågade han om jag hittade tillbaka till körskolan (vilket jag gjorde).

- Gratulerar! Nu lämnar jag dig här så får du köra tillbaka själv till körskolan och lämna bilnyckeln där.


Chocktillstånd AB! Men ack så stolt jag var, blev nästan lite fnittrigt glad, hihi :-)
Puss på körkortet! :D


Har fortfarande svårt att smälta det. Lilla jag + körkort går inte riktigt ihop :P Vad jag gjorde resten av dagen berättar jag senare, annars blir det så lång text:)

Tisdag

Har inte haft någon lust att blogga de senaste dagarna men hoppas ni fortsätter besöka min blogg endå. Jag tipsar er som alla andra att lägga till min blogg på bloggkoll ifall ni inte redan gjort det. Mycket smidigare och ni slipper gå in här i onödan. Det enda ni behöver göra är att klicka på länken under inlägget. Om ni inte är medlem där ännu så måste ni bli medlemmar på bloggkoll.se för att det ska funka (vilket iof. är ganska logiskt).

Vi ses igen när motivationen har hittat tillbaka!

Söndag

Gårdagskvällen tillbringades hos min kompis med lite folk. Där grillades det pinnbröd, korv, chips och allt vad man kan tänka sig. Det spelades även lite singstar och guitar hero som jag tyvärr inte hann spela :/ Men det var väl bra det, jag som knappt tar mig igenom en halv låt :P Jag får väl skylla på att jag bara spelat det 2 gånger tidigare. Trevligt var det iallafall :)

Kameran fick tyvärr stanna hemma igår, jag kan ju inte släpa med mig den varje gång :-)

Så vad händer idag då? Själv ska jag övningsköra när mamma kommit hem och troligtvis fara ut och springa ikväll.

Posar'n!

I torsdags fotade jag en av min kompis katter som var en riktig hejare på att leka modell :-) Det var tyvärr ganska dåligt ljus så jag fick stödja kameran mot ett föremål för att det skulle funka med en längre slutartid. Det här är bilden jag blev mest nöjd med. Den enda redigeringen som gjorts är förbättring av färger och kontraster samt beskärning.

Vad tycks? :)


Håret före och efter...

Här är en före och efterbild på håret. Vad tycker ni jag passar bäst i, rakt eller vågigt?

Observera att håret ska vara mer vågigt där fram än vad det är på bilden, det hade hunnit lägga sig när jag tog bilden. Att det inte blev så bra bilder är inte så konstigt med tanke på att båda togs på kvällen i ett badrum...


Gårdagens bullbak...


Gårdagskvällen

Hallå:)

Det blev ingen pinnbrödgrillning igår då det började regna ganska mycket:( Istället blev det bull- och chokladbollbak :D För er som inte vet är bullar något av det godaste jag vet. Jag skämtade inte när jag önskade mig en hel lastbil full med hemmagjorda bullar när jag fyllde år. Tyvärr så fick jag ju inte det:P

Vi testade även locka mitt hår igår med min kompis vågtång, det blev rätt så najs. Tog lite bilder på det när jag hade kommit hem men då var det nästan rakt där framme trots att vi hade haft i hårspray:/ Nu är det typ helt rakt där framme men vågigt på resten av håret, fint :P

Kameran fick följa med hem till min kompis igår men vet inte om jag fick så bra bilder, ljuset var ju inte det bästa och jag hade inte med mig stativet.

Nu ska jag iväg och övningsköra igen (var och körde på bilskolan i morse). Har mycket att träna på och just nu känns det bara skit. På onsdag ska jag alltså klara mig utan en massa slarvfel. Låt ett mirakel hända, tack.

Torsdag

Halloj!

Ska iväg till en kompis om en stund. Vi ska börja fundera på var vi vill åka nu på jullovet då vi lovat varandra att vi ska utomlands och även börja fundera på vad vi vill göra för projektarbete i 3:an. Senare mot kvällen blir det blandannat att grilla pinnbröd, gott :) Kameran följer nog med ;)

Glöm inte att kommentera inlägget här under. Än så länge verkar alla tycka att bloggen är bra som den är och det är ju kul:)

Själv kan jag känna att den känns lite tråkig ibland. Jag menar, hur kul är det att läsa om min tråkiga vardag? Visst, det är väl mycket för mig själv jag skriver om sådant, men oftast händer det inte så mycket och då känns det bara onödigt. Jag kanske borde köra lite mer varierat. Men då är frågan vad jag mer ska skriva om?

Önskemål?

Nu när jag endå inte har något för mig tänkte jag höra med er, främst ni som besöker bloggen ofta, om ni har några önskemål? Är det något speciellt ni vill ha mer av? Något ni saknar? Vad är bra och vad är mindre bra?

Skriv gärna några rader med era egna åsikter och tankar som jag kan ta del av och kanske förverkliga :) Det är givetvis jag själv som bestämmer innehållet, men ibland känner man sig så vilsen att man knappt vet vad man själv vill. Sedan är det ju delvis för er jag bloggar. Från början var det ju bara för mig själv, men nu känns det som ni är en del av bloggen. Det är ni som ger mig motivationen till att fortsätta blogga och håller bloggen vid liv :)

Bilden är tagen fredag förra veckan (4/7).

Onsdag

Godmorgon!

Blir ingen fototur idag pga. oönskat regn :( Tråkigt värre. Tydligen ska det fortsätta regna ett par dagar till, minst. Undra hur man kommer må efter dessa dagar? Inte så bra skulle jag tro.

Idag tänkte jag försöka få lite ordning i bloggen. Många inlägg ligger i fel kategori och fler kategorier ska skapas. Sedan blir det ut och övningsköra någon gång också.

Är det lika dåligt väder där ni bor?

Morgondagens planer...

För ett tag sedan ringde min kompis och frågade ocm jag skulle hänga med när hon och en till kompis skulle hyra kajak på ett ställe. Eftersom jag inte planerat något tänkte jag följa med men jag är nog mer sugen på att fota även om det skulle vara kul att åka kajak. Sagt och gjort. Nu har jag pratat med ännu en kompis som både är fotointresserad och har stuga i det området. Om det inte regnar ska vi också dit imorgon, och med oss följer våra älskade kameror :) Kommer säkert bli skoj! Men om det nu skulle vara så att jag blir sugen på att också åka kajak kan jag göra det med:)

Usäkta den dåliga uppdateringen idag. Känner att ajg inte haft någt speciellt att skriva om. Mini-uppkörningen gick ganska bra men jag fick icke godkänt, oh no! Men som tur var är det bara mest slarvfel det handlar om, för köra det kan jag minsann ;)

Gårdagens klädinköp och två bortglömda plagg

Var ut och fotade bilder på de nyinköpa kläderna och två till plagg som jag aldrig visat men haft ett tag hemma (iaf shortsen). Men jag orkade inte göra något med den förrän för en stund sedan. Blev så trött igårikväll att jag tog mig en vilpaus. Ska snart gå och lägga mig eftersom jag har körektion ännu tidigare imorgon (kvart i tio) och då ska jag göra den sk. "lilla uppkörningen" där läraren ska kolla om allt verkligen sitter. Jag tycker det känns lite för tidigt att köra den men samtidigt är det bra då jag hinner öva på det som gick dåligt de två sista dubbellektionerna innan uppkörningen.

Här är en bild där jag även har skrivit ut var alla plagg kommer ifrån och vad de kostar, då slipper ni fråga ifall ni undrar :)


Här är en närmare titt på t-shirten, koftan och tunikan. Tycker jag hade en sådan konstig hålling på översta bilden, men jag tror det var för att jag försökte hålla balansen lr ngt :P




 

Hemma!

Blev en lång dag på stan. Vill inte ens nämna hur mycket pengar jag brände idag. Kanske lite oväntat så var det dyraste inte kläderna, utan en dagkräm jag köpte på aquaspa. Nu har jag bestämt mig för att fortsätta med de dyra produkterna för att se om det blir någon skillnad på huden. Det tar ju ett tag för huden att ställa om sig, 2 månader kan det ta.

I klädväg hittade jag en lång tröja och en ganska kort kofta med trekvartsärmar på rean. Sedan en t-shirt från H&M. Alla sakerna är gråa, fast alla är inte helt gråa utan har motiv i annan färg. Kan visa kläderna sen om ni vill?


Blev en pizza också som jag tog med mig hem. Hade inte ätit annat än frukost så jag kände att jag inte ville ställa mig och laga mat då jag kom hem.


Vad har ni gjort idag?

Godnatt!

Ska på körlektion imorgon strax innan lunch och sedan får vi se om jag kanske äter på stan och kollar i lite affärer efterråt :) Nu blir det sovtajm, tidigt för en gångs skull med tanke på hur sent jag kommit mig i säng de närmaste dagarna.

Ni får gärna bläddra ner till de gamla inläggen från igår när ni väl är här, det är säkert något ni missat :) Bilden nedan är också från i fredags, tagen vid nio tiden på kvällen. Fint!


Prästkrage.


Sandkorn.



Det var kring området där jag tog den översta bilden jag klantade till det och fick sand på kameran. Stocken tog jag flera bilder på så det kanske dymer upp någon fler en annan dag :) Låg och kröp där i sanden. Tur att det inte var människor i närheten...

Ett ögonblick...



Det härär ett sånt där speciellt ögonblick jag råkade fånga på bild. Tycker den blev en riktigt härlig sommarbild! Det enda som stör mig lite är hårslingan som ligger just under munnen och den vita blomman som sticker upp där framför armen. Men allt kan inte alltid bli perfekt :) Kanske kan försöka klona bort det. Kommer med en efterbild sen om det gick bra :)

Vad tycker ni? :)

Upp mot skyn



Gillar vinkeln som så fint kallas "grodperspektiv" :)

Smile!


 

Himmelen blev överexponerad men här blev man tvungen att prioritera. Såklart valde jag hellre en överexponerad bakgrund än en överexponerad kompis :) Finns det ens något sätt att göra för att inget av det ska bli över -eller underexponerat? Det är ofta det blir så när jag fotar med en himmel i bakgrunden. Men himmelen var inte heller så blå den där dagen så det var svårt att undvika.

Frågor ang. bilförminskning i PS.

Jag har märkt att när jag förminskar bilderna i photoshop blir de oskarpare än vad de var innan. Kollade sedan lite noggrannare på inställningarna och såg att det var inställt på "Bicubic (best for smooth gradients)". Testade de andra alternativen också men de blev bara ännu värre. Antingen för skarpt så det såg tillgjort ut eller för oskarpt.

Hur gör ni med era bilder innan ni publicerar dem i bloggen? Låter ni dem vara stora eller förminskar ni dem? Vad har ni för inställningar isf?


Godmorgon!

Trots att jag hade fått alldeles för lite sömn idag tog jag mig upp strax innan 8 för att fara ut och springa med min kompis, men det blev mest promenad för min del. Ni som följt bloggen ett tag minns kanske att jag började springa i början av sommarlovet och hade som mål att ta mig ut 3 gånger i veckan. Det blev dock ett uppehåll på 2 veckor om inte mer så nu börjar jag om från början igen, så lätt får jag inte ge upp:)

Mer bilder från i fredags kommer snart. Både fler bilder på min kompis (se inlägget under) och lite andra bilder :)

Wild flowers...



Gud så roligt det är att fota porträtt! Jag är fortfarande nybörjare på det men jag kommer definitivt fortsätta med det och bli bättre med tiden. Att fota människor/djur är en helt annan känsla än att fota blommor, det här håller bättre i längden tror jag eftersom jag fort blir less på att bara fota blommor och annat naturen har att erbjuda. Synd att jag fortfarande känner mig lite för osäker i mig själv för att våga fota vem som helst, det är nog något jag skulle vilja träna upp. När jag känner mig redo kommer jag börja med att fota folk gratis tills jag eventuellt kan börja på "allvar".

Kanske borde skriva lite om bilderna ovan också. Det är alltså min kompis Elin som ställde upp på att bli fotograferad i fredags. Tyvärr blev det inte många bilder jag blev nöjd med, många blev för oskarpa, fick överexponerade bakgrunder eller blev för mörka. Men vissa blev riktigt fina. Fler kommer snart :)

"Den svävande pajen"

Jag och min kompis hade ganska roligt åt bilderna jag tog på hallonpajen vi bakade i fredags. Jag skulle ta kort på den vid vattnet men hade inget bra ställe att ställa den på så hon höll i den. Dock så ser man inte hennes hand som var under pajformen och eftersom bara pajen är i skärpa ser det också ut som jag har klippt in pajen i bilden :P

Jättegod blev den :) Jag kan ta beställingar på pajen om ni så vill ;) Haha!


Ops!

Råkade visst somna tidigare ikväll då jag la mig i sägen för att vila. Vaknade sen för nästan en timma sedan och trodde att det var söndagsmorgon och att jag försovit mig. (Jag och min kompis hade planerat att fara ut och springa sju på morgonen imorgon). En kort stund senare när jag hade insett att det fortfarande var lördag ringde jag min kompis och nu har vi bestämt att fara ut 8 istället, 7 kändes för tidigt.

Bilderna är uppladdade och jag har hunnit gått igenom dem lite snabbt. Har däremot inte valt ut några att redigera och visa på bloggen än, så vi får se om jag verkligen hinner publicera någon ikväll. Känner mig fortfarande trött...

Dagens!

Hahahhha, ibland förstår jag mig inte på mig själv:P

Mitt i övningskörningen blev jag och mamma hungrig så vi stannade och åt på frasses. När vi satt där och åt smakade jag på mammas vaniljmilkshake hon hade beställt.

- Alltså det måste ju vara typ glass blandat med mjölk det här. (Efter att ha smakat på milkshaken)
- Ja, det är ju det det är gjort av?
- Hrmm... just ja. *tyst*

Bortglömda kategorier

Hej!

Blev lite ändrade planer när mamma kom hem idag.  Jag var ute och övningskörde ett bra tag och har fortfarande inte lagt över bilderna till datorn. Ska göra det nu så några kommer dyka upp på bloggen redan ikväll :)

Har nästan glömt bort mina kategorier så jag ber o ursäkt för att det kan vara lite rörigt för tillfället. PÅ vissa ligger det knappt några inlägg alls. Tänkte nu lägga till 2 bilder i kategorin mina favoriter, vilket blir dessa:





Den första för de härliga färgerna, skärpan och den fina oskärpan med "femhörningar". En typisk sommarbild men tagen från en vinkel vi inte är vana vid vilket gör den mer intressant.

Den andra för att jag tycker den förmedlar en känsla jag lyckats framhäva ännu mer med lite redigering. I alla fall för mig och det är ju det som har störst betydelse i själva bilden.

Hej!

Kände mig lite bättre igår när jag och en kompis moppade ut till mormors stuga och var där under hela dagen. Det fick mig att tänka lite andra tankar. För stunden i alla fall.

Gårdagen började med att jag tog mig upp klockan halv nio, utan någon väckarklocka som ringde! Helt otroligt men så sant :) Min kompis kom upp till mig vid tio och vi gjorde en hallonpaj (bild kommer senare). Vi tog oss iväg strax efter tolv så vi var i stugan ganska tidigt, de andra hade inte kommit än (de var nog och hämtade min kusin och hans kompis som också skulle hälsa på).

Under dagen blev det en hel del fotande för min del. Fotade min kompis både på land och i vatten, vass, blommor, sand m.m. Var förresten supersmart när jag skulle fota sand. Jag hade ritat i sanden med handen och glömde såklart bort att borsta av sanden så kameran hann få sand på sig. Dessutom var det en sån där finkorning sand:/ Som tur var hamnade det mesta på greppet men lite sandkorn fastnade i springan av någon knapp och så. Hoppas det inte kom in något i själva huset, för annars borde det väl vara lungt? Bilder kommer sen!

Idag gav jag och min kompis varandra ett löfte. Vi har nämligen bestämt att vi ska åka utomlands på jullovet. Var vet vi inte än, ska också höra med en till kompis som verkade sugen på att hänga med. Gud så spännande det kommer bli! Men samtidigt kommer det kännas konstigt att inte fira julafton med släkten här hemma i Sverige som det varit varje år. Äh, det blir nog bra! Jag längtar redan :D

Om jag orkar kanske jag ska ladda över bilderna nu och snabbt kolla igenom dem. Annars får det bli imorgon då jag även planerat ett nytt bildhagel ;)

Känslosamma stunder...

Ännu en gång har jag kommit in i en sån där period då jag bara känner mig allmänt nere. Det går i vågor och när det väl kommer känns allt hopplöst och jag vill bara sjunka ner genom jorden. Inte ens det fina vädret kan få mig på bättre humör, istället tappar jag balansen och faller. Det negativa tar över det positiva. Trots det försöker jag hålla allt inom mig, ända tills det blir för mycket att det brister.

Eftersom det här är en blogg alla kan läsa vill jag inte öppna mig för mycket. Men samtidigt är det här ett sätt  för mig att ventilera mina tankar. Jag känner att jag har låtsas för länge, fått många att tro jag är en lycklig och glad människa. Jag vill inte vara den där ledsna typen. Jag vill vara glad, och jag vet också att folk uppfattar mig som en glad person. Det kanske jag också är vid vissa tillfällen, som när jag får vara med folk jag tycker om. Men sanningen är att jag oftast är glad utanpå men ledsen inuti. De som känner mig väl  vet att jag är en väldigt känslosam person som har svårt att hålla allt inom sig. Men då handlar det mest om tillfälliga saker, det jag menar nu är saker som jag lever med varje dag.

Jag tänker väldigt mycket, dagdrömmer. Vet inte om det är bra eller dåligt. Oftast kommer jag ingen vart endå. Står kvar där mitt i korsningen utan att veta vart jag ska ta vägen. Det är jobbigt att inte veta vad man vill, det är jobbigt att dagarna bara rinner förbi medan man står kvar där i korsningen. Själv. Ibland känns det som kameran är min enda vän, som finns där i alla lägen.


Kom egentligen ingen vart med den här texten. Men det kanske är det som är meningen...



 

Nya designen!

Blev visst en lite mer avancerad design än tidigare med tanke på att jag aldrig delat upp bloggen i tre kolumner förr. Vill inte ens nämna hur lång tid det tog innan allt låg på exakt rätt plats. Blev ganska nöjd med den för att vara min första:) Däremot så fuskade jag lite och gjorde allt innehåll i den högra i photoshop. Skulle ta så lång tid annars och jag var trött.

Kan hända att jag byter bilder i headern så småningom. Bakgrundsbilden i den valde jag mest för att den tog upp färgerna från klänningen.



Vad tycker ni om den?

Ny header på g.

Om ni undrar varför jag varit inaktiv idag så är det för att jag har börjat knåpa ihop en ny header. Verkar dock inte bli någon ny mer avancerad design som det ser ut nu. Men vi får se :)

Blommorna är tillbaka :)

Var ute och fotade dessa blommor idag och fick riktigt fina bilder! Dock så var nästan alla tagna i samma vinkel så det blev lite svårt att välja ut en. Har beskurit den som liggande och stående format. Ska kanske göra en tredje version också i stående format fast mer kapat runt om. Gillar ljuspunkterna i oskärpan som liknar femhörningar:)

Vilken av dessa gillar ni bäst? Det är samma bild men den är beskuren på olika sätt.




Helt sjukt!

Igårkväll när jag var hos min kompis visade hennes kille en man vid namn Criss Angel som trollande med mynt. Shit alltså, blev helt ställd! Men det var inte slut där, nej. Vi gick in på youtube där det fanns massvis av filmer där han blandannat går på vatten, svävar, går igenom glas, blir påkörd, blir styckad, gör så att en 8 åring blir 20, trollar bort en tjej och massa mer. Jag vet inte vad jag ska tro. Om det är sant kan han verkligen inte vara en människa. Det har tydligen varit en dokumentär om honom också och att det började redan som bebis då han helt plötsligt lyckades trolla bor sin napp.

Någon som hört talas om han förr?
Här är några videos. Om ni vill se mer är det bara att gå in på youtube och söka på Criss Angel.


Här är den första videon jag såg med han. Ett mynt trolleri. Varning för blod!



När han går på vatten.


När han går genom glas.



Trollar bort en tjej.