Twitter

Sista inlägget för idag

Nu ska jag se lite på tv, ta någon macka eller nått och efter det gå och lägga mig. Sen ska jag upp typ vid halv 6 för att äta -.- Ska operera mig imorgon och man får inte äta tidigare än 6 timmar innan, skitjobbigt eftersom jag har bra ämnesomsättning och då blir jag jättefort hungrig igen :S Kommer seriöst svälta ihjäl annars.

Men ni får ha det så bra, vi får se om jag orkar skriva något imorgon.

Ciao!

Bild i "profilrutan"

Har varit så less på att profilbilden inte försvunnit för att jag inte haft någon bild där. Har även försökt hitta var den ligger i koderna och om man kunde ta bort den tomma bilden, men nej det hittade jag inte.

Bilden kommer ligga där tills jag vet hur jag får bort profilbildsrutan, men vem vet, jag kanske har kvar bilden endå, men jag vill veta hur jag får bort den ifall jag inte skulle vilja ha någon bild.

Bilden är tagen med skolans systemkamera, har redigerat lite i PS också.
image91

Utmaning

Godmorgon! Fick en utmaning av ellinorak vilket också blir min allra första här på bloggen.


Såhär går det till:
* Ladda upp den bästa bild du fått på ditt/dina djur.
* Lägg in det som ett inlägg på bloggen och utmana fler därifrån
* När du är klar, skriv en kommentar till mig med länk till bloggen så jag får se
era söta husdjur!

Jag utmanar alla som läser detta!

312226-90
Min undulat Louie :) Bildmässigt kanske inte bästa bilden, men jag tycker han ser så söt ut :)

Nya layouten här!

Nu är jag i stort sett klar med den nya layouten! Bara lite småjusteringar kvar som jag inte orkar ta tag i just nu :P

Vad tycker ni om den? Jag tycker headern blev råbra, bakgrunden kunde ha varit bättre.

Ny blogglayout på G.

Just det :) Har suttit och fixat med headern i photoshop nu ikväll, har även försökt mig på att göra en egen mönsterbakgrund men det gick sämst, så jag får väl ta en som jag inte gjort själv :I Jag vet inte när jag kommer lägga ut den nya layouten, men det blir troligtvis imorgon :)

Temat på layouten är haloween, eller man kanske ska kalla det skräck ^^. Den kommer bara vara på bloggen tills på Söndag. Då kommer jag återgå till den layouten jag har just nu om jag inte gjort någon annan tills dess.

Lyckad dag?

Skit :( Inget gick bra idag, inget! Har typ suttit hela dagen och skrivit och planerat hur vi ska göra med klassträffen. Föst betsämde vi att vi skulle äta på restaurang sen efteråt vara i nån kvartersgård, men då svarade de inte på restaurangen + att kvartersgården var bokad, sen skulle vi kolla en annan kvartersgård men då visste de som bodde där inte vem som hade nyckeln. Sen hitta vi ingen annan som bodde där det var kvartersgård och allt gick skit :S

Så nu ska vi fösöka få oss en kvartersgård till imorgon istället. Önska oss lycka till...

Beslutsångest!

Vaknade idag utan att veta vad klockan var. Har fortfarande samma väckarklocka som förr och den går fel så man måste jämt tänka typ 3 timmar tillbaka. Jag gick iallafal upp och kollade på microklokan som går rätt, 11.56 stod den på! Jag fattade inte, för det kändes verkligen inte som att den var det :S Och väckarklokan skulle väcka mig vid halv nio vilket den inte gjorde, jag hatar den :( Blir jämt så arg när jag kliver upp vid 12 ibland, det känns som att halva dagen är förstörd :( Och idag vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Antingen ska jag vara med en kompis, eller med en annan kompis och hennes kompis på stan, eller vara med klassen och träffa A. Men vatusan, tror inte att det blir av, ingen verkar ju ta tag i det, och jag och en annan i klassen pratade lite om det igår men vi kom inte heller på någon bra lösning. Något våran kass är sämst på : att planera -.- Ska jag på stan måste jag nog skynda mig, men samtidigt vill jag vänta och se om det blir något med klassen :S

Beslutsångesten är här igen och jag vet inte hur jag ska bli av med den!

Kort uppdatering

Har inte uppdaterat något tidigare idag eftersom jag har hållt på att städa mitt rum. Fick inte sitta vid datorn förrän jag städat och jag är väl nästan klar, har inte dammtorkat eller vädrat sängkläderna än och bara dammsugat halva rummet men :)

Ska kanske vara med en kompis ikväll, men har inte ringt än så jag får väl göra det snart :)

Världen är hemsk :(

Gud så hemskt, att man kan göra sådär mot ett barn :(  Varför är det såhär? Blev väldigt rörd av den här videon :(

Se videon och läs texterna som kommer upp.



Kopiera videon och sätt in den på din blogg för att visa att du bryr dig!

Dagens låt

Regina Spector - Fidelity

Det här är den enda låten jag lyssnat på från henne och jag gillar den :)
Kan bli lite tjatig att lyssna på flera gånger eftersom den sätter sig på hjärnan så fort men :)

Min blogg e-post vid kontakt

Nu har jag en e-post som ni kan skicka till om ni vill kontakta mig via pm. Dit kan ni skicka om ni vill fråga mig något, ge tips och råd eller ang något annat som rör bloggen. Oseriösa mail, spam, reklam eller annat som jag inte godkänner kommer att raderas.

[email protected]

Jag länkar inte adressen eftersom att det ökar risken för reklam, spam och massa annat skräp. Ni som har problem med mycket sånt, ta bort länken och skriv eran e-post istället. Det finns "robotar" eller vad dte nu heter som skickar ut sådant till alla e-post länkar den hittar.

Godis och apotekbesök

Var ju på ICA och där var det en massa folk som stod i kö där vid godiset vilket jag också hade räknat med. Fick syn på Geisha godisarna, någon höll på ta och efter att den tagit fanns det typ bara 6 st kvar, snabbt som attan roffade jag åt mig de sista. Om jag bara hade varit där någon minut senare hade de säkert varit slut, så jag hade tur att jag fick mig några iaf. Köpte godis för 20 kr exakt :) (40 kr vid ordinarie pris). Alltså dubbelt så mycket som jag brukar köpa i vanliga fall :P

Gick därefter in på apoteket och kollade på lite olika saker, köpte mig en ny dagkräm eftersom dne gamla är näst intill slut samt ett shampoo från apoliva. Har aldrig testat det förr, men det ska vara vårdande och återfuktande och inte slita på håret. Köpte ett annat shampoo i veckan men kunde inte låta bli att köpa ett till, de håller endå länge och när jag väl använder dem går det åt mkt.

Bloggutseendet

Kommer kanske byta bloggens utseende någon gång under lovet. Får massa idéer hela tiden :D Som många andra får jag som en bild i huvudet om hur den skulle kunna se ut, och då blir man ju bara mer än peppad på att göra en ny, även fast jag inte haft den här layouten speciellt lång tid^^

Ang. ni som har frågat om jag kan göra en header till er. Först ska jag fixa en mail som ni kan skicka till. Jag kan inte lova att jag fixar en header till er och det kan ta ett tag att göra en, men det beror ju på hur ni vill att den ska se ut på ett ungefär. Vissa går fort att göra, andra inte. Sedan handlar det ju mycket om lust och tid också.

Nä, nu ska jag få mig nått att äta sedan göra lite saker innan jag beger mig till ICA.

Godmorgon! :)

Vaknade av att jag hade lite starkt som bakanför gommen när jag vaknade, burkar a det ibland när jag vaknar, men det brukar försvinna efter någon timma :) Brukar också smaka äckligt i munnen när jag vaknar :S Undrar om det är för att jag blir tror i munnen under natten eller så, någon mer som brukar få så?

Nä, slutpratat om det. Såg i tidningen i morse att lösviktsgodis kostar bara 2.90/hg på ICA MAXI idag! Jag ska lätt passa på :D Något mer som jag är sjukt glad för ar att de har massa nya sorter nu också, sedan heter det godisprinsen nu, inte karamellkungen som det hette förr. Typ alla mina favoritgodisar som ej funnits förr finns nu! Nu ska jag sluta handla på godisvågen i stan (där jag varit tvungen att handla för att få tag i favoriterna och där godiset kostar 7.90/hg). Jag märkte den stora förändringen när jag var med mamma och handlade tidigare i veckan, jag var rent tvungen att fota godiset, gud vad lycklig jag blev :D



Annars har jag väl inget planerat idag så det blir förmodligen en slapp-dag ^^

Vad händer med IDOL igentligen?!

Man blir ju rent ut sagt förbannad! Sam skulle ha åkt ut för länge sedan, han klarar inte av att sjunga ut! Han 100 gånger mer begränsad än Evelina. Gillar inte heller det hesa i hans röst, det blir för mycket. Sedan hans kroppsrörelser, han skakar rejält när han tar i, det är som att han försöker och tar i allt vad han kan men kan kan bara leverera 50%. Nu har det åkt 4 tjejer i rad! Jag börjar tröttna på det här. Majoriteteten är helt klart tjejer som röstar på de snygga killarna, hur de låter, ja det spelar nästan ingen roll. Det börjar allt mer påminna om året då Jens var med och alla sympatiröstade för att se om det gick rösta fram han som vinnare eller hur det nu var, och han fick vara kvar jättelänge innan han åkte ut.

Evelina var inte värd det där! Jag tycker hon var toppen ikväll, och de andra med. Möjligtvis att Amanda var snäppet sämre, men betydligt bättre än Sam! Jag tycker han borde hoppa av och låta Evelina komma tillbaka, eller vill han vinna för att folk tycker han är snygg? Skulle inte tro det.

Huvva! 

På jakt efter ny foundation

Tänkte lägga in ett till inlägg igår men det blev aldrig så jag lägger in det idag istället.

Var som alltid på stan efter skolan igår och kikade. Gick även in på kicks för att få hjälp till val av ny foundation. Har använt samma mäske ett bra tag nu så tänkte att det kanske var dags att kolla efter någon ny ännu bättre när jag endå håller på att få slut av den gamla. Funderade på en mineralfoundation eftersom den sägs vara så vanlig mot huden att man skulle kunna sova i den. Det låter ju perfekt för jag som har en "problemhy" eller vad det nu heter.
Någon som har provat Lóreals mineralfundation? Vad tyckte du om den? Sedan kollade vi på en annan fundation som också skulle vara bra fast i flytande form (ungefär som den jag har nu), den kändes lite dyr, 280 kr, men flaskan var väl hyfsat stor endå. Den var av märket Clarins, har aldrig hört talas om det märket förr :S Är jag efter eller?

Utan att fråga det själv, fixade hon så att jag fick ta hem och prova foundationen från Clarins. Först hällde hon över lite i en miniburk, men sen hämtade hon även en testtub så det blev ganska mycket med tanke på att jag fick det gratis :) Helt plötsligt började hon prata om peeling och peeligkrämer och så fick jag 2 små burkar till, en med peelingkräm och en med en lermask som tydligen skulle vara väldigt bra. Med ett leende på läpparna lämnade jag butiken, det där kallar jag service :D

image81

Testade även för skojs skull en brun skinnjacka från jc. Har aldrig trott att jag skulle passa i skinnjacka men den var faktiskt riktigt nice ;D Men den var inte värd pengarna för min del, 1 899 kr! Sedan är jag ju snarare ute efter en varm vinterjacka :)

Novemberlov i Oktober?

Nu är novemberlovet här som tragiskt nog är i oktober :P Har inte planerat så mkt än, ska hinna vara med nå kompisar, vi i klassen kanske ska träffa A ( fd klasskamrat som har flyttat för att jobba i ett år) och hitta på något, sen får vi se om jag kanske följer mamma till syrran om det inte krockar med något annat. Det jag har skrivit nu ska jag försöka hinna göra innan torsdag för att då ska jag operera mig, huvva :S Vet inte hur det kommer vara efterråt så kommer nog inte planera något till de sista dagarna på lovet utan det får bli som det blir.

Vad har ni för planer för lovet (vet att vissa hade lov i veckan)?

Ett gott skratt förlänger livet? ^^

Uppdaterade varken i Tisdags eller igår. Tyckte att jag inte hadde något speciellt att skriva om så ajg skippade det.
Men idag då jävlar bestämde jag mig att skriva så jag inte tappar intresset helt :)

Dagen började med Spanska och vi fick fortsätta arbeta om våra land vi valt, jag och Sara har om Mexico. Vi fick värsta idén idag om att haxxa i InDesign och göra det som en brochyr och skriva ut den :) Men först måste vi skriva klart alla texter, det flyter endå på ganska bra förutom att vi inte rikigt vet vilket ord som kommer i vilken ordning i meningarna. Det är som att man måste flytta delar av en mening på andra platser för att det ska bli rätt när man översätter. T ex om man ska skriva en röd bil så skriver man " Un choche rojo", man skriver alltså inte "Un rojo choche". det där var då ett väldigt enklet exempel men det var det första jag kom på :P

Sedan var det den sista lektionen för jag och Saras del, Engelska. Vi skulle idag redovisa våra morderna versioner av balkongscenen i Romeo och Julia. Först stenvägrade jag och Sara att spela upp våran, men vi gjorde det endå. Alla var ruskigt duktiga! Med inlevelse och hela köret. 2 grupper körde på Svenska eftersom de skulle köra på bondska och på norrländska vilket är ganska omöjligt att översätta. Haha, det var riktigt roligt :D Jag och Sara var sist ut. Ibörjan flöt det på riktigt bra, jag satt där på katerdern (som skulle föreställa en brygga) och pratade med mig själv. Sedan mot slutet kommer Romeo (Sara) upp ur vattnet och sätter sig berdvid mig. Hennes sista mening var "If your in love, your in love", jag vet inte riktigt vad som hände. Men jag small av som bara den! Innan jag hade sagt sista meningen dessutom, lyckat värre :P Kunde inte sluta, Sara började också skratta + några i klassen. Gång på gång försökte jag läsa sista meningen men det gick inte. Jag gav upp och började gå mot min sittplats men Sara övertalade mig att jag skulle avsluta det. Jag gick tillbaka och satt mig bredvid Sara och sa sista meningen väldigt sluddrigt eftersom jag inte kan prata normalt när jag är mitt uppe i ett skrattanfall. Det där var det pinsammaste jag gjort på länge! Herregud :S Men vi fick iaf mkt beröm av läraren + en till som hade hjälpt oss. Det kändes iaf bra att de var nöjda trots den pinsamma händelsen :)

Bra start på dagen? Nja...

Vaknade på fel sida idag. Först slog jag irriterad av alarmet och somnade om, sedan blev jag väckt igen, kände bara "jävla piss helvetes skola" . Var bara arg för att jag var tvungen att gå upp. Nog för att det här händer ganska ofta, men jag brukar oftast ha fått bort ilskan när jag har åkt till skolan. Den här morgonen märkte Sara direkt att jag inte var på mitt vanliga humör. Var bara sur på allt och alla. Allt jag sa var fullt av negativa ord och svordomar, ajja bajja:I Som om inte det vore nog fick jag också en dålig kamera, den var inte alls lika bra som den jag hade förra gången. Good! Har fortfarande inte kompleterat med blider eftersom nästan ingen bild blev bra och jag glömde bort uppgifterna (att man ska fota olika typer av bilder med spec inställningar) jag körde mest på macrobilder (min personliga favorit). Försökte även fota en fågel som hoppade runt i ett träd hela tiden, det måste ha sett ganska kul ut när jag själv också hoppade runt där för att få en bra bild på fågeln :P

Innan Spanskan satt jag och Sara och stresspluggade, fick sådan himla pluggångest och när det bara var fem minuter kvar. Vi  blev helt galna, vi ville bara ha något att riva sönder, först var vi på väg att riva sönder skrivböckerna, men bestämde oss sedan för att bryta av min penna i plast. Gud vad Sara fick kämpa innan den ens böjde sig :o Bra kvalla kanske? xD Men jag trog mig iallafall igenom provet! Vet inte hur det gick, men tror jag får G iallafall.

Vi fick veta att vi SKA ha matteprovet på onsdag! Panikvarning! Som tur är så ska vi bar ha prov på 2 lektioner, igentligen skulle vi ha haft på 4.

Ointressant inlägg kanske...

Har varit duktig och pluggat idag, dock inte lika mycket som jag tänkte plugga från början. Datorfällan AB säger jag bara ^^ Ska försöka att hinna plugga åtminstone en liten stund till ikväll, 69 glosor som jag inte kan av minst 170 ord.

Imorgon får man göra vad man vill på fotolektionen, träna till provet, komplettera bilder eller annat. Jag ska komplettera bilder, måste nog komplettera alla tror jag, har ingen som jag är speciellt nöjd med över huvudtaget. Annars blir det väl ganska likt alla andra måndagar förutom att jag har prov då.

Nu ska jag fortsätta testa mina nya penslar i PS :)

Ha det gött!

Nämen godmorgon!

Ja, såhär blir det om man sover för länge kvällen före:P Är inte trött men ska gå och lägga mig nu så jag kan gå upp vid 9 tiden imorgon utan att vara alltför trött. Men igentligen är det värre när jag sover för länge, då blir jag både trögtänkt, trött och bara allmänt lat.

Hann varken med att plugga alla glosor idag eller att skriva upp dem bara för att Sara sa att hon skulle fixa på sin blogg och då blev jag så frestad av att fixa till min också eftersom det varit lite konstigheter med den. Såhär blev den :) Kan hända att jag byter bakgrund om jag kommer på något bättre, men annars gillar jag den ganska mycket :)

Vad tycker ni om den?

Något som jag skulle kunna förändra så den blir ännu bättre?

Godnatt nattugglor! Ses senare idag ;)

Hej jag är bra på att skjuta upp viktiga saker!

Och som jag har skjutit på allt plugg även denna veckan! Skulle igentligen tex. ha börjat plugga till Spanskaprovet som är på måndag redan i onsdags. Nu känner jag mig lite smått stressad. Man vet ju inte vilka glosor som kommer komma på provet förutom att de är från kap 1a,1b,1c och ev. 3a, bara för att läraren säger olika hela tiden. Det blir sisådär 300 glosor + att man ska plugga på en massa olika grammatiksaker och annat.
Sedan blir ju inte det hela bättre med att jag har ytterligare 2 prov till veckan. Matte på onsdag. Alltså hur tänker läraren igentligen? Hon åkte utomlands nu i veckan och vi fick en vikarie som inte ens var mattelärare, mycket till hjälp? I princip alla verkar vara emot att vi har provet nu i veckan, vi har ju knappt räknat 2 lektioner. Blir det prov kommer det nog gå åt skogen för alla om nu inte någon pluggar gärnet innan. På torsdag är det prov i foto a kursen. Det är väl det enda provet jag inte är så nervös inför, kan ju det mesta om kameran sedan tidigare + att jag fick repetition om det nu när jag började den här kursen.

Nä, nu ska jag fortsätta skriva upp glosor, ska koncentrera mig mest på glosorna ikväll så får det bli grammatikdelen och det andra imorgon. Hade jag pluggat lite intensivare idag hade jag säkerligen redan pluggat klart på glosorna men nu blev det som det blev, dagenföreplugg har börjat bli en tradition för mig.

Har som tur var kvar godis som jag köpte igår som belöning :)

image77

Skoinvigning

Invigde mina nya skor idag. Vad ska jag säga, det gick lite stelt att gå i dem från början men gick bättre sen. Däremot så fick jag ont ungefär där tårna börjar, funderar på om det är för att jag var ovan eller om de kommer fortsätta göra så hela tiden. Det var inte så kul, sen åker som foten framåt i skon när jag går, men jag köpte ju de större, och jag ångrar mig endå inte, hellre än för små. Bra om man ska ha tjockare sockar i eller så + att foten kläms ihop mkt mindre (har en bred fot). Sen var det ju klacken, hade gärna fått varit en stor, men hellre liten klack än att skorna har ett aldeles för brett skaft. Om ajg inte hade haft så stora fötter hade det gått bra, men när man kommer upp i stora storlekar blir ju skaftet bredare vilket jag ogillar:S Nu kanske det låter som om det bara är negativa saker med skorna men det är det ju inte, annars skulle jag inte ha behållt dem. Däremot så visste jag ju inte tex. att jag skulle få så ont.

Här är 2 bilder jag tog på skorna i förrgår.

 

Den andra bilden blev lite kostigt beskuren, färgerna är inte riktigt rätt på någon av dem och på första bilden är det konstiga "fäckar" på bilden, ingen aning hur de hamnade där.  Men syftet var ju att visa hur skorna ser ut och då tänker jag inte så mycket på annat.

Morgontrött

Gick och la mig kvart i 12 igår och gick up 5 över 6, är fortfarande grymt trött. Allt gick lite segt på morgonen för både jag och mamma så jag fick övningsköra till skolan för att hinna. Sedan hade jag som vanligt svårt för att välja kläder, det är som att jag har börjat välja bort massa kläder nuförtiden. Gud så tråkig klädgarderob amn har! Jag behöver mer färger vatusan :P Fast det är ju höst och då gör det väl inte lika mycket.

Nu har vi textkommunikation men vi fick en rast på 10 min sen ska vi skriva om en text till 3 versioner beroende på vem man ska skriva till.

Tänkte gå till stan idag också efter skolan men vet inte om jag orkar gå så länge, har ju gått hela veckan så :P

Oplanerad onsdagkväll

Kom hem från mormor för någon timma sedan. Gick som vanligt på stan en stund efter skolan, sen gick jag och hälsade på henne, dock så blev besöket längre än vad jag hade tänkt från början, hann både fika, äta middag och efterrätt. Gott :) Annars satt jag väl ganska mycket vid datorn där eller såg på tv.

Här är lite bilder från eftermiddagen och kvällen.



Observera att hon bara hade lagt upp fika till mig xD Nja, det ser ut som det är till 2 pers åtminstone :P
Sedan maten som var supergod, blev fort mätt :) Efterrätten var frukt med vit choklad och vaniljsås och något mer var det säkert. den var god men det blev ganska vattnigt :P Den sista bilden tog jag just innan jag skaulle åka hem, tyckte det var så fint. Tyvärr så hade jag ju bara mobilen att fota med så bilderna har dålig kvalité :/

BunkrarN

Sitter här i bunkern, fast den här gången är inte Sara med. Hon var till tandläkarn i morse och hon lär väl inte komma förrän strax innan 12 då vi har Engelska. Vi ska arbeta i par och göra om balkongsenen i pjäsen Romeo och Julia till en mordernare version, sedan tror jag att vi ska spela upp den. Som tur är så verkar det som vi ska göra det på svenska, iallafall som jag uppfattade det förra lektionen.

Har inte så jättemånga bilder på min användare här på skolan som jag fotat i år, de flesta är från förra året.
Det här är en bild jag fotade förrförra fotolektionen. Håller på att redigera den så att allt är svartvitt förutom det gula lövet som får behålla sin färg. Men den är ganska bra som den är igentligen.

image70

fotarN?

Här är lite foton som jag tagit på fotolektioner, bara för att jag varit så dålig på att lägga in bilder nu på senaste tiden :)

Lite om gårdagen...

Hade tänkt skriva ett inlägg igår men glömde bort det så det blir ett inlägg om gårdagen idag ist :)

Efter skolan gick jag som vanligt på stan som nu verkar ha blivit till en rutin för mig^^ Kollade mest på skor, allt såg i princip ut som förra veckan. När jag var på Din sko kollade jag på ett par stövlar som jag hade sett förra veckan också. Tyvärr så fanns de bara i storlek 36 och 37 kvar (var så förra veckan också), men jag gick iaf och frågade om de skulle få in några fler. Hon visste inte men hon berättade att folk hade lagt av de skorna och om de inte skulle köpa dem nästa dag skulle hon hänga upp de i butiken igen. Hon skulle gå och kolla om någon av dem var i min storlek så jag visste om det var lönt att gå dit idag också. Gissa bara vilken tur jag hade. De hade fått in fler!
Provade tills jag bestämde mig för att ta den större som jag provade. De var billiga också:) Enda nackdelen är att jag har ganska breda fötter och det finns nästan inga som är så breda så att de inte trycks ihop lite.

Väl hemma då jag skulle logga in på datorn fick jag mig en chock. Först kom det upp en ruta där det stod att något kunde ha blivit skadat på min användare osv. + att jag skulle logga in på en temporär fil där inget skulle sparas? Men jag minns ej så bra vad som stod. Jag kom allafall in på användaren men allt var som från början då man nyss köpt en dator. Alla bilder och allt var borta! Kollade de andra användarna och de var som vanligt. Skumt.
Sökte i datorn efter en mapp som jag kunde namnet på där jag har bilder, och då hittade den den mappen på något annat ställe i datorn. Jag gick dit och allt var kvar vad jag kunde se :) Nu är bara frågan hur jag ska göra för att användaren ska bli normal igen:/

Problem med bloggen

Idag när jag kikade in på min blogg på skolan blev jag lite förvånad. Den såg inte alls ut som den gör hemma.
Det ska vara mindre än 100% opacitet i den här stora rutan så att man kan se bakgrunden igenom. Men på skolan var den här rutan gråvit sedan var headern vit :S Här hemma funkar den som den ska. Funderar på om det kan ha att göra med vilken internet explorer man har för här hemma har jag den nyste versionen medan det på skolan är en äldre.

Hur ser min blogg ut på era skärmar? 

Trött och hungrig

Sitter här nu igen. Nu är jag riktigt trött och hungrig. Kom just på att jag och Sara hade pratat om att köpa en macka idag. Men nu verkar hon inte vara pepp på det, men jag kommer inte orka med sista lektionen annars så jag går nog och köper det nu! :)

Här är en bild från fotolektionen som Sara tog på mig. helt oredigerad.
Min mun ser lite tokig ut när jag ler med stängd mun, men det får jag leva med :)

image61

Ojsan, nu hände det något här utanför bunkern, hörde en duns sedan ett gapskratt hahhha :P

Måndaaag

Lunchrast nu och vid det här laget vet nog många var jag och Sara stitter, bunkerN ;) Det var jättekul på fotolektionen, vi fick gå ut och fota direkt och skulle ta en bild med tele och en bild med vidvinkel. Dock så blev det endast 1 sån bild på min del. Var fullt upp i att fota närbilder på löv och diverse saker. testade också fota självporträtt, och ska jag vara ärlig fick de nästan bättre skärpa än närbilderna, skumt. När jag hade lagt in alla bilderna blve jag som vanligt besviken, de såg helt perfekta ut i displayen, men hädan efter vet jag inte om jag har lust att lita på den. Jag och Sara kom också i tankar om att istället för att göra en fotopräm vill vi få fotouppdrag i stället och fota tex. barn på ett dagis eller djur eftersom vi redan har gjort en fotopärm.

Snart börjar svenskan och vi ska fortsätta med dramaarbetet, tycker det är ganska tråkigt :S
Efter det blir det spanska. Jag skrev ganska mycket om min barndom på spanska hemma igår men är fortfarande inte riktigt klar. Hoppas det intr gör något.

Ikväll blir det aerobics och efter det plugga matte. Inte pepp alltså.

Fråga ang. lägga upp stor bild

Måste bara fråga er en sak.

Någon som vet någon hemsida där man kan lägga upp en bild som har måtten 1152 x 864 utan att den förminskas eller att någon annan än en själv kan komma åt den?

Layoutförändring och plugg

Som ni kanske märkt så har bloggen fått ett annat utseende. Jag satt sent igår kväll och fixade, tyvärr så fick jag det inte exakt som jag ville ha det så jag gjorde om lite. Det här är inte slutresultatet och förhoppningsvis kommer det bli en annan bakgrund bara jag fixar ett problem. Ni får leva med att min bogg kommer se ut lite hur som hellst nu tills jag fått till så som jag vill ha det. Blev mycket slarvjobb där i slutet ochkså tex. med loggan föratt jag var så trött men ville endå ha en logga så länge.

Det blev inget plugg igår. Aj aj :S Blir alltså mycket skoljobb idag vilket jag inte ser fram emot. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna och så var allt gjort! Gud så härligt det hade varit, speciellt de dagar man verkligen inte orkar plugga.

Nu ska jag kika in på bloggarna jag besöker dagligen, sedan kanske hitta förändra något mer i layouten innan jag sätter igång med plugget.

Ni får ha det så bra :) Kram

Uppdate!

Även igår blev det ju att gå på stan, köpte ett par grå leggings och en brun tunika. Jag hade köpt en svart likadan tunika tidigare i veckan men då hade jag inte sett den bruna. Täkte att brun kanske var bättre då jag redan har så mycket svarta kläder. Men det lutar det endå mot den svarta, har provat och de är båda snygga, men jag känner mig lite tråkigare i den bruna konstigt nog. Jag tycker det är så himla svårt ibland när det gäller val, beslutsångesten finns alltid där. Minns en gång för några år sedan då jag hade köpt två likadana tröjor i olika färger och kunde inte bestämma mig för någon av dem så det slutade med att jag behöll båda två. Dock så andvände jag bara ena, och det var sällan också. Ska inte göra det misstaget igen!

Övningskörde idag, gick väl bra som vanligt:) Men jag måste träna på att tänka i förväg när jag kommer till en korsning hur jag ska göra. Oftast blir det att jag stannar, sen tittar om någon bil kommer, sen kör jag. Men jag borde kolla i förväg om det är fritt, för fortsätter jag såhär finns det en risk att jag blir påkörd bakifrån. Sedan kan jag inte prata om annat när jag kör heller har jag märkt. Det är som att jag gömmer bort att jag kör också, och då kan ju vad som helst hända.

Var även till mormor idag och firade henne och hennes sambo. Han hade fyllt år i veckan och hon ska fylla år till veckan så det blev båda samtidigt :) Var trevligt. Synd bara att jag inte gillar innehållet i smörgåstårtor för den de hade köpt såg så himla god ut! Fick däremot lite av räkorna som var ovanpå :) Men det fanns ju vanlig tårta också, med hallon på :D

Funderar på om jag ska plugga lite nu. Spanskan kommer ta evigheter.

  • Spanska - Skriva om min barndom (2 sidor!!!!!)
  • Svenska - Kolla lite mer i boken och ev. börja skriva om språket i pjäsen "En midsommarnattsdröm"
  • Foto - Skriva faktatext om Bländare och slutare samt ISO
  • Matte - Göra lektion 10

De tre första punkterna ska iallafall vara gjorda senast imorgon!






Försovning och stanberoende

Har nyss ätit min lunch som bestod av en macka och lite av skolans pastagratäng som jag förövrigt inte är så förtjust i. Kan även säga att jag inte är någon gillare av ost, uääk. Möjligtvis på pizzor om det inte är överflöd av det, men annars, nej tack.

Min morgon var inte heller så bra. Föst skulle jag bi väckt av min styvpappa för att jag skulle upp tidigt och duscha, men då glömde han bort det och allt blev superstressigt. Jag visste att jag skulle missa bussen så jag frågade mamma om jag kunde åka med henne, det gick bra. Jag skulle övningsköra till brofästet för att sedan gå därifrån till skolan. Men när jag skulle starta bilen så ville den inte gå igång. Provade flera gånger men det gick inte. Mamma kom fram till att strömmen var slut så då fick jag vänta på nästa buss och ta den till skolan. De satt i en ring och höll på att berätta sina noveller när jag kom in. Sedan satt jag där och lyssnade när alla andra berättade, tyvärr så kunde inte jag berätta min eftersom hon hade glömt ta med den. Efter en timme var vi klara och då var det andra hälften av gruppen skom skulle in och berätta sina för varann, så då fick vi gå och skriva. Men för Saras del blev det blogga och jag satt och fortsatte skriva om ett oväntat möte som jag inte var klar med.

Nu sitter vi här igen, jag tror bunkern har börjat bli vårat favvoställe här på skolan :) Vi har börjat sitta här på rasterna också som vi inte brukade göra förr.

Snart börjar Svenskan och efter det slutar jaaag :D
Då blir det nog att gå in till stan och kolla lite, ska fortsätta söka efter ett par skor och sen kolla på lite andra saker.
Nu har jag gått på stan varje dag efter skolan den här veckan och jag är inte less! Trots att jag oftast inte har hittat något och att affärerna knappt har fått in så mycket nytt. Jag har ju mina perioder, för ett tag sedan gick jag jättesällan på stan, och nu jätteofta. Ska kanske gå till mormor också och hälsa på, men vi får se hur det blir med det.

Nä, nu vill nog Sara att jag ska sluta skriva.
Ciaooooooooooooooooo!

Höstpromenad och tankar

Jag och markisen kom nyss in efter en 50 minuters lång höstpromenad full av tankar och funderingar. Föreläsningen skulle fortsätta efter lunch men vi pallade inte helt enkelt. Dessutom så sa han i början att om man inte var så intresserad av att lyssna på han så kunde man gå, men vi valde att vara med där före lunch. Och visst, ibland var det intressat men resten av tiden kröp det i benen som bara den! Och trött blev man också, men jag lyckades hålla mig vaken :)

Btw, nu ska jag och Sara vara mer positiva, försöka iallafall! Vi som är så bra på att såga allt och vara negativa, ingen blir ju bättre för att man är det. Nä, nu blir det positiva hörnan ab!

Go kväll :)

Nu ska jag alldeles strax sova så jag är någorlunda pigg till imorgon. Blir ingen vanlig skoldag, vi ska höra på en föreläsning från 10.00 till 14.00 (med inräknat lunch), sedan hinner vi bara ha engelska. Jag känner mig inte speciellt peppad på att sitta så länge och bara lyssna. Har jag otur så somnar jag kanske, det är ju rena rama sömnpillret att sitta och lyssna på någon som pratar i evigheter. Kommer inte kunna sitta still om jag nu inte somnar.

Tog den här bilden i morse då jag gick till skolan. Tyckte det var så vackert så jag kunde inte låta bli :)
Observera bara att jag fotade med mobilen, så det är varken någon bra skärpa eller kvalité på bilden.


image52

Plättar eller pannkakor?

Det var riktigt gott med plättar :) 8 st + en ultramini plätta blev det. Tyvärr så blev det dock ett missförstånd mellan mig och mamma. Hon hade gjort ordning smeten åt mig i morse och sa att jag fick göra plättar åt mig själv för att hon skulle komma hem senare. Men hon hade tydligen tänkt att det där skulle räcka till henne med :/ Ajja, jag åt upp alla och hade säkert kunnat äta någon till, så inte hade jag någon tanke på att hon menade att jag skulle spara halva smeten till henne :S

Så kan det gå.



Lättroad? Vi hade kvar en sån där "sprutgrädde" så jag försökte formade grädden till ett hjärta på en plätta, jag lyckades :) Det är svårare än vad man tror att forma med en sån, trodde det var jätteenklet från början :P
Men det är nog sista gången jag köper en sån grädde, det känns att det inte är äkta grädde även fast det är 30% äkta grädde i den. Sedan är det är det ju massa tillsatta ämnen.

Jo förresten. Ni har säkert diskuterat med folk om detta innan. En fråga som ständigt kommer upp. Heter det plättar eller pannkakor? Enligt mig så är det såhär: Plättar är de stora platta, småplättar är de små och pannkaka/ungspankaka är en sån där tjock som man har i ugnen. Men ska jag vara ärlig så tror jag det är fler som säger pannkaka eftersom de flesta i södra sverige säger det.

Vad säger du, plättar eller pannkakor?

Outfit Måndag 8/10 -07

Dagens outfit här :) Bilderna är tagna i helgen då jag skulle prova den nya tröjan som jag köpte i onsdags:) Den är jättehärlig och mysig :) Men har fortfarande inte hittat den där alldeles perfekta tröjan/koftan som ska vara en stor lång mysig, gärna med polokrage eller huva och ett + i kanten om den har fickor :)

  • Halsband - Gina Tricot
  • Svart tröja m. polokrage - H&M
  • Grå jeans - Cubus

- skorna då :) Provade bara dem.

Spanska

Vi har spanska nu, slutar halv. Det är så himla drygt! 2 timmar spanska 2 ggr i veckan. Det var nästan så att jag höll på att somna nu på lektionen, eftermiddagar säger min hjärna nej tack till långa lektioner.
Annars har väl dagen varit ganska okej, men tråkig. Foto A på morgonen och vi fotade, men det var svinigt kallt ute! Sedan trodde man att åtminstone några bilder skulle bli bra men nej, typ ingen blev bra :S Man luras lätt av att bilderna ser bra ut på kameradisplayen, men när man lägger in dem på datorn ser de helt annars ut. Sen var det svenska där vi gör grupparbete. Min grupp ska redivisa som en shakespeare pjäs soh heter en midsommarnattsdröm och vi har delat upp uppgifterna. Jag ska skriva om språket. Vi får väl se hur det går.

Nu ska vi gå och avsluta lektionen sen ska jag hem och göra plättar :)

Härlig låt :)

Tycker den här låten är riktigt härlig att lyssna på. Men det här är nog den enda låten jag hört av just Keith Urban, och det är ingen ny låt. Vet inte när den är gjord men det är några år sedan helt klart.


Söndag = städdag?

Har varit en slapp morgon idag. Först en lång sovmorgon och sedan gick jag runt i pyjamas hela förmiddagen och gjorde typ ingenting. Tittade på när min styvpappa städade skafferiet, sedan övertalade jag mamma att slänga massa saker som datumet hade gått ut på. Jag brukar vara väldigt petig på det där med bäst före datum, jag vill inte äta gamla saker, även om det oftast inte är farligt. Det äldsta fyndet jag hittade var florsocker där bäst före datumet var nån gång år 1997 haha.

Blev lite på städ-humör jag också så jag började plocka lite i papper här på skrivbordet, mitt rum ser ut som ett bombnedslag!  Men jag är däremot ingen som slänger kläder på golvet, förutom sockar då. Kläderna hamnar vanligtvis på soffan, men jag sitter endå aldrig i soffan annars så det har inte stört mig så mycket förutom att det inte är en sån vacker syn. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag städat klart hela rummet, ska försöka slänga lite saker också, hittils har jag slängt bla. en godisbruk som jag fick från en godisaffär en gång. Sist då jag skulle städa rummet så hann jag fixa till i garderoberna och dammsuga, sedan blev det inget mer. Har inte berättat tidigare att jag är väldigt långsam av mig, och det är väl när det gäller i princip allt. Lite jobbigt är det då man inte hinner så mycket som man skulle vilja, sedan har jag en tendens att skjuta upp saker också, bra kombination säger jag bara :P

Min styvpappa ville att jag skulle ta kort på skafferiet nu när det var städat, sedan ska vi se hur länge vi kan ha kvar ordningen.

Lördag 6/10 -07

Idag blev det en vara med mamma-dag. Var några år sedan sist ^^
Efter lunch övningskörde jag in till stan, sedan gick vi och kollade på skor och en höst och vårjacka till mig. Som vanligt så har hon och jag ganska olika smak så igentligen var det väl inte till en så stor hjälp att hon följde med :P
Fastnade för ett par skor men de var slut i min storlek och de kunde inte beställa åt en om man ville ha dem :( Blä.
Däremot så hittade jag en jacka på H&M :) Men jag ångrar nästan att jag inte provade en storlek större än min vanliga storlek för när jag kom hem och testade med en tjockare tröja inuti så blev nästan ärmarna för tajta :S Hm, det fanns bara kvar en i en större storlek... men jag vet inte om jag orkar chansa på att den är kvar och testa på måndag. Vi fikade även på Wayne's Cofee, och för mig var det tillockmed första gången :o Förstår inte varför jag inte varit där förr, det är ju jättemysigt att sitta där med kompisar och fika. Det enda dåliga är kanske att fikat inte är så billigt, men vadå, jag fikar endå så sällan när jag är på stan så nog kan jag unna mig det :)

När vi var klar på stan fortsatte jag övningsköra. Först åkte vi till pappas grav och satte dit nya blommor. Sedan åkte vi vidare mot falket för att kolla på ett hus som vänner till mamma höll på att bygga där. På vägen dit kunde jag bara inte motstå att stanna vid vägen och gå ut och fota. det var så himla vackert, jag gick ner mot en brygga och tog några bilder innan vi gick tillbaka till bilen, hade gärna stannat där ännu längre. Tänk om jag hade haft en ännu bättre kamera, då hade jag kunnat ta ännu finare landskapsbilder.


Outfit Fredag 5/10 -07

Tog kort på min outfit för en stund sedan. Eftersom både Mamma och min Styvpappa satt vid köket så berättade jag att jag skulle ta kort på min outfit. Sedan var snacket igång mellan dem, de började prata om hur den andra klär sig osv. hehe, de höll på i säkert en kvart ^^ Jag tog kortet i köket eftersom det var bäst ljus där.

 
  • Svart linne - H&M
  • Brun kofta - Gina Tricot
  • Sjal - H&M (Den jag köpte i onsdags)
  • Blåa jeans - Cubus

Nu ska jag kolla in lite andra bloggar, och sedan ska jag se IDOL!
Tjing!

Kyckling på Fredag

Gick upp klockan 10 över 6 i morse för att duscha, sedan gjorde jag min klar och övningskörde till skolan. Det var dimma ute och när man körde över bron så såg man bara några meter framför bilen. Första lektionen var textkommunikation. Vi skulle skriva klart novellen och därefter skriva en berättelse om ett möte. Det fanns flera olika punkter att välja, tex. ett oväntat möte, ett möte mellan två helt olika seriefigurer, avskedsmöte m.m.
Eftersom både jag och Sara trodde att vi inte skulle få jobba med novellen idag så hade vi panikskrivit våra igårkväll. Det var jättejobbigt, jag som trodde inte jag skulle få ihop någon, för jag hade varken någon inspiration eller fantasi. Vi gick iallafall till bunkern och Sara bloggade lite, sedan mailade vi med varann fast vi satt bredvid varann. Först efter typ halva lektionen tog jag tag i det hela och började skriva om ett möte, jag valde punkten oväntat möte. Seriöst, både jag och sara blev rädda och fick rysningar av min berättelse, och igår då fick jag läsa saras novell, både jag och hon blev rädd för den :P Huvva! Jag tror jag ska försöka att hålla mig till något annat tema så man inte blir så rädd i fortsättningen, men risken då är ju att det blir för tråkigt.

Andra lektionen var Svenska, men det var ingen vanlig Svenska lektion. Vi fick skriva på en lapp vad vi ville att kommunen skulle förbättra i våran stad inom skola, fritid och annat (typ nöje). Vi diskuterade i grupper om det som de flesta hade skrivit upp. Det var nattcafé för ungdomar, bättre skolmat och billigare att åka buss. Sedan ska två i klassen som är bra på att tala för sig åka på ett möte och träffa elever från andra klasser och politiker för att försöka få det vi vill förbättra att gå igenom. Hoppas det går bra för dem :)

Efter skolan gick jag ett tag med Elin på stan, och efter det fikade vi hemma hos mig :) Det blev kycling till middag, men jag hade inget att äta till och orkade inte koka makaroner. Åt bara lite kycklig och några morötter. Jag väger nog lite nu och jag VILL gå upp i vikt, men min ämnesomsättning är så bra att jag inte gör det hur mycket jag än stoppar i mig. Jag VILL INTE vara såhär mager, men jag kan inte göra något åt det, nu vet ni det.

image40

Varit ute i det fina vädret :)

Tog cyckeln till Ö&B som öppnade idag på ett ställe nära där jag bor, tidigare har det legat på ett ställe som är mycket längre bort. Det är endå ganska chill, för det har bara kommit fler och fler affärer i det området, när jag var liten så var det området helt öde, jag och min kompis kallade det tillockmed "landet i ingestans".
Men iallafall. Jag kikade lite där inne och köpte lite saker, hade jag varit på riktigt shoppinghumör så hade jag nog köpt ännu mer eftersom allt är så billigt där. När man betalade i kassan så var det en som stod och packade i varorna i en påse + att man fick en tofefee ask :) Sedan gick jag över till ica för att köpa kanelbullar, det blev 3 kanelbullar, 2 wiernerbröd och lite annat.

Här är lite bilder som jag tagit under dagen.



Bild 1: Jag innan jag gick ut
Bild 2: Jag påväg till Ö&B
Bild 3: Naturfoto
Bild 4: Vårat träd
Bild 5: Vad jag köpte från Ö&B
Bild 6: Vad jag köpte från ICA Maxi

Kom på att jag måste plugga nu! Gah! Har inte ens börjat men en Novell som typ ska vara inlämnad imrogon :o
Panik panik! Ge mig inspiration, vet ej vad jag ska skriva om, bara att den ska vara begränsad på 1 datorskriven sida.

Kanelbullens dag!

Kanelbullens dag idag! Hade inte suttit fel med lite bullar för mig som är helt galen i fika :P
Hittade en bild som jag tog förra julen då jag hade bakat bullar, och i år har jag bara bakat bullar 1 gång och det var hos en kompis. Jag kan tycka att det är ganska tråkigt att baka, men att äta nybakade godsaker är något av det bästa som finns :) Mums!

Någon som ska baka bullar idag?


image32

Morsning korsning.

Det blir att stanna hemma och vila idag för min del. Känner att jag aldrig blir bättre så jag får bara hoppas på att det ger med sig snart. Har varit sjuk i en vecka nu! Och om det inte blir bättre snart kommer mamma tvinga mig att ta pencilin fast jag inte vill. Jag tror verkligen inte att det är halsflussbakterien som spökar eftersom att då borde mina halsmandlar vara svullna och jag ha ont i halsen hela tiden, inte bara när jag sväljer. Sedan så brukar man inte heller ha hosta då man har halsfluss. Det måste vara något annat.

Nu skiner solen utanför fönstret och jag blir riktigt sugen på att gå ut. Jag är väldigt dålig på att vara ute mycket och när jag är hemma så sitter jag oftast inne. Det är ganska skumt, för det är först då jag e sjuk då jag vill göra saker som jag inte brukar göra när jag är frisk. Men sedan kan jag ju inte ljuga när jag säger att hösten är riktigt mysig, och då tänker jag speciellt på de soliga dagarna. Åh, nu vill jag fota, men inte med min kamera utan med en bättre kamera. Borde kanske kika lite mer på kameror, jag kikade en hel del på internet om olika kameror i slutet av sommaren, men sedan tröttnade jag då jag aldrig kunde bestämma mig. Igentligen var det tänkt att jag skulle ha haft en ny kamera nu i somras, men icket.

Någon fotointresserad som vill tipsa om någon bra kamera? Ni får tipsa om både bra kompaktkameror och systemkameror. Ett plus är ju om ni har lite fotoerfarenhet sedan tidigare så ni vet vad ni pratar om^^

Nu ska jag dricka lite varmt honugsvatten som jag snarare tror har svalnat nu.


image31

Nyheter...

Har både bra och mindre bra nyheter!

Jag kan börja med det dåliga. Jag är sämre i halsen igen och undrar om den någonsin kommer friskna till.
Både jag och "Markisen" for hem tidigare för att våra halsar pallade inte mer. Som tur var så var lektionen bild och då är det inte så mycket viktigt man missar även fast lektionen är på 2 och en halv timma.

Jag tog först bussen till stan men missade övergången så jag fick vänta ett tag på nästa buss.
Medan jag väntade gick jag runt på H&M och kikade. Och otroligt nog så hittade jag saker! Köpte en sjal (se bild), fast nu undrar jag om den verkligen blev rätt, jag kanske endå skulle ha tagit den guldiga istället. Sedan köpte jag en lång tröja med polokrage. me like! Fast den hade varit ännu bättre om den hade fickor, vet inte vad det är men jag har börjat fastna för tunikor, långa tröjor osv. som har fickor :) Ja, sen blev det en ny concealer av ett nytt märke samt solpuder :) Har aldrig använt solpuder förr men det ska bli kul att testa :)


Vad tycker ni om sjalen?

Nu kommer den bra nyheten som inte berör er så mycket men mig. Jag fick byta till Ljudmedier istället för att gå Grafisk kommunikation! :D Endel kanske har läst tidigare att jag skrivit om att det inte gick. Började fråga läraren till ljud förrförra veckan, sedan fick jag besked att det inte gick för att de var redan tillräckligt många i gruppen. Sen frågade jag en kille som hade frågat mig om att byta med han till ljud alldeles i bröjan av kurserna, men då hade jag ju inte ens hunnit känna efter hur det var på grafiska. Han ville fortfarande byta så jag gick och hörde med läraren igen och han skulle höra med studierektorn, nej blev det också. Men sen då jeflar! Jag och killen var och pratade med rektorn idag och hon skulle meddela oss via mail sen för besked. Och nu helt plötsligt fick vi! Haha, så ägd han blev :)

Matteprov

Vi har idrott nu men både jag och Markisen är fortfarande krassliga så vi fick räkna matte istället inför provet som är efter lunch. Finns fortfarande massor av saker jag inte kan men vi blev så bloggsugna och kunde inte hejda oss från att gå till bunkern och blogga av oss lite :)

Igår fick jag helt plötsligt mycket fler besökare än vad jag någonsin haft. Eftersom jag aldrig gjort reklam för min blogg (förutom att de en är länkad på Markisens + när jag kommenterar inlägg) så tycker jag att det var riktigt bra.
24 unika besökare blev det totalt, observera att jag annars brukar ha 2-3st per dag. Det är ju klart att det skulle vara roligt om man någon dag hamnade bland de mest aktiva bloggarna, men jag skriver ju inte i första hand för att få en massa läsare. Från början var det tänkt att jag skulle ha bloggen som en "dagbok´" som jag skulle läsa om några år :) Nu har jag ju däremot ändrat mig lite, det är ju klart att det är kul om någon läser, då känner man sig ännu mer motiverad att skriva :)

Min hosta vill verkligen inte ge sig! Fick tillockmed ont i halsen av hostan i morse och mamma frågade mig om hon skulle hämta ut pencilinet men jag ville inte det. Det är bara dåligt att ta det i onödan eftersom att då är det väligt lätt att bli sjuk igen för minsta lilla. Ska prova att dricka varmt vatten med honung i kväll, måste erkänna att jag inte druckit varken te eller honungsvatten nu när jag varit sjuk. Kan för i övrigt säga att jag inte är någon älskare av te.

Kollade lite bland bilderna som vi tog i början av ettan då vi gick medieproduktion och hittade de här :)


 

Tisdag

Vaknade idag med en väldigt hes röst och en känsla av att jag hade för mycket slem i halsen. Det retade och jag hostade och hostade. Som tur var så blev det bättre efter att jag hade varit uppe några timmar och det hesa försvann. Undrar när jag ska bli helt frisk igentligen. Dock så har jag ju ingen feber längre och det är ju bra.
Måste stressplugga matte ikväll! Jag har slarvat med att plugga matte + att när jag väl har pluggat så har jag inte fattat så mycket. Jag har väldigt svårt för att ta tag i sådana saker. Jag skjuter upp allt plugg hela tiden tills jag nästan är dränkt med läxor och det gör ju det hela bara ännu svårare. Har provat sätt upp mål då jag pluggar och sedan ge belöning då jag nått ett mål. Tyvärr så har nog inte ens det funkat, jag är helt enkelt för omotiverad!

                 
Nu äntligen blir det lite förändring på bloggen. Här kommer min första dagens outfit, och det kommer jag fortsätta med, inte varje dag, men lite då och då. Sedan Skrev jag ju även att jag skulle försöka komma med lite bilder också. Tyvärr så har jag världens sämsta kamera men jag är på jakt efter en ny, troligtvis en systemkamera!

Dagens outfit:

  • Lång svart kofta med dragkedja - H&M
  • Svart linne - H&M
  • Gråa stuprörsjeans - Cubus

Kanske lite tråkig, och det kan jag hålla med om. Önskar att jag hade haft en sjal till i någon fin färg med något mönster. Ska kika mer på det senare i veckan.

Nu ska jag snart äta middag, sen då blir det plugghörnan AB!

Dryg dag...

Har varit en väldigt dryg dag idag. På fotolektionen ville inte kameran hitta skärpan och det var ytterst få bilder som blev okej. På svenskan ska vi börja med ett grupparbete. Åt dåligt på lunchen eftersom det blandannat var fetaost i maten och jag blir inte mätt på fil och hårdmacka. Jag och Sara var nära på att bojcotta sista lektionen som var spanska och humöret var inte på topp. Där i slutet hade jag riktigt ont i huvudet och ville bara ha mat.
Köpte mig iallafall en macka i cafeterian innan jag gick till stan.

Efter middagen kom Markisen (vi hade planerat att vi skulle plugga matte på kvällen) och vi tog oss först en sväng ut i regnet till Rusta och sedan till Maxi där vi köpte blandannat en Kladdkaka och en sån här burk med grädde.
På vägen hem fick jag syn på en groda och höll på skrämma livet ur Sara XD Sedan sa jag "tur att du inte gick på den" och var händer då? Jo jag känner plötsligt att jag trampar på något mjukt med vänstra hälen och det säger slurp! Omg! Jag trampade typ på en groda! Vad skulle det annars vara? Vågade iaf inte kolla bak och vi skrek och sprang hem. Gud vad äcklad man blev! Kunde dock inte se några rester från en groda under skon när vi kommit hem om det var ju tur, annars hade jag fasen slängt ut skon!

Vi hann inte plugga så mycket, slamsade väldigt mycket i början, sedan fixade vi kladdkakan genom att spritsa (stavning?) ut grädden till ett stort B som i Bomba för att sedan ta kort på den och skicka till han. Därefter fick vi i oss halva kladdkakan var! Man kände sig lite äcklad vid de sista tuggorna men annars gick det bra ;)
Efter det fortsatte vi plugga lite, dock så blev det inte så koncentrerat så vi blandannat smsade bomba och gick in på datorn tvärt.

Hostan har varit jättejobbig idag. Det retar vid varje andetag och när jag väl börjar hosta kommer det flera hostningar i rad. Blir bara illamåande och helt utmattad efter alla hostningar, det är riktigt jobbigt :/

Nä, nu ska jag göra mig redo för att sova. Godnatt!