Twitter

Video - Autumn


Samtliga klipp är filmade med Canon 5D Mark ll + Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di.

Här har vi då höstvideon som egentligen borde varit publicerad för veckor sedan. Den blev lite bortglömd... inklusive alla höstbilder jag tagit.

Hann inte filma så mycket som planerat, men det blev en video i alla fall ;)



Som fortsättning på det här inlägget kan jag meddela att jag lyckades vrida fram sömnen till rätt tid!

Hur länge det höll är en annan femma.

Två ätbara beroenden


Delicious eller delicious?

- Delicatobollar
Dessa delikatesser avnjuts bäst tillsammans med ett glas kall mjölk. Har varit beroende av dem sedan tidigt i våras och köper ett nytt paket direkt det gamla tagit slut. Jag är förtrollad, betagen och alldeles... såld. Nu är det bara en tidsfråga innan Delicato hör av sig. Inte? Ja, då är det till deras förlust.

- Mackor med smör och frukostmarmelad (utan bitar)
Detta beroende växte fram under min vistelse i Stockholm för någon månad sedan. På första hotellfrukosten provade jag apelsinmarmelad på mackorna (hade bara ätit det på rostat bröd innan) istället för det vanliga. Sedan den dagen har jag i princip inte tillåtit något annat än smör och marmelad vidröra mina mackor. Ibland brukar jag även värma mackan innan jag smetar på marmeladen. Om någon undrar vad för bröd jag använder så är det oftast ett butiksbakat med valnötter, russin och honung. Godaste. Kombinationen. Ever.

Har ni något ätbart beroende att dela med er av?

Tror ni att jag klarar det?

Godmorgon!

Hoppas att ni sovit gott. Själv bojkottade jag sömnen inatt. En från början undermedveten handling som sedan fortsatte medvetet.

För att förklara mig kort så har min dygnsrytm varit lite tokig på senaste tiden. Därför ska jag nu göra ett försök att "vrida fram sömnen till rätt tid" genom att fortsätta vara vaken fram till någon vettig tid ikväll. Och tro det eller ej - detta är inte mitt egna påhitt utan något jag fått i order av en person. Min första tanke var "Herregud, jag som bara varit uppe till nio på morgonen som längst. Så länge kommer jag inte kunna att hålla mig vaken!" men inatt när jag upptäckte att klockan nästan passerat fem tänkte jag "Äh, vad kan gå fel mer än att jag somnar för tidigt? Jag gört!". Och så blev det.

Ringde mamma vid halv åtta i morse.

Hon - Men Grattis, att du lyckats ta dig upp såhär tidigt!
Jag - Nja, alltså jag har varit vaken hela tiden.

Under samtalet kom jag sedan på en sak. Ett i-landsproblem.
Jag hade glömt att jag ska söka jobb på ett café idag. När jag var där tidigare i veckan så var inte personen jag skulle prata med närvarande. Den här veckan skulle den bara vara på plats idag. Efter 14.30...

Detta betyder alltså att om jag inte sover något innan tar jag följande risker:

- Jag kommer dit i zombietillsånd. Gäspar var tionde sekund och pratar osammanhängande.
- Jag somnar på vägen dit... eller möjligtvis i väntan på personen om den skulle vara tillfälligt upptagen.
- Jag glömmer varför jag egentligen är där och beställer gött fika för tre personer. Sockerkick är ju precis vad jag behöver!


Tänk om man kunde vara såhär fräsig dygnet runt. Det hade varit något det.

Årets nykomling


Höll på glömma dessa godingar!

Efter prisutdelningen passade jag bland annat på att gratta en överlycklig Andreas Wjik till två välförtjänta vinster. När det blev dags att ta bild delade han glatt med sig en gnutta ära genom att överlämna statyetten med titeln "Årets nykomling" i mina händer.

Det kändes riktigt bra må jag säga.

En snudd på fantastiskt.

Blog Awards 2010 - Galan

Många har varit besvikna över årets gala, och jag är väl till viss del en av dem. Jag tyckte det var dåligt att det knappt fanns några sittplatser (förutom vid prisutdelningen - OM du var nominerad) och att det var lite svårt att ta sig fram p.g.a. för små lokaler i förhållande till hur mycket folk det var.

Efterfesten kan jag inte uttala mig om då jag inte var på den. Eftersom ingen annan i gänget var över 18 så valde jag att hänga med dem istället.

Annars tycker jag det var välordnat och jag hade riktigt kul - vilket är huvudsaken :) Ångrar absolut inte att jag tog chansen att åka och har jag möjlighet och sällskap blir det kanske Blog Awards för mig nästa år också!


Jag, Isabella, Lina och Michaela! Ett liite gladare uttryck hade jag väl kunnat bjuda på...


Träffade supertrevliga Spiderchick och Jakob! :D


Lite blandade bilder från galan. Här kan man se den i princip enda sittplatsen som fanns - soffan.


Hela goa gänget minus en Sara som befann sig på helt fel plats vid den tidpunkten. Var kul att träffa er!

Blog Awards 2010 - Gala-looken


Bättre bilder på klänningen och skorna finner ni här och här.

Såhär såg jag ut på galan! Blev riktigt nöjd med outfiten och sminkningen, men frisyren blev inte som jag ville. Hade planerat att ha lockigt hår, men det sket sig p.g.a. tidsbrist. Tidsoptimisten i mig trodde först att jag skulle hinna så jag började locka håret snabbt som attan, men efter en stund insåg jag att jag inte skulle hinna. Och om jag nu hade hunnit så hade lockarna ändå blivit fula för att jag stressade så mycket.

Vad tycker ni om min gala-look?

Lite tidigt va...



Inatt började det snöa.

Idag vaknade man upp till snöstrom.

Favorit i repris


För exakt ett år sedan publicerade jag videon ovan här på bloggen. För er som inte sett den tidigare kan jag berätta att det här är en typisk "Video á la Sara" som jag så fint kallar dem. Historian bakom dessa är inte mer komplicerad än att jag tyckte det kändes så stelt och tråkigt att bara sitta och prata om mitt liv framför kameran, jag ville göra något roligare och bjuda på mig själv! Resultatet blev flummiga vloggar med syftet att underhålla och möjligvis locka fram ett och ett annat skratt!

På tal om videos så håller jag på att göra en ny höstvideo, men denna gången blir det en mer seriös :)

Blog Awards 2010 - Afternoon Tea Party



Lite blandade bilder från tillställningen som var på dagen innan själva galan. Det påminde lite om eventet jag var på i Umeå inför Blog Awards, men detta var såklart större och innehållsrikare. Sedan såg man ju bloggkändisar nästan var man än kollade ;)

När det var över var det bara att skynda sig tillbaka till hotellet för att göra sig galafin - och vad som hände på vägen behöver vi inte gå in på, haha!

Bilnyckeln är funnen!

Detta är en fortsättning på förra inlägget.

Efter över en timmes intensivt sökande med krattor var vi väldigt nära på att ge upp.


Men då fick jag en snilleblixt!

Jag hade tagit med videokameran, och på den fanns ett klipp från dagen innan då jag satt i gräset vid alla påsar och väskor. Vi kollade på klippet och bedömde området för att sedan söka extra noga just där.

Och där var den!

Det är svårt att beskriva lättnaden och lyckan när den hittades. Det kändes nästan som om jag precis hade vunnit minst 3000 kr (vilket jag hade fått betala för en ny om den inte hade hittats) :D

För min del firades detta med en lååång powernap under kvällen.

Att ofrivilligt kamma en äng tär på krafterna. Speciellt om den inte har klippt sig på ett tag.

Skitdag

Tänk så fort det kan vända. Här trodde jag att jag skulle få en härlig dag ute i solen, ta fina bilder och spela in videoklipp. Istället började det med att tidsplaneringen sköts fram p.g.a. en lite för lång powernap där på förmiddagen - och slutade med att jag tappat bort mammas bilnyckel.

På en äng.

Efter över en timmas letande i gräset gav vi upp och jag ringde min halvpappa (mamma är på fest ikväll) för att berätta vad som hänt. Han hade dock lite alkohol i blodet och kunde inte köra dit med reservnyckeln (som för övrigt inte fungerar att låsa bilen med). Ringde sedan vidare till min vän Elin, som turligt nog kunde köra dit med bilnyckeln. Men eftersom hon inte visste vägen fick min halvpappa åka med. Därefter blev det en lång väntan i kylan som kändes som en timme, minst. Tillslut kom räddningen (tack igen Elin för att du ställde upp, du är en ängel!) och vi kunde åka hem utan att behöva lämna bilen. Aldrig någonsin har jag uppskattat min varma lägenhet så mycket som just då.

Men det är inte över ännu. Snart ska jag iväg och hämta mamma, som än så länge är helt ovetandes om vad som hänt. Ser inte fram emot det. Och imorgon ska vi dit och leta igen. Varför valde jag att fota på en äng av alla ställen? Det var ju inte ens det jag tänkt från början. Bilderna blev inte heller speciellt lyckade så jag får göra om fotograferingen så snart som möjligt. Om jag orkar vill säga.

Ni får ha överseende med att Blog Awards-inläggen kan dröja ännu mer. Har dåligt om motivation och känner mig bara hopplös och klantig just nu.

Vi hörs senare då jag förhoppningsvis mår lite bättre.
Kram på er!

8 oktober



Idag ska jag ut på äventyr! Gick upp vid 8 då jag skulle åka med mamma till jobbet för att sedan ta över bilen som jag fått låna över dagen.

Tanken är att jag och en kompis ska åka iväg någonstans (vart vet vi inte än) för att fota och troligtvis filma lite. Det jag ska fota är nya självportätt med hösttema, men det blir säkert en del natur också. Vad vi ska göra för film är ännu oklart. Något önskemål?

Kan även meddela att jag inte glömt bort Blog Awards-inläggen! Om allt går som jag vill kommer de publiceras nu under helgen :)

Ett besök hos syrran



I fredags ringde syrran och undrade om jag hade lust att komma och hälsa på hos henne - självklart ville jag det!
Trots att hon bara bor 2 mil bort ses vi väldigt sällan. Hon har fullt upp med sina 3 hästar, jobb och annat, sedan är vi båda inte speciellt bra på att höra av varandra. Det ska det bli ändring på så vi kan ses oftare, eller vad säger du syrran? ;)

Direkt efter vi anlänt till deras gård började idol, så det var bara att bänka sig framför tvn på en gång. Och hör och häpna - jag som aldrig brukar missa ett enda avsnitt av idol hade bara sett 3 auditionavsnitt innan. Skyller på att jag ännu inte har en tv... fast vid en närmare eftertanke är det nog mig själv skulden hamnar på i slutändan ändå. Haha.

Övernattade till lördagen som inleddes med fotografering (fler bilder kommer!) och avslutades med en mysig ridtur på ängen och ridbanan. Det gick riktigt bra, speciellt med tanke på att jag rider väldigt sällan (nu pratar vi om år, inte månader). Mamma, som hade åkt dit över dagen, passade på att filma lite under ridningen. Det kanske dyker upp ett litet videoklipp senare, vi får se :)



En video från när jag var hos syrran i våras. Blir glad av den!

Ibland är jag bra



Nästan direkt efter jag klev innanför dörren sent på tisdagkvällen började jag packa upp min onödigt maffiga packning (varför lär jag mig aldrig packa realistiskt?) för att sedan ta tag i kaoset jag åstadkommit timmarna innan jag åkte iväg till Stockholm förra fredagen. Jag nuddade inte ens datorn på hela kvällen. Eller natten för den delen. Häpnadsväckande om ni frågar mig. Så häpnadsväckande att jag i samma veva beslutade mig för att fortsätta i samma spår - jag skulle påbörja mitt nya liv där datorn alltid prioriteras efter überviktiga saker såsom intag av föda, städning, sömn, frisk luft, träning och så vidare.

Därefter flöt det på
riktigt bra!

Ja, alltså tills jag vaknade nästa dag.

Back!


Bilden är tagen med en kompis kompaktkamera som jag fick låna under resan.

Då var man tillbaka efter 5 dagar i huvudstaden!


Det bästa med resan var helt klart umgänget med alla härliga bloggare och icke-bloggare! Men mina nervösa nerver fick verkligen sättas på prov då min kusin var den enda jag träffat tidigare av alla jag träffade i Stockholm. Minns så väl hur hjärtat började slå snabbare och hur skakig jag blev i kroppen inför/i början av var och vartannat möte. Hade det här varit för kanske två år sedan hade det varit betydligt värre, så jag är glad att jag klarade det bra trots nervositeten i kroppen.

 

Inlägg om Blog Awards dyker upp lite senare då jag vill hinna få någon/några bilder innan dess. Har du som läser detta någon bild eller bilder där jag är med får du gärna skicka den/dem till min bloggmail - [email protected]. Om du inte skulle tillåta att någon bild publiceras på nätet så skriv det i mailet!