Twitter

Svar på era frågor - Del 1

Vilken linje gick du på gymnasiet? Skulle du nu om du fått välja om valt en annan?
Jag gick Spectrum (typ samhälls) med inriktningen media och journalistik. Jo det hade jag kanske, skrivardelen var inte riktigt min grej kände jag. Så jag hade kanske valt en ren medialinje om jag fått välja idag.
 
Jobbar du någonstans nu?
Nej, jag har just avslutat en praktik.
 
Vad är dina planer för hösten?
Få mig ett jobb som jag trivs med ligger högt upp på listan, annars har jag inte några större planer. Hade gärna velat åka iväg på någon mindre resa inom Sverige eller till London. Efter Hawaii känner jag att jag kanske bör ta det lite lugnt med längre resor på ett tag ;)
 
Vad gör du om dagarna?
Praktiserar/söker jobb, glider runt på stan, umgås med vänner, fotar, spelar in meningslösa videos, dagdrömmer, sjunger, powernapar, fixar i lägenheten, sitter vid datorn och andra mindre intressanta saker :P
 
Kommer du att vilja bo kvar här uppe i norrland, eller vill du bege dig söderut?
Jag trivs i norrland och vill bo nära familj och vänner så har inga planer på att flytta just nu, men det är inte alls omöjligt att jag provar flytta söderut någon gång :)
 
Vad tycker du är typiskt dig själv?
Att skjuta upp hushållssysslor, att fastna vid datorn, att inte kunna bestämma sig, att skratta åt ingenting/mig själv och att hamna i mina tankar istället för nuet är några saker som är riktigt typiskt mig.

Vad har du för drömmar gällande framtiden?
Jag drömmer om ett harmoniskt liv i en mindre stad eller lite i utkanten av en stad. Vill bo i ett hus som jag själv fått inreda hur jag vill. Vad jag gör om dagarna vet jag inte, huvudsaken är att jag mår bra av det. Vid min sida vill jag såklart ha en händig och kärleksfull man som älskar mig för den jag är. Sedan vill jag vinna en massa pengar så jag har råd att åka iväg på många härliga resor över hela världen, hehe.
 

 
Varför färgar du ditt hår? Gillar du inte vara blondin? :)
När jag var blondin trivdes jag rätt bra, men efter snart 4 år som brunett vågar jag inte gå tillbaka. Det skulle bli en rätt långdragen process, sedan har ju min naturliga hårfärg intagit en mer gråaktig nyans som jag absolut inte gillar. Jag kör det säkra före det osäkra helt enkelt. Men det är klart tanken om att testa gå tillbaka som blondin slår mig ibland, det är rätt jobbigt med utväxten som tittar fram mellan toningarna.

Hur många bloggar följer/läser du dagligen?
Ingen som helst koll. Följer säkert ett sjuttiotal bloggar via bloglovin men då har jag inte heller rensat sedan flera år tillbaka, så säkert hälften av dem har gått i ide :P
 
Kommer du att vara med på fototräffen i Stockholm/Hagaparken den 1 september? :)
Jag önskar att mitt svar hade varit "Självklart!", men tyvärr blir jag kvar här i norrland :( Jag och en vän pratade faktiskt om att åka till Stockholm över helgen och vara med på träffen men beslutade oss för att det är bäst vi stannar hemma. Bara flyg och boende blir rätt dyrt i slutändan plus att jag vill vara borta mer än bara en helg om jag åker så långt.
 
Är du en beroendemänniska?
Jag svarar: Vet inte riktigt... En vän svarar: JAAA!
 
Sover du på någon särskild sida?
Bra fråga. Det enda jag vet helt säkert är att jag inte sover på magen. Kanske borde ta reda på det genom att filma mig sovandes en vacker natt?
 
Tycker du om att mysa?
Med rätt sällskap så självklart :)
 
Vill du ha barn?
Kanske. Men det är många år bort i så fall.
 
Flirtar du mycket?
Nada enligt mig själv. Vissa kan tycka jag är en flitig tåflörtare, men jag vill ju bara sno lite värme till mina kalla fossingar.
 
När började ditt hat för myggor blomma ut på allvar?
Från första stunden de små jävlarna började beträda helig mark och utföra sitt uppdrag som blodtjuvar...
 
 
Kan du byta olja på bilen?
Inga problem! Bara en liten fråga, var är instruktionsboken?
 
Har du brutit mot lagen någongång?
Jajamensan! Sprang senast idag mot röd gubbe.
 
Om en ande gav dig 3 önskningar, vad skulle du önska?
1. Att jag och alla i min närhet får vara friska och må bra.
2. En problemfri och fin hy. Usch vad jag är less på dessa finnar, pormaskar, knottror och skit som jag får leva med varje dag.
3. 100 önskningar till, hehe.
 
På en skala ifrån 1 till 10, hur lycklig känner du dig nu?
Den vill jag inte svara på. Pass.
 
Skulle du påstå att du är kapabel till att nysa med ögonen öppna?
Jajemen! Eller nä.
 
Är det något rum du vill renovera total hemma hos dig?
Nä, inga planer på det :)
 
 
Vad skulle du hellre välja: Madde eller delliboll?
Helt olika saker ju. Madde äter jag inte. Dellibollen äter jag och då får jag ju inte njuta av dess närvaro speciellt länge. Madde vann, dellibollen försvann!
 
Hur många gånger går du på toa om dagen?
Har inte räknat men tippar på kanske 5 och uppåt. Du då?
 
Skulle du kunna tänka dig att äta en daggmask?
Kommer inte på frågan!
 
Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du då lägga de första slantarna på?
Typ någon dyr behandling på spa. Eller en lyxig utomlandsresa!
 
Hur smakar en matsked mjöl?
Mjöligt som fan.
 


 

Har du blivit less på Marabou-black?

Har kvar 5 stycken i kylen och bara ätit 1-2 på hela sommaren, så lite kanske? Känner inte samma sug för svartingen som i våras i alla fall, då var jag ju helt tokig i den!
 
Finns det någon sorts Marabou-chokladkaka på 200g som du INTE testat än?
Ja tänk att det gör det!
 
 
 

Video - Santapolabloggen 5 år!

 
Inte kan jag låta bloggen fylla 5 år utan att fira med en festlig video! Allt för att ni ska komma in i den rätta stämningen. På med partyhatten och tryck på play, nu börjar festen!
 
Vill även reda ut två saker:
- Ja, det är en apa ni ser vid min sida. Bobbo heter han och har tidigare tittat fram i två andra videos jag lagt upp på bloggen. Han ville så gärna vara med och jag kunde inte säga nej när han visade sina nya moves han övat på i veckor - bara för videon!
 
- Ja, det är ett manus jag viftar med i början av videon. Hade skrivit värsta seriösa talet som jag kämpade med under inspelningen, men valde att inte ta med den pratdelen pga perfektionisten i mig som inte blev nöjd med resultatet. Så ni inte tror jag är knäpp som behöver manus för två meningar liksom.
 
Stort tack till Mickis och Bobbo som medverkade vid inspelningen, utan er hade videon inte blivit så bra som den faktiskt blev!
 

Ingen vanlig onsdag

 
Idag fyller nämligen santapolabloggen 5 år! STORT GRATTIS!
 
Det är här min bloggkarriär började och jag är stolt över att det är på den här bloggen jag hänger än idag.
 
Jag har flertalet tillfällen tänkt tanken att starta om på nytt, med en ny blogg och ett nytt bloggnamn. Detta av anledningen att jag ogillat mitt fantasilösa bloggnamn, som jag i början skrev precis som namnet på den spanska staden det kommer ifrån - Santa Pola. Nu gillar jag det. Mycket. Santapola har blivit en del av mig och kommer förmodligen på ett eller annat sätt finnas med mig större delen av livet.
 
I dagsläget har jag inga planer på att lägga ned bloggandet. I alla fall inte det här året. Jag har så mycket mer att ge och jag verkligen älskar när ni engagerar er och ger respons på det jag delar med mig av. Men bara tanken av att det finns folk som gillar det jag publicerar och återkommer hit gång på gång trots min oregelbundna uppdatering gör mig varm inombords. Tack för att ni finns, underbara läsare! ♥
 
Senare idag kommer det dyka upp en festlig video till er, missa inte!

Läget just nu

Hejsan hoppsan!
 
Jag håller på med ett litet projekt till bloggen för tillfället och när jag inte jobbar med det vill jag ta vara på de få lediga dagarna jag har kvar nu när det är så fint väder, därför kommer bloggen fortsätta stå rätt stilla resten av veckan.
 
Sedan vill jag påminna er om att jag har en frågestund här just nu! Som vanligt tog det ett bra tag innan inlägget publicerades på bloglovin så många av er har säkert missat det. Passa på och ställ en massa roliga, seriösa och skumma frågor nu! :D
 
 

Hit me with your frågor!

 
Nu är det väldigt länge sedan jag hade en frågestund för er där ni kan ställa mig frågor om allt mellan himmel och blomjord, inga frågor är för små eller knasiga för mig! Kan inte lova att jag svarar på alla frågor dock, beror lite på hur flitiga ni är som frågeställare ;)
 
Kan ni grilla mig mer än solen i Hawaii? Upp till bevis!

Vicky i gräset

 
Fick du någon favorit/favoriter av bilderna ovan? Mina favoriter är första och sista bilden :)
 
Nu har jag ordnat en rabattkod till er som är intresserade av att köpa USA-bikinin eller andra produkter från UpBrand.se! Ange koden santapola i varukorgen innan ni går vidare till kassan och få 15% rabatt på hela köpet!

USA

 
Beställde denna ombloggade bikini från Upbrand.se innan jag åkte till Hawaii. Kändes mycket passande att ha på sig senare då jag befann mig inom USA's gränser. Snygg är den minsann!
 
Någon som är intresserad av att köpa en USA-bikini till rabatterat pris (ord. pris ligger just nu på 179 kr)?
Hojta till så kan jag mycket möjligt ordna en rabattkod till er som är intresserade!

Nytonat

 
Tidigare i veckan var min moster här och tonade mitt hår. Blev mycket mörkare än jag tänkt men är inte förvånad, brukar oftast bli så. Var i alla fall otroligt skönt att bli av med min feta gråa utväxt (ja, till och med en frisör har kallat min riktiga hårfärg för mer grå än blond...) och kunna känna mig lite fin igen.
 
Nackdelen när jag har såhär mörkt är att utväxten syns mycket tydligare när den tittar fram och att det blir ännu viktigare för mig att måla ögonbrynen och runt ögonen. Har verkligen inga mörka drag i mig själv...
 
Fett avis på alla naturliga brunetter där ute.
 
Mvh, gråhåriga tjejen

Santapola listar - 5 störiga moments

- När man inte får upp locket till syltburken. Du liksom tar till alla möjliga åtgärder, mumlar ur dig svordomar och undrar varför i helskotta personen som sist använde sylten var tvungen att göra den så inbrottssäker. Sedan kommer någon och skruvar upp den jäveln utan större ansträngning...
 
- När man precis uträttat sina behov och upptäcker att toalettpapperet är slut. Speciellt om man dessutom råkar befinna sig hemma hos någon man inte känner sådär jätteväl. Inte najs bajs.
 
- När man blir väckt på morgonen av att någon ringer för att prata om något oviktigt. DU STÖR MIN SKÖNHETSSÖMN LÅT MIG SOVA VIDARE TACK OCH HEJ.
 
- När man precis fyllt munnen med någon vätska som inte heter vatten och i samma sekund kommer på att man måste skratta. Och istället för att spotta tillbaka vätskan i glaset sprutas den likt en fontän över bordsduken och vännen som sitter mitt emot. Detta hände mig senast igår.
 
- När man publicerat ett inlägg och det tar en evighet för bloglovin att göra det synligt för omvärlden. Nu sist tog det 4 dagar innan det dök upp lååångt bak i flödet. 4 DAGAR! Här går det undan!
 
- Äh va tusan vi tar en sjätte också... när man inte hittar en passande bild till blogginlägget. Note to self: Se inte så nedrans glad ut på alla bilder. Tack på förhand.
 
 
Känner ni igen er? Dela gärna med er av egna störiga moments i kommentarsfältet!