Twitter

Finaste Elin.

Modell: Elin
Foto & redigering: Jag


Den här bilden var lite speciell redan i kameran då den hade en svag "dimma" över sig. Därför gjorde jag även en lite annorlunda redigering, och jag gillar det! Det är kul att testa stilar man inte riktigt är van vid ibland:)

 

Förresten, jag vill gärna höra fler åsikter om mitt vlogg-intro i förra inlägget! Klicka här för att komma direkt till inlägget.

Sara vloggar - intro!


För några månader sedan började jag på ett intro som jag hade tänkt ha till mina kommande vloggar
(videobloggar), men när jag aldrig lyckades lösa ett problem som dök upp lades det på is. Förra veckan tog jag tag intro-skapandet igen och lyckades tillslut lösa problemet - och såklart var lösningen hundra gånger enklare än vad jag trodde, haha!

Eftersom det i första hand är ni läsare som kommer se mina vloggar vill jag gärna ha er åsikt om introt! Är det onödigt? Bra? Kul? Ordet är fritt!

Min lördag.Gårdagen bjöd bland annat på solsken, foto, vårkänslor, burträskbingo, årets första glass, trevligt sällskap och en lagom dos skrattattacker, hur härligt?

Ni som sett förra inlägget kanske kunde ana att jag fotade porträtt igår. Kan dock inte påpeka att fotograferingen var välplanerad då den bestämdes samma dag och jag kände mig inte heller tillräckligt bra. Men å andra sidan var det över 4 månader sedan jag hade en porträttfotogrefering med någon annan människa än mig själv. Motivationen finns i alla fall där, och det är jag glad för:D

Dagens.


Me.


Canon EOS 450D, Canon EF 50/1,4 USM, reflexskärm, stativ och fjärrutlösare.

En nackdel med att bo i lägenhet är att jag inte längre bara kan gå utanför huset och ta självporträtt där oftast ingen ser. Det ska mycket till för att jag skulle våga göra det utanför lägenheten alltså;) Så nuförtiden blir det i princip bara inomhusbilder när jag fotar mig själv, vilket jag tycker är lite tråkigt.

Däremot hoppas jag på att snart komma igång med att fota andra människor igen. Motivationen finns  där - dock inte tiden för tillfället. En del av anledningen till det är att jag för ett par veckor sedan började  en arbetsmarknadsutbilning mot serviceyrken (callcenter/hushållsnära tjänster). Denna pågår varje vardag 9-16 i 22 veckor (kommer dock få ett litet lov på högst 10 dagar i sommar), så det känns nästan som att gå skola igen:P

Behöver inte dig för jag har facebook...Ser man på, en facebooklåt! Varför blir jag inte förvånad?;)

Grymt gjort Baso!

Bullar med otippad fyllning.Var hos Elin igårkväll där det bland annat bakades bullar.
Under bullbaket kom hennes pojkvän med förslaget att vi skulle testa någon otippad fyllning i bullarna. Jag var först emot det men efter någon minut började även jag leta i kryddskåpet. Det resulterade i 2 bullar med varsin "otippad" fyllning - Curry (min) och pommeskrydda (hans).

Nu kan jag konstatera att...

...en bulle med curryfyllning är fullt ätbar (så länge du delar den med 3 andra) - dock ingen wow-upplevelse.

...jag aldrig mer lär smaka en bulle med pommeskrydda. Vi var 4 personer som testade den och det blev raka vägen mot sopkorgen för hela bunten.

...det kändes lite överambitiöst att skriva ett inlägg om detta;)

Jonas vill vara anonym.


Tycker lite synd om honom, men hur klockrent kan det bli? ...och Sonny som ringer in just efter är ju bara för skön, haha!

Videoinlägg!

Här har vi då videon från när jag var hos syrran (eller man kanske ska säga hästhagarna?) i söndags!

Glöm inte lämna en kommentar:D

INFO
Redigeringsprogram: iMovie
Musik: Suddenly I See - KT Tunstall

 

Lisel.


Foto & redigering: Jag

Två bilder på syrrans häst Lisel. Hoppas ni gillar dem! Kan även meddela att videon från i söndags snart är klar, så den dyker nog upp inom kort:)

Costa va Deville.


Foto: Erica Sjöström
Redigering: Jag

Har haft så fullt upp sedan i söndags och har därför inte hunnit med någon bloggning. Hade i alla fall en superhärlig dag hos syrran och den mesta tiden gick åt att fota och filma ute i det fina vädret. Kunde inte hålla mig från att börja med videon direkt jag kom hem i söndags vilket ledde till att jag lika snabbt glömde göra det jag egentligen skulle... en klassiker;)

Bilderna ovan är på mig och världens charmigaste häst: Costa va Deville (även kallad Ville)! Ni kommer förstå när ni sett videon, hehe:D

11 april.


Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.

Idag bär det av till syrran där jag ska fota massor! Hoppas främst på att få till någon fin bild på hennes hästar som jag kan visa här sen:D Blir kanske lite filmning också. Det var ju ett tag sedan jag la upp en egengjord video här på bloggen, men jag kan nästan lova att det kommer bli mer sådant i framtiden!

Vad har ni för söndagsplaner?

Hjärta.

Roligt att så många tagit sig tid att svara på de två frågorna jag ställde till er i förrförra inlägget! Har du missat det eller ännu inte svarat? Gör det gärna här! Det går även bra att svara på bara en av frågorna om man av någon anledning inte kan/vill svara på båda.

Det är riktigt intressant att läsa vilka ni är och varför ni följer just min blogg. Av de som svarat hittils läser majoriteten min blogg för att de gillar mina bilder, men det fanns även de som tyckte jag skrev på ett intressant sätt, hade en härlig personlighet och var en inspirationskälla. Alla fina ord betyder nog mer än ni tror, tusen tack! <3


Förmodligen den sämsta bilden jag laddat upp kvalitétsmässigt, men he få duga! PhotoBooth i all ära;) På tal om det... är det någon fler macanavändare än jag som stör mig på att det inte går fota utan blixt?


Dagens middag - Bulgursallad.


Första besöket? Då kan jag försäkra dig om att detta är en foto- och vardagsblogg.


Yes! Här har vi då dagens goda och supernyttiga middag!

Ihopslängd av mig.

Helt från huvudet!

...eller så var det inte riktigt så.
Men nästa gång är det kanske jag, hehe.

Två frågor.

Bubbles.För att vara första gången jag fotar denna typen av bubblor är jag hyfsat nöjd med resultatet. Bubbelfotograferingen var dock inte planerad, och det var först mot slutet jag la märke till att glaset jag fotade genom inte var speciellt rent eller fritt från repor. Det blev därför extra mycket jobb med redigeringen. Bilden är fortfarande inte riktigt "ren" och är även lite brusig, men jag ska se till att göra det bättre nästa gång:)

Nu vill jag såklart höra vad ni tycker!

Bubbelpåsk?Ibland vet jag inte riktigt hur jag tänker när jag fotograferar. Bilden ovan är ett exempel. Det började med att jag fotade bubblor, men efter 5 minuter "råkade" ett gäng färgglada ägg och kycklingar komma med på bild.

Men på ett sätt gillar jag ändå bilden (annars skulle jag aldrig redigerat den). Kanske för att den är så... speciell? ;)

Skärtorsdag.


Önskar er alla en Glad Påsk!