Twitter

Kreta på Fredag!

Jag och min syster började för några veckor sedan prata om att resa utomlands tillsammans någon gång i september. Sedan blev det tyst om detta några veckor framåt, så tyst jag började tveka på om den här resan verkligen skulle bli av. Men för någon vecka sedan ringde hon mig och resesnacket tog fart igen. Vi började kika på charterresor och bestämde oss ganska snabbt för Kreta. Då ingen av oss varit där förr var det väldigt svårt att välja plats och hotell, så i onsdags ringde syrran till resebolaget. En timma senare var resan bokad!

Citerar en kompis "Du hinner bara hem från Göteborg sen far du igen;)". Haha! Det känns nästan som så, men sanningen är den att det idag är två veckor sedan jag var påväg hem från Göteborg. Ändå har jag inte gjort något speciellt roligt under dessa två veckor. Tiden kan gå fort även fast man har tråkigt;)

Vi åker på torsdag kväll och är framme tidigt på fredagsmorgonen. Stället vi ska åka till heter Agia Marina. Det är en liten by, men ligger endast 9km från staden Chania och 2km från Platanias. Någon som varit där ellet på något annat ställe i Kreta? I så fall tar jag mer än gärna emot tips på utflykter, vackra platser (kameran följer såklart med), affärer, restauranger osv.

Kvällsunderhållning á la Sara!
I videon syns även 3 av sakerna jag köpte i Göteborg: Tunika, skinnjacka och hatt! Om jag vågar använda hatten mer än just utanför huset återstår att se...

Just nu...


...sitter jag och redigerar GBG-videon. Det här tar ju mycket längre tid än jag trodde. Ovanligt?

Önska ett inlägg/frågestund?

Tågresan hem från Göteborg gick bra, men på bussen hem från tågstationen fick jag höra en tråkig nyhet. Min farmor hade gått bort dagen innan (i lördags), så därför har tankarna mest kretsat kring det de senaste dagarna. Men det är inte bara därför jag inte bloggat, utan jag har helt enkelt inte funnit motivationen.

Nu vet jag inte hur intresserad ni är av att se vad jag shoppade i Göteborg eller veta vad jag gjorde de sista dagarna i staden, men det kommer i alla fall dyka upp en video som får sammanfatta hela resan (även om mycket varken fångades på bild eller video).

Eftersom det lär dröja ett tag innan videon är klar har jag funderat på två saker. Antingen att ni får önska ett inlägg (där jag skriver om något speciellt/visar något) eller att vi kör med en frågestund. Eller har ni något annat förslag?

En heldag på Liseberg!

Det var egentligen tänkt att vi skulle ta Liseberg på fredag, men nu blev det idag istället!

Jag måste nästan hålla med de som säger att Liseberg är bättre än Grönalund, i alla fall när det kommer till berg- och dahlbanor. Balder var ballast och Kanonen var kanon! Det finns dock en sak jag gillar bättre med Grönalund - det är kortare köer. Trots att det inte var någon speciell dag blev det galet långa väntetider.

Mot slutet av kvällen spelade vi en hel del på olika hjul, och jag lyckades vinna 200g marabou (efter att ha spelat upp 40kr). Efter den lilla vinsten åkte vi upp i lisebergstornet, jättemysigt:)

Nu ska jag upp på rummet och ladda inför morgondagen då det blir shopping! Mina fötter kommer vara döda efter den här resan...

Update från GBG!

Tänkte bara skriva ett kort inlägg innan jag och min kompis ger oss iväg. Var vi ska ta vägen vet vi inte ännu...

Har haft en jättetrevlig dag i staden. Det första vi gjorde var att gå vilse. Tack och lov hittade vi till hotellet till slut, tack vare en snäll göteborgare på cykel.

- Ni ser lite vilsna ut?
- Ja, vi gick just vilse...
- Va?
- VI GICK JUST VILSE (det blåste kraftligt)
osv.

Tillbaka till nuet. Idag har vi irrat runt på stan (otroligt att vi hittade tillbaka till hotellet!). Köpte shampoo, hårspray (endast nödvändigheter!!) och en tunn grårutig tunika.

Imorgon har vi tänkt irra runt ännu mer, dock inte i shoppingsyfte... kanske blir det en tur ut till skärgården, eller slottskogen, eller en tripp med Paddan eller... har ni något förslag?

Idag bär det av till Göteborg!


Det ser ut som att det är solen som lyser, men det är månen (därav mörkret).


Från och med senare idag (någon gång mitt på dagen) till lördag eftermiddag kommer jag att befinna mig i Göteborg tillsammans med en kompis. Vi ska åka tåg hem, vilket betyder att vi inte är hemma igen förrän söndag. Det kan dock hända att det dyker upp en och en annan uppdatering under resan:)

Ni får ha det bäst så hörs vi!

Tack!


Klicka på bilden för att komma direkt till förra inlägget.


Kul att ni som kommenterade förra inlägget gillade min lilla behind the scenes-video! Ska definitivt fortsätta med detta, även om det kanske inte blir så ofta.

Jag fick även en fråga om vilket program jag redigerade videon i, och svaret är Pinnacle Studio 12. De flesta av mina videos är dock redigerade i Windows Moviemaker (som de flesta säkert känner till).

Hade en kanondag i stugan igår som bjöd på solning (dock utan resultat för min del? Ellet ja, möjligtvis brända ben när jag tänker efter.), prat, grillning, Yatzy-spelande (vann med 324p en omgång!) och årets första dopp i havet. Idag bär det iväg till nästa stuga där jag kommer befinna mig tills imorgon. Sedan är det tvättning, städning, och packning inför resan som gäller!

Behind the scenes-video från förra torsdagen!Såhär kan en det se ut på en fotografering med mig:) Observera dock att de sista klippen inte är speciellt seriösa;) När vi ändå är inne på videos kan jag meddela att jag har hamnat i något slags jag-vill-redigera-videos-nu beroende. Kan det vara denna filur som smittat av sig med allt videosnack?;) Ingen vet!

Vad tycker ni om videon? Är det här något ni vill se mer av?

Nu ska jag följa med syrran ut till stugan! Kommer hem antingen imorgon eller på lördag. Ha det bäst!

Vacker.


Modell: Moa
Location: Norra Sillskatan
Fotograf: Jag
Makeup: Anna
Hårstylist & assistent: Elin

Redigering, redigering...

...och ännu mer redigering! Det är vad mina senaste dagar har bjudit på (i stora drag). Förutom bilderna på Moa har jag ett annat fotojobb som var tvunget att gå före (därav den dåliga uppdateringen). Något mer jag redigerar? Jajje! Det är inget mindre än en behind the scenes-video från den senaste fotograferingen! Den är inte långt ifrån klar och kommer att publiceras här på bloggen antingen senare ikväll eller imorgon!

Nästa vecka blir det dock en paus från allt som heter redigering. På tisdag flyger jag och en kompis ner till Göteborg där vi kommer att leva livet fram till lördag eftermiddag då vi åker tåg hem igen. Det ska bli väldigt spännande (speciellt med tanke på att jag aldrig varit där förr). Har jag någon läsare från Göteborg? :)

Favorit.


Modell: Moa
Location: Norra Sillskatan
Fotograf: Jag
Makeup: Anna
Hårstylist & assistent: Elin


På kameradisplayen var den här bilden en favorit för både jag och Moa. Efter lite redigering blev den bara bättre! Nu får jag bara hoppas att Moa tycker detsamma:)

Kan även tillägga att vi filmade lite under dagen. Dock inte lika mycket och avancerat som jag hade önskat. Eftersom vi inte hade någon som kunde gå runt och filma fick vi ha videokameran på ett stativ. Det var också synd att vi inte filmade när jag stod och fotade i vassen, det måste ha sett väldigt kul ut när jag hela tiden gick och trampade ner vass som var ivägen:P

Tuuut!I onsdags nämnde jag att jag fick med en liten överraskning när jag beställde min andra reflexskärm. Det var inget mindre än en bilmus! Har den dock inte inkopplad just nu, då jag trivs så bra med min trådlösa. Jag får ha den som reserv helt enkelt;)

Tack än en gång till Magnus från tvspelsweb.se som skickade med den roliga överraskningen!