Twitter

Nyårslista - Året 2011

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Monterade armaturer, fotade i fotodiket på en festival, var iväg på foto-roadtrip och julpyntade på allmänna platser är vad jag kan komma på såhär spontant. På tal om foto-roadtrip, jag har för tusan inte dokumenterat den för er ännu! Fy skäms på mig.


Höll du några av dina nyårslöften?
Då ska vi se här...

Bli lite mer personlig på bloggen – Hm. Kanske?
Vara mer social irl – Varken eller skulle jag tro här.
Följa mina planeringar bättre – Skulle inte tro det...
Förbättra min dygnsrytm – Magplask här också.
Styra upp mer fotograferingar och filmprojekt – Tveksamt. Bara filmprojekt i så fall.

Slutsats – Jag borde ge upp. MEN DET GÖR JAG INT! Tror jag.


Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Utomlandsresa, inre harmoni och kärleken.


Vilket datum från 2011 kommer du alltid att minnas?
Fråga mig samma fråga om sisådär 30 år.


Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Leveransen från Delicato ♥. Skämt å sido.


Vilket var ditt bästa inköp?
Iphonen! Dock så har det blivit något fel på ljudingången när jag pratar med folk. De hör knappt vad jag säger om jag pratar som vanligt med mobilen mot örat. Men om jag sätter på högtalare eller kopplar in hörlurarna blir det bra ljud? Jätteskumt.


Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten (hyran).


Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2011?
Blir en lååång lista. Har du spotify? Checka in denna!


Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Varken eller skulle jag nog säga.


Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Att vara närvarande i nuet. Om man nu kan säga så? Haha.


Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nedvärderande tankar om mig själv, grubblerier och oro över saker.


Blev du kär?

Möjligtvis. I min iPhone alltså.


Vilket program har varit det bästa på tv?
Bonde söker fru! Ja, du befinner dig fortfarade på santapola.blogg.se.


Vilken var den bästa boken du läst under året?
Mia Törnbloms samlade tankar om självkänsla, väldigt läsvärd!


Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Adele. Underbar röst och musik.


Vad gjorde du på din födelsedag?
Minns inte? Haha.


Hur skulle du beskriva din klädstil?
Hemma - mjukis-stilen.
Borta - Oversizeskjorta och leggings. Känner att jag borde börja variera mig oftare...


Vad fick dig att må bra?
Skrattfyllda stunder då jag kände mig närvarande i nuet och inte behövde tänka så mycket.


Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Svårt att svara på nu. Men hoppas på minst en utomlandsresa, att jag lyckas rätta till min dygnsrytm och att mitt mående blir stabilare. Kanske hittar jag mannen i mitt liv? :)

GOD JUL!


Foto: Charlotte B
Redigering: Jag

Önskar er alla en riktigt GOD JUL! Nu får ni även namnet på apan som synts lite på min blogg nu under hösten. Ni kommer mycket troligt få se mer av honom under 2012 ;)

Glöm inte att titta på min show Tomtekul som publicerades igårkväll!

Nu är det TOMTEKUL!


Så var det äntligen dags för hela 14 minuters TOMTEKUL!
En julig show med syftet att sprida glädje, julkänsla och en gnutta Sara-humor i vintermörkret!

Hela det här projektet har varit mycket mer omfattande än vad jag kunnat föreställa mig, men det betyder också att jag fått med mig en hel del nya erfarenheter på vägen. Tanken var ju att detta skulle bli en återkommande show på totalt 4 program, vilket nu resulterade i ett - dock lika långt som om det vore 2-3 program.

Jag har jobbat med det här till och från sedan början av december. De två senaste veckorna har varit de mest intensiva, därav den otroligt låga uppdateringen.

Nu blev showen väldigt försenad, men ni får försöka föreställa er att det är någon vecka kvar till jul och inte kvällen innan, julafton eller kanske mellandagarna när ni ser den ;) Eller så kan ni skratta åt hur efterbliven den verkar, precis som tjejen i början. Hehe.

Skulle bli jätteglad om ni lämnade en kommentar efter att ni sett showen! Det är ju trots allt för er jag gjort detta!

Ikväll blir det Tomtekul!

Tänkte bara informera er om att ikväll kommer jag att publicera den omtalade (och försenade) showen som jag skrivit om tidigare. Videon blir min längsta hittils på 14 minuter! Bäst för er att ni orkar titta så länge nu när jag lagt ned hela min själ på detta... nästan i alla fall ;)

Vill ni vara först med att se den så ska ni hålla koll på min twitter! Kommer att uppdatera där direkt efter den publicerats. Vet inte vilken tid det kan bli, beror mycket på hur lång tid uppladdningen tar.

Vi hörs snart igen, tjingeling! :D

Tack!


Bilden är två sammansatta bilder.

Uppdateringen har stått stilla den senaste veckan, men i kommentarsfälten har det bokstavligen talat varit liv och rörelse! Det började tidigt på torsdagsmorgonen, då jag till min förvåning upptäckte att det gamla inlägget från 1 december helt plötsligt hade fått en massa nya kommentarer. Även besöksstatistiken var ovanligt hög för att vara så tidigt på dagen. Tänkte att det skulle bli en lätt match att hitta källan då jag kan kolla varifrån mina besökare kommer, men icket. Trots att det stod publishme som källa kopplade det aldrig. Fortsatte leta runt på blogg.se's startsida utan framgång. Den hemliga källan upptäcktes först flera timmar senare när min vinterbild dök upp i en av boxarna till höger när jag var inne på mitt bloggkonto. Kände mig aningen efterbliven som inte tänkt på dem innan, haha.

Det där var bara lite historia. Det jag vill med det här inlägget är att tacka så mycket för alla otroligt fina kommentarer jag fått den senaste veckan. Både på bloggen överhuvudtaget och såklart vinterbilden som nu har närmare 300 kommentarer totalt - av enbart positiv respons. Har fått kommentarer om allt från att jag borde sälja den som tavla till att någon skulle kunna ha den som fondvägg hemma. Hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig att just den bilden skulle bli så omtyckt, trots att jag själv älskar den.

Vill såklart också ge ett stort tack till redaktören på blogg.se som uppmärksammat både bilden och bloggen! Utan dig hade jag förmodligen inte fått just den här möjligheten.

Kram på er allihop! ♥


Förändrad design!

Har varit less på min höstiga design ett tag så i natt fick jag ett ryck och började ändra hejvilt i koderna utan att riktigt veta hur det skulle sluta. Tillslut lyckades jag stänga ned datorn för att tänka på det egentligen borde ha gjort för längesedan. Började borsta tänderna och tittade mig omkring i mitt inte så skinande badrum. Två minuter senare hade jag i fullt upp med att snabbstäda toan, handfatet och badkaret...

Varför måste jag få dessa effektiva ryck under de mest opassande tiderna??

Nu börjar jag halka in på sidospår här känner jag. Designen var det ja.

Har nu ett resultat som jag är hyfsat nöjd med. Inte så brutala förändringar men en helt annan känsla om vad det är för årstid i alla fall. Funderade först på att återanvända förra årets kreativa och juliga design, men eftersom den har andra mått hade jag behövt göra om det mesta. Inte så lockande. Men jag har ju en underblogg där den ligger, så de stunder jag saknar den lite extra kan jag klicka mig in dit och beundra skapelsen. Vill du också ta dig en nostalgisk tripp? Klicka här!

Vad tycker ni om förändringen hittils?
Kan hända att jag ändrar mer framöver, man vet aldrig med mig ;)

Juuulmusik by sarasjostromMin spotifylista med blandad julmusik! Det är samma som jag hade förra året - men uppdaterad med ett helt gäng nya låtar!

Klicka här eller på bilden ovan för att komma direkt till hela härliga listan!

Titta hit!Nu har ni chansen att medverka i min kommande julshow på två olika sätt!

Hur trevligt vore det inte att få möjligheten att skicka ett julkort (eller brev om man känner för att vara extra ambitiös) till din favoritbloggare och idol Santapola? Ogillar du min blogg och vägrar ta till en nypa salt i det du just läste, ja då kan du förvisso ta chansen att skicka ett kort med en döskalle på och be mig att dra dit pepparn växer eller något.

Jag kommer inte att skriva ut några adressuppgifter här. Vill du skicka ett julkort eller brev får du skriva ett mail till santapola.blogg@hotmail.com för adress!

Gillar du tanken men är mer av den bekväma typen? No worries! Jag har nämligen hyrt in en tomte som kommer att sitta och läsa upp olika julrim för er! Kanske delar han med sig av ett fyndigt julklappsrim som just du får användning av? Vill du medverka i den här programdelen har du möjligheten att skicka in egna julklappsrim (eller juliga rim överhuvudtaget) som tomten sedan läser upp ifall något faller honom i smaken! Även här är det min bloggmail som gäller!

Snön är tillbaka!Wohoo! Idag har jag sett snö falla här utanför! Jag som vanligtvis har svårt att ta mig upp ur sängen nästan kastade mig upp och hämtade kameran för att sedan i omgångar gå ut på balkongen och knäppa lite bilder på det numera snötäckta landskapet här utanför.

Piggnade till och blev sugen på att gå ut och fota när jag såg hur solen lyste lågt mellan träden. Någon minut senare ringer telefonen.

- Hej det är Sara!
- Mamma här. Tycker att du ska passa på och gå ut och fota nu när det är så vackert ute!
- Jag funderar faktiskt på att gå ut och fota lite nu!
- Gör det nu då när solen lyser!
- Jaaa. Hejdå!
- Hejdå! *klick*

Tänker sedan att jag "bara" ska äta lite frukost och täcka över lite ovälkomna gäster i fejjan innan jag beger mig ut i kylan. Jag äter min frukost och sätter igång datorn för att kolla mailen. Svarar på några mail och övergår sedan till svara på era kommentarer och kolla in andra bloggar som uppdaterat. Vips så har klockan passerat 13 och jag kikar ut genom fönstret för att inse att det är försent. De där fina låga ljusstrimmorna är borta och mörkret börjar falla.

Hoppsan.

DaydreamerCanon 5D Mark II

Canon EF 85/1,8 USM

En tråkig nyhet...

Önskar att jag aldrig hade behövt skriva det här inlägget, men nu blev det så. In i det sista har jag känt mig väldigt stressad och pressad över min julshow. Av olika anledningar har inspelningarna skjutits fram, och ni vet ju hur det kan bli när det går lite för långt. Tidsoptimisten i mig har hållt hoppet uppe och tänkt att jag skulle hinna. Jag har också många gånger om tänkt att jag kan ju inte skippa första programmet som jag satt ett startdatum på och allt. Jag har inte velat göra er läsare besvikna.

Men tillslut insåg jag att det är bara jag själv som sätter onödig press och stress på mig och att jag tar det här på för blodigt allvar. Det är jag som valt att göra showen, det är jag som satt upp deadlines och skapat ännu mer press på mig genom att gå ut med dem i bloggen. Det är också jag som måste göra något åt saken när kroppen visar tecken på att det gått för långt.

Som ni troligtvis redan läst mellan raderna (eller via twitter) blir det inget första program av Tomtekul idag. Men jag har inte tänkt ge upp showen helt för det! Däremot så måste jag göra upp en plan för att undvika att hamna i samma situation igen. Troligtvis kommer det bli nya datum för showen och vi får väl se om jag väljer att gå ut med dessa i förväg eller ej.

Hoppas att jag inte gjorde er alltför besvikna med nyheten och att ni förstår!

Glöm inte att ni fortfarande kan maila in önskemål om hur ni skulle vilja medverka i showen/vad ni skulle vilja se mig göra eller prata om! Skriv gärna några rader till santapola.blogg@hotmail.com och gör mig glad! :DFölj min blogg via Blogkeen!Igår fick jag hem en liten present från det nya nätverket där man kan följa bloggar - Blogkeen! Vill du också få en present så är det väldigt enkelt, i alla fall om du är snabb då det bara finns ett begränsat antal. Här kan du läsa mer om det!

Det blir nästan så att man måste välja nu, Bloglovin eller Blogkeen? ;)

Följ min blogg via Blogkeen:
SANTAPOLA - Foto, video & personligt

Svar på kommentar!

Fick en anonym kommentar till inlägget där jag visade upp mina senaste inköp från Cyberphoto. Jag hade faktiskt räknat med att få någon kommentar som den nedan och gissar att fler undrar varför jag köper en videokamera när jag har en grym systemkamera att filma med? Tänkte därför att jag lika gärna kan svara på kommentaren öppet i ett blogginlägg!

"Du kan väl filma med din systemkamera? :)" skrivet av Anonym

- Det stämmer. Trots det väljer jag att filma med en konsument-videokamera till majoriteten av mina filmprojekt, och den huvudsakliga anledningen är att det går mycket smidigare på flera sätt och vis.

Först och främst är min 5D inte praktiskt utformad för filmning (bortsett från att du kan byta objektiv och har full manuell kontroll). Den har inget säkert grepp och det blir en jobbig belastning om jag inte håller i kameran med båda händerna vid handhållen filmning, skärmen kan inte vinklas så jag ser mig själv när jag befinner mig framför kameran, den har ingen fungerande automatisk fokusering i filmningsläget, det är svårt att filma handhållet utan att det blir skakigt och så vidare. Detta betyder att ska jag filma med min 5D till mina projekt blir det omständigare och tar mycket längre tid. En annan anledning är att jag ofta brukar ha med någon assistent (t ex. min vän Mickis) som hjälper mig med filmningen då jag är i bild och kameran ska vara i rörelse. Då är det en stor fördel med en kamera som är lätt att filma med så man kan fokusera mer på inspelningen än det tekniska.

Sedan vill jag ha en nätt videokamera att ta med på äventyr då jag kanske inte vill springa runt med min dyrbara, lite klumpiga 5D. Men det betyder inte att jag bara kommer fota med min 5D. Jag absolut tänkt filma mer med systemkameran, men kanske begränsa till projekt där bildkvalitén är i fokus eller då jag känner att jag har både tiden och tålamodet.

Jag har för övrigt insett att det jag oftast tycker är roligast när det kommer till mina filmprojekt är efterarbetet. Så jag lägger hellre ned extra mycket tid på det! :)

Hoppas både du som ställde frågan och ni som kanske undrat över samma sak känner att ni fått ett vettigt svar på er fundering!

1 decemberMinns ni denna bild? Den togs den 1 december år 2009, alltså för exakt två år sedan. Några dagar senare blev min blogg länkad på blogg.se's startsida och kommentarerna bara vällde in. Just den här bilden fick hela 94 kommentarer och hyllades upp till skyn. Här är några av de fantastiskt fina kommentarerna jag fick:

"Wow! Helt fantastisk. Får en enorm sagokänsla."

"Älskar den! Lite galen, underbart ljus, värme o kyla på samma gång :-)"

"Håller med många andra, fångat bilden riktigt snyggt i motljuset. Sen snön som faller skapar harmoni, men det bästa är nog den ljusa ramen som har skapats av solen. Gör bilden fulländad. Klockren helt enkelt."

"Den är verkligen helt underbar! Såå härligt ser det ut och perfekt fångat ögonblick!!"

Bilden är fortfarande en favorit hos mig. Jag får en sådan härlig vinter- och julkänsla av den!

Samtidigt blir jag lite snopen. Var är all snö som borde vara här vid det här laget? Vill typ hoppa in i bilden och stanna där tills den kommer på riktigt...