Twitter

Skellefteå AIK - Sveriges bästa lag!

 
Hockeyintresserad eller inte, det är nog rätt få som missat att Skellefteå AIK vann SM-guld i veckan. Firandet började redan på torsdagskvällen med tusentals galna fans på stan och vid isladan. I fredags hyllades våra hjältar med ett mer planerat arrangemang på stan och jag var där, har aldrig sett så mycket folk på stan samtidigt, helt sjukt! Jag har förstått att hockeyintresset i Skellefteå är stort, men att befinna sig mitt i smeten bland sisådär 10 000 hoppande fans var en mäktig upplevelse.
 
Själv har jag aldrig riktigt varit intresserad av att titta på hockey eller sport i allmänhet, MEN då vännen jag umgås med allra mest (gissa vem, haha) är ett riktigt inbitet fan har jag med tiden ryckts med på något vis. Från början tyckte jag det var astråkigt och förstod inte hur man kunde tycka det var så roligt och spännande, men efter några gånger började faktiskt jag tycka det blev lite spännande. Speciellt nu de senaste 2 veckorna. Har kommit på mig själv sjungandes på aik-låtar och hejaramsor alldeles för många gånger...
 
Ser faktiskt lite fram emot nästa säsong. Då ska jag se en match live för första gången!
 
Håller jag på förvandlas till en riktig SAIK-supporter? Fortsättning följer...
 
 
Mycket folk som sagt :)

Defekt hårddisk

 
I höstas gick företaget Apple ut med en nyhet. De hade upptäckt att vissa 1 TB Seagate-hårddiskar som använts i iMac som sålts från oktober 2009 till juli 2011 är defekta och kan sluta fungera. Om ens dator var drabbad skulle man få hårddisken utbytt utan kostnad. Även om garantin gått ut skulle de byta ut den gratis och då gällde till och med den 12 april som förlängd giltighetstid.
 
Jag fick reda på det här av en vän kort efter att nyheten hade släppts. Min iMac beställdes november 2009 och hade just den hårddisken så jag kollade upp om den var drabbad - bingo! Jag kan erkänna att jag blev lite bitter. Det kändes mest bara jobbigt och omständigt, så jag började skjuta på det. Allt eftersom tiden gick började jag glömma bort det också... tills för någon vecka sedan då jag kom att tänka på det igen och fick lite småpanik över att 12 april helt plötsligt låg så nära.
 
Gick till en Apple-återförsäljare här i stan för att meddela att min dator var drabbad och få mer information, sedan ägnade jag timmar åt att hitta en bra hårddisk till säkerhetskopiering av datorn. Därefter kollade jag upp så att viktiga filer och mappar fanns på minst en av mina andra externa hårddiskar (bra med dubbel backup om något skulle gå fel med säkerhetskopieringen), rensade och sorterade i datorn. Helt sjukt vilken röra jag ställt till med under dessa år, nästan ingen ordning alls! Sent i söndags kväll påbörjade jag min första Time Machine backup, drygt 7 timmar tog det. Dagen efter formaterade jag datorn för säkerhetens skull innan jag lämnade in den igår.
 
Nu är jag bara glad och otroligt lättad över att jag tog tag i detta och får hårddisken utbytt till en ny och fräsch som troligen är mycket bättre. Jag tror faktiskt att min hårddisk kan ha varit nära på att ge upp. Den har låtit när den tänkt (vilket Mac-datorer vanligtvis inte gör) och hakat upp sig/gått segt ibland trots ett RAM på 8 gb. Ser fram emot att se och höra hur den nya hårddisken beter sig!
 
Det känns såklart lite tomt men samtidigt skönt att vara utan min kära iMac nu och ett par dagar framåt. Jag har ju fortfarande min MacBook Air och iPhone att surfa på, ingen abstinens här inte ;)
 
Någon av er som haft en drabbad iMac? Märkte ni i så fall av någon skillnad efter bytet av hårddisken?

THE ÄGG

 
Ni som såg min påskhälsning känner garanterat igen det här påskägget, men ni kan minsann inte historien bakom det! Nu ska jag berätta den för er.
 
Det var en gång en Erik. När påsken började närma sig fick han plötsligt en stark lust att skoja till det lite och såg direkt det solklara offret framför sig - Sara, en sann påsk- och godisälskare!
 
En dag frågade Erik den lilla gottegrisen om hon ville få ett påskägg av honom till påsken. Hennes svar blev inte helt oväntat ett JA. Därefter påbörjades ett intensivt planerande. Allt skulle klaffa för att han skulle lyckas lura den annars så listiga tjejen.
 
Någon vecka senare var den stora dagen här. Erik begav sig hem till Sara som väntade på honom. De skulle laga middag tillsammans och han hade precis varit och handlat ingredienser till maten. Sara satt som vanligt vid datorn och var helt inne i cybervärlden. "Perfekt!" tänkte Erik. Han gick in till köket och packade upp matvarorna. Ur botten av ena kassen fiskade han sedan upp ett mini-påskägg, räckte fram det framför Saras ögon och önskade henne en glad påsk. Hon tog emot ägget med ett leende, tackade och kramade om Erik. Han försökte leta efter tecken på besvikelse men hon avslöjade ingenting. Innerst inne var hon faktiskt lite snopen över storleken, var hon inte värd lite mer än så?
 
Efter det lilla kramkalaset bad han henne att gå och kolla i påsen i hallen. Sara hoppade som ett litet barn av lycka inombords! Hon anade direkt att ett något större ägg väntade, men hon höll tyst om det och började istället ställa motfrågor. Dessvärre var detta något Erik inte hade beräknat i sin plan. "Det kanske finns något som väntar på dig där" sa han. Hon spurtade iväg till hallen och öppnade påsen. Där i låg det största och mest underbara påskägg hon någonsin skådat! "Är du seriös!? Skojar du? Till MIG?" sa Sara och vände blicken mot Erik. Han svarade med ett leende. Hon lyfte upp ägget i sin famn, tungt var det också! Därefter släpade hon det vidare till soffan och öppnade locket. "GODIIIS!" utbrast Sara med ett stort glänsande leende innan hon omedelbums kastade sig i famnen på tokstollen.
 
Slutet gott, allting gott!
 
THE END.
 
Drygt 5 kg ren kärlek ♥