Twitter

Vi hörs nästa år!


Fixade bara ihop en snabb bild så inlägget inte blir bildlöst.

Tackar för det här bloggåret och all fin respons jag fått trots att jag inte varit speciellt flitig på att uppdatera. 2010 har för mig varit ett lite extra tungt och ostabilt år psykiskt, och trots att detta är något jag valt att hålla utanför bloggen har många av era kommentarer fått mig på lite bättre tankar - om än det bara varit för stunden.

 

Bloggen har varit en plats där jag kunnat "fly" från verkligheten för en liten stund. Här har jag kunnat vara den där glada och harmoniska Sara jag än så länge mest drömmer om att känna mig som inombords också. Hon borde ju finnas där någonstans, frågan är bara hur jag ska lyckas locka fram henne.


En resumé av året kommer nästa år. Hann bara påbörja den igår... allt är som vanligt med andra ord ;)

Nu håller jag tummarna för att mitt 2011 blir ett gladare år fyllt med nya roliga äventyr och upplevelser!

Gott nytt år på er! ♥

Ett misstag.



Jag öppnade godispåsen jag ska ha imorgonkväll.

Hallelujah moment korsat med ångerkänslor.

Älskart liksom...

Christmas light



Canon EOS 5D Mark II

Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di


Snyggt eller fult?

I mina julklappar

Till att börja med måste jag bara berätta att jag var helgrym på att gissa vad som döljde sig i julklapparna jag fick! Istället för att bara öppna dem direkt bestämde vi oss för att vi i turordning skulle öppna en julklapp i taget, men innan papperet revs sönder skulle man gissa vad som var i paketet. Den enda ledtråden man hade var själva paketet. Jag gissade rätt på 7 av 8 paket, och jag hade bara önskat mig 3 saker av det jag fick. Även jag blev chockad över min lite udda talag... eller var det bara en ren tillfällighet? Vi får väl se nästa år ;)


På bilden: Wake up light, mixer, extern hårddisk 1TB, badrumsprylar, kalender och skärp. Sedan fick jag en tavelhylla, en hårstylingsapparat som heter Instyler (som är beställd och inte har kommit ännu, fick ett häfte med info om den) och en påse med julgodis som jag fick i förrgår. Blev riktigt nöjd med julklapparna! Vissa saker ska dock bytas till annan modell/något liknande.

Minns ni inlägget där jag efterfrågade förslag från er läsare på vad jag skulle önska mig i julklapp? Där skrev jag att den som kom med bästa tipset skulle få en länk.

Den som belönas med en länk är Lara! Hon tipsade bland annat om en extern hårddisk :) Hade först tänkt köpa en själv då jag verkligen var i behov av en, men när det aldrig blev av så passade jag på att önska mig en. Externa hårddiskar är grymt värdefulla att ha, vare sig det handlar om att man vill ha backup på det man har i datorn eller behöver mer utrymme (för min del både och).

Tack till alla som kom med förslag!

Min julafton


Första gången jag firar jul med en grön glittergran, de ni ;)

Om man bortser från att gårdagen började stressigt, att julkänslorna var på villovägar och att jag inte fick avnjuta mormors köttbullar blev min julafton riktigt lyckad!
Jag fick ju i alla fall mammas försvinnande goda morotskaka ;) Den är så god att jag nästan överväger att fråga efter receptet, vilket är något som vanligtvis inte brukar komma från mig om man säger så.

Jag, mamma och min halvpappa firade hemma hos syrran och hennes pojkvän. Resten av min lilla släkt (dock inte alla) befann sig hos mormor. Vi kunde tyvärr inte vara "hela gänget" då min mosters sambo är väldigt allergisk mot hästar och hundar, och syrran har ju 3 hästar och en hund.

Avrundar det här inlägget med en lite rolig konversation från då syrran just hade öppnat paketet som innehåll just det hon hoppats på:

Syrran: Åh, jaaa! En dammsugare! Så bra, för våran suger!
Jag: Jag trodde alla dammsugare gjorde det!? Suger alltså.

Bilder från eftermiddagen och kvällen kommer senare


Även Vicky fick julklappar. Hon var dessvärre inte så brydd... tills hon fick syn på ett av innehållen i form av en leksak som hon stolt trippade iväg med till platsen under vardagsrumsbordet (hennes samlarhörna). Har det på film, hihi :D

24 december



När man fotar för länge på julafton och inte hinner överföra bilderna till datorn - då tar man till hastiga åtgärder. Med tomteluvan på huvudet och tofsen framför näsan kan det inte bli annat än succé tänkte jag.

Det var alltså meningen att jag skulle ha en fin bild på mig i tomteluva som sticker upp i "Julkortet". Får visa de seriösare självporträtten jag tog vid ett senare tillfälle istället, för nu jädrar är det eld i baken som gäller!

GOD JUL på er! Hoppas ni får en mysig julafton!

Julklapparna blev i alla fall fina tillslut.


Bilden togs mitt under arbetet. Julklapparna som syns på bilden var alltså inte klara vid den tidpunkten.

Härmed utser jag mig själv till världens mest oskillade och långsamma julklappsinslagare. Det jag beräknat skulle ta en timma blev nästan ett heldagsprojekt. Ni behöver inte ifrågasätta, jag förstår inte jag heller.

Om det var värt tidsuppoffringen?
Nej.

Om jag är supermegastressad nu? Ja.

Tio unika Saror



Självklart var jag tvungen att anta Emmas utmaning som går ut på att ta lite roliga bilder på sig själv med hjälp av Photo Booth eller något liknande program och publicera på bloggen. Jag har dock för mig att det smygit sig in en hyfsat verklighetstrogen Sara någonstans i kollaget. Ser ni henne?

Vilken bild på mig tycker ni är snyggast/roligast/fulast? Kan vara bra att veta liksom.

Vill du också anta utmaningen? I så fall tar du några roliga webcam bilder med ett program som på något sätt förvränger ditt snygga face, publicerar dem på din blogg och länkar sedan till inlägget i en kommentar på Emmas blogg.

Har du tur kanske hon publicerar någon av dina bilder på hennes blogg med länk ;)

Lycka till!

Juuulmusik



För er som är intresserade kommer här min spotify playlist innehållande juliga låtar som jag valt ut :) Klicka på bilden för att komma direkt till spellistan!

Vilka är era favoritjullåtar? :)

Har ni sett något sötare?


För att vara extra tydlig är det lilla Vicky jag syftar på :-)

Var bara tvungen lägga upp den här bilden som Robin (syrrans pojkvän) tagit på mig och deras hund. Jag smälte en aning när jag såg den, och det är Vickys fel ;-)

Sedan tänkte jag höra om ni är intresserad av att se fler bilder på Vicky framöver och  eventuellt någon video med henne? Blir det för mycket eller är det bara kul?

Saknar er

Tips mottages tacksamt!

Julafton närmar sig med stormsteg och jag känner en sak - stress!

Stress över lägeheten som ska bli "klar", stress över julklappar som ska finnas och inhandlas, stress över ett tidskrävande projekt som jag förmodligen måste skjuta fram/skippa trots att jag sett fram emot det hela hösten, stress över vad jag själv ska önska mig i julklapp... och så fortsätter det.

Min fråga till er är nu: Vad tusan ska jag önska mig?

Det jag kan komma på är mobil (iphone), ett bra stativ med video-/panoramahuvud, steadicam, en bra extern mick till systemkameran/datorn och en utomlandsresa. Nästan samtliga saker är på tok för dyra och sedan ska jag helst veta modell osv. för att det ska bli rätt.

Bästa tipset belönas med en länk!




Äntligen!

I fredags skrev jag att den nya bloggdesignen var i princip klar - Jo tjena!

Jag var som sagt nästan klar med designen i fredags och skulle bara ändra lite i "följ bloggen"-ikonen samt några andra småjusteringar. Detta ledde till att jag började experimentera med andra delar av designen också, tills jag stod där med fyra nya versioner av headern och herr beslutsångest åter igen knackade mig på axeln.

Vad gjorde jag då? Jo, jag bad om ett utlåtande från vänner och bekanta. Nu råkade det dock visa sig att alla tyckte olika. Ett tag fungerade jag nästan på om jag skulle fråga er också, eller ännu bättre - byta header varannan dag fram till jul! Jag har ju ett par på lager om man säger så.

Men då kom den ultimata lösningen - jag skulle kombinera det bästa av två designer! Efter långa dagar och nätter av designskapande känner jag mig äntligen nöjd, och det är väl tid att jag publicerar designen innan jag öppnar photoshopfilerna igen ;-)

Som ni ser är det en ganska stor skillnad i jämförelse med den gamla designen samtidigt som jag behållt vissa delar för att man ska känna igen sig.

Det jag har gjort är b l a:
- Ny header
- Ny bloglovin-ikon
- Ny bakgrund
- Skapat ett gäng nya kategorier
- Bytt färger på text och bakgrunder
- Senaste videon visas även i menyn
- Ändrat lite marginaler


Nu vill jag såklart höra vad just du tycker om min nya design! :-)



Den gamla våriga designen som jag hade i över 1,5 år.

Tjuvtitt på nya designen



Den nya bloggdesignen är i princip klar. Men eftersom jag har det lite stressigt just nu så vill jag publicera den lite senare. Däremot så tänkte jag att ni skulle få en liten tjuvtitt innan den publiceras ;)

Under dagen hade jag tänkt försöka hitta lite julklappar på stan, och ikväll bär det nog av till syrran! Jag tror jag ska sova över där. Är sugen på att ta lite fler bilder på Vicky :)

Detta gjorde min kväll


Michaela har klippt ihop en kort video från då vi var i Stockholm på Blog Awards. Tolv sekunder in i videon dyker plötsligt jag upp, helt oventandes om att det filmas.

När de öppnade dörren och jag fick syn på kameran höll jag händerna för ansiktet och tittade ner av ren reflex, då jag trodde att Michaela skulle ta ett kort. Inte ville jag att min snygga halva-håret-rakt-halva-håret-lockigt-look skulle förevigas på bild inte ;) Och nu blev det förevigat på film. Failmoment.

Jag dog av skratt när jag såg detta. Ni kommer förmodligen inte göra det ni också men det kvittar, hehe.

Min röst/dialekt behöver jag väl egentligen inte kommentera ;) Jag lät dock lite annorlunda i videon och pratar vanligtvis långsammare.

Julkort



Igår låg det ett julkort i brevlådan - och inte från vem som helst som vissa kanske ser ;)

Jag beundrar verkligen Evas bilder (och cupcakes!). Började läsa hennes blogg någon gång i slutet av 2007 och är en av de fotobloggar jag följt längst. Därför kändes det extra roligt att få det här :)

Nu kanske några undrar hur det kommer sig att hon skickar ett julkort till mig. Förklaringen är inte mer komplicerad än att jag deltog i en liten utlottning där 3 läsare hade chans att få just julkortet ovan hemskickat. Hur det gick sen vet ni redan ;)

Ny bloggdesign på G

Detta är lite sjukt. Har suttit och improviserat fram en ny bloggdesign nästan hela helgen. Här talar vi från eftermiddag till långt in i natten. Om det är något jag har lätt att fastna i så måste det vara designskapande. Jag vill få fram ett snyggt resultat så fort som möjligt och dyker det upp ett problem måste jag lösa det direkt, oavsett vad klockan visar.

Det var som att börja om på ruta ett. Jag hade inga idéer, inga passande bilder och mina kunskaper i kodning kändes lite ringrostiga. Kanske inte så konstigt då det var år sedan jag kodade sist.

I alla fall... efter sisådär 38 sparade headerbilder har jag äntligen börjat närma mig ett resultat. Det märks verkligen jag jag inte tänkt igenom något från början när man öppnar photoshopfilerna - runt hundra lager som jag inte ens bytt namn på. Varje gång jag ska komma åt ett av av dem måste jag scrolla genom listan och gissa mig fram. Men det hör väl till. Brukar det inte sluta med ett trettiotal sparade headerbilder och kaos i lagerpanelen för er också när ni ska göra en ny design? Jag hoppas det.

Har fått extra mycket beröm för min nuvarande design den senste tiden. Den har verkligen varit en storfavorit för mig också. Minns hur jäkla nöjd jag kände mig när den publicerades i maj 2009. Men nu har den snart gjort sitt. Kanske lite tråkigt, eller ska det bli skönt få något nytt att vila blicken på? ;-)

Den nya designen kommer behålla lite från den gamla för att man ska känna igen sig, men bortsett från det är det mycket nytt. Temat är jul och vinter. Ska bli spännande att höra vad ni tycker när den dyker upp!

Undra hur många som orkade läsa hela texten. Längre inlägg utan bilder brukar ju vara så jobbigt att läsa... eller? ;-)

Min helg



Det här inlägget skulle egentligen publiceras senast igår, men något gick snett. Ni stambesökare kan nog ana vad ;)


Förra veckan köpte syrran och hennes pojkvän världens sötaste hundvalp. Det är en 50% Jack Russel och 50% Bichon Frise som heter Vicky :)

Blev väldigt glad över nyheten och i lördags åkte jag iväg till syrran för att umgås och såklart träffa valpen. När jag hade klivit innanför dörren ropade jag på Vicky och några sekunder senare kom hon springandes mot mig. Vid det ögonblicket smälte jag lite kan jag säga er. Så otroligt söt!

Kvällen fylldes med både bus, tv-spel, filmtittande och powernaps (för Vicky) innan det blev dags att få sin nattliga sömn.



På söndagsmorgonen var det dags för ännu lite bus. Det är ju såå roligt att springa iväg med trosor, sockar och diverse andra kläder om man heter Vicky ;) Därefter begav vi oss ut för att fota henne in action. Kämpade på med att få till en bra springbild på hunden, vilket var betydligt svårare än jag trodde. Lyckades få till en bild när hon var i den rätta spring-posén (översta bilden). Den behövde dock beskäras en del, så jag får göra nya försök till att få en bra springbild på närmare håll nästa gång jag hälsar på.



Tog även lite bilder när syrran red Ville. Tycker den här silhuettbilden blev riktigt fin. Hade kunnat bli en toppenbild om det var en "renare" bakgrund och orörd snö :)



Dagen fortsatte med besök på skyltsöndag, god middag hos mamma, bowling och avslutades framför datorn (såklart!).

Tack för en härlig helg!