Twitter

29 juniIdag börjar stadsfesten här i Skellefteå, vilket är i princip det största som händer på ett år i den här staden. På torsdag, fredag och lördag (kvällen) kostar det inträde men idag är det gratis. Tanken var att jag skulle ut ikväll på en förfest för att sedan dra vidare in till centrum där det har anordnats en stor fest ikväll. Allt var frid och fröjd tills igår då jag insåg att jag ska ju för tusan upp 05.30 imorgon (jobb), och även fast jag tänkt vara nykter har det ställt till det. De senaste nätterna har jag sovit flera timmar för lite, vilket såklart har känts av på jobbet i form av stundvis torterande trötthet. Så den stora frågan var alltså - är det värt att fara för att kunna vara med max 3 timmar och sedan bli ännu mer torterad på jobbet imorgon?

Att bestämmma sig är inte riktigt min starkaste sida, så jag velade fram och tillbaka i något som kändes som en evighet. Ska jag? Ska jag inte? TILLSLUT bestämde jag mig - jag stannar hemma. Det är klart det tar emot då jag verkligen sett fram emot att gå ut, träffa nytt folk och ha roligt ikväll. Men jag får tagga inför fredag och lördag istället!

Imorgon på jobbet får vi förresten besök av en föreläsare som jag känner igen från blondinbellas blogg, nämligen Elaine Bergqvist. Hon föreläser inom retorik och av vad jag hört och sett verkar hon vara grym på det hon gör! Ska bli kul att gå på föreläsningen utan att känna sig som en zombie ;)

Innan jag avslutar måste jag bara säga att det varit (och är) sjukt varmt här idag! Just nu är det 28 grader i skuggan och tidigare idag var det väl sidådär 32 eller mer. Är jag i Skellefteå eller Grekland?

Tack Delicato!I torsdags fick jag finbesök av en riktigt härlig säljare som hade kört hit för att överlämna en minst sagt välkommen gåva från Delicato! Helt galet vad godsaker jag har att frossa i och bjuda på nu. Självklart blev det ett riktigt delicatokalas när jag firades som nybliven 21-åring, ett mycket omtyckt sådant ;)

Visst är väskan fräsig? Tänk att komma med en sådan till träningen, hehe.

Men eftersom jag inte riktigt är så hurtig av mig får det bli ett annat användningsområde. Några spontana förslag på vad jag kan ha denna transporterande sötsak till?

25 juniIdag är det min dag! Känns dock inte riktigt som det då jag bara varit hemma själv hela dagen och inte fått så mycket gjort. Dragit ut på tiden alldeles för mycket så nu är jag aningen stressad. Hade nämligen tänkt hinna åka iväg någonstans och fota lite självporträtt innan jag får besök av en vän. Kalaset för mig blir imorgon :)

Vi hörs senare! :)

En midsommarhälsning


En liten video från förra årets midsommar då jag även fyllde 20 år :)

Tänkte bara kika in och önska er en trevlig midsommar!

Den här midsommaren kommer inte riktigt bli som önskat för min del, men jag tror i alla fall att kvällen kommer bli riktigt trevlig ändå - jag får ju världens härligaste sällskap! Ingen tvekan om att jag kommer ligga dubbelvikt av skratt minst en gång under kvällen, hehe.

Santapola at Instagram


Några bilder från min profil på Instagram.

Använder du iPhone och vill få en lite närmare inblick i mitt liv? Med appen Instagram har du möjligheten att ta del av både härliga och mindre härliga bilder från min vardag, kombinerat med några (oftast) väl valda ord. Sök på "Santapola" för att hitta till min profil och börja följa den! :)

Tycker det är jättekul att det redan är några som redan hittat till den! Kommentera gärna här om du följer min profil sedan tidigare eller precis börjat följa den så jag får en hum om vilka ni är :)

Vicky i farten

För lite mer än en vecka sedan var jag, mamma och min halvpappa ut till stugan över helgen. Under fredagskvällen hade vi besök av syrran, hennes pojkvän och såklart sötisen Vicky :) Blev knappt några bilder på hunden eftersom det var så jädra myggigt ute. Eftersom typ halva tomten är skog trivs de väl extra bra där.Däremot så spelade jag in en lite småkul video med appen "Slowmo". Men den kan du både sakta ner eller snabba upp hastigheten och få förvrängda röster på köpet ;) Ni som följt min blogg ett tag känner säkert till att jag brukar snabba upp hastigheten och förvränga rösten i många av mina videos, så att jag började använda den här appen är väl ingen större överraskning? ;)Men det är inte över än! Senare fick vi nämligen frågan om vi ville vara hundvakt på lördagen, vilket vi sjävklart inte tackade nej till! Så nästa dag fick jag minsann tid att både fota och filma Vicky! Har dock bara redigerat ett fåtal än så länge. Fler bilder och videoklipp lär dyka upp vid senare tillfällen :)


Vicky och solnedgången. Hur fint?

iPhone 4


Sedan några veckor tillbaka är jag numera en stolt (och smått besatt) ägare till en iPhone 4! Helt klart mitt bästa köp hittils i år. Betalapparna är dock svinfarliga. Alla verkar så fantastiska att man nästan vill ha varenda en och rätt som det är har man klickat hem tre inom loppet av en timme - för att sedan inse hur onödiga de egentligen var, hehe.

Har ni förresten tänkt på hur rädd man är om sin kära vapendragare i början? Tanken var att jag skulle sätta på ett displayskydd direkt efter jag packat upp mobilen och tagit bort skyddsplasten, men det sket sig redan från början då säljaren var tvungen packa upp mobilen i butiken. Efter någon minut rök även skyddsplasten och jag rös av obehag inombords "Nej nej! Tänk om han råkar göra en repa?". Inget displayskydd hade de hemma heller och inga skal föll mig i smaken. Vad gjorde jag? Jo, jag stoppade tillbaka mobilen i förpackningen och skyndade mig vidare till Clas Ohlson för att köpa ett skydd. Det blev en flip-väska för att skrämen också skulle skyddas. Skyddsplasten på baksidan behöll jag på (och den sitter kvar än idag, haha).

Som ni kanske kan ana har jag fortfarande inte fått tummen ur och beställt ett displayskydd, så därför har jag behandlat mobilen extra varsamt och med jämna mellanrum inspekterat skärmen - för att inte tala om när andra lånat den. För någon vecka sedan hade den börjat ringa när jag inte var i närheten, och när jag kom tillbaka berättade mamma att hon försökt svara och "dragit med fingret hit och dit". Med skräcken i halsgropen haffade jag åt mig mobilen och synade den noggrant. Inga nya repor, puh!

Men det värsta scenariot är ju ändå att man tappar den på någon hård yta för första gången - vilket hände mig på jobbet häromveckan. När det väl hade hänt var det som att en gräns passerades, för nu är jag inte alls lika försiktig längre. It's lugnt att det syns att mobilen är i bruk liksom...

Livstecken och uppdatering om vad som händerVad konstigt detta känns efter en oplanerad bloggpaus på sisådär ett halvår... eller var det 16 dagar? Ja hur det än var har jag inte hört ett knyst om dålig uppdatering. Ni är för bra! Att det (trots min frånvaro) dessutom droppat in ett gäng nya besökare som fattat tycke för bloggen gör mig riktigt glad! Har varit dålig på att svara på era kommentarer men jag uppskattar dem verkligen!

Som jag skrev i förra inlägget har det skett lite förändringar i mitt liv på väldigt kort tid, och nu tänkte jag berätta lite av vad det handlade om. Observera dock att jag inte kommer ta med de personligaste delarna som egentligen har en betydelsefull del i detta.

En rätt stor sak som hänt är att jag i slutet av maj blev erbjuden sommarjobb på ett företag där jag hade varit och in sökt tidigare (utan napp). Det visade sig att de beräknat fel och behövde fler sommarjobbare omgående, vilket kom lite som en chock för mig då jag ställt in mig på att det inte skulle bli något sommarjobb för min del. Vid det tillfället var jag dessutom mitt i planeringen av två resor som skulle göras i sommar, varav ena skulle vara på 2-3 veckor och bokas bara någon dag senare. Men resor kan i de flesta fall flyttas fram och det hade känts dumt att tacka nej till ett sånt här erbjudande, så dagen efter ringde jag och tackade ja :) Nu bjuder vardagarna alltså på jobb och när jag inte jobbar är jag ute i det fina vädret, umgås, fotar eller sitter halvt död vid datorn och får inget vettigt gjort, haha. När det kommer till bloggningen så har jag bara inte haft lust eller ork att uppdatera.

I samband med att jag tog jobbet flyttade jag hem hit till mamma - dock bara tillfälligt nu över sommaren. Detta har bland annat inneburit svalare nätter och mer bestämda rutiner. Att bara över en helg ställa om sig från att sitta och uggla långt in på småtimmarna till att börja lägga sig innan midnatt har inte varit det lättaste, men flytten har helt klart hjälpt mig på vägen mot bättre och fastare rutiner - även fast mamma ibland fått tjata otaliga gånger ;)

Vi får se hur det blir med bloggningen framöver. Mest troligt blir det inte lika ofta som tidigare med tanke på att jag har mindre fritid och vill vara ute mer nu när det är sommar, men jag antar att de flesta av er inte heller sitter inne vid datorn lika mycket den här tiden på året ;)