Twitter

Ses nästa år!

Önskar att jag hade gjort någon slags årsresumé eller liknande till idag, men nu när jag är ute i sista stund (som vanligt) har jag insett att tiden inte riktigt räcker till.

Trots att jag inte hinner göra detta innan nästa år så tänkte jag ändå göra något "minnesinlägg" fyllt med utvalda bilder och videos från 2009 (och lite text såklart). Vad tror ni om det? :)

Tack för all respons jag fått under året och gott nytt år!

ICA - Ulf videobloggar.



Klockrenare än såhär får man allt leta efter! LOVE IT:D

Julklapparna.



Eftersom jag själv tycker det är kul att se vad andra fått i julklapp tänkte jag att ni kanske också gillar det:) Om annat kan det ju alltid vara kul för mig att kolla tillbaka på när minnet sviker;)

1. Digital fotoram
Kanske en av de mest överraskande julklapparna. Har inte bestämt mig om jag ska behålla den än. Så länge jag bor hemma tror jag det sällan kommer bli att jag använder den, utan det är i så fall då jag flyttat hemifrån.

2. Godis
"Inget för de runda och sunda" löd julklappsrimmet. Det gick åt rätt så snabbt!

3. Hårfön (Babyliss Expert Ionic ceramic 2200W)
Något jag hade önskat mig:) Har dock inte testat den än. Någon som har den?

4. Vågtång (OBH Nordica Artist Wave Maker)
Har tidigare lånat en kompis vågtång, men nu när den gått sönder passade jag på att önska mig en egen. Denna är en likadan som jag använt, så jag får hoppas på att min lever längre:)

5. Prydnadshjärta med inbyggd belysning
Jag är inte så mycket för små prydnadsaker då de bara står och samlar på sig damm. Detta kan man dock ta coola bilder med tack vare belysningen;)

6. Morgonpeppningkort - för en skönare och mer harmonisk start på dagen
Behöver jag nämna att jag brast i skratt när jag såg vad det var? En kul julklapp som tydligen ska göra susen för mitt dåliga morgonhumör;) Upp till bevis!

7. Ögonskugga (M/S Diva från Make Up Store)
Denna hade jag önskat mig! Ville testa någon ny färg då jag bara haft bruna skuggor på fest och dylikt. Skuggan är lite brunlila i färgen och ska vara fin till blåa ögon:) Var lite skeptisk till färgen först då jag fått för mig att jag inte passar i lila, så det ska bli spännande att se hur det blir!

8. Vita handdukar
"Bra för Sara när hon hemifrån skall fara" tror jag rimmet var på denna julklapp. Kan inte annat än hålla med! :D

Sist men inte minst: Trisslotter och 300 kr laddat på mobilen! Vann 25 kronor som jag spenderade på en ny lott - utan vinst:(

Frågor & svar - Personligt.



Favoritlåtar 2009?
Favoriter jag haft under året är bland annat Use Somebody - Kings Of Leon, When Love Takes Over - David Guetta ft. Kelly Rowland, Poker Face - Lady Gaga, Hurtful - Erik hassle, My Life Would Suck Without You - Kelly Clarkson och Gloria - Mando Diao. De flesta har jag dock tröttnat en aning på:P

Finns det något godis du aldrig gillat?
Godis med likör i vill jag bara spotta ut på en gång!

Favoritplagg?
Det varierar, men just nu älskar jag mina långa mysiga skjortor från Vila. Minns ni när jag visade dessa skjortor i bloggen och frågade vilken ni tyckte var snyggast? Det blev båda ändå, haha!

Hur lång är du?
171,5 cm sist jag mätte mig (vilket var ett par månader sedan).

Vilken skostorlek?
Oftast 39. Men det varierar såklart då vissa skor är små/stora i storlekarna, så mellan 38-40:)

Vad är din naturliga hårfärg?
För er som inte visste det är jag egentligen blondin. Som liten hade jag en väldigt ljusblond färg, men nu ser den ganska mörk och ful ut (av det jag sett på utväxten):P

Var skulle din drömsemester vara?
Thailand! Vill så gärna åka dit på en längre resa (en månad eller mer), men har ingen att åka med:(

Vad är din favoritmat (EJ BULLAR ELLER ANNAT DYLIKT)?
HAHA! Då har jag ingen favoritmat;)



Vad får du mest komplimanger för?
Det måste nog vara mina bilder jag publicerar på bloggen.

Vad för saker gillar du att handla mest? Kläder eller godis?
Kläder!

Har du planerat något nyårslöfte och isf vad om du vill avslöja det :)
Nej, men tack för påminnelsen! Av någon anledning tvingar jag mig själv att göra det varje år trots att jag aldrig lyckas hålla dem...

Vilket språk skulle du vilja kunna tala flytande?
Engelska, haha! Jag är sämst på det.

Läste du franska, spanska eller tyska i skolan?
Español!

Hur mår du just nu? :P
Humöret åker som vanligt berg- och dalbana. Just nu mår jag sådär, men försöker göra det bästa av situationen:)

Jobbar du? I så fall med/som vad? :)
Nej tyvärr:( Jag är så arbetslös man kan bli.

Min julafton.


Foto: jag. Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50/1,4 USM

Årets julafton var för mig inte riktigt den "ultimata" då varken kusinerna, syrran eller halvsyrrorna var med. Men nästa år blir vi förhoppningsvis hela gänget, så det ser jag fram emot!:)

Problem med att importera bilder.

Skulle för första gången importera bilder från systemkameran till datorn idag, men när jag kopplade in den hände inget (förutom att lampan på kameran blinkade rött). Men då kom jag på att man behöver en drivrutin. Problemet är bara att jag inte hittar installationsskivan för drivrutinen. Hittade dock manualskivan, och på den stod det att den funkade med Windows 2000/XP/Vista eller Mac OS X (10.3-10.4). Versionen jag har är Mac OS X 10.6.2.

Någon som vet en pålitlig sida där man kan ladda hem drivrutinen till Canon EOS 450D gratis (som funkar med Mac OS X 10.6.2)?

Är jättetacksam för svar!

Edit:
Kom på att datorn har inbyggd minneskortsläsare (SD kort), så får överföra på det sättet tills jag hittat skivan för drivrutinen:)


24 december.


Bilden består av två bilder jag tog förra året. Jag vet att den är dåligt gjord;)

En liten julhälsning från mig till er:)
Hoppas ni får en fin julafton!

Helu!

Exakt en timma kvar till julafton och jag har fortfarande inte slagit in mina julklappar. Heja Sara! Men å andra sidan är alla köpta, så jag kan pusta ut;)

Har tyvärr inte fotat speciellt mycket den senaste tiden, men känner att motivationen är påväg åt rätt håll nu! Längtar faktiskt lite efter att fota porträtt, så jag hoppas att jag tar tag i saken och styr upp någon plåtning snart! Det kluriga är bara att komma på något bra tema då jag gärna vill testa något nytt och annorlunda. Jag har iofs fortfarande ett ogenomfört tema...


Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.

"Försök se det som en nystart istället".

 

Kan säga att jag fick mig en liten tankeställare när jag läste denna kommentar. Just för att det  Sandra skrev stämde in så bra. Här har jag gått och stört mig på olika saker (t ex.  att alla hemsidor ser så små ut och att det inte går att förhandsvisa bilder på mappar). Varför? Jo, för att jag velat att saker ska fungera/se ut som det gjorde på PC:n. Jag stör mig forftfarande lite på sådana saker, men inte alls i den grad som jag gjorde för två dagar sedan. Nu försöker jag istället koncenterara mig på det jag gillar så kanske resten löser sig när jag haft den ett tag. Nu har jag haft så bråttom med att försöka lösa allt på en gång då jag inte känt mig säker på om jag ska behålla datorn.

 

Förresten! Jag löste (eller i alla fall nästan) ett av problemen igårkväll:D Som jag skrev i ett inlägg var jag besviken på att jag inte kunde ta in någon av mina videoklipp i iMovie för att programmet inte stöder mina filformat (.mpg, .m2ts och wmv). Igår när jag hade iMovie igång så skulle jag bara testa överföra några klipp direkt från videokameran till datorn. När jag hade valt  några klipp och startat överföringen såg jag hur den började överföra klippen till iMovie istället. Vilken surprise!

 

Firade detta med att redigera ihop en liten upppackningsfilm! Ni ska bara veta hur länge jag kämpade med att packa upp datorn, haha! Att få ur iMac-kartongen ur den större tog mig flera minuter, så jag har fått både klippa bort en hel del och snabba upp hastigheten med 2000%.

 

 

Just nu.



Jag är ledsen över att behöva skriva detta, men jag mår inte speciellt bra. Motivationen att fota ligger på noll, nya datorn har gett mig en del negativa överraskningar och mitt hopp om att de ska lösas sjunker, vill blogga men har inget kul att komma med och jag känner mig bara allmänt nere.

En av de saker jag tycker är jobbigast just nu är problemen med nya datorn. Jag är inte nog bra för att kunna lösa dessa själv och jag börjar tveka på om Mac verkligen är det bästa för mig. Ena stunden saknar jag att använda PC medan jag andra stunden faktiskt gillar Mac inom vissa områden. Har fått hjälp av en  snäll PC användare som egentligen hatar Mac, men det gör ju inte situtaionen bättre precis. Nu måste jag därför försöka hitta erfarna Mac-användare som kan hjälpa mig. Det känns fel att låta en hjälpa mig med allt, och det är ju bättre ju fler jag kan få hjälp av.

Frågan är bara hur länge till jag orkar hålla hoppet uppe...

Första inlägget från nya datorn

Det känns som jag inte gjort annat än att försöka lära mig nya datorn och lösa diverse problem (nya imac för er som inte hägt med) sedan jag kopplade in den i lördags. Internet funkade dock på en gång, så det är inte därför jag inte bloggat förrän nu.

Några problem jag haft/har är följande;
- Varken iMovie eller Final Cut Express (som jag kommer skaffa senare) stödjer formaten mpg, wmv eller m2ts, vilket är formaten som mina videoklipp sparas i. Testade installera ett gratisprogram som konveterar, men idag funkar det inte. Sedan vill jag ju inte hålla på och konvertera varje gång jag lagt in nya videoklipp för att kunna ta in dem i redigeringsprogrammet.

- Alla websidor är mindre (texten, designen, bilderna, allt!) än vad de borde vara. Testade lösa detta genom att zooma in ett steg. Då blir allt i rätt storlek, men bilderna får sämre skärpa. På andra datorn är mina bilder i bloggen i storleken jag får när jag zoomar in ett steg på denna datorn, så varför blir de då sämre på iMacen (detta gäller bilder på alla hemsidor)?

- Den gråa bakgrundsfärgen på bloggen såg lite för varm ut. Löste problemet genom att kalibrera min iMac. Men då fick istället andra saker (som t ex. spotify) felvisande färger. Dock inget jag stör mig speciellt mycket på.

Utöver dessa problem gillar jag min iMac! Det tar såklart tid att lära sig systemet och jag har fortfarande väldigt mycket kvar att lära, men trots det har nästan allt gått väldigt smidigt (och snabbt!). Skillnaden är som natt och dag om man jämför med förra datorn. Någon undrade om jag kunde skriva  en recension/jämförelse mellan Mac och PC, visst kan jag det! Men det får vänta ett tag tills jag lärt mig datorn ordentligt:)

Svaret



Precis som några gissade var det min efterlängtade iMac som fanns i paket nr 2!
Den är nu upppackad, men ännu inte ikopplad. Ska flytta den här datorn snart, men först måste jag fixa lite saker. Det känns himla skumt att jag ska byta från PC till Mac, men samtidigt kul och spännande!

Btw. Tack (ännu en gång) till alla som röstade på min bild i fototävligen! Det blev tyvärr ingen vinst, men att komma tvåa är inte fy skam det heller!

Nästa gång jag uppdaterar blir det (troligtvis) från nya datorn:D
Hoppas ni alla får en fin lördagskväll!

:D



Kort sammanfattning av dagen:
Upp klockan 7 - söka jobb - shopping - hämta paket nr 1 - hem och äta - kontakta kundtjänst - hämta paket nr 2 - datorn - middag - datorn.

Har varit trött men jätteglad hela dagen:D Det har nog att göra med inställningen, men även paket nr 2 (som ni ser på bilden ovan). Vad tror ni att det innehåller?;)

Kan visa mer av shoppingen (påsarna säger ju inte så mycket, hehe) senare i helgen då jag inte riktigt har tid idag.  Ska snart iväg och handla gottis till ikväll, sedan blir det att se idolfinalen men en kompis!

Vem håller ni på ikväll? Calle eller Erik?

Finalist!



Jag hade lyckan på min sida och blev en av de 5 finalisterna i Emmas fototävling! Det är i stort sett bara ni läsare som kan påverka hur det kommer gå för mig i tävlingen, så nu hoppas jag på att jag får just din röst!

För att rösta på mitt bidrag räcker det med att du skriver "nr 1" som kommentar till tävlingsinlägget. Kom ihåg att det är en röst per person som gäller.

Tack till er som röstat på min bild! :D

Glasmysteriet.



Såhär kan det se ut på mitt skrivbord då det är "halvstädat". Om du adderar detta med 2 tomma pepparkaksburkar, 2 fat, 2 skålar, 4 pennor, massvis med papper och en gnutta damm får du svaret på hur pass städat det är nu.

Nu till det jag egentligen skulle skriva om - glasmysteriet. Tjejen som skriver detta är nämligen en hejare på att samla på glas. Stora som små. Trots det eviga tjatet och och påminnelserna växer sig samlingen större för varje dag. Hur ska detta sluta?

Har du någon dålig vana? Om ja - vad?

Sara deltar!


Tema: Vinter

Jag är med och tävlar i Emmas fototävling! Vinsten är en reflexskärm (5-i-1 80cm) från tvspelsweb!

Kunde inte låta bli att delta då jag har en kanonbild till just detta tema ;D

Jag + Bonde söker fru?



Sedan årets säsong av "bonde söker fru" startade har jag inte missat ett enda avsnitt. Det som är så sjukt är att det är det enda tvprogrammet jag slaviskt följer efter idol. Jag är ingen riktig tvtittare och har nog aldrig varit det heller, men varför just "bonde söker fru" av alla program?

Det mest underhållande i hela programmet måste nog vara Rogers röst och hans sätt. Att. Prata. Med. Paus. Mellan. Varje. Ord. He. He!

Någon av er som också följer "bonde söker fru"? Om ja - Varför gör ni det?:)

Två versioner.


Modell: Jag
Fotograf: Julia
Assistent: Klara

En bild från när Julia fotade mig i oktober. Visar den i två versioner, så ni får gärna kommentera vilken av dem ni gillar bäst:) Som jag nämnt tidigare har jag lite svårt för att bli fotad av andra då jag sällan blir bra på kort, men ändå hoppas jag på att jag får chansen att modella fler gånger! Det är inte det lättaste att ta bilder på sig själv, speciellt när det kommer till hel- och halvbilder.

Förresten. Nu har bloggen för första gången 200 prenumeranter! Tusen tack till alla som vill följa mig och min utveckling! <3

A walk along...


Modell: Erica (Syrran)

De senaste dagarna har det blivit väldigt mycket natur, så jag kände att det var dags för lite variation! Bilden togs den 7 september då jag och syrran befann oss på Kreta:)

Frågor & svar - Foto.




Drömutrustning?
Som jag sagt tidigare - drömutrustningen finns bara i mina drömmar;)

Har du en standardredigering?
Ja, till viss del. Jag börjar alltid med att "grudredigera" bilden i Camera Raw, och då är det några reglage jag i princip alltid ändrar i. Sedan har jag oftast en standardredigering i photoshop också, i alla fall när det kommer till porträtt.

Jobbar du med foto inom 5 år?
Kanske lite vid sidan om något annat jobb. Tveksamt om jag kommer satsa på fotograferingen fullt ut. Men vem vet?:)

Bästa tips för porträttfoto?
Oj. Jag tror nästan det vore roligare om jag skriver ett inlägg med ett par porträttfoto-tips. Vad tror ni om det?:)

Fotar du vem som helst? eller fotar du de som du anser har det som krävs?
Eftersom jag bara fotar TFP (inga pengar inblandade) har jag varken tid eller lust att fota alla som vill. Men det betyder absolut inte att det är näst intill omöjligt. Om någon av er som läser är intresserad av att bli fotad av mig kan ni skicka ett mail till [email protected]. I mailet skriver du sedan dina idéer (om du har några) och skickar med några nytagna bilder på dig själv så jag kan fatta ett beslut. Kraven jag har varierar från gång till gång, det beror helt enkelt på hur min fotoidé ser ut.  Sedan är det såklart viktigt att personens utseende tilltalar mig på något sätt, då jag lägger ned mycket tid på fotograferingarna utan att ta betalt.

Hur blir man "modell" för dig? :)
Frågan kan tolkas på olika sätt, men jag gissar att du undrar hur man gör om man vill bli fotad av mig (rätta mig om jag har fel)? Läs i så fall svaret på förra frågan! Kan förresten tillägga att jag i nuläget bara har möjlighet att fota människor som bor i eller kan ta sig till Skellefteå.

Var redigerar du dina bilder?
Photoshop CS3 och Camera Raw.

Vad fick dig att börja fota?
Jag ville föreviga olika tillfällen på bild om jag minns rätt. Sedan ville jag ta ego-bilder, haha! Min syn på foto har därefter förändrats en del genom åren, vilket ni kanske märker?;)

Vad är ditt favorit motiv?
Just nu är det människor.

Vad tänker du ALLTID på när du ska fota någon? typ något som du inte får glömma eller så.. och vad brukar du ha för inställningar på kameran ? :)
Att ta bort linslocket innan jag börjar fota! Sedan jag gjorde det misstaget har jag haft stenkoll;) Jag fotar manuellt. Använder oftast ett högt bländartal (mellan 2,0 och 3,5) och ISO 100 eller 200. Vilken slutartid jag fotar med beror såklart på hur ljuset är.

Dagens guldglimt.


Skrivet av Emma Bertilsson.


Detta är nog det finaste någon skrivit om mig och min blogg, någonsin. Nu är jag så dålig på att beskriva känslor i ord, men ni förstår säkert om jag säger att texten gick rakt in i hjärtat. Bokstavligen.

Eftersom jag själv följer Emmas blogg vill jag även passa på att tipsa om hennes. Hon frilansar som fotograf och driver fotobloggen Gilraen.se. Jag har alltid fascinerats av Emmas modellbilder och om jag minns rätt var det de som fick mig att börja följa bloggen för över ett år sedan. Jag tycker att hennes fotostil är grym och bilderna känns genomtänkta. Hon har dessutom en jättefin personlighet och står med båda fötterna på jorden. Om du ännu inte kikat in hennes blogg tycker jag absolut att du ska göra det!

Den här bloggveckan har för mig varit både spännande, överraskande och grymt rolig! Sedan i torsdags har hela 25 nya personer valt att börja prenumerera på min blogg, och jag hoppas att ni kommer gilla den! Angående all respons jag fått vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Mitt ordförråd är inte tillräckligt stort för att jag ska kunna beskriva min tacksamhet.


Lite om i fredags + misslyckad videoblogg.

Det här inlägget skulle egentligen publiceras igår, men av någon anledning blev det aldrig av, haha!


Hade en kanondag hos syrran fredags! Först gick vi på stan ett tag där jag bland annat köpte min första julklapp (woho!). Senare var vi ut och skrittade med hästarna ett tag innan vi återvände till ridhuset för att trava och galoppera lite inomhus. Det gick riktigt bra, fast hästen jag red på var en aning pigg och tjuvökade farten hela tiden:P Kul var det i alla fall!

När vi var klara kom resten av familjen och vi åkte in till stan för att äta middag. Det blev smördegsinbakad fläskfilé med bearnaisesås för min del, supergott! Sedan var det bara att skynda sig tillbaka för att inte missa idol. Stannade där till elva innan vi återvände hem igen:)

 

Eftersom det varken blev några bilder eller filmer från när jag var i Piteå försökte jag göra en "normal" videoblogg för att inlägget inte bara skulle bestå av text. Det gick väl inte riktigt som tänkt...

 

 

Ett litet smakprov från min "normala" videoblogg:

Dagens planer.


Klicka på bilden för att se den i större format.

Vilken dag! Även fast det känns som jag inte gjorde annat än att svara på kommentarer igår (som jag ännu inte är klar med) var det så himla roligt! Motivationen att både fota och blogga fick sig en kick i rätt riktning om jag säger så:)

Idag kommer jag att vara hos syrran i Piteå hela dagen. Det är bland annat tänkt att vi ska in på stan en snabbis och sedan ut på en ridtur med två av hennes hästar. Det var en massa år sedan jag själv red, så lite spännande blir det allt!

Jag vet inte hur det blir med uppdateringen idag, men det märker ni som följer bloggen via bloglovin':) Vill du också börja prenumerera min blogg? I så fall klickar du på länken nedan! Man måste dock ha ett konto på bloglovin.com för att kunna prenumerera.

bloglovin

Vintervideo nästa?

Sitter och tittar på gamla videos jag gjort, haha! Vissa är tokigare än andra om man säger så. För er som inte följt bloggen ett tag kan jag berätta att jag tycker det är extremt kul att göra lite småflummiga videos där jag bjuder på mig själv. Jag gör det endast för att jag själv tycker det är kul, sedan får ni tycka vad ni vill;)

Nedan kan ni se två videos jag publicerat på bloggen tidigare i år. Detta är alltså vad jag kallar... videobloggar á la Sara!  Den översta gjorde jag i somras och den andra i höstas (eller var det igår?). Tror ni jag har några planer på en vintervideo?;)

Enjoy!




Vilka julkalendrar är era favoriter?

I tisdags skrev jag att jag tycker julkalendrarna verkar bli sämre för varje år, vilket många av de som kommenterade höll med om. Fortsätter det såhär borde svt visa repriser på gamla, men bra julkalendrar istället. Nu är jag lite nyfiken på att höra vilka julkalendrar ni har som favoriter!

En av mina favoriter är dieselråttor och sjömansmöss. Kanske inte så julig, men störtskön!

Right now.


Utrustning: Canon EOS 450D, Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.

Kommentarerna trillar in en efter en och det känns som jag lever i en liten drömbubbla för tillfället. Att få sin blogg uppmärksammad på detta sett är något jag tidigare bara kunnat drömma om, så nu ska jag verkligen se till att ta tillvara på stunden!

Skämtet som blev till verklighet.

Oj oj oj! Ni anar inte hur chockad jag blev när jag klickade mig in på bloggen. Min första tanke var "Okej? Antingen drömmer jag eller så har någon spammat min blogg med kommentarer", men kort därefter  inser jag att mina spekulationer var fel. Jag klickar mig sedan vidare till blogg.se's startsida, och vad får jag syn på?


Detta är helt galet!
Varför? Jo, det är nämligen så att jag och en på msn hade planerat att gå upp tidigt idag, och då skulle personen ringa och väcka mig ifall jag inte vaknat tiden vi bestämt. Eftersom jag har så lätt för att somna om efter att ha blivit väckt skrev jag att den kunde säga "SARA! Din blogg är länkad på blogg.se's startsida!" som väckningsfras, men då tyckte personen att det bara skulle göra mig besviken (vissa har ju lättare än andra att gå på saker när de är nyvakna;)).

Väckt blev jag inte - men exakt det jag ironiskt skrev blev till verklighet. Galet eller helgalet?

Jag är så oerhört glad och tacksam för att detta hände - och såklart för all positiv respons jag fått, speciellt på förra inlägget. Tusen tack!

Let it snow.


Canon EOS 450D, Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.


En ögonblicksbild från igår. Den fotades dock i liggande format (mistake!), så jag fick göra den till stående i efterhand. Jag tror att denna är en bild som man antingen älskar eller hatar. I love it!

Nu är jag jättenyfiken på att höra vad ni tycker om bilden!

1 december.

Tror jag överraskade både mig själv och mamma i morse då jag klev upp kvart över sju, haha! Vanligtvis somnar jag alltid om när väckarklockan ringer (vilket brukar vara runt 9) och vakna minst en timma senare.

Så vad gjorde jag uppe kvart över sju då? Jo, jag gick upp för att se julkalendern. Förra året följde jag den knappt så vi får se hur det går i år. Men jag måste säga att jag tycker julkalendrarna verkar bli sämre för varje år (eller kan det vara jag som börjar bli för gammal för dem?).



Bild från idag. Utrustning: Canon EOS 450D, Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro.


Förresten! Just innan jag gick och la mig inatt så fick jag ett sms: "Sara!!!!! Titta ut genom fönstret!!!!!! :D :D :D :D". Gissa om jag blev glad eller glad då jag såg att det snöade? :D Det var då en himla bra tajming till första december måste jag säga! Idag har dessutom vädret varit så skinande att jag inte kunde låta bli att ta en 2-timmars fotorunda i kylan. Valde dock inte precis de rätta skorna eller byxorna för en fotorunda i snön...

Förresten (nr 2)! Idag har jag hämtat ut mitt reparerade objektiv:D Det är nu testat och jag kan meddela att... *trummelvirvel* ...fokusen är vid liv igen! :D