Twitter

Jag och min vanliga tur

 
På nyårs strax innan tolvslaget åkte jag som sagt in till stan för att fota fyrverkerier. Hade tidigare hört om fyrverkeri-showen de brukar ha där och ville uppleva och fota den själv i år då jag för en gångs skull hade möjligheten att göra det.
 
Som jag också nämnt tidigare har fyrverkerifotandet alltid blivit en flopp tidigare år då jag befunnit mig en bit från stan där det varit rätt tunt på fyrverkerier. Dessutom har de nästan alltid skjutits upp en bra bit bort och jag har inte haft någon koll på var och hur jag ska placera kameran förrän de dykt upp på himlen. Den här gången visste jag att fyrverkerier skulle skjutas upp från parkbron som syns på tredje bilden, så jag tänkte att nu kan för tusan inget gå fel!
 
MEN så visade det sig att företagen som står för showen valt att sluta med den för att lägga pengarna på vettigare saker. Mamma hade nämnt att hon läst något om att det inte skulle bli av men såklart trodde jag istället på länken Erik skickat där det stod att de skulle stänga av trafiken på parkbron pga fyrverkerierna. Nu visade det sig senare att den artikeln var från 2011...
 
Som inte det vore nog började en tjock dimma lägga sig över staden just där vid tolvslaget och efter någon minut syntes knappt fyrverkerierna som sköts upp i horisonten.
 
Jag som var inställd på att fota fyrverkeri-showen hade dessutom endast med mitt vidvinkelobjektiv på 17-40mm. Det kommer man ju långt med...
 
...OCH SOM INTE DET VORE NOG! Upptäckte några dagar innan att mitt lågpassfilter i kameran invaderats av dammkorn som syntes som prickar på bilderna. Det enda jag hade till hands var en blåsbälg som jag försökte blåsa bort dem med. Men de blev bara fler, vilket jag upptäckte senare på mina bilder från nyårs. Har klonat bort de flesta prickarna på bilderna ovan, såhär såg de egentligen ut:
 
Denna är endast grundredigerad i Camera-Raw, inga klonings-ingrepp. Den ljusa punkten där över två av lamporna på bron är ett fyrverkeri. Dammkornen syns som små prickar på himlen. Kanske inget en vanlig svensson lägger märke till men för en fotofantast som jag syns de väl och förstör bilderna. Nu blev den här bilden en av de fulaste jag tog så jag lär inte lägga mer tid på den tack och lov.
 
Close-up på bilden. Mörka prickar utspridda överallt. Fint va?
 
Jag hade med andra ord typ allt emot mig och mitt 2013 inleddes med en rejäl dos svordomar.
 
Nu kommer en till. Fan.

Adine - fotograferande lärarstudent

Men åh, vad surt! Att sitta och redigera bort massa fläckar är knappast kul... Men jag tycker du fick fina bilder ändå :D

2013-01-07 @ 11:57:11
URL: http://justbeingmyself.blogg.se
Rebecca

Tråkigt, när det inte går som man vill!

2013-01-07 @ 12:04:53
URL: http://fotobex.blogg.se
Victoria

nej usch vad tråkigt :(

2013-01-08 @ 19:42:21
URL: http://impalaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback