Twitter

30 november.


Modell: Julia L
Fotograf: Jag
Mua & assistent: Klara H

Sista dagen i november. Det regnar och är redan mörkt ute. Men inte ska jag deppa för det! Idag får jag troligtvis hämta mitt reparerade objektiv:D

Fyller ut det extremt korta inlägget med en ny bild på Julia. Vad tycks?:)

1:a advent.

Helu!

Sitter här och fikar lussebulle och pepparkaka. Adventsljusstakarna står fortfarande på golvet... illa! Annars har jag varit ut och fotat frost idag. Fy tusan så kallt! Motvationen var väl sisådär och bilderna blev inget att hurra för.

Nu undrar jag varför jag sitter och skriver det kanske mest onödigaste inlägg jag någonsin skrivit?

Intresseklubben antecknar liksom.

Äntligen!

Efter månader av velande mellan mac och pc bestämde jag mig igår! Apple hade nämligen ett rabatterbjudande på nästan 1000 kr som bara gällde igår. Blev dock stressigt som tusan då jag fick reda på erbjudandet vid 18-tiden då jag hade fullt upp med annat. Satt inte vid datorn förrän någon gång vid nio. Jag var inte helt säker till en början, men när tiden började bli knapp tänkte jag "nu eller aldrig!" och slog till på en 21,5-tums iMac. 4 minuter innan 00.00 var beställningen gjord, haha!

Nu är jag jätteintresserad av att få veta mer om datorn! Någon av er läsare som har den nya iMac? Vore kul att höra vad ni tycker om den, eller vad ni tycker om mac's datorer överhuvudtaget (om ni äger eller har testat någon annan). Själv fick jag använda mac på ett par lektioner i början av gymnasiet, men jag minns inte så mycket och de har ju utvecklats en del sedan dess.

Att jag skulle lyckas bestämma mig, det trodde du inte va, syrran?;)

Källa: Apple.com

Happiness.


Canon EOS 450D, Canon EF 50/1,4 USM, stativ och fjärrutlösare.

Ett självporträtt jag tagit nu i höst men aldrig visat. Bilden är inte beskuren i efterhand utan det blev sådär i kameran. Ena stunden gillar jag den medan jag andra stunden bara vill kasta den i papperskorgen. Det jag gillar bäst med bilden är att glädjen känns så äkta. Det är inte lätt att få till ett trovärdigt leende när man inte har något kul att le åt;)

Kommentera gärna vad ni tycker om bilden och om ni gillar den högra eller vänstra bäst. Jag uppskattar verkligen att ni tar er tid att kommentera, glöm inte det!


YES!



Mitt i all panik (har varit med om mer och värre än det jag skrev här) fick jag syn på ett mail. "Hej! Din optik som har varit inlämnad hos oss för reparation kom tillbaka från Canon idag och sänds vidare direkt till dig."

L-y-c-k-a! Snart är det vi mot världen igen:D

En bra start på dagen... eller?

Vilken morgon! Vaknade vid halv elva trots att jag ställt klockan på nio. En halv minut senare ringer telefonen. Jag börjar gå mot telefonen samtidigt som jag ser att en bil svänger upp på våran uppfart. PANIK! Springer in till mitt rum och haffar lite kläder samtidigt som telefonen fortsätter ringa, springer vidare in på toan och börjar byta om snabbt som attan. Mitt i klädombytningen börjar det plinga på dörren SAMTIDIGT som telefonen ringer (ÄNNU MER PANIK!). Springer och öppnar utan någon aning om hur jag ser ut. Utanför står mormor och småskrattar lite. Hon kom bara för att lämna en chokladkalender åt mig, haha! Men den är lite annorlunda motför vanliga chokladkalendrar, visar sen;)

Vad som hände med telefonen? Tja... den slutade ringa just när jag skulle svara. 10 sekunder senare ringer den igen "det här måste ju gälla något skitviktigt" tänker jag och svarar.

- Hej det är mamma! Tänkte bara kolla så att du har klivit upp och be dig dra ut kontakten till mobilladdaren.
- Öh, ja visst.
- Tack! Hejdå!
- Hejdå.


Så viktigt var det samtalet.

Sista inlägget för idag.


Bild från Agia Marina, Kreta.

Har varit lite extra flitig på att blogga idag, minst sagt. Totalt 6 inlägg motför vanliga 0-2 inlägg. Det bästa är att det var roligare än jag trodde att vara så aktiv. Vi får se hur länge det här håller i sig. Är jag tillbaka på vanliga 0-2 inlägg imorgon, eller vad tror ni?

Innan jag avslutar vill jag bara tacka för alla 27 kommentarer jag fått idag! Det är så otroligt kul och motiverande att få respons på inläggen:D Sluta inte med det!

Mina bloggdesigner - Genom tiderna.

Tänkte att ni kanske skulle tycka det var kul att se de olika bloggdesignerna jag haft (eller man kanske ska säga headers?) sedan jag började blogga på santapola.blogg.se! Enjoy!





Jag började blogga i augusti 2007, och innan det blev ett nytt år hann jag skapa ca 7 bloggdesigner (har inte kvar bild på alla). Man kan ju undra om jag gjorde annat än att göra bloggdesigner hösten 2007? Svar: oklart.





De flesta designerna är från 2008.
Det är bara de 2-3 sista som jag haft under 2009. Jag tror att den nuvarande desigen är den jag haft längst någonsin. Jag publicerade den någon gång i våras och den är fortfarande kvar. Det betyder dock inte att jag aldrig har tröttnat på den. Redan i juni ville jag göra en ny, men eftersom jag är en hejare på att skjuta fram saker tog jag aldrig tag i det förrän i höstas. Den designen publicerades dock aldrig och nu har jag tröttnat på den med. Men som jag skrev igår håller jag på med en ny design nu igen. Denna gången får jag inte hinna bli less så fort, haha!

Vilka designer känner ni igen sedan tidigare och vilka gillar ni bäst?:)

Klicka här för att kommentera!

Tips - Spara för webben!



På bloggar har jag ett flertal gånger läst saker i stil med "Blogg.se förstör färgerna på mina bilder". Därför tänkte jag nu dela med mig av ett tips som förhoppningsvis några av er läsare kan ha nytta av!

Som ni ser på bilderna ovan är färgerna mattare på bilden till vänster än på den till höger. Det är exakt samma bild och redigeringen är också densamma. Skillnaden är att de har sparats på olika sätt i photoshop. Den vanligaste metoden är att man väljer "spara som", vilket ser bra ut så länge bilden bara ligger i datorn. Men när den publiceras på nätet kan det ofta hända att kvalitén försämras på olika vis. Om man istället väljer "Save for Web" (spara för webben) så löses oftast detta problem!

Observera att jag är absolut ingen expert, utan jag utgår från mina egna kunskaper och erfarenheter.

When Canon boy meets Nikon girl.


Hittade till musikvideon via
Fokis blogg. Tycker den är riktigt rolig och vill därför visa den för er! Vad den handlar om? Läs rubriken... eller ännu bättre: se videon;)

Herr beslutångest.


Källa: Nelly.com


Var nyss in på Nelly.com och kikade (vilket händer allt för sällan). Blev helt fast i de här skjortorna och tänkte nu klicka hem någon av dem... men som vanligt drabbas jag av beslutsångest. De är alltså i samma modell men olika färger.


Vilken av dessa tycker ni är snyggast?

Sebastian Shirt SEK 259, Vila - NELLY.COMSebastian Shirt SEK 259, Vila - NELLY.COM

Färg eller svartvitt?


Modell: Julia L
Fotograf: Jag
Mua & assistent: Klara H


Gjorde denna i både färg och svartvit
, vilken gillar ni mest? Motivera gärna! Säg till om ni vill se någon av dessa i större format:)


ICE.


Canon EOS 450D, Canon EF 50/1,8, stativ och fjärrutlösare.

Började på en ny bloggdesign idag. Det går framåt och förhoppningsvis hinner den bli klar innan nästa vecka! Annars redigerar jag för fullt:)

Bilderna ovan är gamla, men redigerades för någon dag sedan. Vad tycks?

Frågor & svar - Bloggen.




Vad fick dig att börja blogga?
När jag började läsa bloggar tyckte jag det verkade kul och skapade en egen. Från början hade jag dock ingen tanke på att jag skulle få läsare, utan det var mer för att jag själv ville ha något kul att titta tillbaka på i framtiden;)

Hur kom du på bloggnamnet santa pola?
I Augusti 2004 åkte jag och en del av släkten iväg på semester till Spanien. Staden vi bodde i hette Santa Pola, och efter resan började jag använda det namnet (dock oftast ihopskrivet) på olika communitys. När jag 3 år senare skulle skaffa blogg hade jag fortfarande inte kommit på något bättre, så det fick bli Santapola!

Varför bloggar du på blogg.se?
Blogg.se var den första bloggservern jag kom i kontakt med, så det blev naturligt att börja blogga här. Det är klart att jag ibland funderat på att prova blogga på någon annan server, men något byte har aldrig blivit av... som ni kanske märker;)

Hur har du fått din blogg så stor?
Oj. Är det vekligen min blogg du menar? Enligt mig är den långt ifrån stor (om jag inte misstolkat frågan?). Men eftersom du ville veta: Jag har bloggat lite då och då, varit dålig på att kommentera, blivit länkad ett par gånger samt haft ett par blogguppehåll.

En liten uppdatering bara.



Egentligen tänkte jag varken uppdatera eller förnya om mig-popupen. Det beror på att jag tidigare i höst höll på med en ny design och därför tyckte det kändes onödigt. Nu har det gått veckor, snart månader... har ni skymtat någon ny bloggdesign här på sistone? Precis. Därför tog jag idag tag i saken! Jag menar, nya besökare som nyfiket klickat upp denna popup borde ju undra om jag verkligen lever i nuet.

Eller så är det ingen som klickar upp den överhuvudtaget.

Magkänslan tror starkt på det förstnämnda.

GBG-videon!


Äntligen är den klar! Videon som egentligen borde ha publicerats för länge sedan. Igår skrev jag ju att den skulle publiceras någon gång under kvällen, men när jag hade laddat upp klippet kapades den sista minuten. Idag har jag därför tagit bort en del av videon och flyttat några klipp. Vet dock inte om den blev bättre såhär...

Bakgrunden till videon: I augusti åkte jag och en kompis till Göteborg där vi roade oss ett par dagar. Det var första gången jag besökte staden så det var extra kul för mig! Man kan säga att videon är som en dags dokumentering av resan då vi filmade en hel del:)

Vore jättekul om ni kommenterar efter ni sett den!
Enjoy!

Gårdagens shopping.



Långa tjocksockar från Scorett. Älskar dem!

I samband med att jag köpte dessa fick jag erbjudandet att delta i en tävling där vinsten var en resa till Canada. Tvekade inte en sekund och började direkt fylla i mina uppgifter. Kort därefter gick jag och min kompis dialog ungefär såhär:

Jag: Ja, då var det bara att packa väskan när man kommer hem!
Vän: Oj! När åker vi?
Jag: Hm... det glömde jag kolla.
Vän: *skratt*
Jag: Ska jag vara ärlig läste jag inget om tävlingen. Vad gör man i Canada förresten?



Balsam, Mousse och Shampoo av märket TIGI.

Shampoot har jag använt sedan tidigare, men inte Balsamet eller volym-moussen. Hade egentligen inte tänkt köpa någon av de sistnämnda då produkterna är rätt dyra. Bara balsamet går på 189kr. Men nu fick jag ta del av ett erbjudande (som egentligen hade utgått) där man får balsamet och moussen för 199kr!

Att balsamet är bra tvivlar jag inte på. Däremot vet jag inget om volym-moussen. Någon som har testat den? Namnet är alltså TIGI Catwalk Fashionista Big & Bigger.



Kort knytkofta och grönt baslinne - båda från ginatricot.

Skulle ha tagit ett kort på koftan när jag har den på mig, men jag får kanske visa det vid ett senare tilfälle. På bilden ser den inte speciellt fin ut...


Lights will guide you...


Modell: Julia L
Fotograf: Jag
Mua & assistent: Klara H

Fina Julia. Gillar den här bilden mycket. Vad tycker ni om den?

En dröm.

Drömde riktigt skumma drömmar inatt. En av dem handlade om att jag blev bjuden till att gästa "Vakna med The Voice" tillsammans med 2 andra bloggare. Mitt i natten, samma dag som jag skulle vara med fixade jag flyg till Stockholm och lyckades ta mig till studion i tid. Kände mig dock lite felplacerad och undrade varför just jag var en av de "utvalda" då de andra gästerna var Kissie och någon tjej som hade lyckats få sin blogg  "stor" på en månad. Mitt under sändningen fick jag svaret. Tydligen så hade Emelie Ohlsson tipsat dem om mig, och jag fick även höra en inspelad motivering från henne. Minns dock inte vad hon sa.

Efter mitt medverkande var jag jättelycklig och började skriva på ett tack-inlägg till Emelie. Mitt i skrivandet började jag dock tveka om det jag varit med om verkligen var på riktigt. Hade verkligen lilla jag varit med i "Vakna med The Voice" tillsammans med 2 stora bloggerskor? Det lät så orealistiskt. Sökte på programmet och kom direkt till youtube där flera klipp från programmet jag var med i var upplagda. Det var ingen dröm... tills dess att jag vaknade på riktigt.

Någon av er som drömt något där andra bloggare varit inblandade?

Trött.

Har varit på stan hela dagen, och det känns verkligen! Hade tandläkartid i morse, sedan lunchade jag med mamma och efter det gick jag och en kompis på stan fram till efter 18. Vad jag köpte kan jag visa senare:) Är galet trött men ska försöka hålla mig uppe ett tag till. Har en hel del redigering som ska göras, både bilder och film:)

Jag vet att många tycker det är tråkigt med bildlösa inlägg, men med den här datorn tar allt så lång tid och mitt tålamod blir bara sämre. Som tur är kommer jag snart köpa ny dator. DÅ kommer det bli skillnad ska ni se!;)

Vad har ni gjort idag?

Knowing.

Helu!

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Var hos en kompis och spelade något knasigt sällskapsspel, fikade och såg filmen "Knowing". Den var ruskigt bra men otäck. Haha! Ni ska bara veta hur rädd jag var efteråt. Jag vågade nästan inte lämna mitt rum och ville INTE gå och lägga mig. Jag blir så himla lättpåverkad av det jag hör och ser på tvn. Ofta kan vissa scener/bilder från filmer fastna i huvudet och spelas upp/visas flera dagar efteråt , speciellt när det kommer till läskiga filmer.

Någon av er som sett också sett filmen? Om ja: Vad tycker du om den?

Ni frågar, jag svarar!


Är det något du undrar över? Nu har du chansen att få dina frågor besvarade i ett inlägg! Det enda kravet är att frågorna håller sig till någon av dessa kategorier:


Bloggen - Allmänna frågor som rör bloggen. Hit hör även frågor om mina bloggdesiger. Jag svarar dock inte på frågor som "Kan du göra en bloggdesign åt mig?".

Foto/video - Inom foto kan det vara frågor som handlar om mina bilder, fototeknik och så vidare. Med video menar jag frågor kring mina videos som jag själv skapar. Jag svarar ej på frågor som "Vilken kamera ska jag välja?" eller liknande.

Personligt - Här är inga oklarheter antar jag?:) Svarar dock inte på frågor som jag anser är för personliga.



AVSLUTAD!

Black and gold.



Bilden ovan tog jag någon gång under sista kvällen på Kreta. Den sticker ut lite jämfört med de andra bilderna och hör helt klart till en av favoriterna. Bilden väcker många känslor.

Autumn.


Modell: Jag
Fotograf: Julia L
Assistent: Klara H


Ännu en bild från plåtningen med Julia. Gillar färgerna, ljuset och bokeh'n. Men... min näsa? Ser den verkligen ut så?

Tydligen.

Bloggtorka? Nejdå!



Jag har så mycket att blogga om att jag knappt vet i vilken ände jag ska börja.
Det beror mycket på att saker som jag skulle skrivit om/visat för månader sedan har nästan omedvetet skjutits fram vecka efter vecka. Om det fortsätter såhär vet ni vad som gäller: Julbildshagel lagom till påskafton!

Bara som en liten förvarning alltså.






Exempel på saker jag skjutit fram under alla dessa veckor:

- Göteborgsfilmen. Som några av er kanske kommer ihåg tog jag och en vän en liten tripp till Göteborg i augusti. Under resan filmade jag en del för att sedan redigera ihop materialet till en Göteborgsfilm. Jag kämpade med att få den klar så fort som möjligt och skrev även om det i bloggen. Vad hände sen? Gick den upp i rök? Turligt nog är den varken försvunnen eller långt ifrån klar, men tack vare att jag använder sådan otroligt långsam dator (den är värre än mig, jag lovar!) har jag liksom aldrig haft tålamod nog att orka redigera klart filmen.

- Kreta-inläggen. I början av september tillbringade jag och min syster en vecka på Kreta. Under resan tog jag en hel del bilder och filmade som aldrig förr. När jag var hemma igen skrev jag ett par Kreta-inlägg, sedan tappade jag lusten och bestämde mig för att ta en liten paus från dessa. Denna paus blev dock en ovanligt lång en. Kanske dags att ta tag i redigerandet av bilderna samt filmen om resan?

- Bloggdesignen. Okej. Det här hör inte riktigt till inlägg men jag vill nämna det ändå. I början av oktober skrev jag om hur less jag var på min våriga design och att jag börjat på en ny. Under några dagar satt jag i timmar och försökte få till en bra header och det blev en hel del versioner innan jag kände mig nöjd. Men då jag hade gjort denna header lite mer avancerad än mina föregående orkade jag aldrig riktigt komma igång med kodningen. Nu har jag tröttnat på den nya (som bara en av er har sett) och vill göra en ny. Har jag orken? Tveksamt.


Slutsats: Jag är i starkt behov av en ny dator, prioriteringsövningar, energi samt personlig peppare!

En tråkig nyhet.

Mitt favoritobjektiv som jag i stort sett alltid använder (Canon EF 50mm/1,4 USM) fungerar inte som det ska. Det är nämligen så att det inte kan fokusera längre. När jag har AF:en aktiverad och försöker fokusera låter det som när man går för nära motivet och objektivet inte kan fokusera. Ingen av fokuseringpunkterna blinkar till när jag försöker fokusera, utan bara när jag valt fokuseringspunkt. Den manuella fokusen fungerar inte heller.

Jag är helt säker på att det är objektivet det är fel på då fokuseringen funkar som den ska på mina andra objektiv. Som tur var köpte jag till superförsäkring samtidigt som jag beställde objektivet. Det tråkiga är bara att jag måste skicka iväg det ner till Göteborg, utan att ha någon aning om när jag kommer få tillbaka det.

Hoppas verkligen att det här går smidigt och hyfsat snabbt...

Rolighetsteorin.se


"Att slänga skräp i en soptunna istället för på marken borde rimligtvis inte vara så svårt. Förvånansvärt många misslyckas ändå med detta. Kan vi få fler att slänga skräpet i soptunnan istället för på marken genom att göra det roligare?"


"Kan vi få fler att ta trappan än rulltrappan en vanlig dag i Stockholm genom att göra det roligare att ta trappan?"


För ett par dagar sedan hittade jag en websida vid namn rolighetsteorin.
På startsidan kan man läsa: "Den här sidan är tillägnad tanken om att något så enkelt som glädje är det absolut lättaste sättet att få människor att ändra på sig. Att det inte behöver vara svårare än att göra saker och ting lite roligare för att få till förändringar till det bättre. Vilka spelar ingen roll så länge det är förbättringar. För dig själv, för miljön eller för precis vad du vill."

Rolighetsteorin.se har just nu något som de kallar för "rolighetsstipendiet". Detta stipendium belönar e tankar, idéer och uppfinningar som bevisar rolighetsteorin. Vem som helst kan skicka in ett bidrag fram tills den 15 december. Därefter kommer en jury gå igenom alla bidrag och välja ut de 10 bästa som går till final. Vinnaren utses sedan vid ett event i Stockholm i december. Vinsten är ett stipendie på 25 000 kr, inte dåligt! På hemsidan kan man även se andras tävlingsbidrag vilket jag tycker är riktigt kul! Tror dock inte jag kommer skicka in något bidrag. Möjligtvis om jag skulle råka få någon pangidé, men den chansen är minimal.

Någon av er läsare som stött på den här websidan/hört om den förr ? Vad tycker ni om den?

Update.


Bild 1 från lunchen, bild 2 från uttrasslingen. Snyggaste bilderna jag någonsin publicerat. Håller ni inte med? Båda är tagna med mobilkameran.

Synd att det inte blev någon uppdatering igår, annars hade jag stolt kunnat skriva att jag idag bloggat varje dag i en hel vecka;) Jag får skylla på att jag (för en gångs skull) hade ganska fullt upp igår. Dagen bestod av möte hit, lunch, andra ärenden, möte dit. På kvällen följde jag med syrran och co. för att hjälpa med att sätta ned hagstoplar (hon har köpt ett hus och skulle göra hagar till sina hästar innan marken blev för hård). De ville att jag skulle agera ficklampshållare. Great tänkte jag. Slutade dock med att jag blev tilldelad den mindre great-iga uppgiften att försöka trassla ut en skitlång lina. Om jag lyckades? Självklart!

Innehållsrikare än såhär kunde inlägget tyvärr inte bli. Jag ville liksom bara uppdatera er lite om mitt extremt intressanta liv. Resten är oskrivet!

Jag som modell.


Modell: Jag
Fotograf: Julia L
Assistent: Klara H

Här är första bilden jag fick av Julia från fotograferingen i torsdags. Jag är som sagt väldigt ovan att stå modell inför andra. Det här kan vara den första publicerade bilden på mig som jag själv inte tagit.

Det var jättekul att stå modell och jag tycker Julia gjorde ett kanonbra jobb! Det är nog inte det lättaste att fota någon som är så osäker som jag. Men jag ska bli bättre på att tackla min osäkerhet, det ska jag!

Vad tycker ni om bilden?

Icewater.

Resultat på omröstningen!

Det har nu gått över ett dygn sedan jag startade omröstningen. Totalt 40 personer har röstat, vilket inte är så mycket då ni är minst fyra gånger så många som läser. Jag hade gärna sett minst 80 röster, men det är såklart svårt att räkna med då man har en liten blogg.

Här ser ni i alla fall resultatet! Det var väldigt delade meningar om vad ni som röstat ville se mer av. Jag tolkar detta som att det helt enkelt vore bäst med ungefär lika mycket av varje och varierat (inte flera inlägg i rad med samma typ av bilder). Nu för tiden fotar jag dock inte speciellt mycket natur då jag inte finner det lika roligt som porträtt, men jag har säkert en del på lager!

Vad för bilder vill du se mer av i min blogg?

fnul.se

Omröstning!